F6f ZIROLI 2.5m BUILT
Απάντηση: F6f ZIROLI 2.5m BUILT
Γιάννη washout έχει το φτερό ?? Θυμησέ μου !!
Ναι ναι έχει το Elevator δεν εχει
Το elevator γιατί να έχει?
Κανονικά τα F6f εχουν και στην ουρά. Αν δεις της ESM εχει ΠΟΛΥ ενώ το μπροστά καθόλου!
Γιάννη ,πρέπει να το δω απο κοντά ,γιατί από τις παρουσιάσεις που είδα στο youtube δεν φαίνεται να έχει . Θεωρητικά δεν το έχω διαβάσει , ότι το Stabilizer -elevator μπορεί να έχει washout. Θα το ψάξω πιο επιλεκτικά στα βιβλία μου. Αν όμως κάποιος γνωρίζει μπορεί να μας διαφωτίσει !
Καλησπερα και απο εμενα.
Σχετικα με το washout στα χαρατηριστικα του μοντελου του Ziroli δεν αναφερει κατι σχετικο με την υπαρξη washout στο stab. Περα απο αυτο γενικα το washout χρησιμοποιειται στα φτερα και για συγκεκριμενους λογους.......πολυ πολυ σπανια στο ουραιο πτερωμα.
Σχετικα με το washout στα χαρατηριστικα του μοντελου του Ziroli δεν αναφερει κατι σχετικο με την υπαρξη washout στο stab. Περα απο αυτο γενικα το washout χρησιμοποιειται στα φτερα και για συγκεκριμενους λογους.......πολυ πολυ σπανια στο ουραιο πτερωμα.
Φτερού συνέχεια...
Αρχικά λίγο επικάλυψη για να σταθεροποιηθεί η κατασκευή.
Στην συνέχεια τοποθέτηση της βάσης για το σερβο του aileron.
Πέρασμα καλωδίων σέρβο και τοποθέτηση του κόκκινου λαμπτήρα.
Τέλος οι βάσεις για την στήριξη των μεντεσέδων του aileron. Σήμερα ελπίζω τους πάρω από το leser και να τσεκάρω εαν ο σχεδιασμός τους ειναι σωστός.
Συνεχίζεται...
Αρχικά λίγο επικάλυψη για να σταθεροποιηθεί η κατασκευή.
Στην συνέχεια τοποθέτηση της βάσης για το σερβο του aileron.
Πέρασμα καλωδίων σέρβο και τοποθέτηση του κόκκινου λαμπτήρα.
Τέλος οι βάσεις για την στήριξη των μεντεσέδων του aileron. Σήμερα ελπίζω τους πάρω από το leser και να τσεκάρω εαν ο σχεδιασμός τους ειναι σωστός.
Συνεχίζεται...
- Συνημμένα
-
- IMG_4577.JPG (472.4 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4576.JPG (580.87 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4574.JPG (470.06 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4573.JPG (459.21 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4572.JPG (472.23 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
Το ΣΚ μιας και ο καιρός ήταν "πετάξιμος" δεν πολυδούλεψα. Ασχολήθηκα όμως με το Aileron.
Στην πρώτη φωτό οι μεντεσέδες κομμένοι στο laser σε 2mm αλουμίνιο.
Σημάδεμα των σημείων που θα μπούν οι μεντεσέδες, και άνοιγμα των τρυπών. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στην ευθυγράμμιση των μεντεσέδων. Χρησιμοποιήθηκε ντίζα 2mm για αυτό τον σκοπό.
Στην πρώτη φωτό οι μεντεσέδες κομμένοι στο laser σε 2mm αλουμίνιο.
Σημάδεμα των σημείων που θα μπούν οι μεντεσέδες, και άνοιγμα των τρυπών. Μεγάλη προσοχή δόθηκε στην ευθυγράμμιση των μεντεσέδων. Χρησιμοποιήθηκε ντίζα 2mm για αυτό τον σκοπό.
- Συνημμένα
-
- IMG_4585.JPG (427.21 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4583.JPG (578.76 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4582.JPG (560.07 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4581.JPG (518.1 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4584.JPG (579.92 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
Στην τέταρτη φωτό φαίνεται η ευθυγράμμιση των μεντεσέδων
- Συνημμένα
-
- IMG_4589.JPG (343.19 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4588.JPG (428.7 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4587.JPG (352.91 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4586.JPG (531.16 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
Αφού κολληθούν και στεγνώσουν οι μεντεσέδες, το aileron αποκόβεται από το φτερό. Λίγο γυαλόχαρτο και έλεγχος κίνησης. Είναι εμφανές το πώς λειτουργεί δυναμικά το πηδάλιο...
Συνεχιζεται...
Συνεχιζεται...
- Συνημμένα
-
- IMG_4592.JPG (331.07 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4591.JPG (356.47 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4590.JPG (476.71 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
Γιατί προτίμησες αλουμίνιο από το carbon ? (ανθεκτικό και δένει καλά με την κόλλα Ισως και ποιο ευκολο στο χειρισμό)
Επι της ευκαιρίας (γιατί ξέρεις ότι δεν μου αρέσει να διακόπτω) κάνεις πολύ ωραία δουλειά !!!!
Επι της ευκαιρίας (γιατί ξέρεις ότι δεν μου αρέσει να διακόπτω) κάνεις πολύ ωραία δουλειά !!!!
To πρόβλημα με το carbon είναι ότι δεν κόβεται στο Laser. Οπότε θα πρέπει να κοπεί σε cnc, με πολύ θανατερή σκόνη και πολύ μεγάλο κόστος.
-
F6f ZIROLI 2.5m BUILT
Γιάννη καλημέρα, ωραία δουλειά, ειλικρινά μου αρέσει πολύ να βλέπω το στολίδι που φτιάχνεις εσύ και ο άγγελος το δικό του δεν σας το κρύβω ζήλεψα βλέποντας να κατασκευάζεται και οι δυο ένα μεγάλο αεροπλάνο από kit.
Δεν σας το κρύβω ζήλεψα !!
Το πήρα απόφαση σήμερα θα παραγγείλω ένα FW-190 1/4 και θα το φτιάξω ξυλάκι ξυλάκι.
Bεβαια kit δεν έχω φτιάξει ποτε μου, ελπίζω να τα καταφέρω,
τα αεροπλάνα που έχω φτιάξει μέχρι σήμερα ήταν όλα ARF και την γνώση που έχω για να τα φτιάχνω την έχω απόκτηση από τον φίλο μου τον κώστα που μου έδειχνε ανελλιπώς στα πρώτα μου βήματα με τον αερομοντελισμό και αργότερα από τον σπύρο και τον πέτρο.
παρακολουθώ καθημερινός.
Δεν σας το κρύβω ζήλεψα !!
Το πήρα απόφαση σήμερα θα παραγγείλω ένα FW-190 1/4 και θα το φτιάξω ξυλάκι ξυλάκι.
Bεβαια kit δεν έχω φτιάξει ποτε μου, ελπίζω να τα καταφέρω,
τα αεροπλάνα που έχω φτιάξει μέχρι σήμερα ήταν όλα ARF και την γνώση που έχω για να τα φτιάχνω την έχω απόκτηση από τον φίλο μου τον κώστα που μου έδειχνε ανελλιπώς στα πρώτα μου βήματα με τον αερομοντελισμό και αργότερα από τον σπύρο και τον πέτρο.
παρακολουθώ καθημερινός.
Kai πολύ καλά θα κάνεις,Μιχάλη. Μην κολλάς πουθενά. Για πoιο Fw190 λές, ποιας εταιρίας?
Συνέχεια aileron...
Ball link 3mm για την κίνηση και επικάλυψη του aileron.
Τελικό αποτέλεσμα και κινήσεις up & down...
Ball link 3mm για την κίνηση και επικάλυψη του aileron.
Τελικό αποτέλεσμα και κινήσεις up & down...
- Συνημμένα
-
- IMG_4604.JPG (501.25 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4603.JPG (517.4 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4602.JPG (500.88 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4599.JPG (464.92 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές
-
- IMG_4597.JPG (578.86 KiB) Προβλήθηκε 40 φορές