xapost έγραψε: ↑Καλημέρα,
.... Γενικά έχει την τάση να χάνει ύψος. Και ενώ του δίνω λίγο για το διατηρήσει μετά σηκώνετε πολύ. Αυτό συμβαίνει σε ένα ύψος 10-20μ. Δεν πετάει δηλαδή πολύ χαμηλά για να τα ρίξεις στην επίδραση του εδάφους..
Υπάρχουν Τ/Κ στις οποίες η αύξηση των στροφών ΔΕΝ γίνεται γραμμικά, αυτό 'εχει σαν αποτέλεσμα 1 κλικ σε χαμηλές στροφές να μην είναι αντίστοιχο με ένα κλικ σε υψηλές στροφές. Οπότε ρίξε μια μια ματια στο manual της Τ/Κ εάν έχει τετοια δυνατότητα και εάν ναι εάν στο γκάζι έχει ρυθμιση γραμμική ή υπερβολή.
xapost έγραψε: ↑Δεν έχω gimbal γιατί θέλω κάθετες φωτογραφίες..
Ισα-Ισα το gimbal θα σου εξασφαλίσει κατακόρυφη λήψη ανεξάρτητα από τυχόν αναταράξεις που θα έχει το Drone ή από τυχόν κλίση που θα έχει το Drone την στιγμή της λήψης. Οπότε θεωρώ ότι εάν η φωτογραφική μηχανή είναι πακτομένη στο Drone τότε οι λήψεις θα είναι κάθετες σε σχέση με το επίπεδο του Drone αλλά ΟΧΙ κατακόρυφες
xapost έγραψε: ↑Τώρα δουλεύω με την Ixus 160. Φτηνή και με ανάλυση 20 mpixel. Eχω κάνει μια πατέντα και την βιδώνω από κάτω. Τώρα δεν μπορώ να σου πω για αποτελέσματα και ακρίβειες. Εάν έχεις αρκετά φωτοσταθερά μετρημένα είσαι Super.
Επειδή η φωτογραφική μηχανή είναι η τελευταία μου επιλογή θέλω να μου πεις εάν η Ixus 160 έχει δυνατότητα triggering ή εάν έχεις βρει άλλη πατέντα για το πως να γίνονται οι λήψεις στα σημεια που έχουν καθοριστεί από το Mission planer