Νίκος Καρίτης, μία από τις "ψυχές" των Εικονικών Πτήσεων
-
Νίκος Καρίτης, μία από τις "ψυχές" των Εικονικών Πτήσεων
Κάποτε, πριν από μερικά χρόνια, όταν πρωτοχάζεψα μια εικονική πτήση, χλεύασα το φίλο μου και συνέχισα να πίνω τον καφέ μου, απολαμβάνοντας όλα τα άλλα ..εκτός από την οθόνη και εκείνον.
Που και που, άκουγα και μερικούς ήχους που γεννιόντουσαν από τη δική του «απόλαυση» και πραγματικά ήθελα να του αστράψω μια ανάποδη ::)
Μου ήταν παντελώς αδιάφορα τα πάντα. Οι δουλειές έτρεχαν (όπως και τώρα, όπως πάντα) και θεωρούσα πως είναι κυριολεκτικό χάσιμο χρόνου.
Μετά από μερικά χρόνια, περί το 2000 κάτι άρχισε να με «γαργαλάε黨, αλλά ούτε εξοπλισμός υπήρχε, ούτε ενημέρωση, ούτε πραγματοποιούνταν τότε διαδικτυακές πτήσεις. Τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα.
Φέτος την Πρωτοχρονιά, βρεθήκαμε στο ίδιο σπίτι, στη Χίο, με τον ίδιο άνθρωπο και στην ίδια κατάσταση. Ο καφές στο χέρι και ο ʼγγελος να πετά εικονικά.
Αυτή τη φορά, ήταν εντελώς διαφορετικά όλα. Ξέχασα τον καφέ και «κόλλησα» στην οθόνη. Μπήκα μαζί του στο «αεροπλάνο» και κάναμε μια δύσκολη πτήση, αφού πρώτα καταθέσαμε σχέδιο πτήσης με τις ακριβείς πληροφορίες για τις προθέσεις μας.
Όπως δηλαδή συμβαίνει και στην πραγματικότητα. Παράλληλα, ο πύργος που ήταν ανοιχτός μας έδινε vectors γιατί ήταν πραγματικά δύσκολη η πτήση σε δύκολο αεροδρόμιο.
Α ισθάνθηκα ένα ενδιαφέρον, αλλά λίγο οι εορτές, λίγο οι πτήσεις με τα αερομοντέλα μας, με «κράτησαν έως που επισκέφθηκα ένα άλλο σπίτι λίγες μέρες μετά.
Ο Νίκος Καρίτης, ιατρός - φυσιοθεραπευτής, γνωστός χρόνια και πλέον αδερφικός φίλος, φρόντισε με όλα όσα μου έδειξε στο χώρο του, να με κάνει τόσο αγενή που ξέχασα ακόμη και να πω μια τυπική έστω «καλησπέρα» στην οικογένειά του.
Ο Νίκος Καρίτης είναι βασικό στέλεχος της Aegean Virtual Airlines
, αναγνωρισμένος εικονικός πιλότος ακόμη και από επαγγελματίες πιλότους αλλά και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Σιωπηλός και χαμηλών τόνων άνθρωπος, ευρηματικός, εύστροφος και δυναμικός.
Ένα από τα «παιδιά» του, είναι οι «Μακεδονικές Αερογραμμές»,
στις οποίες σύντομα θα αναφερθώ (Πρόλαβε το όνομα και δε μας το «βούτηξαν» και αυτό οι Σκοπιανοί)
Ξέρω ότι τα πολλά λόγια κουράζουν και η αλήθεια είναι ότι εγώ ξεχνιέμαι.
Ας ξενάγηθούμε λίγο στο χώρο του, για να καταλάβετε γιατι είδους προσωπικότητα μιλάω...
1η & 2η φωτογραφία, το πρόχειρο πιλοτήριο του, μέχρι να ετοιμαστεί ...το "επίσημο"
3η Φωτογραφία, τα ποδοστήρια για το rudder ...και φυσικά το τιμόνι που όπως βλέπετε είναι πραγματικό.
Που και που, άκουγα και μερικούς ήχους που γεννιόντουσαν από τη δική του «απόλαυση» και πραγματικά ήθελα να του αστράψω μια ανάποδη ::)
Μου ήταν παντελώς αδιάφορα τα πάντα. Οι δουλειές έτρεχαν (όπως και τώρα, όπως πάντα) και θεωρούσα πως είναι κυριολεκτικό χάσιμο χρόνου.
Μετά από μερικά χρόνια, περί το 2000 κάτι άρχισε να με «γαργαλάε黨, αλλά ούτε εξοπλισμός υπήρχε, ούτε ενημέρωση, ούτε πραγματοποιούνταν τότε διαδικτυακές πτήσεις. Τουλάχιστον όχι στην Ελλάδα.
Φέτος την Πρωτοχρονιά, βρεθήκαμε στο ίδιο σπίτι, στη Χίο, με τον ίδιο άνθρωπο και στην ίδια κατάσταση. Ο καφές στο χέρι και ο ʼγγελος να πετά εικονικά.
Αυτή τη φορά, ήταν εντελώς διαφορετικά όλα. Ξέχασα τον καφέ και «κόλλησα» στην οθόνη. Μπήκα μαζί του στο «αεροπλάνο» και κάναμε μια δύσκολη πτήση, αφού πρώτα καταθέσαμε σχέδιο πτήσης με τις ακριβείς πληροφορίες για τις προθέσεις μας.
Όπως δηλαδή συμβαίνει και στην πραγματικότητα. Παράλληλα, ο πύργος που ήταν ανοιχτός μας έδινε vectors γιατί ήταν πραγματικά δύσκολη η πτήση σε δύκολο αεροδρόμιο.
Α ισθάνθηκα ένα ενδιαφέρον, αλλά λίγο οι εορτές, λίγο οι πτήσεις με τα αερομοντέλα μας, με «κράτησαν έως που επισκέφθηκα ένα άλλο σπίτι λίγες μέρες μετά.
Ο Νίκος Καρίτης, ιατρός - φυσιοθεραπευτής, γνωστός χρόνια και πλέον αδερφικός φίλος, φρόντισε με όλα όσα μου έδειξε στο χώρο του, να με κάνει τόσο αγενή που ξέχασα ακόμη και να πω μια τυπική έστω «καλησπέρα» στην οικογένειά του.
Ο Νίκος Καρίτης είναι βασικό στέλεχος της Aegean Virtual Airlines
, αναγνωρισμένος εικονικός πιλότος ακόμη και από επαγγελματίες πιλότους αλλά και ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.
Σιωπηλός και χαμηλών τόνων άνθρωπος, ευρηματικός, εύστροφος και δυναμικός.
Ένα από τα «παιδιά» του, είναι οι «Μακεδονικές Αερογραμμές»,
στις οποίες σύντομα θα αναφερθώ (Πρόλαβε το όνομα και δε μας το «βούτηξαν» και αυτό οι Σκοπιανοί)
Ξέρω ότι τα πολλά λόγια κουράζουν και η αλήθεια είναι ότι εγώ ξεχνιέμαι.
Ας ξενάγηθούμε λίγο στο χώρο του, για να καταλάβετε γιατι είδους προσωπικότητα μιλάω...
1η & 2η φωτογραφία, το πρόχειρο πιλοτήριο του, μέχρι να ετοιμαστεί ...το "επίσημο"
3η Φωτογραφία, τα ποδοστήρια για το rudder ...και φυσικά το τιμόνι που όπως βλέπετε είναι πραγματικό.
- Συνημμένα
-
- antikythera-3.jpg (56.2 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
-
- ancient_olympia.jpg (27.07 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
-
- Karitis4.jpg (121.47 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
-
- Karitis2.jpg (132.31 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
-
- Karitis1.jpg (113.25 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
-
Απ: Νίκος Καρίτης, μία από τις "ψυχές" των Εικονικών Πτήσεων
Οι οθόνες του παραπάνω πιλοτηρίου, δε προβάλουν τίποτα παραπάνω, πέρα από τα ψηφιακά όργανα του αεροσκάφους που έχει επιλέξει για την πτήση του.
Μέσα από αυτά ελέγχει με διάφορα Views την κίνηση γύρω του, ελέγχει τη θέση του με τη βοήθεια του Navigator κ.α. (παρόλο που γνωρίζω ότι μετάει με χάρτες και προετοιμάζει την πτήση του, πολλές φορές ξοδεύοντας περισσότερο χρόνο από όσο διαρκεί ή ίδια η πτήση).
Η θέαση από το πιλοτήριο του, γίνεται σε προβολή στο μεγάλο τοίχο ακριβπώς απένταντί του, με τη βοήθεια ενός video προβολέα, ενώ ο ήχος που εκπέμπεται στο χώρο είναι Στερεοφωνικός - κυκλικός.
1η Ο "απέναντι" τοίχος με τη video-προβολή.
2η & 3η ...είμαστε πλέον στον αέρα. (Πρώτο πλάνο οι μανέτες και το VOR συντονισμένο στα 110.30)
Μέσα από αυτά ελέγχει με διάφορα Views την κίνηση γύρω του, ελέγχει τη θέση του με τη βοήθεια του Navigator κ.α. (παρόλο που γνωρίζω ότι μετάει με χάρτες και προετοιμάζει την πτήση του, πολλές φορές ξοδεύοντας περισσότερο χρόνο από όσο διαρκεί ή ίδια η πτήση).
Η θέαση από το πιλοτήριο του, γίνεται σε προβολή στο μεγάλο τοίχο ακριβπώς απένταντί του, με τη βοήθεια ενός video προβολέα, ενώ ο ήχος που εκπέμπεται στο χώρο είναι Στερεοφωνικός - κυκλικός.
1η Ο "απέναντι" τοίχος με τη video-προβολή.
2η & 3η ...είμαστε πλέον στον αέρα. (Πρώτο πλάνο οι μανέτες και το VOR συντονισμένο στα 110.30)
- Συνημμένα
-
- Karitis9.jpg (58.47 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
-
- Karitis8.jpg (49.1 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
-
- Karitis7.jpg (104.74 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
-
1η Διακρίνονται οι μανέτες και τα ραδιόφωνα. Σχεδόν όλοι οι διακόπτες στα χέρια, δίχως χρήση "ποντικιού"
2η η "Ηλεκτρική" καρέκλα του Νίκου που σε απογείωση, σε αναταράξεις και στην προσγείωση ...πραγματικά σε τσουρουφλίζει!
3η Οι μανέτες από άλλη γωνία.
2η η "Ηλεκτρική" καρέκλα του Νίκου που σε απογείωση, σε αναταράξεις και στην προσγείωση ...πραγματικά σε τσουρουφλίζει!
3η Οι μανέτες από άλλη γωνία.
- Συνημμένα
-
- Karitis6.jpg (104.9 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
-
- Karitis5.jpg (150.09 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
-
- Karitis3.jpg (116.69 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
-
Συνεχίζουμε με τον "υπο κατασκευή" βαρύ στόλο του Νίκου.
1η & 2η Το προσωπικό του Boeing! Χτίζεται στο κάτω μέρος του σπίτιου, το οποίο και θυμίζει ...αεροναυπηγείο.
3η Το κεντρικό panel αναμένει τον ηλεκτρολόγο του. Όποιος τεχνικός δε, είδε τα κουμπιά και τα καλώδια, έκανε μεταβολή κατευθυνόμενος προς την εξώπορτα.
4η & 5η Το Εσωτερικό του Αεροσκάφους.
1η & 2η Το προσωπικό του Boeing! Χτίζεται στο κάτω μέρος του σπίτιου, το οποίο και θυμίζει ...αεροναυπηγείο.
3η Το κεντρικό panel αναμένει τον ηλεκτρολόγο του. Όποιος τεχνικός δε, είδε τα κουμπιά και τα καλώδια, έκανε μεταβολή κατευθυνόμενος προς την εξώπορτα.
4η & 5η Το Εσωτερικό του Αεροσκάφους.
- Συνημμένα
-
- Karitis15.jpg (112.9 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
-
- Karitis13.jpg (106.05 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
-
- Karitis12.jpg (101.71 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
-
- Karitis11.jpg (96.92 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
-
- Karitis10.jpg (117.93 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
-
Δυό λόγια για το Νίκο, αναφέρονται και στην ιστοσελίδα της Macedonian Airlines
Αφήνω την είκόνα "της στιγμής" στο τέλος.
Μόνο όσοι πετάμε, μπορούμε να καταλάβουμε όλα αυτά που αισθάνεται ο "πιλότος" εκείνη την ώρα. Δικαιωματικά ...είναι η "στιγμή του"
Αφήνω την είκόνα "της στιγμής" στο τέλος.
Μόνο όσοι πετάμε, μπορούμε να καταλάβουμε όλα αυτά που αισθάνεται ο "πιλότος" εκείνη την ώρα. Δικαιωματικά ...είναι η "στιγμή του"
- Συνημμένα
-
- Karitis14.jpg (68.3 KiB) Προβλήθηκε 87 φορές
Παρατηρωντας τον τιτλο "ψυχη"των εικονικων πτησεων για τον φιλο Νικο Καρυτη,πιστεψα οτι ειναι το ελαχιστο που μπορεις να πεις γι αυτον τον ανθρωπο.Τον Νικο τον γνωριζω περιπου ενα χρονο και με εχει βοηθησει απιστευτα στο χωρο της εξομοιωσης αν και πεταω απο το 99.Εχει καρδια μικρου παιδιου με τεραστια υπομονη και θεληση,να μας εξηγησει και την παραμικρη λεπτομεριεα χωρις να εχει ιχνος υπεροψιας και οτι τα ξερει ολα.Νικο να εισαι παντα καλα ,διοτι σε εχουμε και μας εχεις αναγκη.
αεε273 :/)-
αεε273 :/)-
-
o nikolis mas gemise tis monaxias tis ores,gia na vrethoume oloi mazi s oles tis gis tis xores
-
Καλησπέρα,
Πραγματικά μένω με το στόμα ανοιχτό.
Πετούσα χρόνια (Εικονικά) με την OAV (Olympic Airways Virtua) και μόνο στα ονειρά μου φανταζόμουνα ένα cockpit.
Η Αλήθεια είναι οτι είχα προσπαθήσει δειλά, δειλά να κάνω κάποιες προσπάθειες αλλα λόγω χρόνου τα παράτησα.
Το οτι ένας φίλος Ελληνας εχει ξεκινήσει ενα τέτοιο εγχείρημα με γεμίζει με διάφορα συναισθήματα..
ΜΠΡΑΒΟ.
Αντώνης
Πραγματικά μένω με το στόμα ανοιχτό.
Πετούσα χρόνια (Εικονικά) με την OAV (Olympic Airways Virtua) και μόνο στα ονειρά μου φανταζόμουνα ένα cockpit.
Η Αλήθεια είναι οτι είχα προσπαθήσει δειλά, δειλά να κάνω κάποιες προσπάθειες αλλα λόγω χρόνου τα παράτησα.
Το οτι ένας φίλος Ελληνας εχει ξεκινήσει ενα τέτοιο εγχείρημα με γεμίζει με διάφορα συναισθήματα..
ΜΠΡΑΒΟ.
Αντώνης
Μια λεξη εχω να πω: "εισαι πορωμενος με τις εικονικες πτησεις...."
Απάντηση: Νίκος Καρίτης, μία από τις "ψυχές" των Εικονικών Πτήσεων
Έχω πάθει μεγάλη πλάκα με το κέλυφος του Boeing!Πραγματικά απίστευτη δουλειά,άξια συγχαριτηρίων στο φίλο Νίκο!
Γιάννη βάλε τα μεγάλα μέσα να πείσεις τον Νίκο να με βάλει έστω Κ2 :D
Θέλω Boeing και το θέλω τώρααααα....
(Γιά όσους δέν γνωρίζουν Κ2=Συγκυβερνήτης)
Καλή συνέχεια στο project και πάντα 3 πράσινα.....
Γιάννη βάλε τα μεγάλα μέσα να πείσεις τον Νίκο να με βάλει έστω Κ2 :D
Θέλω Boeing και το θέλω τώρααααα....
(Γιά όσους δέν γνωρίζουν Κ2=Συγκυβερνήτης)
Καλή συνέχεια στο project και πάντα 3 πράσινα.....
ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ...
Μένω άφωνος ... wow
Μένω άφωνος ... wow
Δεν το είχα δει το θέμα μέχρι που έστειλε ο Απόστολος το μήνυμα. Είχα δει κάποιες καταστάσεις sim με πιλοτήρια κ.λ.π. αλλά αυτό του Νίκου ξεπερνά κάθε προηγούμενο. Τα συγχαρητήρια μου. Γιάννη έχεις ένα σπουδαίο φίλο!
Πως να μην πορωθείς με αυτό το πράγμα...
Γιώργος
Πως να μην πορωθείς με αυτό το πράγμα...
Γιώργος
Οταν μπορέσω να το τελείωσω, αφού ο Γιάννης δεν έρχεται να βοηθήσει
Είναι η απόσταση αλλιώς θα είχες μία επιπλέον βοήθεια κι απο εμένα...V:))