Πως συνδεουμε 2 speed controls μαζί;

Σίφουνας

Πως συνδεουμε 2 speed controls μαζί;

Δημοσίευση από Σίφουνας »

Αποφασισα να βαλω δυο μπρασλες σε ενα foam twinstar που εχω. Ξερει καποιος να μου πει πως συνδεονται αυτα μεταξυ τους; :-\
Konstantinos

Απ: Πως συνδεουμε 2 speed controls μαζί;

Δημοσίευση από Konstantinos »

Φιλε σιφουνα για ριξε μια ματια εδω..: http://forums.radiocontrolzone.com/showthread.php?t=226267

Απ οτι καταλαβαινω ειναι κακη ιδεα...

Εχω την εντυπωση οτι υπαρχουν ειδικα ESC τα οποια μπορουν να χρησιμοποιηθουν για 2 μοτερ(με την περιγραφη ως DUO) :-\...Χωρις να ειμαι απολυτα σιγουρος...

Φιλικα
Κωνσταντινος
pani

Δημοσίευση από pani »

Ιδια setting και στα δυο, καλωδιο υψιλον, και στο καναλι του δεκτη που αντιστοιχει στο γκαζι. Ιδιες προπελες φυσικα και ιδια μοτερ. Α, και εννοειται δυο ιδιες μπαταριες αλλιως το ενα θα κοψει πριν το αλλο.
Επισης απενεργοποιουμαι το ενα απο τα δυο BEC ως εξης. Βγαζουμε το κοκκινο καλωδιο απο το φισακι που παει στο σερβο. Αυτο αν εχουν BEC.

Ετοιμος!

Konstantinos

έγραψε:
Ιδια setting και στα δυο, καλωδιο υψιλον, και στο καναλι του δεκτη που αντιστοιχει στο γκαζι. Ιδιες προπελες φυσικα και ιδια μοτερ. Α, και εννοειται δυο ιδιες μπαταριες αλλιως το ενα θα κοψει πριν το αλλο.

Ετοιμος!

:/)-........ @P@
Σίφουνας

Α τοσο απλα ε; και εγω ψαχνομουν!

ευχαριστω pani

mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Με μία μπαταριά και Υ στην μπαταρία . και οι 2 Esc ενωμένοι πάλι με Υ και κομμένο το καλώδιο του Bec στον ένα ή αν Απενεργοποιείται μέσω προγραμματισμού γίνεται ?

Δεν ήμουν σίγουρος οπότε δεν το είχα ποσταρει

Φοβάμαι τα 2 bec μαζί :(

Pani σαν εμπειρότερος δώσε μας τα φώτα σου
modeler78

Δημοσίευση από modeler78 »

Εγω τωρα γιατι μπερδευτηκα; ???
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Το Y Για μπαταρία είναι σαν αυτό αλλά όπου βλέπεις αρσενικό βύσμα θα βάλεις θηλυκό βύσμα και ανάποδα
Συνημμένα
HXT-PC.jpg
HXT-PC.jpg (11.98 KiB) Προβλήθηκε 63 φορές
pani

Δημοσίευση από pani »

Ξεχασα να αναφερω πιο πανω και διορθωσα ηδη το post μου. Το ενα απο τα δυο Speed control (οποιο να'ναι) πρεπει να απενεργοποιηθει το BEC του (εαν εχει). Αυτο γινεται ειτε κοβοντας ειτε βγαζοντας το κοκκινο καλωδιο απο το βυσματακι που παει στο δεκτη.

One mind...
modeler78

Δημοσίευση από modeler78 »

Ξεμπερδευτηκα C!C!

pani ^hola^
DeltaMan

Δημοσίευση από DeltaMan »

Καλησπέρα παιδιά . Καλησπέρα Σίφουνα .

* Σε καμία περίπτωση Δέν μπορείς να αποφύγεις Χωριστό Ελεγκτή για κάθε μοτέρ . Κάθε Τριφασικό Χωρίς καρβουνάκια (Brushless) μοτέρ , πρέπει να έχει το speed control του .

* Καλό θα ήταν να έχει και το καθένα Σέτ μοτέρ-Ελεγκτή τη δική του Πηγή (μπαταρία) .

* Επίσης Καλό θα ήταν να απομονώσεις τα BEC απο τα ESC's , κόβωντας πολύ σωστά το κόκκινο καλώδιο απο τα τρία που πηγαίνουν στο φίς του δέκτη . ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ καλώδιο ...
Σε αυτή βέβαια την περίπτωση , πρέπει να βάλεις Χωριστή τροφοδοσία 5 Volts για τον Δέκτη .

Αυτό είναι και το πιό Σωστό Setup . ʼν κάτι δέν σε βολεύει το ξανασυζητάμε ... V:))
Σίφουνας

Η επεμβαση επετυχε ::) ευχαριστω ολους σας :/)-
DeltaMan

Δημοσίευση από DeltaMan »

Γειά σου Σίφουνα .

Μπράβο που πέτυχε η επέμβαση , αλλά θα θέλαμε να μας πείς τί έκανες για να μαθαίνουμε και εμείς ... ^-^
Konstantinos

έγραψε:
Γειά σου Σίφουνα .

Μπράβο που πέτυχε η επέμβαση , αλλά θα θέλαμε να μας πείς τί έκανες για να μαθαίνουμε και εμείς ... ^-^

V:))
Συμφωνω και γω! ::)
Και αμα συνοδευεται και με καμια φωτο(η βιντεο) ακομα καλυτερα! ^-^
dukepapas

Απάντηση: Απ: Πως συνδεουμε 2 speed controls μαζί;

Δημοσίευση από dukepapas »

DeltaMan έγραψε: Καλησπέρα παιδιά . Καλησπέρα Σίφουνα .

* Σε καμία περίπτωση Δέν μπορείς να αποφύγεις Χωριστό Ελεγκτή για κάθε μοτέρ . Κάθε Τριφασικό Χωρίς καρβουνάκια (Brushless) μοτέρ , πρέπει να έχει το speed control του .

* Καλό θα ήταν να έχει και το καθένα Σέτ μοτέρ-Ελεγκτή τη δική του Πηγή (μπαταρία) .

* Επίσης Καλό θα ήταν να απομονώσεις τα BEC απο τα ESC's , κόβωντας πολύ σωστά το κόκκινο καλώδιο απο τα τρία που πηγαίνουν στο φίς του δέκτη . ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ καλώδιο ...
Σε αυτή βέβαια την περίπτωση , πρέπει να βάλεις Χωριστή τροφοδοσία 5 Volts για τον Δέκτη .

Αυτό είναι και το πιό Σωστό Setup . ʼν κάτι δέν σε βολεύει το ξανασυζητάμε ... V:))

συγνώμη επειδή με μπερδέψατε έχω και εγώ το ίδιο μοντέλο ,1)μπορώ να βάλω με δύο brusless μοτέρ 1 speed control??
2)στο δεύτερο σκέλος τι εννοείς να βάλουμε μια μπαταρία για κάθε speed control χωριστα??θα χωράει?
το bec τι ειναι??w
Απάντηση

Επιστροφή στο “Moteur - Speed Controls”