παρεμβολές στον Μαραθώνα?

LotuS

Απάντηση: παρεμβολές στον Μαραθώνα?

Δημοσίευση από LotuS »

Δεν ειναι η βιοτεχνια....90% ειναι το Athens Wireless Metropolitan Νetwork γιατι εχει μια κεραια 10dB στο βουνο οπως πληροφορηθηκα σημερα...

ο υποσταθμος του Αη-Στρατη
Dimitris08

Δημοσίευση από Dimitris08 »

DjBac έγραψε: Έχω δει μπροστά μου ελικόπτερο να κλειδώνει με 14άρα Futaba!

Οταν λετε "κλειδωνει" τι εννοειτε;
thanos_marko

Δημοσίευση από thanos_marko »

Απο την συνημμένη Φωτο φαίνονται τα links που εχει το AWMN στην περιοχη που πετάμε. Με κόκκινο ειναι τα backbone links που ειναι ανενεργά. Με πράσινο τα ενεργά backbones links τα οποια και τα περισσότερα ειναι στα 5.4 GHz (801.11a). Οι Τ/Κ ειναι στα 2.4 GHz ( 802.11b band).

Απο την φωτο δεν διακρίνεται να υπάρχει link πάνω ή δίπλα απο την περιοχή του valley. Οπότε ίσως και αυτό να μην ισχύει - @lotus.

Προσωπικά εχω χάσει ενα αεροπλάνο στο συγκεκριμένο σημείο και το Σάββατο μου κινδύνεψε ακόμα ένα απο "παρεμβολή". Η Τ/Κ είναι Spectrum DSM2.

Οταν κάτι συμβαίνει σε παραπάνω απο δύο αρχίζει να ξεφεύγει απο την "κακία στιγμή" και να γίνεται γεγονός. Καθότι στο συγκεκριμένο σημείο έχουν χαθεί ουκ ολίγα αεροπλάνα απο " παρεμβολή". Ισως ενας έλεγχος με spectrum analyzer να βοηθούσε αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν θα δείξει κάτι καθότι το φαινόμενο δεν είναι συνεχές.

Υ,
Συνημμένα
AWNM-Valley.jpg
AWNM-Valley.jpg (97.49 KiB) Προβλήθηκε 47 φορές
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...πάντως οι φίλοι που χρησιμοποιούν την Spektrum DX8 ελπίζω πως γνωρίζουν τα bulletins της εταιρείας http://publications.horizonhobby.com/read/archive?id=3714
η ταν, η, τα πετάν...
Alexander1

Δημοσίευση από Alexander1 »

Κάλιο αργά παρά ποτέ. Στο συγκεκριμένο σημείο έχω δεχτεί κ εγώ παρεμβολές μερικές φορές. Το σημείο ήταν ακριβώς το ίδιο όλες τις φορές. Λίγο πρίν το βενζινάδικο και πρίν την Σουλίου στα τελευταία μέτρα του ιπποφορβείου. Με futaba 8fgs και τον 617 της μαμάς futaba. Οι συνδέσεις μου είναι άψογες οι μπαταρίες μου το ίδιο και η τ/ση καινούρια. Αυτό που παρατήρησα ήταν αρχικά νευρικές κινήσεις των σερβο, απώλεια επαφής με τον δέκτη για μικρό χρονικό διάστημα και αφού επανήλθε η επαφή με το δέκτη είχα μερικό έλεγχο με σπασμωδικές κινήσεις. Την δεύτερη φορά είχα ακριβώς τα ίδια στο ίδιο σημείο. Την 3 φορά πέταγε άλλος το μοντέλο μου, και την ίδια στιγμή είχαν παρεμβολές όλοι όσοι ήταν στον αέρα. Τωρα για την σύγκριση Spectrum-Futaba ίσως εκεί που επανήλθε το σήμα μου με σπασμωδικές κινήσεις οι Spectrum να θέλουν περισσότερο χρόνο !@/-=}{{. Το σίγουρο είναι ο,τι το μοντελάκι μου πετάει ακόμα
Dimrilldale

Δημοσίευση από Dimrilldale »

Για ρίξτε μια ματιά και εδώ...
http://www.rcuniverse.com/forum/m_10606473/mpage_2/key_/tm.htm
palafdim

Δημοσίευση από palafdim »

Dimrilldale έγραψε: Για ρίξτε μια ματιά και εδώ...
http://www.rcuniverse.com/forum/m_10606473/mpage_2/key_/tm.htm

Να καταθέσω κι εγώ μια πρόσφατη εμπειρία. Με Futaba 10 Channel και 617 δέκτη ξαφνικά σε μια κάθοδο το αεροπλάνο γύρισε ανάποδα (Rolling). Αμέσως το επανέφερα χωρίς καθυστέρηση αλλά το ύψος και η ταχύτητα που είχε πλέον δεν με βοήθησε για ανάδυση και το Ρ-51 έγραψε ΤΕΛΟΣ. Από έλεγχο που έκανα όλα λειτουργούσαν άψογα και δεν επρόκειτο για servo. H κίνηση ήταν τέτοια λες και κάποιος του έδωσε εντολή για rolling. H επαφή δεν χάθηκε μιας και στην αντίδρασή μου υπάκουσε αμέσως και άψογα. Στο μόνο που έχω καταλήξει είναι 2 περιπτώσεις:
1. Το κινητό που είχα στη μέση σε θήκη όπου είχε ενεργοποιημένο το bluetooth και φυσικά ήταν πολύ κοντά στον πομπό.
2. Ένας ίδιος πομπός που είχε ανοίξει αλλά αυτό το θεωρώ εντελώς απίθανο!
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Ωρέ...πάει το Μασταγκάκι;;; Κρίμα Δημήτρη...w
palafdim

Τρύφωνας έγραψε: Ωρέ...πάει το Μασταγκάκι;;; Κρίμα Δημήτρη...w

Όχι δεν το έπαθα στον Μαραθώνα, στου Ντούνη το έπαθα και ναι δυστυχώς πάει το Ρ-51 της TopFlite....και αυτό που με λύπησε πιο πολύ είναι ότι έσκασε με την κοιλιά και κούρεψε και την OS FS91 Pump.....κηδεία με δάκρυα...το είχα κοντά 4 χρόνια. :'(
palafdim

Ru@%Ru@%Ru@%........Αν πιστεύετε στο μάτι 2 αεροπλάνα δεν μου πήγαν καλά από την αρχή, το Ρ-51 της TopFlite και το Ρ-47 της Hangar 9....το να γράψω τι έχει γίνει με τα 2 συγκεκριμένα αεροπλάνα θέλω σελίδες....και τα 2 κοιμούνται ησύχως τώρα!!!......
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Στου Ντούνη πρέπει να "πόνεσε" το Ρ-51 στην άσφαλτο...... (μάλλον γι αυτό "συγχωρέθηκε" και το OS91 pump...). Κρίμα φίλε μου.

Η αλήθεια είναι οτι τα ηλεκτρονικά αν σε αφήσουν την έχεις κάνει για "Joker".

Μην το βάζεις κάτω... Keep up the spirit!! +(*)

ΥΓ Σε περιμένουμε στο μοντελοδρόμιο για πτήσεις με τα υπόλοιπα warbirds. :D
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”