Ελεύθεροι χώροι πτήσης

vasilisp

Απάντηση: Ελεύθεροι χώροι πτήσης

Δημοσίευση από vasilisp »

oav163 έγραψε: Βιντεο απο τις εξορμησεις μου στην Πεντελη. (δεν καταλαβα αν πρεπει να το βαλω εδ η οχι αλλα....) Τοπρωτο σημειο ειναι πριν την στροφη για την σπηλια στου Νταβελη το δευτερο ειναι μολις μπεις στο χωμα για Νταβελη.

http://www.youtube.com/watch?v=Aa7bsZiKbUI

Σπυρος

Σπύρο καλησπέρα.
Είχα γράψει κάποιο μήνυμα πριν πέσει ο server. Δεν πειράζει τα ξαναγράφω.
Δοκίμασα τις τοποθεσίες που προτείνεις στο video.
Άνεμος 5-6 b Ν-ΝΔ.
Στην πρώτη τοποθεσία τσάκισα το αριστερό φτερό στην προσγείωση.
Το κόλησα επιτόπου και μέχρι να τραβήξει καλά η κόλλα τράβηξα για το δεύτερο σημείο (πάνω από τη σπηλιά Νταβέλη)
Φοβερό ανοδικό. Το floater jet μου έφευγε στο Θεό.:-&&
Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορούσα να το κατεβάσω.
Πρώτη απόπειρα βρέθηκα εκτός ορατού πεδίου πάνω από την άσφαλτο.
Ευτυχώς δεν πέρναγε κανένα αυτοκίνητο να βρεθώ πάνω του.

Δεύτερη έσκασε λίγο πιο δεξιά από εκεί που πέταγα αλλά και πάλι εκτός χωματόδρομου. (χωρίς ζημιές)

Τρίτη έπεσα με ταχύτητα και με τη μούρη αλλά για καλή μου τύχη καρφώθηκε σε ένα θάμνο και δεν έπαθε τίποτα.wow

Τέταρτη δεν επιχείρησα γιατί μια του κλέφτη δυο..... τρεις.... ε μην το πιέζω και πολύ το πράμα..

Πως στο καλό προσγειώνεται κανείς σε εκείνο το σημείο. Από όπου και αν προσπαθούσα να προσεγγίσω ερχόταν με μεγάλη ταχύτητα. Ακόμα και την πλαγιά κατέβηκα ανάμεσα σε κάτι δέντρα που έχει εκεί αλλά δεν πρόλαβα να κόψω ταχύτητα και ξαναέφυγα στο γκρεμό .....

Μάλλον χρειάζομαι μαθήματα. Κάθε βοήθεια δεκτή
Συνημμένα
IMAG0292.jpg
IMAG0292.jpg (99.23 KiB) Προβλήθηκε 203 φορές
IMAG0287.jpg
IMAG0287.jpg (100.59 KiB) Προβλήθηκε 203 φορές
IMAG0281.jpg
IMAG0281.jpg (99.21 KiB) Προβλήθηκε 203 φορές
RedCharly

Δημοσίευση από RedCharly »

ψαξε μεσα στο forum και βρες που ειναι το ανεμοδρομιο στην Πεντελη (στο γερμανικο νεκροταφείο απο πανω). Ελα και θα το ευχαριστηθεις
george garbidakis

Δημοσίευση από george garbidakis »

εγω σημερα βρηκα ενα συμπαθητικό χωρο για μικρα αεροπλανα!!!ειναι στο σχιστο κορυδαλλού(πυροβολια)πηγα σημερα με το πιπερακι και μ άρεσε για δυναμικο δεν το συζηταω ειναι τελεια αμα εχει και 2-3 μποφορ νοτια κιολας,αυριο θα παω να δικιμασω τις φανουλες που εχω.
aircostas

Δημοσίευση από aircostas »

http://www.youtube.com/watch?v=6QK3Vg477jw&feature=youtu.be

μαριος παπαδοπουλος σε μεγαλα κεφια!!!!!!!!!
vasilisp

Δημοσίευση από vasilisp »

Από την χθεσινή επίσκεψη στην περιοχή Μπούρας στα Σπάτα.
Ενδείκνυται για slope soaring αλλά είναι λίγο ζόρικο στο κατέβασμα για ανεμοπλάνο για κάποιον τουλάχιστον με την δική μου εμπειρία.

http://www.youtube.com/watch?v=RniNwsXTjoQ
HeliWizard

Δημοσίευση από HeliWizard »

Με μεγάλη μου χαρά :>>> σας γράφω για τη δημιουργία του πρώτου διαδρόμου αποπροσγείωσης για αερομοντέλα στο νησί μας ............ Μια πρωτοβουλία της '' Ένωσης μοντελιστών Λευκάδας '' ..........

Σήμερα το έμαθα και'γω και πήγα σχολώντας απο τη δουλειά να δω τον χώρο και τον καινούργιο διαδρομό μας , στον οποίο όπως καταλαβαίνετε θα περάσουμε ενα πολύ όμορφο καλοκαίρι με πολλές πολλές πτήσεις ............ @P@
Ο χώρος ίσως δεν ''λέει και πολλά'' , ακόμα , αλλά είναι μια αρχή και ο διάδρομος μας , αν και δεν φαίνεται καλά στις φωτό .......... είναι 100 μέτρα ........ Άντε και καλές πτήσεις να έχουμε ........... καιρός να φτιάξουμε και κανένα μεγάλο μοντελάκι ........ ^%^
Συνημμένα
DSC00911.jpg
DSC00911.jpg (95.76 KiB) Προβλήθηκε 203 φορές
DSC00910.jpg
DSC00910.jpg (93.43 KiB) Προβλήθηκε 203 φορές
DSC00909.jpg
DSC00909.jpg (94.87 KiB) Προβλήθηκε 203 φορές
HeliWizard

Πετάχτηκα σήμερα το απόγευμα στον καινούργιο μας διάδρομο για 2 γρήγορες πτήσεις γνωριμίας με το χώρο ........... Όλα μια χαρά , προσέγγιση απο τη μεριά της θάλασσας και αρκετή άπλα για προσγείωση ........

Το μόνο αρνητικό που διαπίστωσα (βέβαια είχε πέσει ο ήλιος μέσα στον διάδρομο) , είναι οτι πρέπει να πετάμε αρκετά ψηλά για να φαίνεται καθαρά η θέση του μοντέλου , επειδή γύρω γύρω υπάρχουν βουνά και βλάστηση και κάπου το χάνεις λίγο ........... Θα το δω και με ήλιο πάντως και βλέπουμε ..........

Σημασία έχει οτι έχουμε πλέον ενα χώρο για να πετάμε !!!!!!!!! :>)
Συνημμένα
DSC00915.jpg
DSC00915.jpg (96.53 KiB) Προβλήθηκε 203 φορές
DSC00912.jpg
DSC00912.jpg (100.57 KiB) Προβλήθηκε 203 φορές
DSC00914.jpg
DSC00914.jpg (96.25 KiB) Προβλήθηκε 203 φορές
DSC00913.jpg
DSC00913.jpg (101.58 KiB) Προβλήθηκε 203 φορές
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Ωραία πράγματα Ζώη
Αν υπάρχει δραστηριότητα στον χώρο κάνε νέο θέμα στα μοντελοδρόμια να βλέπουμε πως τα περνάτε εκεί
HeliWizard

Ναι Αντώνη το έχω κατά νου κάτι τέτοιο ........... περιμένω να δω αν θα μαζευτούν ''οι ιπτάμενοι'' εκεί και στήσουμε κανένα παρεάκι να πετάμε ........... Μακάρι δηλαδή να γίνει έτσι όπως το φαντάζομαι ............. έχω βαρεθεί να ''πετάω μόνος μου'' ............ w
zxc

Δημοσίευση από zxc »

Παιδια καλησπερα.

Στην ευρυτερη περιοχη του Μαραθωνα-Κερατεας
δεν υπηρχε μια αλανα ισως και εφαπτομενικα της Μαραθωνος που ηταν και στρωμενη με πισσα?

Φιλικα
Κωστας
Αντώνης Κριτζάς

Αν μιλάμε για την γνωστή παλιά αλάνα πίσω από τον Γαλαξία υπάρχει ακόμη ( από ότι ξέρω) μόνο που δεν πετά κανείς πλέον
zxc

Δημοσίευση από zxc »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Αν μιλάμε για την γνωστή παλιά αλάνα πίσω από τον Γαλαξία υπάρχει ακόμη ( από ότι ξέρω) μόνο που δεν πετά κανείς πλέον

Αντωνη μαλλον γι'αυτη.
Δεν θυμαμαι πολλα πραγματα μιας και με ειχε παει φιλος μονο μια φορα.
εκτοτε λογω υποχρεωσεων δυστυχως δεν καταφερα να ξαναπαω.
θυμαμαι ομως οτι ηταν ενας μεγαλος χωρος,
οπου ανετα πετουσαν και glow 40-60!

Μπορεις να μου δωσεις λεπτομεριες για το πως παει κανεις?
Αντώνης Κριτζάς

Είναι πίσω από το SM Γαλαξίας στην διασταύρωση που στρίβει για σχοινιά
Ο βασικός λόγος που δεν πάει κανείς είναι διάφορα θέματα με τους γύρω και η συχνή παρουσία αστυνομίας Αυτοκίνητα κόβουν βόλτες την στιγμή που πας να κατέβεις και πολλά ευτράπελα μια και μιλάμε για ένα ανοικτό χώρο από παντού Πολύ κοντά όμως είναι ο Ερμής και δεν αξίζει το ρίσκο για την αλάνα που γύρω της υπάρχουν δρόμοι Ακόμη και τότε που πήγαινα (περισσότερο για βόλτα) Έλεγα σε όλους πόσο επικίνδυνο μέρος είναι μα τότε δεν υπήρχε κοντινή εναλλακτική
Αν πας πάρε μόνο μικρό ηλεκτρικό μα μετά πέρνα από τον Ερμή και θα καταλάβεις μόνος την διαφορά ασφαλείας
zxc

Δημοσίευση από zxc »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: Είναι πίσω από το SM Γαλαξίας στην διασταύρωση που στρίβει για σχοινιά
Ο βασικός λόγος που δεν πάει κανείς είναι διάφορα θέματα με τους γύρω και η συχνή παρουσία αστυνομίας Αυτοκίνητα κόβουν βόλτες την στιγμή που πας να κατέβεις και πολλά ευτράπελα μια και μιλάμε για ένα ανοικτό χώρο από παντού Πολύ κοντά όμως είναι ο Ερμής και δεν αξίζει το ρίσκο για την αλάνα που γύρω της υπάρχουν δρόμοι Ακόμη και τότε που πήγαινα (περισσότερο για βόλτα) Έλεγα σε όλους πόσο επικίνδυνο μέρος είναι μα τότε δεν υπήρχε κοντινή εναλλακτική
Αν πας πάρε μόνο μικρό ηλεκτρικό μα μετά πέρνα από τον Ερμή και θα καταλάβεις μόνος την διαφορά ασφαλείας

Δυστυχως μεσω google earth δεν μπορεσα να το εντοπισω.
ΣΜ Γαλαξια εχει λεει Μαραθωνος 40,αλλα οταν παω στο GEarth δεν φαινεται να υπαρχει...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Πεδία Πτήσεων - Μοντελοδρόμια/flight fields”