ESM FW 190 D9 scale details

panioul

Απάντηση: ESM FW 190 D9 scale details

Δημοσίευση από panioul »

Δημήτρη καλησπέρα και από μένα!! Από ότι έχω διαβάσει όπως είπες το kit του cockpit που χρησιμοποίησες είναι ίδιο με αυτό που υπάρχει στο iflytailies. Για το ντύσιμο των πλαινών πάνελ τι χρησιμοποίησες; Είχες κάποια προβλήματα από το κιτ; Σε ρωτάω γιατί τα 210$ είναι αρκετά και καλό θα ήταν να ξέρω αν χρειαστούν και άλλα χρήματα για το cockpit....

Επίσης από ότι ξαναβλέπω θα χρειαστεί κάτι για πάτωμα και για να στηριχτούν τα μπροστινά όργανα, τα πεντάλ κτλ. Τι έκανες για αυτό;
dgiatr

Δημοσίευση από dgiatr »

panioul έγραψε: Δημήτρη καλησπέρα και από μένα!! Από ότι έχω διαβάσει όπως είπες το kit του cockpit που χρησιμοποίησες είναι ίδιο με αυτό που υπάρχει στο iflytailies. Για το ντύσιμο των πλαινών πάνελ τι χρησιμοποίησες; Είχες κάποια προβλήματα από το κιτ; Σε ρωτάω γιατί τα 210$ είναι αρκετά και καλό θα ήταν να ξέρω αν χρειαστούν και άλλα χρήματα για το cockpit....

Επίσης από ότι ξαναβλέπω θα χρειαστεί κάτι για πάτωμα και για να στηριχτούν τα μπροστινά όργανα, τα πεντάλ κτλ. Τι έκανες για αυτό;
καλημέρα, και καλή εβδομάδα. Το cockpit μπορείς να το πάρεις και απο εδώ :http://www.inzpan.com/Fw_190_Cockpit_p/600003.htm

μου φαίνεται σου έρχεται πιο φτηνά. Θα χρειαστείς να φτιάξεις δικό σου πάτωμα απο κοντρα πλακέ και η μόνη μετατροπή σε σχέση με το κιτ είναι τα πλαινά πάνελς που θέλουν λίγο κόψιμο κατά το μήκος αλλά είναι πολύ εύκολο και δεν θα έχεις πρόβλημα. Θέλει λίγο υπομονή επειδή είναι κιτ στο να βάψεις και να τοποθετήσεις σωστά τα διάφορα όργανα. Ομαδοποίησε τα διάφορα όργανα με βάση το χρώμα τους και τοποθέτησέ τα πάνω σε μια χαρτοταινία. Δηλαδή μια χαρταταινία για το μπλέ, το κόκκινο κ.ο.κ έτσι ώστε κατά το βάψιμο με αερογράφο ή με σπρέι να μην σου μετακινούνται. Χρησιμοποίησε κυάνο medium και βάζε πολύ λίγη ποσότητα στην άκρη μιας καρφίτσας για να τα κολλάς γιατί διαφορετικά θα γίνουν χάλια. Θέλει λίγο υπομονή αλλά αξιζει τον κόπο!
panioul

Δημοσίευση από panioul »

Υπομονή υπάρχει...χρόνος δεν υπάρχει αλλά δε θα το βιαστώ... Προσπαθώ να καταλήξω τι να κάνω με τη μηχανή. Η πιο scale λύση είναι η μηχανή από Hobbyking που χωράει όλη στο cowl αλλά δεν την εμπιστεύομαι... Βλέπω και σένα που παιδεύεσαι να βρείς τρόπο να στριμώξεις την εξατμιση και αγχώνομαι!! w
w1ndsurfer

Δημοσίευση από w1ndsurfer »

Για τον scale μοντελιστή υπάρχουν καλές και αξιόπιστες λύσεις με front carb - rear exhaust ώστε να μην προεξέχει τίποτα και στο cowl να γίνονται μόνο μικρές ωπές για εξαερισμό.

Π.χ. σε επώνυμους Ευρωπαικούς κινητήρες:

Moki 45cc

Moki 75

MVVS 40S
w1ndsurfer

Για να μην μπλέξεις όπως ο Δημήτρης, ο οποίος βιάστηκε στην συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να μετρήσεις τους χώρους καλά πριν ψωνίσεις κινητήρα.

Το πρόβλημα είναι ότι ο διαθέσιμος χώρος εντός του cowl όπως και το μέγεθος του κινητήρα είναι σε 3 διαστάσεις, κυλινδρικής μορφής στην περίπτωση του FW-190.

Η high-tech λύση είναι ... ένας 3D scanner!

Εικόνα
w1ndsurfer

Η low-tech λύση δουλεύει εξίσου καλά και είναι αυτή που χρησιμοποιώ.

Χρειάζεσαι έναν μακρύ παντογράφο - βρίσκεις στην οδό Αθηνάς ή στο ebay (λέγεται contour gauge) πρέπει να είναι 25-30 εκ μήκος και 7-10 πλάτος.

Με αυτόν αντιγράφεις σε χαρτί μιλιμετρέ το firewall και το cowl σε πλαινή όψη και κάτοψη αν χρειαστεί.

Εικόνα

dgiatr

Δημοσίευση από dgiatr »

φίλε panioul πρόσεξε μην παρασυρθείς και ακούσεις τον "κατα τα άλλα" εξαίρετο φίλο windsurfer γιατί το αεροπλάνο σου θα καταλήξει να φοράει έλικα που θα το κάνει να μοιάζει πιο πολύ με φάνα παρά με warbird. Για του λόγου το αληθές δες πόσο "ΜΕΓΑΛΗ" :D έλικα φοράει ο windsurfer στο κατα τα άλλα όμορφο bf 109 επειδή δεν με άκουσε και πήγε και φόρεσε dle 20cc!!!
Συνημμένα
low-21465.jpg
low-21465.jpg (52.58 KiB) Προβλήθηκε 67 φορές
w1ndsurfer

2:

Εικόνα
w1ndsurfer

Τέλος χρειάζεσαι το σχέδιο του κινητήρα, το οποίο συνήθως βρίσκεις στην ιστοσελίδα του κατασκευαστή ή στο manual, και το οποίο θα μεγενθύνεις και θα τυπώσεις σε κλίμακα 1:1

Αν ευθυγραμμίσεις τον άξονα του κινητήρα με την datum line της ατράκτου βρίσκεις ακριβώς την θέση που πρέπει να έχει, και κρίνεις αν ταιριάζει ή όχι.

Εικόνα
w1ndsurfer

dgiatr έγραψε: φίλε panioul πρόσεξε μην παρασυρθείς και ακούσεις τον "κατα τα άλλα" εξαίρετο φίλο windsurfer γιατί το αεροπλάνο σου θα καταλήξει να φοράει έλικα που θα το κάνει να μοιάζει πιο πολύ με φάνα παρά με warbird. Για του λόγου το αληθές δες πόσο "ΜΕΓΑΛΗ" :D έλικα φοράει ο windsurfer στο κατα τα άλλα όμορφο bf 109 επειδή δεν με άκουσε και πήγε και φόρεσε dle 20cc!!!

Ενώ του DGiatr το 109 είναι ωραίο και scale

Άντε γειά ... :p ~!!
Συνημμένα
IMG_0996 25.jpg
IMG_0996 25.jpg (164.75 KiB) Προβλήθηκε 67 φορές
IMG_0989 50cr.jpg
IMG_0989 50cr.jpg (75.04 KiB) Προβλήθηκε 67 φορές
dgiatr

Δημοσίευση από dgiatr »

λοιπόν(για να σοβαρευτούμε γιατί παραμονεύουν και κάποιοι για να μας λογοκρίνουν $no$ ) για το ESM FW 190 D9 καλύτερη λύση όσο αφορά συνδυασμό δύναμης και λιγότερου δυνατού κοψίματος είναι η DLE 55 RA με την πίσω εξάτμιση. Μην πας και μπλέξεις με αυτές που σου προτείνει ο windsurfer γιατί η έλικα που θα γυρνάς τελικά θα είναι μικρή και θα αδικεί το υπόλοιπο μοντέλο. Βέβαια υπάρχουν και κάποιοι που δεν έχουν ¨κόλλημα" με τις μεγάλες και scale ελικες όπως εγώ οπότε αυτό απλοποιεί κατά πολύ τα πράγματα. Εάν για παράδειγμα δεν σε πειράζει να γυρίσεις δίφτερη 'έλικα τότε μπορέις να βάλεις ακόμα και τους κινητήρες που σου λέει ο Νίκος. Το ίδιο ισχύει και με τη δικύλινδρη κινέζα που βάζουν τα Αμερικανάκια στο rc universe. Φαίνεται να είναι αξιόπιστη αλλά γενικά είναι λίγο "ψοφια" εγ'ω δεν θα την έβαζα. Η dle 55 RA είναι πολύ αξιόπιστη , δυνατή και copmact μηχανή, εγώ την έχω στο ESM SPITFIRE 50CC που έχει βγεί 15,5 kgr (μετά απο ένα σοβαρό σπάσιμο που είχα) και το πάει μια χαρά!. Ο μόνος λόγος που δεν την έβαλα στο ESM FW 190 D9 είναι γιατί μου αρέσει να "παιδεύομαι" με καινούργια πράγματα και γιατί τον τελευταίο καιρό με κατατρέχει το σύνδρομο "της μεγάλης έλικας".
dgiatr

Δημοσίευση από dgiatr »

w1ndsurfer έγραψε: Ενώ του DGiatr το 109 είναι ωραίο και scale

Άντε γειά ... :p ~!!
φίλε Νίκο για πρότεινέ μου λοιπόν εσύ ένα τρόπο να κρύψεις μια εξάτμιση ΑΠΟ GLOW !!! 180 άρη 4χρονο κινητήρα σε αυτό το μοντέλο και εγώ θα το κάνω (μην μου πείς για γωνιά γιατί πάλι η εξάτμιση θα φαίνεται, όχι τόσο βέβαια αλλά ούτε έτσι το πρόβήμα λύνεται).......άσε που δεν έχω το χρόνο να ασχολούμαι πια με τέτοια μοντέλα :p
w1ndsurfer

dgiatr έγραψε: Μην πας και μπλέξεις με αυτές που σου προτείνει ο windsurfer γιατί η έλικα που θα γυρνάς τελικά θα είναι μικρή και θα αδικεί το υπόλοιπο μοντέλο.
Η dle 55 RA είναι πολύ αξιόπιστη , δυνατή και copmact μηχανή

Φίλε Panioul μην τον παρεξηγείς, όλο το βράδι μετράει πριτσίνια και το πρωί που πάει στην δουλειά τα μάτια του βλέπουν πουλάκια :p

Σύγκρινε τι έλικες γυρίζει η Moki 75 που σου παρέθεσα και τι η DLE 55 RA ...
Άσε που την Moki θα την έχεις μια ζωή και ακούγεται σαν μηχανή, ενώ η DLE ακούγεται σαν μια δυνατή κλ@νι@ :D
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Δημοσίευση από sukhoi.su29 »

w1ndsurfer έγραψε: Η low-tech λύση δουλεύει εξίσου καλά και είναι αυτή που χρησιμοποιώ.

Χρειάζεσαι έναν μακρύ παντογράφο - βρίσκεις στην οδό Αθηνάς ή στο ebay (λέγεται contour gauge) πρέπει να είναι 25-30 εκ μήκος και 7-10 πλάτος.

Πρακτικότατο το εργαλείο Νίκο...μπράβο.
Ας αναφέρουμε και τον όρο "Προφιλόμετρο" που και με αυτόν τον βρίσκουμε στα "ψαχτήρια" ..
dgiatr

Δημοσίευση από dgiatr »

w1ndsurfer έγραψε: Φίλε Panioul μην τον παρεξηγείς, όλο το βράδι μετράει πριτσίνια και το πρωί που πάει στην δουλειά τα μάτια του βλέπουν πουλάκια :p

Σύγκρινε τι έλικες γυρίζει η Moki 75 που σου παρέθεσα και τι η DLE 55 RA ...
Άσε που την Moki θα την έχεις μια ζωή και ακούγεται σαν μηχανή, ενώ η DLE ακούγεται σαν μια δυνατή κλ@νι@ :D
Νικολάκι μου φαίνεται εσύ βλέπεις πουλάκια, ΠΩΣ ΘΑ ΧΩΡΕΣΕΙ Η ΜΟΚΙ 75 ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ COWL;;;;;;;;; μπορείς σε παρακαλώ να μας εξηγήσεις;εδώ εγώ παιδευτικά να χωρέσω την 3w 75 i us που είναι κοντή μηχανή με custom εξάτμιση και ειδική θέση του καρπυρατέρ για να πιάνει όσο το δυνατόν μικρότερο χώρο...για αυτό άμα δεν το έχεις ψάξει καλύτερα να μην προτείνεις γιατι αποπροσανατολίζεις τον κόσμο. Η μηχανή που προτείνεις στον ταλαίπωρο φίλο δεν κάνει γιατί είναι πολύ μακριά σε μήκος και θα εξέχει η έλικα μπροστά κατά 3 πόντους!!! ..πως σου φαίνεται θα είναι scale;
Συνημμένα
moki.jpg
moki.jpg (22.38 KiB) Προβλήθηκε 67 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Scale Αεροπλάνα”