Πρόβλημα με Align 3G Trex 700 Nitro

Απάντηση
Pit995

Πρόβλημα με Align 3G Trex 700 Nitro

Δημοσίευση από Pit995 »

Καλησπέρα σε όλους.Θέλω να εκθέσω ενα πρόβλημα που αντιμετοπίζω με το 700άρι μου (Align Trex 700 3G nitro).
Πρίν απο λίγο καιρό αγόρασα ενα Trex 700 Nitro 3G.To Πακέτο ήρθε κομπλέ εκτός απο τον κηνητήρα του που αγωράστικε μετα.Ειναι ένας YS 91 sr-3ds με την Hatori SB19.Έστησα κανονικά το ελικόπτερο ,όπως ακριβώς εχω στήσει και το 600 άρι μου 3G και αυτό.Χρησημοποίησα CY blades fbl 690mm γιατι παρατήρησα ,(αυτά απο το 600 και τα εφάρμοσα στο 700)οτι με τα curtis σαν main blades δεν "μπερδεύεται " το 3G.(Αυτό το αντιμετόπισα έντονα στο 600 με τα βλαδε της Align)

Το σετάρισμα του ελιοκοπτέρου ειναι ακριβώς όπως το δίνει η Align με τα servo της και το 3G συστημα της.
Οι μοίρες μου ειναι +- 12 collective kai +- 9 cyclic μετρημένες πολλές φορές.
Το ρεύμα που πέρνει ο Δέκτης ειναι απο το 2 σε 1 combo που δίνει η Align μαζί με τα κιτ της.Και η μπαταρία ειναι η 7.4 lipo 1700 mah ΑLign.
Ο 3G sensor βρίσκεται στην προβλεπόμενη θέση του και "πατάει "πάνω στα 2 μαξιλαράκια που στην μεση έχουν isolator (το μεταλικο πλακακι για την μοιωση των κραδασμών) τα μαξιλαράκια ειναι της Align.

Ξεκίνησα και έστωσα το ελικόπτερο με χαλαρό hoveraki χωρίς απολήτως κανένα πρόβλημα.Αύτο που παρατήρησα στο 700 σε αντίθεση με το 600 που είδη έχω, ειναι 3G και δεν έχω αντιμετοπίσει μέχρι σήμερα κανένα πρόβλημα ,ειναι οτι μεχρι να σhκώθει απο το έδαφος σε θέση hover το 3G κανει μερικά "νερα".Αυτό ειναι φυσιολογικό λογώ των κραδασμών που δεχεται ο σενσορας στο έδαφος.(Στο 600 δεν αντιμετώπισα καν τετοιο πρόβλημα.Οση ώρα και αν το έχω στο έδαφος idle 2 me 0 μοίρες δεν κουνάει απο την θέση του).

Το παράξενο και σε αυτό που θέλω βοήθεια αν καποιος γνωρίζει να μου παρακαλώ πολυ ειναι το εξις:

Αφού έστρωσα, και ξεκίνησα τα ποιό σκλήρα "ξεκολήματα" απο hover παρατήρησα μετα λύπης μου οτι, απο 8έση hover, το ελικόπτερο ειναι σε ηρεμία στο 1 μέτρο απο το έδαφος μπροστά μου μόλις δίνω απότομα 8ετικά απλά για να δω την δυναμη του κινητήρα ,to "μπαμ" του , τό ελικόπερο ναι μεν "ξεκολάει" αλλα λες κα του δίνω μαζι με το pitch και aileron αριστερά.
Αυτό δεν συμβαινει πάντα οταν του τα "σκάω",αλλα στις 10 φορές θα το κάνει τις 8.Η κινηση των aileron δεν ειναι ομοιόμορφη αλλά σπασμοδική.Ε΄χω κοντέψει να το χάσω 2 φορές.Μόλις βεβαια το ε/π επανέρχεται σε θέση hover όλα ειναι οκ και πενταστάθερο.
Εκανα και αναβάθμηση στον σενσορα στην version 3 αλλα δεν διορ8οθικε τίποτα.
Δεν μπορω να καταλάβω απο που μπορεί να προέρχεται αυτη η συμπεριφορα sτο ε/π και παρακαλω πολυ για την βοηθεια σαν αν το έχετε δει ποτέ ή αν εχεται ακούσει κατι ανάλογο..

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΝ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΡΩΝ......
pani

Απάντηση: Πρόβλημα με Align 3G Trex 700 Nitro

Δημοσίευση από pani »

Ψαξε να δεις απο τι εχεις υψηλοσυχνους κραδασμους που επηρεαζουν τον σενσορα. Οι SR ειναι γνωστο οτι εχουν ενα θεματακι με κραδασμους. Μηπως εισαι πολυ πλουσιος; Βελονες που ειναι;
Pit995

Δημοσίευση από Pit995 »

Η αλήθεια ειναι οτι το ε/π πετάει ξεσφυριχτο λόγω του στρωσήματος του κινητήρα ακόμα.Και μάλιστα πολυ πλούσια σχετικά.Αλλά δεν έχει κάνει και κανένα καιρό καλό για να ξαναδοκιμάσω απο την ημερα που έγραψα το πρόβλημα.Εύχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον και την απάντηση σου .Δοκιμάζοντας και βλέποντας με περισσότερο σφυριγμένο κινητήρα αφου μου λές και για κραδασμούς.Μόλις πετάξω θα ξαναποστάρω για να πώ τι έγινε....Ευχαριστω και πάλι.!!
george202

Δημοσίευση από george202 »

μηπως καποιο σερβο σου κανει προβλημα?
Και με τους κραδασμου της μηχανης στο δειχνει στην πτησει.
Acid Junkie

Δημοσίευση από Acid Junkie »

αλλαξε μοναδα αδερφε...το 3gx πλεον να σε πληρωνουν δε το παιρνεις..δυστυχως....
Acid Junkie

εμενα ενας αθηναιος προσπαθησε με το ζορι να μου το φορτωσει..του λεω ακυρο θα παρω beastx4pro....και μου λεει στο στελνω παρτο...δηλαδη να το πληρωσω και μετα αν δε μαρεσει να το στειλω πισω και να περιμενω κανα μηνα να παρω τα λεφτα μου πισω......οχι ρε φιλε.....το εστειλε τελικα και δε το παρελαβα εννοειται....
Acid Junkie

καλυτερες μοναδες πλεον ειναι το ikon - BRAIN - V bar και τωρα τελευταια λενε πολλα για το vortex v1 to Spartan οτι ειναι κορυφη....
Apnos

Δημοσίευση από Apnos »

Acid Junkie έγραψε: αλλαξε μοναδα αδερφε...το 3gx πλεον να σε πληρωνουν δε το παιρνεις..δυστυχως....

Ε, ναι! Από το 2011 που έκανε τη δημοσίευση ο άνθρωπος, πάλιωσε λίγο το μοντέλο..._Β_Ο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θερμικά Ελικόπτερα”