έγραψε:Πολύ ωραία παρουσίαση ομολογώ και φυσικά αφιερώθηκε αρκετός χρόνος πάνω στην μελέτη και κατασκευή του συγκεκριμένου μοντέλου.
Πέρα από την εμφάνιση και την ποιότητα όλης της κατασκευής όλο αυτό το Project σου δίνει κάτι διαφορετικό πτητικά από ένα Aligh 500 DFC ?
Αναφέρομαι καθαρά σε πτητικά πλεονεκτήματα μίας κατασκευής σε σχέση με την άλλη ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ και που οι 2 κατασκευές θα φοράνε τα ίδια ή σχεδόν τα ίδια πράγματα ?
Σ'ευχαριστώ kdrak...Αν και δεν έχω εικόνα από το Trex 500 DFC, είχα το παλιό Trex 500 Flybar...μπορώ, όμως, να απαντήσω τα εξής...(και διατηρώ μερικές επιφυλάξεις...)
http://www.youtube.com/watch?v=CLHaI-r3n7Y
Το goblin 500 είναι μεγαλύτερο του Trex 500 DFC και ελαφρώς μικρότερο από το Trex 550 DFC. Και δεν εννοώ το μήκος τους...εννοώ την Διάμετρο του στροφείου τους, αφού αυτό είναι ουσιαστικά που πετάει. Τα βάρη είναι παρεμφερή, με το trex 500 DFC να είναι το ελαφρύτερο, ενώ τα άλλα 2 έχουν πάρα πολύ κοντινά βάρη (και τελικά, θα εξαρτηθεί από την μπαταρία που θα τους φορέσεις για να βρείς το βαρύτερο...αλλά νομίζω ότι το Goblin θα βγεί βαρύτερο)
Στροφείο = σταθερότητα (όσο πιο μεγάλο, τόσο πιο ακριβές)
Βάρος = Αδράνεια (όσο πιο βαρύ, τόσο πιο αργά κάνει ελιγμούς)
Γι'αυτό θεωρώ αδικία να συγκρίνει κάποιος το Τrex 500 με το Goblin 500...Το πρώτο είναι
Class 500 (425mm blades) το δεύτερο έχει
Blades 500mm...θα θεωρούσα πιο τίμια μια σύγκριση με το Trex 550 DFC.
'Αλλωστε αυτός ο συλογισμός αποδεικνύεται και με την διαφορά τιμής μεταξύ Goblin 500 και Trex 500 DFC που είναι τεράστια!!! Ενώ η διαφορά τιμής με το Trex 550 DFC είναι πολύ μικρότερη.
'Αρα απαντώντας στην ερώτησή σου, πιστεύω ότι το Goblin 500 είναι σαφέτατα καλύτερο από το Trex 500. Όμως τα καλύτερα στοιχεία που έχει είναι ανάλογα της διαφοράς τιμής. Η άποψη μου είναι ότι μόνο άν έχεις καλό επίπεδο στα 3D αξίζει να το πάρεις, αλλιώς δεν έχει να σου προσφέρει τίποτα περισσότερο από το Τrex, πέρα από αισθητική ικανοποίηση, παραπάνω κόστος και extra άγχος πιθανής πτώσης.
Νομίζω ότι αν επιχειρήσω να το συγκρίνω με το Trex 550 flybar ενός φίλου που το πέταξα hover πριν από 2 χρόνια, μάλλον αυτό πλησιάζει πιο πολύ το Goblin. Υποθέτω ότι, αν υποθέσουμε ότι τοποθετούμε και στα 2 το beast x, μάλλον μου αρέσει στο Goblin, η εξωτερική του εμφάνιση, η καινπουρια του σχεδίαση, το μειωμένο drag και η απίστευτη ουρά του, ενώ (και εδώ υποθέτω, δεν ξέρω σίγουρα) στο Τrex 550 DFC, θα εκτιμήσω τα καλύτερα autorotation, την καλύτερη τιμή και την απλότητα κατασκευής και συντήρησης. Πιστεύω όμως ότι και τα 2 θα αποτελέσουν ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΕΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΕ 3D...Πολύ παρεμφερή πτητικά χαρακτηριστικά θα περίμενα να δώ και ελάχιστες διαφορές στην αίσθηση που θα έχουν στον αέρα.
Σε αρχαρίους προτείνω πάντα Trex και μάλιστα Flybar...ενώ σε έμπειρους μόνο θα πρότεινα Goblin...
Αν σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα από τα 3...Να συμψηφίσεις στην απόφασή σου και τα εξής:
- Το Flybarless 3GX της Align έχει αποδειχθεί μέτριο (έτσι ακούω, δεν το είχα ποτέ)
- Η κεφαλή DFC θέλει προσοχή και συντήρηση γιατί είναι ευάισθητη...Δυστυχώς, κανένας δεν σκέφτεται να αλλάζει αυτές τις ρημάδες τις βίδες στα Blade Grip τακτικά...και όλοι αρχίζουν να γκρινιάζουν όταν ανατιναχτεί το ελικόπτερο...Εγώ αν είχα DFC., θα άλλαζα ζευγάρι βίδες κάθε 100 πτήσεις προληπτικά μαζί με τα Dampers και τα thrust bearings.
- To Goblin θέλει λίγο ψάξιμο στο πάντρεμα μοτερ-esc-FBL κάτι που δεν ισχύει στα υποδεέστερα αλλά trouble free πακέτα align
Για την ιστορία πριν καταλήξω στο Goblin...έψαχνα ένα για ένα ελικόπτερο Flybarless (που δεν είχα μέχρι εκέινη την στιγμή) μέχρι τα 1000-1100 euro, που να φόραγε μέχρι 6S 5000Mah μπαταρία (για να έχω 4 σετ μπαταριών). Είχα καταλήξει στα εξής:
- Gaui Χ5 Formula (καλό, δύσκολα ανταλακτικά)
- Gaui Χ4 ΙΙ (ακόμη καλύτερο-τσέκαρέ το, δυσκολότερα ανταλακτικά, είναι το μικρότερο από όλα-μέγεθος trex 500)
- Trex 550 DFC (είχα 4 Τrex, πάλι Trex να πάρω?)
- Goblin 500 (Το έφερε κατάστημα 25 min από το σπίτι μου σε λογική τιμή)
- Blade 550 X (Γκρινιάζανε όλοι για τα ελλατωματικά ESC...έκανε και ανάκληση προιόντος η Blade)
- Mikado Logo 550 SX (Αρκετά πιο ακριβό-εκτός Budget, δυσεύρετα ανταλακτικά)
...To Mikado ήθελα περισσότερο, αλλά ήταν δυσεύρετο...και έτσι κατέληξα στο Goblin...χαμένος δεν νιώθω ότι βγήκα...
Ελπίζω να σε κάλυψα.