Γερμανία
Γερμανία
Μια που άρχισα σιγά σιγά να εγκλίματιζομαι είπα να ξεκινήσω σε αναζήτηση χώρων πτήσης. Το πρώτο που βρήκα κοντά στην περιοχή μου το MFG-PREETZ. Καταπράσινο και ήσυχο. Για να πετάξεις βέβαια πρέπει να έχεις ασφάλεια και να είσαι μέλος. Το παιδί που συνάντησα πετούσε ένα eurofighter δικιάς του κατασκευής. Πολύ ενδιαφέρουσα πτητικά κατασκευή. Μερικές φωτογραφίες από την πρώτη εξόρμηση και η αναζήτηση συνεχίζεται
- Συνημμένα
-
- 1378493448963.jpg (93.77 KiB) Προβλήθηκε 176 φορές
-
- 1378493524443.jpg (95.8 KiB) Προβλήθηκε 176 φορές
-
- 20130905_185050_20003.jpg (85.76 KiB) Προβλήθηκε 176 φορές
Απάντηση: Γερμανία
Σήμερα ανακάλυψα το 2ο μοντελοδρόμιο το οποίο είναι και κοντά στο σπίτι μου.
Πολύ όμορφο σημείο και τα μοντέλα τεράστια!!!!!!!!
Είχανε 3-4 με κινητήρα για ρυμουλκα των ανεμοπλανων. Το θέαμα καταπληκτικό. Μόλις τα καταφέρω θα ανεβάσω και βίντεο.
Που πάτε βρε μικρούλια, θα σας φάνε τα θηρία.
Πολύ όμορφο σημείο και τα μοντέλα τεράστια!!!!!!!!
Είχανε 3-4 με κινητήρα για ρυμουλκα των ανεμοπλανων. Το θέαμα καταπληκτικό. Μόλις τα καταφέρω θα ανεβάσω και βίντεο.
Που πάτε βρε μικρούλια, θα σας φάνε τα θηρία.
- Συνημμένα
-
- 20130913_161451 (Small).jpg (80.08 KiB) Προβλήθηκε 176 φορές
-
- 20130913_161139 (Small).jpg (76.5 KiB) Προβλήθηκε 176 φορές
-
- 20130913_161440 (Small).jpg (91.57 KiB) Προβλήθηκε 176 φορές
-
- 20130913_161159 (Small).jpg (95.59 KiB) Προβλήθηκε 176 φορές
-
- 20130913_162726 (Small).jpg (71.22 KiB) Προβλήθηκε 176 φορές
Ωραία πράγματα Βασίλη!!!
Προσγειώσεις στα μαλακά.....
Προσγειώσεις στα μαλακά.....
-
Αντε μετά να προσγειωθείς ξανα στα Ελληνικά βουνά
Μη καλομαθαίνεις ....σε θέλουμε πίσω
Μη καλομαθαίνεις ....σε θέλουμε πίσω
-
Ονειρικά μέρη.
Να χαίρεσε να πετάς.
Να χαίρεσε να πετάς.
Παιδιά όντως έχω πάθει την πλάκα μου. Το θέμα είναι ότι για να παω στον συγκεκριμένο χώρο και να πετάξω πρέπει να έχω και το κατάλληλο εξοπλισμό ώστε να εκπροσωπήσω και άξια την χώρα μου. Τουτέστιν τουλάχιστον 2 μέτρα άνοιγμα επωνύμων φτερών ώστε να μπει και η ελληνική σημαία επάνω, μια καλή Τ/Κ πάνω σε έπιπλο διακοσμημένο με πετράδια swarovski, όλοι πετάνε με κάτι ντουλάπες κρεμασμενες στο λαιμό και επειδή ειναι βαριές έχουν και λουριά στην πλάτη. Πολλά τα έξοδα. Ίσως τελικά καταλήξω στο πρώτο μοντελοδρομιο που είναι πιο μακρυά αλλά τουλάχιστον πιο χαλαρά τα πράγματα.
Το θέμα τώρα είναι ανεμοπλάνο με κινητήρα ??
αν έχει καλές συνθήκες πρέπει να έχει φοβερά ανοδικά άκουγα τα vario και χτυπάγαν σαν τρελά και οι τύποι μένανε στον αέρα μέχρι να βαρεθούνε,
ή κανα πολεμοπούλι να προσγειωνεται πούπουλο στο γρασίδι _Β_Ο
Futaba 14sg ή κάτι πιο οικονομικό να βολευτουμε?_Β_Ο
Βλέπω να περνάει καιρός μέχρι να βρεθώ στον αέρα.
Εν το μεταξύ το καύσιμο μου είπανε να το αποφύγω γιατί το χειμώνα με τους μείον κάμποσο είναι δύσκολο στη χρήση. Θα δούμε. Ολα υπό σκέψη.
Τον Οκτώβριο θα έρθω μια βόλτα από Ελλάδα και θα τα πούμε από κοντά. Καλά να περνάτε και καλές πτήσεις στην ηλιόλουστη Ελλαδάρα μας.
Το θέμα τώρα είναι ανεμοπλάνο με κινητήρα ??
αν έχει καλές συνθήκες πρέπει να έχει φοβερά ανοδικά άκουγα τα vario και χτυπάγαν σαν τρελά και οι τύποι μένανε στον αέρα μέχρι να βαρεθούνε,
ή κανα πολεμοπούλι να προσγειωνεται πούπουλο στο γρασίδι _Β_Ο
Futaba 14sg ή κάτι πιο οικονομικό να βολευτουμε?_Β_Ο
Βλέπω να περνάει καιρός μέχρι να βρεθώ στον αέρα.
Εν το μεταξύ το καύσιμο μου είπανε να το αποφύγω γιατί το χειμώνα με τους μείον κάμποσο είναι δύσκολο στη χρήση. Θα δούμε. Ολα υπό σκέψη.
Τον Οκτώβριο θα έρθω μια βόλτα από Ελλάδα και θα τα πούμε από κοντά. Καλά να περνάτε και καλές πτήσεις στην ηλιόλουστη Ελλαδάρα μας.
-
Ετσι...να ζηλευουμε λιγο..πολυ ωραια μοντελοδρομια και τα δυο!
Μια που φτιάχνει λίγο ο καιρός αποφάσισα να γραφτώ στο μοντελοδρόμιο που είναι κοντά στο σπίτι μου. MFSV-Kiel http://www.mfsv-kiel.de/ver-wir.htm
.
Αγόρασα μεταχειρισμένο το Cherokee 60" GreatPlanes και πάμε να οργώσουμε το Γερμανικό εναέριο χώρο.
Ραντεβού το Σάββατο με τον Γραμματέα. Επίδειξη εγκαταστάσεων ενημέρωση επί θεμάτων ασφαλείας κ.α. (καμιά 10αρια σελίδες οδηγίες) και εν συνεχεία πτήση / εξετάσεις για να αποδείξουμε ότι δεν απαιτείται εκπαιδευτής.
-Ετήσια συνδρομή 128 (80 για το club και 48 η ασφάλιση)
Και μερικές φωτό από το μοντελοδρόμιο και το νέο απόκτημα.
Και για τις κρύες μέρες του χειμώνα μπύρες και λουκάνικα._P_P
Αααα! και για να μην ξεχνιόμαστε πιστοποίηση ότι το αεροπλάνο είναι κάτω από τα 80 db (για να μην ενοχλούνται τα κοτσύφια)
.
Αγόρασα μεταχειρισμένο το Cherokee 60" GreatPlanes και πάμε να οργώσουμε το Γερμανικό εναέριο χώρο.
Ραντεβού το Σάββατο με τον Γραμματέα. Επίδειξη εγκαταστάσεων ενημέρωση επί θεμάτων ασφαλείας κ.α. (καμιά 10αρια σελίδες οδηγίες) και εν συνεχεία πτήση / εξετάσεις για να αποδείξουμε ότι δεν απαιτείται εκπαιδευτής.
-Ετήσια συνδρομή 128 (80 για το club και 48 η ασφάλιση)
Και μερικές φωτό από το μοντελοδρόμιο και το νέο απόκτημα.
Και για τις κρύες μέρες του χειμώνα μπύρες και λουκάνικα._P_P
Αααα! και για να μην ξεχνιόμαστε πιστοποίηση ότι το αεροπλάνο είναι κάτω από τα 80 db (για να μην ενοχλούνται τα κοτσύφια)
- sukhoi.su29
Αγαπητέ φίλε Βασίλη Π. ονειρικό το μέρος.
Έχω μια απορία. Αν δεν κάνω λάθος ,παρέθεσες και μια ανταπόκριση απο τα παλιά λημέρια του Ασπρόπυργου , όπου έκανες αναφορά στο tigershark.
Η ΑΠΟΡΙΑ είναι : μετά απο τα όμορφα γερμανικά γρασίδια....με τι καρδιά πήγες να πετάξεις στα χώματα της Αλάνας..? w
Έχω μια απορία. Αν δεν κάνω λάθος ,παρέθεσες και μια ανταπόκριση απο τα παλιά λημέρια του Ασπρόπυργου , όπου έκανες αναφορά στο tigershark.
Η ΑΠΟΡΙΑ είναι : μετά απο τα όμορφα γερμανικά γρασίδια....με τι καρδιά πήγες να πετάξεις στα χώματα της Αλάνας..? w
sukhoi.su29 έγραψε: ↑Αγαπητέ φίλε Βασίλη Π. ονειρικό το μέρος.
Κανένα πρόβλημα. Αν έχεις λαχτάρα για πτήση είτε στο γρασίδι είτε στην αλάνα με φίλους το ευχαριστιέσαι το ίδιο. Ή μάλλον να διορθώσω στην αλάνα με τους φίλους το ευχαριστιέσαι περισσότερο. Και όταν με το καλό επιστρέψω μόνιμα, βουρ για τον ΕΡΜΗ. Εκεί τουλάχιστον υπάρχει και ένας ασφάλτινος διάδρομος της προκοπής. Όχι γρασίδια και αηδίες :D
-
Όταν με το καλό επιστρέψεις ίσως βρείς και διάδρομο με γρασίδι στον Ερμή
Εχθές είχαμε συγκέντρωση για πτήσεις και φαΐ. Και μια που ο καιρός δεν βοήθησε τα μοντέλα χρησιμοποιήθηκαν για άλλες εργασίες όπως το άναμμα των κάρβουνων.^%^
- sukhoi.su29
vasilisp έγραψε: ↑
Ποτέ δεν είχα σκεφτεί τα κοτσυφάκια.....(έχουν το πιο γλυκό κελάηδημα
......τα ακούω το ξημέρωμα και το απόγευμα πραγματικά ηρεμώ...κι όταν ακούω ότι τα σκοτώνουν "τα παίρνω στην Ουκρανία". (>:(>:(....)
:?<<>:?<<> Συγγνώμη ,αλλά ουδέποτε ασχολήθηκα με αυτό το τεχνικό στοιχείο. Δηλαδή μια 0.46-άρα π.χ. πόσα db βγάζει ....ξέρει ή θυμάται κανείς να μας πεί ....?
την απορία την έχω με αυτές τις μετρήσεις στάθμης θορύβου.Δλδ σε πόσες στροφές παίρνουν την μέτρηση??? Σε ρεμαντί ? φούλ γκάζι ?
coolfever έγραψε: ↑την απορία την έχω με αυτές τις μετρήσεις στάθμης θορύβου.Δλδ σε πόσες στροφές παίρνουν την μέτρηση??? Σε ρεμαντί ? φούλ γκάζι ?
Σε φούλ στροφές και σε κάποια απόσταση από το αεροσκάφος όπως φαίνεται στην φωτό. Αν αλλάξεις κάποια από τα βασικά στοιχεία του αεροσκάφους μηχανή, έλικα εξάτμιση πρέπει να ξαναπεράσει από έλεγχο.
sukhoi.su29 έγραψε: ↑
Δηλαδή μια 0.46-άρα π.χ. πόσα db βγάζει ....ξέρει ή θυμάται κανείς να μας πεί ....?
Το αεροπλάνο της φωτογραφίας φοράει μια 4χρονη 120άρα και ήταν στα όρια. Αν και πρέπει να παίζει εξίσου σημαντικό ρόλο το τι έλικα φοράει.