T-REX ή ΚΛΩΝΟΣ ;;
-
Απάντηση: T-REX ή ΚΛΩΝΟΣ ;;
προσωπικα εμενα κλωνος με "εμπλεξε" στο χομπυ που μου χαρισε ο γαμπρος μου ενα τρεξ που ειχε φτιαξει μονος του αλλα ποτε δε το πεταξε τα παρατησε στο σημειο που απλα ηθελε μια μπαταρια για να πεταξει....οταν ακουσε οτι ειχα υποψιν να δωσω κανα 50-100ε για να παρω ενα ελικοπτερακι να παιζω για τη πλακα μεσα στο σπιτι μου το εφερε και με βαλε στη πριζα οταν ειδα σε βιντεο τι κανουν τα 3D ελικοπτερα...κι ετσι εστειλα φωτο σε κανα 2 μαγαζια στην αθηνα για να το στειλω να το ετοιμασουν..κι ετσι την "πατησα" ο πρωτος μου ειπε οτι δεν αξιζει ..οτι θελει 180 να φτιαχτει και παλι δεν θα ειναι καλο....το ειπα μετα σεναν αλλον και μου λεει οτι ειναι απατεωνες αυτοι..νευριασα κι ετσι του ειπα αν εχει κατι αντιστοιχο σε τιμη περιπου 300-400ε...και μου πουλησε ενα Αlign t rex 450 plus RTF flybar....και ταυτοχρονα κανονισα να παει και ο κλωνος σαυτον...το ελικοπτερο το πηρα 400ευρω και το ειχα την αλλη μερα αλλα ειπα να μη το δοκιμασω καν μεχρι να δω τι θα γινει με το κλωνο.....να μη πολυλογω....πηγε ο κλωνος σαυτον και χωρις καν να με ρωτησει λεει οτι αρχισε να το φτιαχνει ....ψιλοτσατιστηκα γιατι δε με ρωτησε καν ουτε μου ειπε αν αξιζει να φτιαχτει αν θα πεταει καλα κτλ και ποσο θα κοστισει κι αν ηθελα να το φτιαξω καθως μολις ειχα αγορασει καινουριο RTF...αρχικα μου ειπε οτι θα γινει καλο και θα ειναι σχεδον ισοδυναμο με το καινουριο.....και μου ειπε το πολυ 50-60ευρω θα κοστισει....ψαρωσα..ενω αρχικα του εξηγησα οτι θελω ανθρωπο εμπιστο και οχι εμπορο να κοιταει πως να φαει λεφτα...και μου ειπε κατι .....παπα....αντε μη πω....οτι και καλα ειναι μοντελιστης και οχι εμπορος και οτι τον ξερουν και οι πετρες.,..τελοσπαντων τον κλωνο μου τον καθυστερησε πανω απο μηνα οποτε δε κρατηθηκα πηγα να δοκιμασω το καινουριο..ελεγξα το εγχειριδιο αν ολες οι ρυθμισεις ειναι οπως λεει μεσα στην ΤΚ...ηταν ολα οκ....πηγα σενα γηπεδο μεγαλο.....πολυ πολυ πολυ αργα ανεβασα το στικ του γκαζιου και μολις εφτασε στη μεση το ελικοπτερο εκτοξευτηκε σα ρουκετα πλαγια αριστερα και εσπασε μεσα σε 2 δευτερολεπτα δε προλαβα καν να αντιδρασω...και εκτως των "νορμαλ" ζημιως..αποδειχθηκε οτι το συγκεκριμενο μοντελο ειχε τη ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ KΕΦΑΛΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΓΑΛΕΙ ΠΟΤΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ....ειχε σπασει ενα ρουλεμαν που κανεις δεν ειχε στην ελλαδα και αναγκαστικα το παραγγειλα 2 φορες μια απο αγγλια μια απο γερμανια και θα πρεπε να περιμενω κανα μηνα να ερθει.....το ελικοπτερο και χωρις το ρουλεμανακι αυτο μπορουσε να κανει ενα χοβερ αλλα οπως και να εχει δε σου παει καινουριο πραμα να το εχεις ετσι "προχειρα" φτιαγμενο γιατι ειχα βρει ιδιο μεγεθος ρουλεμαν αλλα το στοκ ηταν με πιατο ενο αυτο που βρηκα ηταν απλο....εμπαινε παντως και βιδωνε...! μου ηρθε ο κλωνος και τελικα με χρεωνει 150Ε ...του λεω γιατι ρε γιαννη?????????????? και αρχισε ενα σωρο βλακιες....δε φτανει αυτο τα πληρωνω σαν ψαρακας που ημουν και ερχεται ο κλωνος ΑΚΡΙΒΩΣ οπως τον εστειλα..δεν ειχε κανει τιποτα....!!!!!! δεν ειχε καν ουρα το σερβο ουρας εστριβε μονο αριστερα....τον παιρνω τηλ του λεω το και το θελω τα λεφτα πισω δεν εκανες τιποτα και μου λεει πηγαινει στα Γιαννιτσα στον γιαννη τον αντωνιαδη που ειναι φιλος κολλητος μου και θα δεις οτι και τα 2 ειναι μια χαρα....και επιτοπου ξεκινησα εκαψα 50ε βενζινες και πηγα στον ανθρωπο χωρις να του πω οτι με στελνει ο τυπος που μου τα πουλησε..και του λεω ριξε σε παρακαλω σαυτα τα 2 ελικοπτερα μια ματια...αρχικα ειδε το καινουριο το γνησιο.....μετα απο 50 λεπτα να αλλαζει ρυθμισεις το εκανε με το ζορι ενα χοβερ και μου ειπε οτι το flybar ηταν πολυ σφιχτο με αποτελεσμα να μην επανερχεται γρηγορα....η απαντηση του αθηναιου ηταν οτι θελει μερικες πτησεις μεχρι να στρωσει και θα γινοταν οκ μετα...!τον κλωνο μολις τον ειδε ο γιαννιτσιωτης..μου ειπε προσωπικα ουτε 1 ευρω θα εριχνα σαυτο..και τοτε του ειπα οτι ο φιλος του υποτιθεται το εφτιαξε και μου χρεωσε 150ε γιαυτο.....παγωσε ο ανθρωπος και για να μην εκθεσει το φιλο του προσπαθουσε 3 ωρες να το φερει ωστε να κανει εστω χοβερ...τελικα δε μπορεσε καν....βγαλε ακρη..κι ετσι αρχισε η "περιπετεια"....δεν ειχα υπομονη να περιμενω 1 μηνα για το ρουλεμαν και ενα παιδι απο αλλο φορουμ μου προτεινε να το κανω μετατροπη σε dfc + beastx κι ετσι εκανα....εδωσα αλλα 200ε περιπου για τη μετατροπη και μεσω skype καναμε το σεταπ....επιτελους για πρωτη φορα το ελικοπτερο σηκωθηκε απαλα με τις καμπυλες που μου εδωσε ο φιλος απο το φορουμ αλλα επειδη αυτος ειχε τκ spectrum κι εγω futaba παραλειψαμε ενα βημα και δεν ειχα head locking οποτε στη πρωτη πτηση η ουρα εκανε σβουρες συνεχεια μεχρι να το ριξω οσο και να προσπαθουσα να το κατεβασω σιγα σιγα....παλι ζημια σερβο αξονες ελικες κτλ κτλ....το παιδι μου ζητησε συγγνωμη που δε το σκεφτηκε αυτο ενω τα καναμε απο καμερα και επρεπε να δει οτι το λαμπακι ηταν μωβ και οχι μπλε που πρεπει οταν ξεκινας τη πτηση....ηταν δηλαδη στο νορμαλ ρεητ μοντ γιαυτο δεν ειχα ουρα...τεσπα τοτε βγηκε η αναβαθμιση σε 4προ στο μπιστεξ που ειχε γκοβερνορ και bail out....αμεσως το πηρα ειδικα για το bail out και το σεταρα και απο τη πρωτη πτηση εβγαλε τα λεφτα του....με εσωσε πανω απο 5-6 φορες που θα εριχνα το ελικοπτερο γιατι με το διακοπτη πλεον ισιωνε το ελικοπτρο ακαριαια.....λεω επιτελους τελος οι πτωσεις και μεσα στη χαρα παραγγελνω το αλλο πρωι αλλες 5 μπαταριες για να εχω γιατι ειχα μονο 2 .......και παω το απογεμα για πτησεις παλι να γουσταρω μετα απο 5 μηνες ταλαιπορια.....και γινεται το μοναδικο πραμα που δε σκεφτηκα ποτε μα ποτε....χανω το ελικοπτερο..εφυγε προς τη μερια του ηλιου και δε το εβλεπα......προσπαθησα τυφλα να το γυρισω..το ειδα καποια φαση να γερνει δεξια εντελως και γυαλισαν οι ελικες..πατησα αμεσως το διακοπτη να ισιωσει και ταυτοχρονα επαιρνε αργα αργα και υψος και αρχησα να τρεχω προς τα εκει...δυστυχως μεχρι να φτασω δεν ακουγα ουτε εβλεπα τιποτα....4 ωρες εψαχνα νυχτωσε και μετα για 15 μερες απο τις 7 που εβγαινε ο ηλιος μεχρι να νυχτωσει εψαχνα 13 ωρες τη μερα.....τιποτα το καταπιε η γη..κι αν δει καποιος το μερος θα πει αποκλειεται να μη το βρω γιατι ηταν ανοιχτο λιβαδι και ειχε 3-4 δεντρα καθε 20-50 μετρα αραια εκτως ενα σημειο που ηταν πυκνα δεντρα και θαμνοι...χωθηκα παντου μεχρι και φιδια συναντησα και αρκουδα να κοιμαται μιλαμε......τιποτα! απελπιστικα εγραψα την ιστορια σενα αλλο φορουμ και βρηκα μια ομαδα μοντελιστων εδω στην πολη μου και ηρθανε με μουλτικοπτερα και καμερες και ψαξαμε 80 λεπτα περιπου γραψαμε βιντεο υψηλης αναλυσης σε περιμετρο περιπου 600-700 μετρα τριγυρω απο εκει που το ειδα τελευταια φορα......τιποτα....! εγκατελειψα τελικα γιατι πηγαινελα στο σημειο τοσες μερες ειχα καψει πανω απο 150ε βενζινες και πηρα μετα το 1ο μου 450L dominator.....και απο εκει αρχιζει μια αλλη ιστορια μεγαλη που στο τελος καταληγει οτι παλι λογω του καταστηματαρχη αναγκαστηκα να το ΞΑΝΑπαρω καινουριο 2η φορα...ετσι εχουμε πλεον 1 χρονο στο χομπι.....και φυγανε σε 3-4(με το κλωνο) πανω απο 5000ε....πλεον το 2ο 450 dominator το παιζω σκληρο 3D και εχω πανω απο 50 πτησεις χωρις καν γρατσουνια..φτου φτου μη το ματιασω...! βεβαια δεν ειναι στοκ το καινουριο..εχω μκς σερβο και σπιντ κοντρολ το πλεον κορυφαιο για ολα τα 450αρια που μου κοστισε 90ε μονο αυτο...το ελικοπτερο πεταει πιο σταθερα και απο 600αρι.....σε ανεμους που αεροπλανα των 2.2 μετρων δε τα σηκωναν καν εδω πιλοτοι που κανουν πρωταθλητισμο.
Απάντηση: T-REX ή ΚΛΩΝΟΣ ;;
χμμ δεν ξέρω αλλά ολα αυτά μαζεμένα που σου έχουν συμβεί δεν τα έχω ακούσει/διαβάσει από κανέναν που ασχολείται με το hobby. Ίσως να έχουν συμβεί παραπλήσια αλλά να μην τα έχουν ανακοινώσει/καταγράψει.
Επειδή σε έχω διαβάσει και σε άλλο forum μου κάνει μεγάλη εντύπωση τα χρήματα που έχεις δώσει αλλά και ο χρόνος και η προσπάθεια που έχεις αφιερώσει. Βουτιές σε ποτάμι να χάνεις πορτοφόλια και αναζήτηση σε δάση που βρίσκεις μέχρι και αρκούδες να κοιμούνται . Άνετα έγραφες βιβλίο με όλα αυτά τα περιστατικά.
Για το θέμα των χρημάτων θα ξόδευα ένα λογικό ποσό για ένα συγκεκριμένο ελικόπτερο πχ θα άρχιζα με 400-500 euros ή και λιγότερα και δεν θα έδινα τίποτα παραπάνω σε περίπτωση που το έστελνα για επισκευή και δεν δούλευε. Επίσης, εάν το αγόραζα καινούριο και δεν δούλευε θα πήγαινα για διεκδίκηση εγγύησης. Οπότε θα έμενα στα 500 euros και τέλος.
Θα έδινα παραπάνω χρήματα μόνο εάν από δικό μου λανθασμένο χειρισμό έσπαγα το ελικόπτερο και θα χρειαζόμουν ανταλλακτικά για να το φτιάξω μόνος μου. Εκεί τελειώνω με τα χρήματα και δεν μεταπηδάω σε άλλο μοντέλο ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που θα κοστίσει χρήματα.
Τώρα για το γεγονός που έχασες το ελικόπτερο και δεν μπορούσες να το βρεις ΠΟΛΥ απλά ΔΕΝ θα πέταγα σε περιοχές που θα υπήρχε η πιθανότητα να πέσει μέσα σε ποτάμι ή σε δάσος το ελικόπτερο. Εάν τώρα για κάποιο λόγο δεν είχα τέτοιο μέρος κοντά μου θα έβαζα και ένα tracker που θα το έβρισκα το ελικόπτερο όπου και να έπεφτε πλην όμως μέσα σε θάλασσα ή ποτάμι.
Σκέψου ότι το hobby είναι για να περάσεις κάποιον χρόνο καλά και να διασκεδάσεις και να μάθεις και όχι να ταλαιπωρηθείς.
Επειδή σε έχω διαβάσει και σε άλλο forum μου κάνει μεγάλη εντύπωση τα χρήματα που έχεις δώσει αλλά και ο χρόνος και η προσπάθεια που έχεις αφιερώσει. Βουτιές σε ποτάμι να χάνεις πορτοφόλια και αναζήτηση σε δάση που βρίσκεις μέχρι και αρκούδες να κοιμούνται . Άνετα έγραφες βιβλίο με όλα αυτά τα περιστατικά.
Για το θέμα των χρημάτων θα ξόδευα ένα λογικό ποσό για ένα συγκεκριμένο ελικόπτερο πχ θα άρχιζα με 400-500 euros ή και λιγότερα και δεν θα έδινα τίποτα παραπάνω σε περίπτωση που το έστελνα για επισκευή και δεν δούλευε. Επίσης, εάν το αγόραζα καινούριο και δεν δούλευε θα πήγαινα για διεκδίκηση εγγύησης. Οπότε θα έμενα στα 500 euros και τέλος.
Θα έδινα παραπάνω χρήματα μόνο εάν από δικό μου λανθασμένο χειρισμό έσπαγα το ελικόπτερο και θα χρειαζόμουν ανταλλακτικά για να το φτιάξω μόνος μου. Εκεί τελειώνω με τα χρήματα και δεν μεταπηδάω σε άλλο μοντέλο ή οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που θα κοστίσει χρήματα.
Τώρα για το γεγονός που έχασες το ελικόπτερο και δεν μπορούσες να το βρεις ΠΟΛΥ απλά ΔΕΝ θα πέταγα σε περιοχές που θα υπήρχε η πιθανότητα να πέσει μέσα σε ποτάμι ή σε δάσος το ελικόπτερο. Εάν τώρα για κάποιο λόγο δεν είχα τέτοιο μέρος κοντά μου θα έβαζα και ένα tracker που θα το έβρισκα το ελικόπτερο όπου και να έπεφτε πλην όμως μέσα σε θάλασσα ή ποτάμι.
Σκέψου ότι το hobby είναι για να περάσεις κάποιον χρόνο καλά και να διασκεδάσεις και να μάθεις και όχι να ταλαιπωρηθείς.