Καλησπέρα,
Είμαι καινούργιος στον χώρο του αερομοντελισμού και θα ήθελα να σας κάνω μια ερώτηση...
Θέλω να αγοράσω ένα ηλεκτρικό αεροπάνο για να μάθω να πετάω rc αεροπλάνα και θέλω να αρχίσω είτε με το cessna 182 της fms είτε με το Minimag της Multiplex><
Τι θα μου προτείνατε?
Ευχαριστώ,
Δημήτρης.
Fms cessna 182 ή Minimag της Multiplex
-
-
Απάντηση: Fms cessna 182 ή Minimag της Multiplex
Καλως ηρθες στην παρεα του ΠΕΤΑΜΕ ...... Σε πρωτη φαση μην παρεις κανενα απο τα δυο σκαφη που αναφερεις ...... Παρε μια τηλεκατευθυνση (καλη αν μπορεις ..... θα σου μεινει) και εναν εξομοιωτη ...... και ξεκινα να κανεις πτησεις για να ξεκολησουν τα δαχτυλα σου και να μαθεις τις βασικες κινησεις .... οταν θα εισαι σε ενα καλο σταδιο που το μοντελο θα πηγαινει οπου θελεις εσυ και οχι οπου θελει αυτο , αρχισε να σκεφτεσαι την αγορα του πρωτου σου μοντελου ...... και βρες και μοντελιστες στην περιοχη σου να σε βοηθησουν στις πρωτες πτησεις ...... Χρειαζεται ΥΠΟΜΟΝΗ και ΕΠΙΜΟΝΗ το χομπυ μας και αρκετο διαβασμα ...... για οτι χρειαστεις ειμαστε εδω να σε βοηθησουμε !!!!!!!!!
Δημητρη αν και τα ειπαμε λιγο-πολυ, στα ξαναλεω και εδω, το φορουμ εχει το καλο οτι διαβαζουν και αλλοι και εαν γραψω κατι λαθος θα με διορθωσουν.
Το Minimag (και το λιγο μεγαλυτερο FunCab της ιδιας εταριας) ενα εξαιρετικο αεροπλανο, πεταει πολυ καλα, ειναι ανθεκτικο στις πτωσεις, επισκευαζεται ευκολα χωρις να απαιτει κατι αλλο περα απο κολλα.
Το Fms Cessna απο οσο το εχω δει απο κοντα ειναι πιο νευρικο αεροπλανο εχει χαμηλοτερης ποιοτητας πλαστικα εξαρτηματα.
Οποτε στο ερωτημα σου προτεινω χωρις δευτερη σκεψη το Minimag.
Τωρα εαν ειναι το πρωτο αεροπλανο ξαναλεω να δεις απο κοντα το EasyStar2, μπορει να το βλεπεις λιγο "φλωρικο" σαν οψη αλλα ειναι πραγματικα ενα εξαιρετικο αεροπλανο. Θα το λατρεψεις σιγουρα.
Το Minimag (και το λιγο μεγαλυτερο FunCab της ιδιας εταριας) ενα εξαιρετικο αεροπλανο, πεταει πολυ καλα, ειναι ανθεκτικο στις πτωσεις, επισκευαζεται ευκολα χωρις να απαιτει κατι αλλο περα απο κολλα.
Το Fms Cessna απο οσο το εχω δει απο κοντα ειναι πιο νευρικο αεροπλανο εχει χαμηλοτερης ποιοτητας πλαστικα εξαρτηματα.
Οποτε στο ερωτημα σου προτεινω χωρις δευτερη σκεψη το Minimag.
Τωρα εαν ειναι το πρωτο αεροπλανο ξαναλεω να δεις απο κοντα το EasyStar2, μπορει να το βλεπεις λιγο "φλωρικο" σαν οψη αλλα ειναι πραγματικα ενα εξαιρετικο αεροπλανο. Θα το λατρεψεις σιγουρα.
-
easystar 2 λέω και εγώ αν και κορυφή στην κατάταξη των αναγκών του πρωτάρη πιστεύω ότι είναι η βοήθεια από ένα έμπειρο μοντελιστή
Με την κατάλληλη καθοδήγηση θα πετάξεις πολύ ποιο εύκολα και με ασφάλεια
To minimag για εμένα αν και ιδιαίτερα ανθεκτικό είναι αρκετά ποιο ασταθές σε σχέση με την wilga 2000 από την sapac
To easystar με το μεγάλο του φτερό και την χαλαρή συμπεριφορά του είναι από τα κορυφαία trainer και στην αργότερα μπορεί να σε βάλει και στον δρόμο της ανεμοπορίας
Η θέση του μοτέρ στο κέντρο θα το προστατέψει από τις πρώτες κακοτοπιές
Με την κατάλληλη καθοδήγηση θα πετάξεις πολύ ποιο εύκολα και με ασφάλεια
To minimag για εμένα αν και ιδιαίτερα ανθεκτικό είναι αρκετά ποιο ασταθές σε σχέση με την wilga 2000 από την sapac
To easystar με το μεγάλο του φτερό και την χαλαρή συμπεριφορά του είναι από τα κορυφαία trainer και στην αργότερα μπορεί να σε βάλει και στον δρόμο της ανεμοπορίας
Η θέση του μοτέρ στο κέντρο θα το προστατέψει από τις πρώτες κακοτοπιές