Bind και τηλεκατευθυνση...

Απάντηση
νικος136

Bind και τηλεκατευθυνση...

Δημοσίευση από νικος136 »

Γεια σας παιδια...
Εχω μπερδευτει με το θεμα των τηλεκατευθυνσεων οσων αφορα τα rtf μοντελα.
Πως γνωριζεις οτι η τηλ/ση που θες(futaba,turnigy,spektrum κ.τ.λ) να παρεις ειναι συμβατη και μπορει να "bind"... με το καθε μοντελο rtf bnf,της οποιαδηποτε εταιριας που υπαρχει εκει εξω?
Υπαρχει καποιο χαρακτηριστικο που το καθοριζει,μπορεις να επεμβαινεις στην τηλ/ση και να την προσαρμοζεις?
Ξεκιναω με κατι απλο,(WLtoys V911) και μελλοντικα σκεφτομαι να προβω σε μια καλη τηλ/ση και να "αναβαθμιζομαι "σιγα σιγα σε μεταβλητου βηματος ε/π(παντα rtf bnf).Ομως μην παρω καποια τηλ/ση η οποια δεν θα μπορει να συνδεθει με αλλης εταιριασ ε/π.Σημερα Wltoys αυριο μπορει hisky,blade ποιοσ ξερει...
Ευχαριστω πολυ...υπομονη θα μαθω κι εγω....
socratesb

Απάντηση: Bind και τηλεκατευθυνση...

Δημοσίευση από socratesb »

Kαλή Αρχή στον χώρο του ιπτάμενου μοντελισμού,
Δυστυχώς δεν υπάρχουν συμβατές επώνυμες τ/κ με τα διάφορά μοντέλα που κυκλοφορούν σε site που κάποια από αυτά είναι αξιόλογα, με εξαίρεση την Spektrum που είναι συμβατή με όλα τα μοντέλα του group Horizon Hobby δηλ ε/π blade, α/π blade και parkzone κλπ.
Το πρόβλημα που υπάρχει στα μοντέλα αυτά δεν είναι μόνο το κόστος της τ/κ κάθε φορά - στις περισσότερες περιπτώσεις δεν είναι και σημαντικό - αλλά η ποιότητα της τ/κ είναι συνήθως ευτελής με κακή αίσθηση στα χειριστήρια, κακή ανάλυση όπως επίσης ελλείψεις στις δυνατότητες ρύθμισης πχ χάρτες γκαζιού και pitch για τα εξακάναλα.
Παρολαυτά η σχέση τιμής / ποιότητας είναι σε κάποιες περιπτώσεις συμφέρουσα δεδομένου ότι κάποια από τα μοντελάκια έχουν και υποστήριξη σε ανταλλακτικά.
νικος136

Δημοσίευση από νικος136 »

Ευχαριστω για την ανταποκριση και το καλωσόρισμα.Οπότε περιμένω να μεγαλωσει η εμπειρία μου και να δω που θα καταληξω,ειχε δικιο ενας φιλος που μου πε ότι καποια στιγμη θα καταληξω με μια κουτα τηλ/σεις...
socratesb

Δημοσίευση από socratesb »

Tα μοντελάκια που είναι rtf (ready to fly με δική τους τ/κ) είναι για το στάδιο της εκπαίδευσης σου εφόσον κάνεις σωστές επιλογές ή σαν παιχνίδια για την πλάκα σου. Εάν θέλεις να ασχολήθείς σοβαρά εάν καταλήξεις σε ένα αξιόπιστο όνομα δεν υπάρχει ανάγκη για να αλλάζεις τ/κ τακτικά παρά μόνο όταν ανεβαίνουν οι απαιτήσεις σου.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελικόπτερα/RC Helicopters/multicopter”