Ελάχιστο budget για αρχή
Απάντηση: Ελάχιστο budget για αρχή
Δεν μπορω να πω οτι συμφωνω μαζι σου. Ειναι καθαρα θεμα ατομου. Εγω πχ. ψαχνομαι συνεχεια. Υπαρχουν ομως ατομα που αρκουνται σε 1-2 μοντελα και τα λιωνουν.
-
Όταν δεν υπάρχει το χρήμα μένεις με τα λίγα
Μπορείς να ζήσεις τις χαρές την πτήσης ακόμη και με ένα μοντέλο
Κάθε ένας μας ορίζει τις προτεραιότητες του
Θοδωρή δεν συμφωνώ καθόλου με την άποψή σου0 teo έγραψε: ↑Φίλε, δεν ξέρω πως μπήκες στο hobby αλλά ξέρω πως θα βγεις!
Έχοντας ξοδέψει ΠΟΛΛΑ χρήματα.
Το πολλά βέβαια είναι σχετικό.
Αν βγάζεις 500 τον μήνα, τα 50 θα είναι πολλά για σένα.
Αν έχεις 100.000 στη τράπεζα, τα 10.000 θα είναι λίγα με λίγα χρόνια στο hobby.
Με άλλα λόγια είναι αυταπάτη να λες πως θα τα καταφέρεις να μείνεις στο hobby με τα ελάχιστα χρήματα!
Θα χαλάς συνέχεια!!!
Γι αυτό ή φύγε όσο είναι καιρός ή πάρ' το απόφαση πως θα σου φύγουν πολλά λεφτά και θα σπαταλήσεις πολύ κόπο και χρόνο για να ικανοποιείς τις επιθυμίες σου.
Καλή τύχη ότι κι αν κάνεις.
Σήμερα ο μοντελισμός είναι αρκετά φθηνός αν τον συγκρίνεις με τα πιο παλιά χρόνια
Κάποτε για ν αγοράσεις μια τηλ/ση η έναν κινητήρα ήθελες μισθούς 2-3 μηνών για να τ αποκτήσεις
Σήμερα είναι πολύ διαφορετικά γιατί υπάρχει η ευκολία του διαδικτύου τα φθηνά Κινέζικα προϊόντα και το ότι έχεις αμέτρητες επιλογές να συγκρίνεις τιμές και ποιότητα Παλαιότερα υπήρχαν 2-3 μαγαζιά που κάθε φορά που σταματούσαμε απ έξω και χαζεύαμε με τις ώρες το πρωί ο μαγαζάτορας σφουγγάριζε τα σάλια μας που μας είχαν τρέξει
Συγκεκριμενα εγω έφευγα από το σπίτι μου το απόγευμα και ήμουν κολλημένος στην βιτρίνα του Μακρυγιάννη στο Δημοτικό θέατρο του Πειραιά για ώρες (και μην μου πείτε ότι δεν το έχει κάνει άλλος αυτό γιατί δεν θα σας πιστέψω) Τέλος πάντων Όπως είπε και ο Αντώνης πιο πριν μπορείς να πάρεις το Easy Star με 99 που είναι κομπλέ και να δώσεις ακόμα 50-60 για έναν φορτιστή και 2 μπαταρίες και πετάς
Με λίγα λόγια με 150-170 είσαι οκ
Τώρα στο "φύγε όσο είναι καιρός" είναι μεγάλο λάθος
Εμείς σαν μοντελιστες προσπαθούμε να φέρουμε τον κόσμο κοντά μας και όχι να τους απομακρύνουμε Το χόμπι μας καλώς η κακώς εκτός από το ότι περνάμε μερικές ώρες ευχάριστα είναι και δημιουργικό και το ξέρεις καλύτερα απ όλους εσύ που έχεις προσπαθήσει μέχρι και φτερό να κόψεις με θερμό νήμα και να κατασκευάσεις ανεμόπτερο από σχέδιο
Λοιπον εγω συμβουλευω τον φιλο μας να παρει το Easy Star και ευχαρίστως να τον βοηθήσουμε όπου "κολλήσει"
-
Υπαρχουν ομως ατομα που αρκουνται σε 1-2 μοντελα και τα λιωνουν.
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑Όταν δεν υπάρχει το χρήμα μένεις με τα λίγα
Θα συμφωνήσω. Τα πολλά μοντέλα και τα ακριβά αξεσουάρ δεν κάνουν τον μοντελιστή. Μοντελιστής είναι αυτός που πετάει free flight...μοντελιστής είναι και αυτός που πετάει τουρμπίνες. Αναλόγως τι έχει η τσέπη καθενός...
Οπως και σε όλα τα hobby υπάρχουν κάποια πάγια έξοδα. Το πόσα είναι αυτά εξαρτάται απο την ενασχόληση του καθένα (πχ. κάθε ημέρα, 2-3 φορές το μήνα, κλπ) απο τον εξοπλισμό-ανταλλακτικά που θα αγοράσει και καταλήγουμε πάλι στην τσέπη του καθένα.
Δυστυχώς το χρήμα κινεί τα πάντα αλλά αν κάποιος είναι καλός χρήστης της διακήνησης του, τότε δεν πρόκειται να βγεί εκτεθειμένος πουθενά. Με λίγα λόγια, όλα μπορεί να τα βολέψει...
gorillas έγραψε: ↑Δεν μπορω να πω οτι συμφωνω μαζι σου. Ειναι καθαρα θεμα ατομου. Εγω πχ. ψαχνομαι συνεχεια. Υπαρχουν ομως ατομα που αρκουνται σε 1-2 μοντελα και τα λιωνουν.
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε gorillas.
ξερει καποιος γιατι εκλεισε ο μακρυγιαννης;
:?<<>:?<<>
:?<<>:?<<>
Κι εγώ δεν θα συμφωνούσα με τα όσα έγραψα, αν το διάβαζα από άλλον ειδικά αν ήμουν νεοεισερχόμενος... μάλλον θα έλεγα "τι ******ς είναι αυτός!"
Όμως δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αμείλικτη!!!
Για να κάνουμε ένα γκάλοπ λοιπόν... πόσα χρήματα έχουμε χαλάσει όλοι μας μέχρι τώρα;
Εγώ έχω χαλάσει περίπου 2.650 και είμαι στον χώρο 2 χρόνια.
Βέβαια δεν είμαι από αυτούς που πάνε αγοράζουν ένα compo (κατά μέσω όρο 150-200 το ένα μαζί με τα αναλώσιμα) και βγαίνω στην αλάνα μέχρι να σπάσει και να πάω να πάρω το επόμενο...
Αν ήταν έτσι θα είχα μοντέλα για πολλά χρόνια.
Έχω όμως κάνει και επισκευή μοτέρ, έχω κόψει και φτερά με θερμό νήμα όπως λέει ο Γιάννης κι έχω ένα σχετικά οργανωμένο εργαστήριο πλέον.
Γενικώς έχω εκτεταμένες αερομοντελιστικές ανησυχίες! ...κι έχω φτιάξει μια "κάβα" για αρκετά χρόνια από μοντέλα και αναλώσιμα.
Μακάρι να είμαι όντως "τόσο ******ς" κι όλοι εσείς τόσο έξυπνοι και καλοί σε όλα σας, αλλά σε ένα παρόμοιο θέμα που είχα ανοίξει κι εγώ όταν πρωτοξεκινούσα μιας και ανησυχούσα για την οικονομική διάσταση του εγχειρήματός μου να γίνω αερομοντελιστής είχα λάβει απαντήσεις όπως αυτή που τελικά δεν με ξενίζουν πλέον:
Θα ξοδεψεις πανω απο 10000 ευρω στο μοντελισμο και ουτε θα καταλαβεις πως...
Αν εισαι παντρεμενος, θα χωρισεις!
Θα πουλησεις το αυτοκινητο σου!
Θα πας να μεινεις σε μικροτερο σπιτι
Θα κοψεις τις ταβερνες και τους καφεδες.
Θα χαθεις απο τους φιλους σου.
Ολη μερα θα σκεφτεσαι αεροπλανακια...
θα γκρινιαζεις με τη γκομενα (αν εχεις).
Να συνεχισω...??
O Χρίστος μου είχε πει πως σε πέντε χρόνια είχε χαλάσει περίπου 5.000 (με αρκετά μοντέλα) και ο άλλος Χρίστος μου είχε πει πως είχε χαλάσει σε 3 χρόνια 1.200 (με 5 μοντέλα).
Να συνεχίσω;
Όμως δυστυχώς η πραγματικότητα είναι αμείλικτη!!!
Για να κάνουμε ένα γκάλοπ λοιπόν... πόσα χρήματα έχουμε χαλάσει όλοι μας μέχρι τώρα;
Εγώ έχω χαλάσει περίπου 2.650 και είμαι στον χώρο 2 χρόνια.
Βέβαια δεν είμαι από αυτούς που πάνε αγοράζουν ένα compo (κατά μέσω όρο 150-200 το ένα μαζί με τα αναλώσιμα) και βγαίνω στην αλάνα μέχρι να σπάσει και να πάω να πάρω το επόμενο...
Αν ήταν έτσι θα είχα μοντέλα για πολλά χρόνια.
Έχω όμως κάνει και επισκευή μοτέρ, έχω κόψει και φτερά με θερμό νήμα όπως λέει ο Γιάννης κι έχω ένα σχετικά οργανωμένο εργαστήριο πλέον.
Γενικώς έχω εκτεταμένες αερομοντελιστικές ανησυχίες! ...κι έχω φτιάξει μια "κάβα" για αρκετά χρόνια από μοντέλα και αναλώσιμα.
Μακάρι να είμαι όντως "τόσο ******ς" κι όλοι εσείς τόσο έξυπνοι και καλοί σε όλα σας, αλλά σε ένα παρόμοιο θέμα που είχα ανοίξει κι εγώ όταν πρωτοξεκινούσα μιας και ανησυχούσα για την οικονομική διάσταση του εγχειρήματός μου να γίνω αερομοντελιστής είχα λάβει απαντήσεις όπως αυτή που τελικά δεν με ξενίζουν πλέον:
Να συνεχισω...??
O Χρίστος μου είχε πει πως σε πέντε χρόνια είχε χαλάσει περίπου 5.000 (με αρκετά μοντέλα) και ο άλλος Χρίστος μου είχε πει πως είχε χαλάσει σε 3 χρόνια 1.200 (με 5 μοντέλα).
Να συνεχίσω;
-
0 teo έγραψε: ↑
Να συνεχισω...??
Πλάκα έχεις...νομίζω ότι όλα τα παραπάνω αφορούν κόσμο που έχει πάθος και εμμονή με το hobby. Οπότε, αυτός ο άνθρωπος δεν διαφέρει σε τίποτα από τον ναρκομανή, τον τζογαδόρο, τον αλκοολικό κτλ κτλ κτλ...
Προσωπικά πετάω από το 1993 και μέχρι σήμερα δεν πιστεύω να έχω ξεπεράσει τα 15.000 ευρώ σε μοντέλα, εξοπλισμό και καύσιμα. Φροντίζω να πετάω όποτε μπορώ, ωστόσο επ' ουδενί ο αερομοντελισμός δεν είναι προτεραιότητα μου. Τον αερομοντελισμό τον βλέπω σαν διασκέδαση και σαν μια δημιουργική απασχόληση. Θα έλεγα μάλιστα ότι εδώ και τρία χρόνια που μπλέχτηκα με τις πλαγιές, τα λιβάδια και τα βουνά με τα ηλεκτρικά μοτο-ανεμόπτερα έχει ηρεμήσει το κεφάλι μου και η φύση με γαληνεύει.
Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι συμβαίνει με τον αερομοντελισμό συμβαίνει με τα περισσότερα hobby. (Ψάρεμα, κυνήγι, σκοποβολή κτλ κτλ κτλ)
Πιστεύω ότι αν είναι κάποιος να πάθει όλα τα παραπάνω καλό είναι να μην εμπλακεί με κανένα hobby και να περάσει μια βόλτα από ψυχίατρο.
-
Να το δούμε και λίγο λογιστικά... 2650 ευρώ σε 2 χρόνια μας κάνει περίπου 100-110 ευρώ τον μήνα.
Για κάποιους είναι πολλά, για κάποιους είναι νορμάλ έξοδα. Για εμένα με ενα μισθό 700 ευρώ ή για κάποιον άνεργο είναι πολλά. Αν συνυπολογίσουμε βενζίνες σε αμάξι, διόδια και συνδρομές σε μοντελοδρόμια, το κόστος ανεβαίνει.
Αρα τι θα κάνει κάποιος σε αυτή την περίπτωση? Η θα μειώσει το κόστος του εξοπλισμού και των αγορών μοντέλων, ή θα κόψει τα έξοδα απο κάπου αλλού για να καλύψει τον μοντελισμό. Οπως είπα και προηγουμένως χρειάζεται σωστή διαχείρηση του χρήματος.
Επουδενί δεν πρέπει κάποιος να θεωρήσει το hobby αυτοσκοπό και να παραμελήσει βασικές ανάγκες, εκτός και αν τρέχει κάθε τρείς και λίγο σε αγώνες. Αλλά και εκεί υπάρχουν οι χορηγοί για να στηρίζουν τον αθλητή.
Απο αυτό μπορεί να βγεί ενα χρήσιμο συμπέρασμα. Και οι 2 απολαμβάνουν το ίδιο hobby με διαφορετικά έξοδα. Σημασία δεν έχει αν ο πρώτος πετάει με πολλά και ακριβά μοντέλα (παράδειγμα λέω...), σημασία έχει οτι και οι 2 το απολαμβάνουν. Τι 1 μοντέλο, τι 3 μοντέλα, τι 15 για εμένα είναι το ίδιο. Αυτό που μετράει είναι η διασκέδαση, ο εμπλουτισμός των γνώσεων ή επαφή και ο διάλογος με άλλους συνχομπίστες και τελευταίο ο συναγωνισμός σε κάποιον αγώνα.
Για κάποιους είναι πολλά, για κάποιους είναι νορμάλ έξοδα. Για εμένα με ενα μισθό 700 ευρώ ή για κάποιον άνεργο είναι πολλά. Αν συνυπολογίσουμε βενζίνες σε αμάξι, διόδια και συνδρομές σε μοντελοδρόμια, το κόστος ανεβαίνει.
Αρα τι θα κάνει κάποιος σε αυτή την περίπτωση? Η θα μειώσει το κόστος του εξοπλισμού και των αγορών μοντέλων, ή θα κόψει τα έξοδα απο κάπου αλλού για να καλύψει τον μοντελισμό. Οπως είπα και προηγουμένως χρειάζεται σωστή διαχείρηση του χρήματος.
Επουδενί δεν πρέπει κάποιος να θεωρήσει το hobby αυτοσκοπό και να παραμελήσει βασικές ανάγκες, εκτός και αν τρέχει κάθε τρείς και λίγο σε αγώνες. Αλλά και εκεί υπάρχουν οι χορηγοί για να στηρίζουν τον αθλητή.
Απο αυτό μπορεί να βγεί ενα χρήσιμο συμπέρασμα. Και οι 2 απολαμβάνουν το ίδιο hobby με διαφορετικά έξοδα. Σημασία δεν έχει αν ο πρώτος πετάει με πολλά και ακριβά μοντέλα (παράδειγμα λέω...), σημασία έχει οτι και οι 2 το απολαμβάνουν. Τι 1 μοντέλο, τι 3 μοντέλα, τι 15 για εμένα είναι το ίδιο. Αυτό που μετράει είναι η διασκέδαση, ο εμπλουτισμός των γνώσεων ή επαφή και ο διάλογος με άλλους συνχομπίστες και τελευταίο ο συναγωνισμός σε κάποιον αγώνα.
-
πάει το θέμα του ανθρώπου!!!!!!
Από μικρός ήθελα να ασχοληθώ με τον αερομοντελισμό, όμως τότε (προ 2000) το κόστος ήταν όντως απαγορευτικό και οι πηγές πληροφόρησης ανύπαρκτες. Σήμερα πιστεύω, κρίνοντας από τις τιμές, πως είναι πολύ πιο προσιτό το hobby αυτό. Από Σεπτέμβρη θα σας επισκεφτώ και θα αποφασίσω για το μοντέλο που μου ταιριάζει.
Φιλε Θοδωρη,
Συμφωνω οτι για να φτιαξεις ενα εργαστηριο κ εργαλειοθηκη της προκοπης θα χρειαστεις πολλα περισσοτερα χρηματα απο οτι τα μοντελα.
Αυτο ομως δεν ειναι προτεραιοτητα σε καποιον που θελει να ξεκινησει να πεταει...
Πολλοι δεν ενδιαφερονται ουτε για ακριβα κ πολλα μοντελα, ουτε για ακριβους ψηφιακους φορτιστες, ουτε για τκ με τηλεμετριες που βραζουν καφε στο πεδιο κτλ και αρκουνται στην ευχαριστιση που τους χαριζει ενα και μονο μοντελο.
Συμφωνω οτι για να φτιαξεις ενα εργαστηριο κ εργαλειοθηκη της προκοπης θα χρειαστεις πολλα περισσοτερα χρηματα απο οτι τα μοντελα.
Αυτο ομως δεν ειναι προτεραιοτητα σε καποιον που θελει να ξεκινησει να πεταει...
Πολλοι δεν ενδιαφερονται ουτε για ακριβα κ πολλα μοντελα, ουτε για ακριβους ψηφιακους φορτιστες, ουτε για τκ με τηλεμετριες που βραζουν καφε στο πεδιο κτλ και αρκουνται στην ευχαριστιση που τους χαριζει ενα και μονο μοντελο.
Υπάρχουν πολλά RTF μοντέλα έτοιμα να πετάξουν. Οπότε δεν ειναι τραγικά τα χρήματα που θα πρέπει να δώσει κανεις για ενα ηλεκτρικό μοντέλο. Απο εκεί και πέρα ανάλογα με την όρεξη του καθένα και τις ανησυχίες του.
-
χαχαχαχα...κοίτα το θέμα έχει ενδιαφέρον.
Πιστεύω ότι ο άνθρωπος πήρε μια ιδέα._Β_Ο
Τελικά όλοι συμφωνούμε πιστεύω και πολύ χαίρομαι γι αυτό.
Σίγουρα δεν είναι αυτοσκοπός, σίγουρα δεν είναι πρώτη προτεραιότητα στη ζωή!
Hobby είναι!!!
Αλλά αν σκεφτεί κανείς πως ο μέσος καπνιστής κάνει 1 πακέτο των 3 την μέρα, είναι σαν να ξεκινάς το κάπνισμα... το ίδιο πράγμα είναι σε ότι αφορά το budget, την οικονομική διάσταση του hobby δηλαδή.
Οπότε Αντώνη δεν το γαμ****σαμε το θέμα του ανθρώπου!
Αντιθέτως είμαστε όλοι εντός θέματος και ο φίλος μας είναι πλέον ενήμερος για το πόσο βαθιά θα χρειαστεί να βάλει το χέρι του στην τσέπη του.
Γεια χαρά σε όλους!
Σίγουρα δεν είναι αυτοσκοπός, σίγουρα δεν είναι πρώτη προτεραιότητα στη ζωή!
Hobby είναι!!!
Αλλά αν σκεφτεί κανείς πως ο μέσος καπνιστής κάνει 1 πακέτο των 3 την μέρα, είναι σαν να ξεκινάς το κάπνισμα... το ίδιο πράγμα είναι σε ότι αφορά το budget, την οικονομική διάσταση του hobby δηλαδή.
Οπότε Αντώνη δεν το γαμ****σαμε το θέμα του ανθρώπου!
Αντιθέτως είμαστε όλοι εντός θέματος και ο φίλος μας είναι πλέον ενήμερος για το πόσο βαθιά θα χρειαστεί να βάλει το χέρι του στην τσέπη του.
Γεια χαρά σε όλους!