Δέκτης για Spectrum Dx6

spithas

Δέκτης για Spectrum Dx6

Δημοσίευση από spithas »

Μπορείτε να μου πείτε αν μπορω να χρησιμοποιήσω άλλο δέκτη στην Spectrum Dx6 εκτος του AR6000?
Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Δέκτης για Spectrum Dx6

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

όλοι οι δέκτες της spectrum 2.4GHz DSM2 μπορούν να κάνουν bind με τον πομπό σου
spithas

Δημοσίευση από spithas »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε: όλοι οι δέκτες της spectrum 2.4GHz DSM2 μπορούν να κάνουν bind με τον πομπό σου

Ευχαριστώ κ.Αντώνη.Είχα την εντύπωση οτι δεν θα μπορω να χρησιμοποιήσω DSM2 δεκτη επειδή δεν είναι η DX6i.
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Δεν θα συμφωνήσω με τον Αντώνη!
H DX6 ΔΕΝ είναι συμβατή με τους DSM2 receivers...
Μόνο το αντίθετο γίνεται (δηλ. DSM receiver σε DSM2 transmitter...)
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

εχεις δίκιο ..........επειδή έχω την i "νομίζω" οτι όλοι αυτή έχουν μόλις δω spectrum 6>F<
spithas

Δημοσίευση από spithas »

Οπότε χρησιμοποιώ μονο αυτον.Ξέρετε αν είναι full range?
vhal

Δημοσίευση από vhal »

Είναι μόνο για park flyers. Δες τις προδιαγραφές του εδώ:
http://www.spektrumrc.com/Products/Default.aspx?ProdID=SPM6000
HeliWizard

Δημοσίευση από HeliWizard »

Βάζω την ερώτηση μου εδω για να μην ανοίξω καινούργιο θέμα ........

Πρόσφατα έγινα κάτοχος μιας DX6i DSMX , θα ήθελα να ρωτήσω για τον δέκτη AR6200 full range με δορυφόρο . Επειδή πολλοί απο εσάς πετάτε με τη συγκεκριμένη Τ/Κ , θα ήθελα την άποψη σας γι'αυτόν τον δέκτη , είναι ''καλός και έμπιστος'' ή να κοιτάξω για κάποιον άλλο ..........

Επίσης για χρήση σε ελικόπτερο 450αρι , οι Orange R610 , R615 , R620 , είναι εντάξει ή υπάρχουν θέματα .........

Ευχαριστώ ..........
Συνημμένα
SPEKTRUM AR6200.jpg
SPEKTRUM AR6200.jpg (5.68 KiB) Προβλήθηκε 41 φορές
socratesb

Δημοσίευση από socratesb »

O 6200 με τον δορυφόρο είναι ότι καλύτερο. Τώρα για τους orange R610 θα σου πω ότι εγώ έχω σε 5 α/π φόαμ park flyer και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα. O R615 που πήρα σε range test ήταν οριακό το αποτέλεσμα (22 - 25 βήματα) και δεν τον χρησιμοποιησα για ψυχολογικούς λόγους.
Πάντως για να είμαι ψυχολογικά οκ σε ε/π δεν μπορώ να βάλω orange..
Full range που είναι και φθηνότερος απο τον AR6200 είναι ο AR600.
HeliWizard

Σωκράτη σ'ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες φίλε .......... (2f)

Πάντως σχετικά με τους R610 για χρήση με τα ελικόπτερα , εχω βρει πολλούς ελικοπτεράδες (κυρίως σε ξένα φόρουμ) που πετάνε τα 450αρια ελικόπτερα τους με αυτούς και δεν αναφέρεται πουθενά να έχουν κάποιο πρόβλημα με τον συγκεκριμένο δέκτη ....... Μάλιστα γράφουν και τα καλύτερα σχόλια , γιατί είναι πολύ φθηνός και κάνει μια χαρά τη δουλειά του .........

Θα το ''ερευνήσω'' πιο πολύ το θέμα ........ _Β_Ο
ΑνδρεαςΛ

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

Προτείνω και συμβουλεύω να μην προχωρήσεις με τους R610. Έχω αρκετούς....
Παρουσιάζουν κάποια ευαισθησία στις μεταβολές της τάσης του ρεύματος από το BEC με αποτέλεσμα το ξεκλείδωμα. Είναι ΟΚ για light καταστάσεις.

Από τους Orange προτείνω είτε τον R710 η R910.
Έχουν διαφορετικό σχεδιασμό.

Πάντως κοίτα και τους Spektrum R600. Στα 30-35 ευρώ, δεν είναι και τόσο ακριβοί πλέον.
Aνδρεας Μανδαρακας

Δημοσίευση από Aνδρεας Μανδαρακας »

ΟΙ Spectrum AR6210-AR6000 επειδη εχω καμποσους,δεν μου εχει βγαλει κανεις τους κανενα προβλημα,ειτε σε θερμικα μοντελα,ηλεκτρικα ειτε σε ανεμοπτερα.
Το μονο που πρεπει να προσεξεις σε αυτους τους δεκτες ειναι να μην πεσει η ταση τους εν λειτουργια κατω απο τα 4Volt..
Στα ηλεκτρικα μου μοντελα απο 4 servo και πανω κανω παντα χρηση εξωτερικου bec,ακομα και σε ενα Trex250,ενω στα θερμικα προσεχω πολυ τις μπαταριες και επιλεγω 6Volt setup(ni-mh pack-servos).
Οτι ατυχημα εχω δει απο κλειδωμα δεκτη spectrum ειχε να κανει με το θεμα "της τασης εν λειτουργια στον δεκτη".
Τωρα για τους Orange δεκτες σου προτεινω να μην ασχοληθεις καθολου..εξαλλου η διαφορα ειναι μικρη και εν αξιζει.
HeliWizard

Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες ............ Μάλλον θα πάρω ''γνήσιους δέκτες'' και για τα ελικόπτερα μου για να εχω το κεφαλάκι μου (αλλά και των άλλων γύρω μου) ήσυχο και στη θέση του .......... ^%^

Ανδρέα Λ. που τον βρήκες τον AR600 30 - 35 ευρώ ????? Εγω τον βρίσκω απο 42 μέχρι 50 ευρώ , τιμές Ελλάδος ............
Γιώργος Μπέλλος

Δημοσίευση από Γιώργος Μπέλλος »

Καλησπέρα Ζώη.Και εγώ έχω αρκετούς 6210 χωρίς κανένα πρόβλημα.
Στο θέμα της τάσης που αναφέρεται ο Ανδρέας,σύμφωνα με την SPEKTRUM,μπορείς να συνδέσεις 2 μπαταρίες.

http://www.spektrumrc.com/Experience/InstallationBestPractices.aspx

Do use a second battery on your most valuable aircraft

While all Spektrum 9-channel-and-above receivers have multiple battery ports, you can actually put multiple batteries into any Spektrum receiver. Simply choose two batteries of the same size and capacity with two switches. A common misconception is that one can hurt the receiver with too much current. Wrong. They'll handle over 30 amps. By using 2 batteries, you halve the current on the battery connector, which is the weak link in the system (the reason our engineers developed the AR9100 and R1222 receivers).
Unquote
HeliWizard

Ευχαριστώ Γιώργο , θα το ψάξω ακόμα το θέμα πριν αγοράσω δέκτες και πριν ''σηκώσω'' μοντέλο με αυτή την Τ/Κ ...........

Μου έδωσες και υλικό για διάβασμα ......... _Β_Ο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”