Συμβουλη για funjet.
Συμβουλη για funjet.
Καλησπερα σε όλους. Ψάχνοντας για αγορά ενός φαν τζετ έφτασα σε ένα κατάστημα όπου και το αγόρασα με ένα σετ απ' που αν και ο καταστηματάρχης με διαβεβαίωσε ότι ειναι γρήγορο εγώ θα ήθελα και την άποψη σας.
Ξεκινάμε: Σκαρί το στάνταρ. Esc hobbywing Pentium 40A, μοτερ multiplex permax bl-480 4d brushless. Μπαταρία 2σελη 7.4 1.800 mlh και έλικα του φαν τζετ. . Τι έχετε να πείτε;;;
Τι έχετε να πείτε;;
Ξεκινάμε: Σκαρί το στάνταρ. Esc hobbywing Pentium 40A, μοτερ multiplex permax bl-480 4d brushless. Μπαταρία 2σελη 7.4 1.800 mlh και έλικα του φαν τζετ. . Τι έχετε να πείτε;;;
Τι έχετε να πείτε;;
Απάντηση: Συμβουλη για funjet.
Κανενααςς;;;;
-
ανάλογα πώς εννοείς το γρήγορο
Με την δισελη απλά θα πάει
Αν όμως βάλεις τρίσελη για να πάει ποιο γρήγορα φοβάμαι ότι θα χρειαστείς esc 60Α
Όπως και να έχει η ταχύτητα είναι σχετική Στην αρχή θα σου φανεί γρήγορο αλλά στην πορεία θα θέλεις περισσότερη Σημασία έχουν και οι χειριστικές ικανότητες που έχεις
Ίσως κάποιος άλλος να σου δώσει ποιο σαφείς οδηγίες
Καλές πτήσεις
Με την δισελη απλά θα πάει
Αν όμως βάλεις τρίσελη για να πάει ποιο γρήγορα φοβάμαι ότι θα χρειαστείς esc 60Α
Όπως και να έχει η ταχύτητα είναι σχετική Στην αρχή θα σου φανεί γρήγορο αλλά στην πορεία θα θέλεις περισσότερη Σημασία έχουν και οι χειριστικές ικανότητες που έχεις
Ίσως κάποιος άλλος να σου δώσει ποιο σαφείς οδηγίες
Καλές πτήσεις
Αντώνη σ ευχαριστω..... Το μοτερ ειναι 7.4 οπότε θα αντέχει 3σελη;; Δεν θέλω ταχύτητες που βλέπω με 6σελες στο ίντερνετ.. Απλά να ειναι γρήγορο.. Να πετάω χαλαρά έχω πτέρυγα που πλαναρει αργά... Σαν παράδειγμα εχεις να μου δωσεις κάποιο μοντελο;;
Επιπλεον πληροφορίες για το μοτερ. 3.1700 kv με έλικα 5χ5. Εγώ θα του φορέσω την μαμά από φαντζετ που ειναι 5.5χ4.5
Ανάλογα τι θέλεις να κάνεις. Τί ζητάς από το μοντέλο;
Νομίζω ότι είναι λίγα τα kv και με 2σελη θα είναι αργό. Τα specs του μοτέρ που μπορούμε να τα βρούμε;
Αυτό είναι;
http://www.hobbydirekt.de/Motor-PERMAX-BL-480-4D-Multiplex-332483::147.html
Αν ναι, λογικά γύρω στα 220-250 watt θα βγάζει το πολύ και νομίζω ότι είναι αργό.
Νομίζω ότι είναι λίγα τα kv και με 2σελη θα είναι αργό. Τα specs του μοτέρ που μπορούμε να τα βρούμε;
Αυτό είναι;
http://www.hobbydirekt.de/Motor-PERMAX-BL-480-4D-Multiplex-332483::147.html
Αν ναι, λογικά γύρω στα 220-250 watt θα βγάζει το πολύ και νομίζω ότι είναι αργό.
gorila αυτο ειναι..... δηλαδη για ποσα km/h μιλαμε ?
Παιδιά;; Ελπίζω να μην μετανιωσω οταν κανω πτήση... Έστω στο περιπου ξέρει κανεις ποσο θα πιάνει;; δεν με ενδιαφέρουν ακριβως τα χιλιόμετρα, απλά να ειναι γρήγορο.... Περιμένω γνώμες...!@/-=}{{
Κοίτα εγώ με setup 350 watt χτύπησα με gps περίπου 150km στιγμιαία σε βουτιά. Σε ευθεία το υπολογίζω κάνα 120άρι.
Τώρα km δεν ξέρω να σου πω για τo setup σου..
Εγώ κάθε Σάββατο (σχεδόν) πετάω Μεταμόρφωση. Αν θες τα λέμε (πτητικά) και από κοντά.
Έλα να το δείς τώρα που πετάω και 4s!!!
Τώρα km δεν ξέρω να σου πω για τo setup σου..
Εγώ κάθε Σάββατο (σχεδόν) πετάω Μεταμόρφωση. Αν θες τα λέμε (πτητικά) και από κοντά.
Έλα να το δείς τώρα που πετάω και 4s!!!
Στειλε μου πμ αν μπορείς να κανονίσουμε και από κοντά. :)
Και δώστε και τη λέξη pulsejet στο youtube, αν σου φαίνεται αργό. Εξερεύνηση...υπάρχει ζωή μετα τα 400?
Σας Παρακαλώ λιγο βοήθεια.
Κατ αρχην Καλημέρα . Σας έχω απασχολήσει ξανά για το συγκεκριμένο μοντέλο (FUNJET) όμως σήμερα στην πρώτη προσπάθεια να πετάξει είναι σαν να πετάς ένα τούβλο και να περιμένεις να πετάξει. Το μοντέλο δεν είναι ιδιαίτερα βαρύ αφου ζυγίζει κομπλε 590 γραμμαρια. Φοράει Μοτερ Multiplex permax BL 480 4d με τα παρακάτω στοιχεια:
ΚV 3,170
Maximum Curent 30A
Curent maximum efficiency 23A
Prop Shaft diameter 3.175/10.12
Prop Range 4-5''
Battery lipo 2s
Φοραω ESC 40Α και λιπο 7,4 40C 2.200μιλιαμπερ.
Ελικα του FUNJET Apc 5.5x4.5
Χωρις υπερβολές, δεν έχει ΚΑΘΟΛΟυ δύναμη.
Δοκίμασα ελικα 7χ5 στιγμιαια και εχει ασυγκριτη δυναμη... θα κάνω ζημια στο μοτερ ή στο ESC?
Ζητω συγνώμη αν σας κούρασα αλλα η απογοήτευση μου είναι μεγάλη όταν "τσακιζεις" την ατσαλάκωτη μύτη του καινούριου σου μοντελου.
ΠΕριμένω τη Βηθειά σας. Ευχαριστω!!!!
ΜΕ εκτίμιση
Μ.Χ
ΚV 3,170
Maximum Curent 30A
Curent maximum efficiency 23A
Prop Shaft diameter 3.175/10.12
Prop Range 4-5''
Battery lipo 2s
Φοραω ESC 40Α και λιπο 7,4 40C 2.200μιλιαμπερ.
Ελικα του FUNJET Apc 5.5x4.5
Χωρις υπερβολές, δεν έχει ΚΑΘΟΛΟυ δύναμη.
Δοκίμασα ελικα 7χ5 στιγμιαια και εχει ασυγκριτη δυναμη... θα κάνω ζημια στο μοτερ ή στο ESC?
Ζητω συγνώμη αν σας κούρασα αλλα η απογοήτευση μου είναι μεγάλη όταν "τσακιζεις" την ατσαλάκωτη μύτη του καινούριου σου μοντελου.
ΠΕριμένω τη Βηθειά σας. Ευχαριστω!!!!
ΜΕ εκτίμιση
Μ.Χ
Απάντηση: Σας Παρακαλώ λιγο βοήθεια.
Αν χρησιμοποιήσεις LiPo 3S θα πάρεις πιστεύω το αποτέλεσμα που θέλεις.
Καλησπέρα!! ο κατασκευαστής δινει 7,4.... Αν βαλω αλλη ελικα τι θα γινει ?
Χρειάζεσαι ένα watt meter για να μετρήσεις το ρεύμα. Χωρίς αυτό πας στα τυφλά...