Κατασκευές για πτέρυγες και PSS ....μόνο για "τρελα γούστα".....
- sukhoi.su29
Απάντηση: Κατασκευές για πτέρυγες και PSS ....μόνο για "τρελα γούστα".....
Πολύ ενδιαφέρον το ζήτημα της ταχύτητας , δεν ξέρω γιατί πάντοτε μου κέντριζε την περιέργεια . Είχα πρωτοδεί τα "πιστόλια" - Doppler , πρίν κάνα τεσσάρι χρόνια στο Ελληνικό απο κάποιους μοντελιστές που τα είχαν προμηθευτεί .
Σημαδεύοντας τις μικρές ηλεκτρικές πτέρυγες ,αυτές που κάνουν
σαν κουνούπι και τρέχουν σαν το διάβολο ,κατέγραφαν ταχύτητες άνω των 200 km , οι οποίες δεν μου φαίνονταν καθόλου περίεργες . Βέβαια είναι αυτονόητο ότι οι συζητήσεις μεταξύ των "ειδικών " επέφεραν τόσες γνώμες όσοι και οι μοντελιστές που ήταν εκεί ....."είναι αξιόπιστο "...."δεν είναι αξιόπιστο" ...>:($no$:./>,<~!!
Μελέτησα ότι μπορούσα απο το διαδίκτυο για την λειτουργία τους , αλλά ούτως ή άλλως ακόμα κι αν είχα αποφασίσει για κάποιο ότι ήταν αξιόπιστο , το κόστος ήταν απαγορευτικό.
Για να μην "ζαλίσω άλλο" κάποια στιγμή μετά απο καιρό "τσίμπησα" κάτι σχετικό ( και πολύ πιο οικονομικό τότε , νομίζω πώς το "γνωστό" μαγαζί πρέπει να το έχει γύρω στα 70 "ντάλλαρς") το οποίο βέβαια στηρίζεται σε διαφορετικό τρόπο λειτουργίας . Υποθέτω πως λόγω βάρους μάλλον θα έιναι αδύνατο να τοποθετηθεί στις πανάλαφρες πτέρυγες.
Είχα γράψει λίγα εδώ.
Περιμένουμε με αγωνία τις μετρήσεις με το καινούργιο όργανο...
http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=9870
σαν κουνούπι και τρέχουν σαν το διάβολο ,κατέγραφαν ταχύτητες άνω των 200 km , οι οποίες δεν μου φαίνονταν καθόλου περίεργες . Βέβαια είναι αυτονόητο ότι οι συζητήσεις μεταξύ των "ειδικών " επέφεραν τόσες γνώμες όσοι και οι μοντελιστές που ήταν εκεί ....."είναι αξιόπιστο "...."δεν είναι αξιόπιστο" ...>:($no$:./>,<~!!
Μελέτησα ότι μπορούσα απο το διαδίκτυο για την λειτουργία τους , αλλά ούτως ή άλλως ακόμα κι αν είχα αποφασίσει για κάποιο ότι ήταν αξιόπιστο , το κόστος ήταν απαγορευτικό.
Για να μην "ζαλίσω άλλο" κάποια στιγμή μετά απο καιρό "τσίμπησα" κάτι σχετικό ( και πολύ πιο οικονομικό τότε , νομίζω πώς το "γνωστό" μαγαζί πρέπει να το έχει γύρω στα 70 "ντάλλαρς") το οποίο βέβαια στηρίζεται σε διαφορετικό τρόπο λειτουργίας . Υποθέτω πως λόγω βάρους μάλλον θα έιναι αδύνατο να τοποθετηθεί στις πανάλαφρες πτέρυγες.
Είχα γράψει λίγα εδώ.
sukhoi.su29 έγραψε: ↑Πολύ ενδιαφέρον το ζήτημα της ταχύτητας , δεν ξέρω γιατί πάντοτε μου κέντριζε την περιέργεια . Είχα πρωτοδεί τα "πιστόλια" - Doppler , πρίν κάνα τεσσάρι χρόνια στο Ελληνικό απο κάποιους μοντελιστές που τα είχαν προμηθευτεί .
Είχα γράψει λίγα εδώ.
Νίκο το συγκεκριμένο όργανο το έχω υπόψη μου.
Το μοναδικό πρόβλημα είναι ότι δεν χωράει μέσα στις ατράκτους που έχουν οι πτέρυγες...και εάν πέσει το μοντέλο με ταχύτητα στα βράχια του "μοντελοδρομιου" θα το κλαίω και αυτό. wΤο pocket radar είναι πιστοποιημένο , και δέχονται τις μετρήσεις του στην παγκόσμια κατάταξη DS .
Συν τις άλλοις είναι τόσο ευαίσθητο που το χρησιμοποιούν για να πιάσουν ταχύτητα και σε πολύ μικρά αντικείμενα όπως το μπαλάκι του τένις στο service και κλπ κλπ.
Oπως και να έχει , λίαν συντόμως θα το τεστάρουμε στην πράξη....
"Mοντελοδρομιο" EAHK ....καινούριες αεροφωτογραφίες
- Συνημμένα
-
- EAHKfromAbove (5).jpg (78.5 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- EAHKfromAbove (4).jpg (95.1 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- EAHKfromAbove (3).jpg (83.4 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- EAHKfromAbove (2).jpg (86.62 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- EAHKfromAbove (1).jpg (92.62 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
Καλημέρα
- Συνημμένα
-
- 1957577_10203050155404799_984754643_n.jpg (33.52 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
Τα τρία πρώτα τελειωσαν...
Μπήκαν τα "δοκαρακια" που θα βιδώσει το φτερό....
Περισσότερες φώτο αύριο...
Μπήκαν τα "δοκαρακια" που θα βιδώσει το φτερό....
Περισσότερες φώτο αύριο...
- Συνημμένα
-
- voodoo orange (3).jpg (89.67 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- voodoo orange (2).jpg (91.67 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- voodoo orange (1).jpg (80.63 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
Σήμερα μετά από ένα γεμάτο εξάωρο ατέλειωτου τρεξίματος η αντλία κενού που είχα πάρει πριν από κανένα εξάμηνο απέκτησε την προίκα που της έλειπε για να λειτουργήσει αξιοπρεπώς.....
Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο η κατασκευή, όσο η εύρεση των σωστών εξαρτημάτων Σαββατιάτικα.
Έτσι λοιπών μετά την εύρεση των περισσοτέρων από αυτά που έψαχνα ξεκίνησα το μοντάρισμα.
Αντικατέστησα τον "ταχυσυνδεσμο" της της μιας μεριάς του πρεσοστατη και τον σύνδεσα (με την αντλία κενού) με χαλκοσωλήνα αφού πρώτα έκανα 3 σπείρες για να αποσβένεται τυχών κραδασμός.
Καθαρίστηκαν επίσης τα φίλτρα του πρεσοστατη.
Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο η κατασκευή, όσο η εύρεση των σωστών εξαρτημάτων Σαββατιάτικα.
Έτσι λοιπών μετά την εύρεση των περισσοτέρων από αυτά που έψαχνα ξεκίνησα το μοντάρισμα.
Αντικατέστησα τον "ταχυσυνδεσμο" της της μιας μεριάς του πρεσοστατη και τον σύνδεσα (με την αντλία κενού) με χαλκοσωλήνα αφού πρώτα έκανα 3 σπείρες για να αποσβένεται τυχών κραδασμός.
Καθαρίστηκαν επίσης τα φίλτρα του πρεσοστατη.
- Συνημμένα
-
- my vacpump (5).jpg (50.41 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- my vacpump (4).jpg (77.37 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- my vacpump (2).jpg (84.92 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- my vacpump (1).jpg (83.05 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
Στην συνέχεια βρήκα κωνικές μούφες για την "ρυτινοπαγιδα" της οποίας κρίνω την ύπαρξη της αναγκαία Για μελλοντική τεχνική infusion αλλα και διότι λόγο απειρίας , μπορεί να κάνω ζημια στην αντλία.
Για "ρυτινοπαγιδα" χρησιμοποίησα πολύγωνο βάζο Μαρμελάδας.
Δυστυχώς δεν βρήκα σωληνάκι αναρρόφησης ....αλλα βρήκα μια ολοκαίνουρια αντλία ψυγείου (Δωράκι από γνωστό μου ψυκτικό) , 1/6 του ίππου , για να την χρησιμοποιήσω για μικρότερα κομμάτια αλλα και για BACK UP.
Για "ρυτινοπαγιδα" χρησιμοποίησα πολύγωνο βάζο Μαρμελάδας.
Δυστυχώς δεν βρήκα σωληνάκι αναρρόφησης ....αλλα βρήκα μια ολοκαίνουρια αντλία ψυγείου (Δωράκι από γνωστό μου ψυκτικό) , 1/6 του ίππου , για να την χρησιμοποιήσω για μικρότερα κομμάτια αλλα και για BACK UP.
- Συνημμένα
-
- my vacpump (7).jpg (75.26 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- my vacpump (6).jpg (57.79 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- my vacpump (3).jpg (81.8 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
Ξέθαψα και το πλακωμένο MYLAR και είμαι σχεδόν έτοιμος μόλις ολοκληρωθεί και το Ηλεκτρονικό τμήμα (προσθήκη ρελέ εκκίνησης-τερματισμού) να ξεκινήσω τα πειράματα....
Την Δευτερα επίσκεψη στην βιομηχανική περιοχή για την προμήθεια των εξαρτημάτων που δεν βρήκα για την πρώτη αντλία αλλα και για όλα όσα χρειάζομαι για την δεύτερη και βούρ για τον πατσά....
Aκουω τυχών παρατηρήσεις απο τους γνωστες του ειδους , για να αποφύγω λάθη , τώρα που είναι νωρίς ακόμα
Την Δευτερα επίσκεψη στην βιομηχανική περιοχή για την προμήθεια των εξαρτημάτων που δεν βρήκα για την πρώτη αντλία αλλα και για όλα όσα χρειάζομαι για την δεύτερη και βούρ για τον πατσά....
Aκουω τυχών παρατηρήσεις απο τους γνωστες του ειδους , για να αποφύγω λάθη , τώρα που είναι νωρίς ακόμα
- Συνημμένα
-
- my vacpump (10).jpg (63.48 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- my vacpump (9).jpg (83.56 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- my vacpump (8).jpg (58.4 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
Καλύτερα να ανοίξεις ένα θέμα με την εν λόγω κατασκευή για να υπάρχει (Ψηφιακός ρυθμιστής αντλίας κενού)
Σίγουρα θα υπάρχουν αρκετοί που ενδιαφέρονται μια και άλλοι που θα ψάχνονται στο μέλλον
Ανοιξε το εσύ και εγώ θα σου κάνω μεταφορά τα post
Σίγουρα θα υπάρχουν αρκετοί που ενδιαφέρονται μια και άλλοι που θα ψάχνονται στο μέλλον
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑Καλύτερα να ανοίξεις ένα θέμα με την εν λόγω κατασκευή για να υπάρχει (Ψηφιακός ρυθμιστής αντλίας κενού)
Αντώνη αυτό είναι όλο κι όλο....
θα ανοίξω ένα θέμα για "Composite Φτερά και άτρακτος "σε λίγο καιρό...το έχω άλλωστε υποσχεθεί στον Νίκο (SU-29)
οι μακέτες των Voodoo είναι έτοιμες και αυτά είναι τα πρώτα δοκιμαστικά βινύλια που βγήκαν μόλις τώρα.....
- Συνημμένα
-
- vodoo final logos sk (4).jpg (71.93 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- vodoo final logos sk (3).jpg (88.27 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- vodoo final logos sk (2).jpg (66.07 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- vodoo final logos sk (1).jpg (64.13 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
Iannis-EAHK έγραψε: ↑Φωτο του Μοντελοδρομιου
και η διαδρομη απο το αεροδρομιο
Μια πανοραμική φωτο του μοντελοδρομιου
(κλικ στο mouse για περιστροφή)
http://eahk.gr/html/panorama-eahk.html
Ωραιο μοντελοδρομιο εχετε. Αυτο που μου αρεσει περισσοτερο ειναι οτι μπορειτε να συνδιασετε κανονικες και ανεμοπτερικες πτησεις!!!!!!
- sukhoi.su29
Iannis-EAHK έγραψε: ↑Μια πανοραμική φωτο του μοντελοδρομιου
url)http://eahk.gr/html/panorama-eahk.html
.....ε κ π λ η κ τ ι κ ή φωτογραφία .
Πολύ ζωντανή μπράβο , σε μεταφέρει επι τόπου.
Βλέπω και διάδρομο , και προστατευτικά πλέγματα ,τα πάντα όλα ...μπράβο...μπράβο.....+(*)
RED & NIKO <:-)>>
Μετά από αρκετές μέρες εκτος "πτερυγοκατασκευων",σήμερα τελειωσα τα VOODOO
Άλλο ένα project έφτασε κατασκευαστικά στο τέλος του....
Οι πτέρυγες είναι έτοιμες για να παραδοθούν στους ανυπόμονους ιδιοκτητες τους....(Γιάννη και MIKE για εσάς λέω)
ακολουθούν PHOTOS και από τους 3 τύπους (type R -F -S)
Μετά από αρκετές μέρες εκτος "πτερυγοκατασκευων",σήμερα τελειωσα τα VOODOO
Άλλο ένα project έφτασε κατασκευαστικά στο τέλος του....
Οι πτέρυγες είναι έτοιμες για να παραδοθούν στους ανυπόμονους ιδιοκτητες τους....(Γιάννη και MIKE για εσάς λέω)
ακολουθούν PHOTOS και από τους 3 τύπους (type R -F -S)
- Συνημμένα
-
- VOODOO TELOSSSSS (4).jpg (54.26 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- VOODOO TELOSSSSS (3).jpg (43.5 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- VOODOO TELOSSSSS (2).jpg (77.47 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές
-
- VOODOO TELOSSSSS (1).jpg (85.31 KiB) Προβλήθηκε 55 φορές