SPITFIRE .40 KYOSHO
SPITFIRE .40 KYOSHO
Aπό μικρό παιδί αγαπούσα αυτό το αεροπλάνο. Μου άρεσε το σχήμα του και η αεροδυναμική του. Σε αυτό το άρθρο λοιπόν θα ασχοληθούμε λίγο με ένα μικρό SPITFIRE. Το SPITFIRE 40. της KYOSHO.Πρόκειται για ένα μοντέλο ARF που καθαρά από προσωπική μου άποψη θα δυσκολέψει λίγο κάποιον που θα θελήσει να το στήσει κυριως εάν επιχειρήσει να του δώσει μια πιο SCALE εμφάνιση χρησιμοποιώντας RETRACTS. Αξίζει όμως ο κόπος.Ο κατασκευαστής προτείνει κινητήρα .40-.46 δίχρονο η .52-.53 τετράχρονο. Εγώ επέλεξα .55 δίχρονο ο οποιος θα γυρίσει μια δίφυλλη προπέλα 13/6 TOPFLITE. Η επιλογή του κινητήρα έγινε με γνώμονα το βάρος του μοντέλου που έχει ξεπεράσει τα 2500gr χωρίς μπαταρία και καύσιμο και διότι μου αρέσει και λίγο η ταχύτητα. Τα σέρβος που έχω τοποθετήσει είναι τα HITEC HS322HD RUUDER&ELEVATOR SANWA SRM102 AILERONS HITEC HS55 THROTTLE και FUTABA FP-S136G στα RETRACTS. Το όλο σύστημα θα τροφοδοτήσει με ρεύμα μια NiCd 4ων στοιχειων 1800mA. Παραθέτω μερικές φωτογραφίες από το μοντέλο το οποιο βρίσκετε υπό συναρμολόγηση και ευελπιστώ την Κυριακή να του κάνω την παρθενική του πτήση οποτε θα είμαι σε θέσει να σας πω τις πτητικές μου εντυπώσεις
- Συνημμένα
-
- SPIT2.JPG (294.45 KiB) Προβλήθηκε 58 φορές
-
- SPIT4.JPG (266.86 KiB) Προβλήθηκε 58 φορές
-
- SPIT1.JPG (286.2 KiB) Προβλήθηκε 58 φορές
-
- SPIT3.JPG (241.38 KiB) Προβλήθηκε 58 φορές
Απ: SPITFIRE .40 KYOSHO
Λυκούργο καλησπέρα!
Καταρχήν καλοπέταχτο το βρετανικό spitfire :>)
Να σε ρωτήσω...με τις ντίζες των retracts τι έκανες
και με το σερβο?Εχω περίπου το ίδιο μοντέλο,kyosho ki-61 40
και βλέπω ότι η κεφαλή του σερβο είναι αρκετά πιο πάνω
από τις άκαμπτες ντίζες...
Τι έκανεςς?
Τι έκανεςς?
giannisx καλησπέρα ,δεν ξέρω τι servo χρησιμοποίησες, το συγκεκριμένο της Futaba είναι ειδικά για αυτή τη δουλειά και έχει σχεδόν το μισό ύψος από τα κλασικά servo.Συνεπώς δεν αντιμετώπισα ιδιαίτερο πρόβλημα. :-\
Χρησιμοποίησα στάνταρ σερβο
jr και sanwa. Έχω και κανα δυο φουτάμπα
που δεν δοκίμασα αλλά μου φαίνονται το ίδιο ψηλά.
Και το κακό είναι ότι κόντινα τις ντίζες , οπότε
αποκλείω το "Z" :(<
jr και sanwa. Έχω και κανα δυο φουτάμπα
που δεν δοκίμασα αλλά μου φαίνονται το ίδιο ψηλά.
Και το κακό είναι ότι κόντινα τις ντίζες , οπότε
αποκλείω το "Z" :(<
giannisx Aυτή είναι η διαφορα ύψους ενός στάνταρ servo και αυτού της FUTABA. Μήπως με αυτό έλυνες το πρόβλημα σου?
έγραψε:
Λυκούργο καλησπέρα!
Τι έκανεςς?
Hey giannisx
Τι κάνεις φιλαράκι μου εκεί στα βόρεια;
Αυτό που χρησιμοποιεί ο Λυκούργος είναι ένα σέρβο Retract Low Profile. Τα περισσότερα ARF ανάμεσά τους και τα Ηangar 9 χρησιμοποιούν Low Profile Retract servos για τα ανασυρόμενα μηχανικά retract τους.
Ψήνεσαι για Sρitfire;
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Tρύφωνα πως το βλέπεις το μοντέλο? ::)
To πιασα ευχαριστώ πολύ!
ʼντε να βρεις τώρα σερβο !(!)!
Τρύφωνα ,πνευματικέ μου δάσκαλε :,)
πήρα ήδη το hien :-# , που είναι ολόιδιο σαν κατασκευή.
Ξέρεις ότι μ'αρέσουν unique warbirds
Δυστυχώς έχω ελάχιστο χρόνο για να το μοντάρω :(<
και για να μην ποστάρω φοτογραφίες παρεκτρεπόμενος
από το θέμα , έχω έδώ το λινκ
με τις φωτογραφίες
από το κι-61 της kyosho
άλλη μία φωτό
και άλλη
ʼντε να βρεις τώρα σερβο !(!)!
Τρύφωνα ,πνευματικέ μου δάσκαλε :,)
από το θέμα , έχω έδώ το λινκ
με τις φωτογραφίες
από το κι-61 της kyosho
άλλη μία φωτό
και άλλη
έγραψε:
Tρύφωνα πως το βλέπεις το μοντέλο? ::)
Καλό! :>)
έγραψε:
από το θέμα , έχω έδώ το
Καλέ μου φίλε Γιάννη,
Δεν ανοίγεις κανένα πόστ εδώ στο petame με το ΗΙΕΝ σου που το βρίσκω άκρως ενδιαφέρον κατασκευαστικό εγχείρημα;;
Υπάρχουν ήδη πολλά μέλη που θα ήθελαν να διαβάσουν, να μοιραστούν και να απολάυσουν την κατασκευή αυτού του όμορφου warbird μαζί σου...
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Hey Τρύφων ευχαρίστως να ανοίξω ένα θέμα .
Ξεκινώ V:))
Ξεκινώ V:))
Αγαπητέ wireman καλημέρα.
Θα ανοίξω ένα θέμα με την ερώτηση που κάνεις για να είναι πιο εύκολο και για σένα και για τους υπόλοιπους να απαντήσουν ακριβώς σε αυτό που ρωτάς..
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Θα ανοίξω ένα θέμα με την ερώτηση που κάνεις για να είναι πιο εύκολο και για σένα και για τους υπόλοιπους να απαντήσουν ακριβώς σε αυτό που ρωτάς..
ΜΦΧ
Τρύφωνας
Παιδια καλημερα απο την Χιο.
Τα scale αεροπλανα της kyosho πετανε θαυμασια και χωρις να ειναι μπροστοβαρα με τετραχρονη 70 os και ελικα aps 14/4 3d η 13/6. Με αυτη την μηχανη γινονται πανευκολα στην
απογειωση και στην προσγειωση καθως εχουν πολυ δυναμη (ροπη) αλλα και φρεναρουν (ανεμοπτερουν)καλυτερα λογω της μεγαλης ελικας.
Εδω εχουμε στησει hien, spitfire,αλλα και p-51 mustang ετσι και ολα πετανε υπεροχα!!
Παντως και η 55 καλη ακουγεται.
Καλο στησιμο και περιμενουμε εντυπωσεις.
Τα scale αεροπλανα της kyosho πετανε θαυμασια και χωρις να ειναι μπροστοβαρα με τετραχρονη 70 os και ελικα aps 14/4 3d η 13/6. Με αυτη την μηχανη γινονται πανευκολα στην
απογειωση και στην προσγειωση καθως εχουν πολυ δυναμη (ροπη) αλλα και φρεναρουν (ανεμοπτερουν)καλυτερα λογω της μεγαλης ελικας.
Εδω εχουμε στησει hien, spitfire,αλλα και p-51 mustang ετσι και ολα πετανε υπεροχα!!
Παντως και η 55 καλη ακουγεται.
Καλο στησιμο και περιμενουμε εντυπωσεις.
Καλησπέρα Λυκούργο.
Επειδή τυγχάνει να μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για το συγκεκριμένο scale,πες μου σε παρακαλώ,επειδή θέλω να το παραγγείλω από Αγγλία,και δεν έχω κατασκεύασει ξανά μοντέλο με retracts,τα retracts έχουν 1 ή 2 servo για την λειτουργία τους ???
Ευχαριστώ.
Simon.
Επειδή τυγχάνει να μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη για το συγκεκριμένο scale,πες μου σε παρακαλώ,επειδή θέλω να το παραγγείλω από Αγγλία,και δεν έχω κατασκεύασει ξανά μοντέλο με retracts,τα retracts έχουν 1 ή 2 servo για την λειτουργία τους ???
Ευχαριστώ.
Simon.