προβλημα t-rex 600 efl

Απάντηση
giakman

προβλημα t-rex 600 efl

Δημοσίευση από giakman »

καλησπερα θα ηθελα τη βοηθεια σαs! σημερα και ενο επιχηρουσα ακροβατικα με το t rex μου σε μια δυνατη στικια καταλαβα οτι γονατιζη η δυναμη του μοτερ και μετα απο 2 δευτερολεπτα περιπου εμινε απο ρευμα ευτιχοσ ειχα ηλεκτρονικα και προσγιοσα οταν ευτασα στο ελικοπτερο ακουσα να σφυραι το σπιτ κοντρολ PHOENIX ICE2 HV 80 μπιπ μπιπ μπιπ καποσ ετσι. εκανα επανεκινισι στα ηλεκτρονικα συνδεσα τισ ηδιεσ μπεταριεσ αλλα και αλλεσ αργοτερα και εκανα χοβερ καντα μου χορισ κανενα προβλημα. τι πρεπει να κιταξο στο ελικοπτερο για να μην εχω παλι τα ειδια? ευχαριστω πολυ!
socratesb

Απάντηση: προβλημα t-rex 600 efl

Δημοσίευση από socratesb »

Αυτό που περιγράφεις είναι ότι το ε/π ζήτησε τόσο πολύ ρεύμα που έριξε την τάση τόσο χαμηλά που το speed control μπήκε σε safe mode κόβοντας το μοτέρ.
Με το hover δεν ζητάς τόσο σημαντικά ρεύματα για αύτο δεν στο ξανάπαρουσιάσε.
Θα σου πρότεινα για αρχή να ελέγξεις τα βύσματα των μπαταριών ότι είναι κολλημένα τέλεια καθώς και του speed control.
Οι μπαταρίες σου τι μάρκα, πόσα C είναι τι ηλικίας;; Φαντάζομαι έχεις 12 S setup για αυτό το esc είναι 80αρι.
Πόσες μοίρες έχεις στο pitch; Mήπως είναι υπερβολικές;;
Δεν ξέρω που πετάς αλλά καλό είναι να γνωρίσεις έμπειρους χειριστές και γνώστες από μεγάλα ε/π να σου πουν την γνώμη τους.
ant1971

Δημοσίευση από ant1971 »

πολυ ευκολα το μυαλο μου παει στις μπατεριες σου

αν μπορεις να μετρησεις ωμικη στις κυψέλες

γενικα καταιβενουν μπαλανσαρισμενες ή μετα την αποφορτιση εχουν μεγαλες αποκλισεις καποια ή καποιες κυψελες?

μπαλανσαρονται ευκολα ή αργουν να κανουν μπαλανσ?
giakman

Δημοσίευση από giakman »

καλησπερα! Σασ ευχαριστω πολυ για το ενδιαφερον που δωσατε στο προβλημα. Να ξεκινισω με τα pitch εχω 12 μιρεσ σιν 12 μιον και παιταο με 12s,
τα βυσματα ειναι ενταξει κολυμενα στο speed control. χρεισιμοπειο το xt 60 βυσμα μηποσ ειναι μικρο? επισεισ με τισ μπαταριεσ που εγινε το θεμα
ειναι οι scorpion nano 3500 mah 60c τισ εχω δυο χρονια περιπου ειναι ελαχιστα φουσκομενεσ, αργουνε παρα πολυ να φορτισουν
και τελευταια πεφτει η ενταση τουσ γρηγορα, οταν μετραω τισ κυψελεσ ειναι πολυ ενταξει μπαλανσαρισμενες! αυτα να πω πωσ φτενε
οι μπαταριεσ? ευχαριστω πολυ για την υπομονι σασ!
socratesb

Τα βύσματα ΧΤ-60 είναι μέχρι 60 Α οι προδιαγραφές τους. Δεν προτείνονται επόμενως για ρεύματα πάνω από 50 Α με τίποτα.
Θα σου πρότεινα να βάλεις βύσματα EC5 ή ότι σου αρέσει από 5 mm και άνω.
Οι μπαταρίες σου δεν ξέρω τι ψυχή έχουν αλλά να δοκιμάσεις μπαταρία επιπέδου Gens Ace. Στις μεγάλες μπαταρίες κάνεις οικονομία εάν ψωνίζεις μπαταρίες που κοστίζουν μεν αλλά θα σε βγάλουν πολλούς κύκλους, με δύναμη και αξιοπιστία. Καλύτερα λιγότερες αλλά ποιοτικότερες.
giakman

Δημοσίευση από giakman »

σε ευχαριστω πολυ για τι βοηθεια! τησ μπαταριεσ Gens Ace ,εχω ενα ζευγαρι πολυ καλεσ! σε ευχαριστω και παλι!
kdrak

Δημοσίευση από kdrak »

giakman Δες από το manual του speed control τι σημαίνει το pattern των μπιπς που άκουσες από το speed control.

Ενδέχεται το speed control να έχει υπερ θερμανθεί επειδή στην θέση που είναι δεν αερίζεται σωστά ή επειδή είναι μικρό για το μοτέρ που έχεις.
socratesb

kdrak έγραψε: giakman Δες από το manual του speed control τι σημαίνει το pattern των μπιπς που άκουσες από το speed control.

Πολύ Σωστός!!! Εάν θυμάσαι τον ήχο που άκουσες - πόσα μπιπ- από εκεί ξεκινάμε! Μπράβο kdrak_Β_Ο
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”