Μικρορυθμίσεις σε τετρακόπτερο

harrist

Απάντηση: Μικρορυθμίσεις σε τετρακόπτερο

Δημοσίευση από harrist »

xapost έγραψε: Καλημέρα,
.... Γενικά έχει την τάση να χάνει ύψος. Και ενώ του δίνω λίγο για το διατηρήσει μετά σηκώνετε πολύ. Αυτό συμβαίνει σε ένα ύψος 10-20μ. Δεν πετάει δηλαδή πολύ χαμηλά για να τα ρίξεις στην επίδραση του εδάφους..

Υπάρχουν Τ/Κ στις οποίες η αύξηση των στροφών ΔΕΝ γίνεται γραμμικά, αυτό 'εχει σαν αποτέλεσμα 1 κλικ σε χαμηλές στροφές να μην είναι αντίστοιχο με ένα κλικ σε υψηλές στροφές. Οπότε ρίξε μια μια ματια στο manual της Τ/Κ εάν έχει τετοια δυνατότητα και εάν ναι εάν στο γκάζι έχει ρυθμιση γραμμική ή υπερβολή.

xapost έγραψε: Δεν έχω gimbal γιατί θέλω κάθετες φωτογραφίες..

Ισα-Ισα το gimbal θα σου εξασφαλίσει κατακόρυφη λήψη ανεξάρτητα από τυχόν αναταράξεις που θα έχει το Drone ή από τυχόν κλίση που θα έχει το Drone την στιγμή της λήψης. Οπότε θεωρώ ότι εάν η φωτογραφική μηχανή είναι πακτομένη στο Drone τότε οι λήψεις θα είναι κάθετες σε σχέση με το επίπεδο του Drone αλλά ΟΧΙ κατακόρυφες

xapost έγραψε: Τώρα δουλεύω με την Ixus 160. Φτηνή και με ανάλυση 20 mpixel. Eχω κάνει μια πατέντα και την βιδώνω από κάτω. Τώρα δεν μπορώ να σου πω για αποτελέσματα και ακρίβειες. Εάν έχεις αρκετά φωτοσταθερά μετρημένα είσαι Super.

Επειδή η φωτογραφική μηχανή είναι η τελευταία μου επιλογή θέλω να μου πεις εάν η Ixus 160 έχει δυνατότητα triggering ή εάν έχεις βρει άλλη πατέντα για το πως να γίνονται οι λήψεις στα σημεια που έχουν καθοριστεί από το Mission planer
xapost

Δημοσίευση από xapost »

Όταν ρώτησα για το gimbal μου είπανε ότι δεν μπορεί να πάει τελείως κάθετα για αυτό και το απέρριψα.
Τώρα δες το CHDK. Δες και εδώ http://diydrones.com/profiles/blogs/apm-to-chdk-camera-link-tutorial
.
Με αυτό κατάφερα να βάλω την ixus 160 να παίρνει λήψεις ανά δευτερόλεπτο. Αρχίζω και φωτογραφίζω πριν σηκωθεί το drone. Μετά πετάω τις άχρηστες φωτογραφίες. Αφού έχουμε τεράστια δυνατότητα μνήμης δεν υπάρχει πρόβλημα. Παίρνεις παραπάνω πληροφορία από ότι χρειάζεσαι και μετά την πετάς.
Τώρα πρέπει να λύσω ένα άλλο θέμα. Στο Auto τρέχει με χίλια από σημείο σε σημείο. Πώς το ρυθμίζεις να πάει αργά?
harrist

Δημοσίευση από harrist »

xapost έγραψε: ..... Στο Auto τρέχει με χίλια από σημείο σε σημείο. Πώς το ρυθμίζεις να πάει αργά?

Δες στο Survey Grid του Flight plan από το Mission planner
Συνημμένα
a21.jpg
a21.jpg (90.95 KiB) Προβλήθηκε 114 φορές
xapost

Δημοσίευση από xapost »

Ευχαριστώ το δοκίμασα και πέτυχε.
harrist

Δημοσίευση από harrist »

Xapost μηπως θα σου ηταν ευκολο εστω και επιγραμματικα να πεις τα βήματα της σχεδίασης αλλα και της εκτέλεσης στο υπαιρθρο ενος σχεδιου πτησης.
xapost

Δημοσίευση από xapost »

1. Μπαταρίες
2. Φωτομηχανή
3. Θέση απογείωσης
4. Άνοιγμα Τ/Κ
5. Τροφοδοσία στο multicopter
6. Σύνδεση στο mission planner
7. Έλεγχος για fixed gps solution
8. Σχεδιασμός πολυγώνου προς αποτύπωση
9. Auto survey grid - διορθώσεις έλεγχος
10. Φόρτωση πτήσης στο autopilot
11. Έλεγχος way points
12. Κατέβασμα των waypoints από τον autopilot στο mission planner
13. επανέλεγχος πτήσης
14. Εκκίνηση φωτομηχανής
15. Πραγματοποίηση πτήσης.
16. Κλείσιμο φωτομηχανής και multicopter
17. Κλείσιμο Τ/Κ.
harrist

Απάντηση: Μικρορυθμίσεις σε τετρακόπτερό

Δημοσίευση από harrist »

3. Θεση απογειωσης
Ειναι η θεση home στην οποια οπλιζουμε το drone αφου εχει κανει fix το gps πρωτα
7. Ελεγχος gps
Εφοσον ο σχεδιασμος γινεται σε κλειστο χωρο τι νοημα εχει να ελεγξεις το gps
11 ελεγχος waypoints
Αφου στο βημα 10 τα εχεις φορτωσει στο f/c τι ελεγχο μπορεις να κανεις στο βημα 11 , εκτος εαν τα βηματα 10-13 εχουν σαν σκοπο να δεις εαν τα σημεια που κατεβασες ειναι τα ιδια που ανεβασες

15 πραγματοποιηση πτησης
Εδω χρειαζομαι την περισσοτερη βοηθεια σου. Εχεις βαλει σε καποιο διακοπτη της Τ/Κ flight mode auto και επιλεγοντας αυτο το mode ξεκιναει η πτηση??
xapost

Απάντηση: Μικρορυθμίσεις σε τετρακόπτερό

Δημοσίευση από xapost »

Ναι ένας διακόπτης είναι στο auto και πάει μόνο του.
Για τον έλεγχο τώρα των way points απλά ελέγχεις διπλά μην έχει κανένα λάθος. Εγώ δουλεύω μόνο στο πεδίο, δεν προγραμματίζω στο γραφείο.
Τώρα μου έχει φάει κόλλημα και δεν οπλίζει από την Τ/Κ. Τι έγινε πάλι δεν ξέρω. Έχεις ιδέα? Στις 10 προσπάθειες οπλίζει την μία. Από μπαταρίες οκ.
harrist

Δημοσίευση από harrist »

xapost έγραψε:
Τώρα μου έχει φάει κόλλημα και δεν οπλίζει από την Τ/Κ. Τι έγινε πάλι δεν ξέρω. Έχεις ιδέα? Στις 10 προσπάθειες οπλίζει την μία. Από μπαταρίες οκ.

Μηπως εχεις τριμάρει το γκαζι και θεωρει οτι δεν ειναι εντελως κλειστό
thanasis1

Δημοσίευση από thanasis1 »

Μετά απο κάποιες πτήσεις με διαφόρων ειδών τετρακόπτερα, αν θές επαγγελματική χρήση και σε καλύπτει η camera που έχει το phantom 4 πας εκει και σταματάς τα πειράματα. Δε ξέρω το κόστος του δικού σου, αλλά αυτό πετάει απλά τελεια.
xapost

Δημοσίευση από xapost »

Δεν ξέρω τι συμβαίνει αλλά δεν οπλίζει εύκολα ούτε αφοπλίζει εύκολα. Έxω το ΑΤ10 Radiolink. Όλα αυτά που ρυθμίζονται από εκεί, που θα βρώ τί είναι και τι κάνουν? Κατέβασα το manual αλλά.....η ορολογία είναι το κάτι άλλο. Καμιά βοήθεια?
Απάντηση

Επιστροφή στο “multicopter”