Fpv Fail με Dji 550
-
Απάντηση: Fpv Fail με Dji 550
με τι δέκτη έγινε αυτό Τάκη ?? Πόση ήταν περίπου η απόσταση?
-
Οπως εχει γίνει συνήθειο και πετάνε τα FPV πανω απο τα σπίτια θα αρχίσουν και οι μηνύσεις και στο τέλος θα τα απαγορέψουν. Πιστεύω πως είναι καλύτερα να κατεβάσεις το βιντεο ή να κόψεις το κομμάτι απο την πτώση στον κήπο. Καλύτερα να μην δημοσιoποιουνται αυτα καθότι κάνουν κακο στο hobby μας.
Πάλι καλά που έπεσε στον κήπο.
Υ,
Υ,
-
Την 7100 και υπολόγισα περίπου στα 500-600 μέτρα με μια υψομετρική διάφορα απο κεί που βρισκόμουν πιο ψηλά κάπου στα 30 με 40 ποιο πάνω απο κείμενα που βρισκόμουν .Οπως βλέπεις η κάμερα του fpv είχε σήμα με 1,2MHz και 1w
-
Προφανώς δεν είχα σκοπό να πάω πάνω απο τα σπίτια το ότι ειμουν κοντά τους λάθος μου και το Ναζα δεν δούλεψε που δεν έπρεπε να είχε πέσει και να έμπαινε σε λειτουργία return to home ,να το κατέβασω είναι λογοκρισία .τα καλα και τα κακά παραδείγματα πρέπει να δείχνωνται προς συμμόρφωση μας ,οσοι είμαστε έξυπνοι αρκετά δεν θα κάνουμε τέτοιες απερισκεψίες ξανά .
καλημερα φιλε. λυπαμε για την πτωση σου. ειχες τσεκαρει αν μπαίνει η λειτουργια RTH πριν το πεταξεις? (αν δουλευει το fail save?)_Β_Ο
thanos_marko έγραψε: ↑Οπως εχει γίνει συνήθειο και πετάνε τα FPV πανω απο τα σπίτια θα αρχίσουν και οι μηνύσεις και στο τέλος θα τα απαγορέψουν. Πιστεύω πως είναι καλύτερα να κατεβάσεις το βιντεο ή να κόψεις το κομμάτι απο την πτώση στον κήπο. Καλύτερα να μην δημοσιoποιουνται αυτα καθότι κάνουν κακο στο hobby μας.
Υ,
Κατ'αρχην για το θεμα της ασφαλειας συμφωνω απολυτα αλλα πριν ξεκινησουμε να βαζουμε χερι στον κοσμο(τωρα τελευταια με τα fpv) και να το παιζουμε μπατσοι των αιθερων ας σκεφτουμε πρωτα τις μ@λ@κιες που εχουμε κανει εμεις οι ιδιοι πρωτα,που και πως εχουμε πεταξει κατα καιρους.
Ακομα και το funjet σου που βλεπω στην φωτο αν το χασεις για οποιοδηποτε λογο δεν ξερεις που θα παει και μην μου πεις πως το πετας αυστηρα σε ιδιωτικα μοντελοδρομια.Σε ολα τα υπολοιπα μερη στην Αθηνα υπαρχει κινδυνος με οποιοδηποτε μοντελο κι αν πετας.Οπως επισης υπαρχει περισσοτερος κινδυνος απο διαφορους φιγουρατζηδες που τα πεταν πανω απ'το κεφαλι σου.Εχω δει απιστευτες μ@λ@κιες σε Ελληνικο,Σεφ,Γαλατσι κλπ. για να ξεκινησω να ανυσηχω για τα fpv ιδιαιτερα.Οσο για τις πτησεις των αεροσκαφων που λενε ορισμενοι πιθανοτερο ειναι να τσιμπησουν κανενα πουλι απ'τα διαφορα σμηνη που πετουν παρα ενα fpv καπου στην Αττικη.
Αυτα και χαιρεται δεν προκειται να σχοληθω αλλο.
-
gvertical έγραψε: ↑καλημερα φιλε. λυπαμε για την πτωση σου. ειχες τσεκαρει αν μπαίνει η λειτουργια RTH πριν το πεταξεις? (αν δουλευει το fail save?)_Β_Ο
Καλησπερα φιλε μου
Ήταν δοκιμασμένο και δουλεύει τι να πω...προφανος σκεφτομαι το fail safe ενεργοποιείτε όταν καταλάβει δεν υπάρχει σήμα ,πιθανός να είχα (υποθέσεις κάνω ) πολύ λίγο σήμα γιατί όταν έπεφτε έδινα συνέχεια εντολές στο τηλεχειριστήριο και η ανταπόκριση αυτή η μικρή ίσως να έλεγε στο ναζα not yet fail safe η return to home ,μπαταρία είχα αλλά 4 λεπτά σχεδόν γιατί ήμουν στο 71% πριν πέσει .
takis giann έγραψε: ↑Καλησπερα φιλε μου
Ήταν δοκιμασμένο και δουλεύει τι να πω...προφανος σκεφτομαι το fail safe ενεργοποιείτε όταν καταλάβει δεν υπάρχει σήμα ,πιθανός να είχα (υποθέσεις κάνω ) πολύ λίγο σήμα γιατί όταν έπεφτε έδινα συνέχεια εντολές στο τηλεχειριστήριο και η ανταπόκριση αυτή η μικρή ίσως να έλεγε στο ναζα not yet fail safe η return to home ,μπαταρία είχα αλλά 4 λεπτά σχεδόν γιατί ήμουν στο 71% πριν πέσει .
δεν ξερω για το ναζα αλλα ο δικος μου πιλοτος ruby(σε αεροπλανο skywalker), οταν πεταω νορμαλ μοντ αν χαση το σημα μπενει στην επιστροφη για το σπιτι αλλα μολις το ξαναβρη εχεις παλι εσυ τον ελεγχο! οταν ειναι στον αυτοματο πιλοτο και χαση το σημα, το φερνει πισω κανονικα. λεω τωρα μηπως εχασε το ναζα το σημα και αρχησε να το φερνει πισω και μετα το ξαναβρηκε και ειχες εσυ τον ελεγχο και μπερδευτικες? οσο για το λιγο σημα που λες, δεν μου ακουγετε σωστο. η εχεις η δεν εχεις σημα(νομιζω).
-
gvertical έγραψε: ↑δεν ξερω για το ναζα αλλα ο δικος μου πιλοτος ruby(σε αεροπλανο skywalker), οταν πεταω νορμαλ μοντ αν χαση το σημα μπενει στην επιστροφη για το σπιτι αλλα μολις το ξαναβρη εχεις παλι εσυ τον ελεγχο! οταν ειναι στον αυτοματο πιλοτο και χαση το σημα, το φερνει πισω κανονικα. λεω τωρα μηπως εχασε το ναζα το σημα και αρχησε να το φερνει πισω και μετα το ξαναβρηκε και ειχες εσυ τον ελεγχο και μπερδευτικες? οσο για το λιγο σημα που λες, δεν μου ακουγετε σωστο. η εχεις η δεν εχεις σημα(νομιζω).
Πηγα να σπασω τον μοχλο απο την δυναμη να ανεβει :p χαχα μονο πανω το ειχα μονιμα
Συνήθως πρώτα έρχονται τα glitch και μετά χάνεται τελείως το σήμα.
καλημερα φιλε. τωρα που ειδα το βιντεακι σου καταλαβα οτι πετουσες πολυ χαμηλα, γιαυτο εχασες το σημα! αλλα γιατι δεν μπηκε η λειτουργεια RTH ειναι ενα αλλο θεμα!
-
το υψισυχνο των 2.4 GHz θα έλεγα ότι υποφέρει από την παρουσία εμποδίων όπως τα δένδρα Η οπτική (έστω και θεωρητικά) επαφή θα δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα
Εχθές το βράδυ με το φίλο μου τον Σωκράτη κάναμε range test σε ένα πομποδέκτη
Έγιναν δύο δοκιμές
Στην πρώτη περίπτωση ο πομπός έβλεπε τον δέκτη και πήραμε πάνω από 50 βήματα
Η δοκιμή ξανά έγινε αλλά σε μορφή μονομαχίας (πλάτη με πλάτη)Το σώμα του Σωκράτη ως φυσικό εμπόδιο κατέβασε την απόσταση ακριβώς στο μισό
Γι αυτό πρέπει να φροντίζουμε πάντα να υπάρχει οπτική επαφή πομπού και δέκτη
Υπάρχει και θεωρητική απόδειξη για τον λόγο που οι υψηλότερες συχνότητες έχουν μεγαλύτερες απώλειες από τις χαμηλές αλλά δεν είναι του θέματος
Εχθές το βράδυ με το φίλο μου τον Σωκράτη κάναμε range test σε ένα πομποδέκτη
Έγιναν δύο δοκιμές
Στην πρώτη περίπτωση ο πομπός έβλεπε τον δέκτη και πήραμε πάνω από 50 βήματα
Η δοκιμή ξανά έγινε αλλά σε μορφή μονομαχίας (πλάτη με πλάτη)Το σώμα του Σωκράτη ως φυσικό εμπόδιο κατέβασε την απόσταση ακριβώς στο μισό
Γι αυτό πρέπει να φροντίζουμε πάντα να υπάρχει οπτική επαφή πομπού και δέκτη
Υπάρχει και θεωρητική απόδειξη για τον λόγο που οι υψηλότερες συχνότητες έχουν μεγαλύτερες απώλειες από τις χαμηλές αλλά δεν είναι του θέματος
Μαλλον δεν ειναι το ιδιο αλλα για δες μηπως εχει και το δικο σου καποιο προβλημα, http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=30890.msg214371;topicseen#msg214371
-
orck έγραψε: ↑Μαλλον δεν ειναι το ιδιο αλλα για δες μηπως εχει και το δικο σου καποιο προβλημα, http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=30890.msg214371;topicseen#msg214371
Νομιζω ειναι για το S800 air frame και το WooKong-M και οχι για το ναζα.