Κανονισμός πτήσεων των Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών
-
Απάντηση: Κανονισμός πτήσεων των Συστημάτων μη Επανδρωμένων Αεροσκαφών
Λιγότερο σχετικό μα θα θυμάστε τι ντόρος είχε γίνει στα κανάλια όταν εμφανίστηκαν τα πρώτα κινητά με κάμερες
Οποιος είχε κινητό με (η χωρίς) κάμερα βαπτίστηκε ματάκιας και κατέγραφε το βρακί σου όπως λέει και ο νέος φίλος Κώστας
Εμένα στην δουλειά πελάτισσα μου είχε ζητήσει επιτακτικά και πολύ αγριεμένα να φύγω από δίπλα της επειδή κρατούσα στα χέρια μου το ασύρματο
Η ασχετοσύνη και η βλακεία είναι πολύ επικίνδυνη
Οποιος είχε κινητό με (η χωρίς) κάμερα βαπτίστηκε ματάκιας και κατέγραφε το βρακί σου όπως λέει και ο νέος φίλος Κώστας
Εμένα στην δουλειά πελάτισσα μου είχε ζητήσει επιτακτικά και πολύ αγριεμένα να φύγω από δίπλα της επειδή κρατούσα στα χέρια μου το ασύρματο
Η ασχετοσύνη και η βλακεία είναι πολύ επικίνδυνη
...τελικά έχει κάνει κανείς σχόλια ή προτάσεις στην δημόσια διαβούλευση (23 σχολιάσιμα άρθρα κ' μόνον 1 σχόλιο)
http://www.opengov.gr/yme/?p=3248
) πριν οριστικοποιηθεί το ΦΕΚ .... ή είμαστε μόνο για να τα λέμε μεταξύ μας και να χαριεντιζόμαστε βρίζοντας το 'ηλίθιο σύστημα και τους ασαφείς νόμους'...?
Και μην ακούσω απο κανένα ότι η δημόσια διαβούλευση δεν 'μετράει'και δεν φέρνει αποτέλεσμα...!
) πριν οριστικοποιηθεί το ΦΕΚ .... ή είμαστε μόνο για να τα λέμε μεταξύ μας και να χαριεντιζόμαστε βρίζοντας το 'ηλίθιο σύστημα και τους ασαφείς νόμους'...?
Και μην ακούσω απο κανένα ότι η δημόσια διαβούλευση δεν 'μετράει'και δεν φέρνει αποτέλεσμα...!
η ταν, η, τα πετάν...
nasa έγραψε: ↑...τελικά έχει κάνει κανείς σχόλια ή προτάσεις στην δημόσια διαβούλευση (23 σχολιάσιμα άρθρα κ' μόνον 1 σχόλιο)
Μπράβο Νίκο! αυτό σκεφτόμουν να γράψω και εγώ, κάποιος που γνωρίζει και τη σχετική νομοθεσία του εξωτερικού (μην ανακαλύπτουμε εκ νέου τον τροχό), ας γράψει μερικά πράγματα εκεί...
Θα πρότεινα ακόμα, να γράψει (μέσω του προέδρου ίσως;) η ίδια η ΠΕΤΜΕ ! Δεν μπορώ να σκεφτώ κάποιον περισσότερο ειδικό από το σύλλογο!!!
-
Έριξα κάποιες ιδέες πχ για τους επαγγελματίες της χρήσης που αναφέρω παραπάνω .....και πες ότι με άκουσαν Τις κατάρες για τις ρεμούλες και την εκμετάλλευση ποιος θα τις ακούει
Μπορούν (και το έχουν αποδείξει) να πάρουν την καλύτερη ιδέα και με το θολωμένο για χρήμα μυαλό να την κάνουν έκτρωμα
Καταλαβαίνετε γιατί δε γράφουν ούτε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι χρήστες drone
Μπορούν (και το έχουν αποδείξει) να πάρουν την καλύτερη ιδέα και με το θολωμένο για χρήμα μυαλό να την κάνουν έκτρωμα
Καταλαβαίνετε γιατί δε γράφουν ούτε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι χρήστες drone
-
επειδή παραπάνω αναφερθήκαμε στην αντιμετώπιση από τις αρχές αστυνομικές και δικαστικές όπως και για την άγνοια που επικρατεί διαβάστε μία μαρτυρία
«Ήμουν για ένα ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες στη Λέσβο. Όταν γυρνούσαμε μου ζήτησε ο σκηνοθέτης όπως έμπαινε το πλοίο στον Πειραιά να σηκώσω το drone, να ακολουθήσω το πλοίο όπως μπαίνει στο λιμάνι και να πάρω μια κάτοψη που πέφτουν οι μπουκαπόρτες και βγαίνει ο κόσμος. Εγώ πρώτη φορά θα το σήκωνα από πλοίο και είχα κάποιες φοβίες που επαληθεύτηκαν. Δεν ξέρω τι έφταιξε αλλά απομαγνητίστηκε. Ίσως οι κεραίες του πλοίου; Τα πολλά σίδερα; Το σηκώνω λοιπόν στην είσοδο του λιμανιού κι αυτό κόλλησε και δεν υπάκουε καθόλου. Πήγαινε μόνο πάνω κάτω και λίγο δεξιά. Με τα χίλια ζόρια βλέπω ότι κάτω έχει ξηρά στην μύτη του λιμανιού προς τα δεξιά. Λέω 6.30 το πρωί είναι, θα πάρω ένα ταξί θα πάω και ελπίζω να μην το έχει βρει κανένας και το πάρει. Φτάνω και βλέπω ότι είναι ναυτική βάση. Εκεί μου είπαν ότι το βρήκαν αλλά δεν μπορούσαν να μου το δώσουν. Φώναξαν την αστυνομία και κινήθηκε ολόκληρη διαδικασία. Και τώρα κατηγορούμαι με το άρθρο 149 που είναι προδοσία κατά της χώρας. Άδειες είχα πάρει. Και από την πλοιοκτήτρια εταιρία, από όλους. Το θέμα ήταν όχι ότι δεν είχα άδεια αλλά ότι προσγειώθηκε στην ναυτική βάση και λένε ότι κατασκόπευα.
Με πήγαν μέσα, και μετά έκανα όλο το πακέτο. Ασφάλεια, σήμανση, κρατητήριο, εισαγγελέας. Η πρώτη δικαστίνα ήταν κουλ. Η άλλη ήθελε να με βάλει μέσα. Ο δικηγόρος μου πήρε αναβολή. Και θα έχω δικάσιμο τον Μάρτη κι ελπίζω να πέσω σε νορμάλ δικαστή».
Πηγή: http://www.vice.com/gr/read/odigos-gia-na-petas-to-drone-sou-stin-ellada
Για την εμπειρία της κοπέλας μιλά η λέξη "απομαγνητίστηκε" Βλέπεις μπορεί να μάθεις να το πετάς για να κάνεις την δουλειά σου μα πρέπει να ξέρεις και πώς λειτουργεί το ρημάδι Γι αυτό μίλησα για σεμινάρια
«Ήμουν για ένα ντοκιμαντέρ για τους πρόσφυγες στη Λέσβο. Όταν γυρνούσαμε μου ζήτησε ο σκηνοθέτης όπως έμπαινε το πλοίο στον Πειραιά να σηκώσω το drone, να ακολουθήσω το πλοίο όπως μπαίνει στο λιμάνι και να πάρω μια κάτοψη που πέφτουν οι μπουκαπόρτες και βγαίνει ο κόσμος. Εγώ πρώτη φορά θα το σήκωνα από πλοίο και είχα κάποιες φοβίες που επαληθεύτηκαν. Δεν ξέρω τι έφταιξε αλλά απομαγνητίστηκε. Ίσως οι κεραίες του πλοίου; Τα πολλά σίδερα; Το σηκώνω λοιπόν στην είσοδο του λιμανιού κι αυτό κόλλησε και δεν υπάκουε καθόλου. Πήγαινε μόνο πάνω κάτω και λίγο δεξιά. Με τα χίλια ζόρια βλέπω ότι κάτω έχει ξηρά στην μύτη του λιμανιού προς τα δεξιά. Λέω 6.30 το πρωί είναι, θα πάρω ένα ταξί θα πάω και ελπίζω να μην το έχει βρει κανένας και το πάρει. Φτάνω και βλέπω ότι είναι ναυτική βάση. Εκεί μου είπαν ότι το βρήκαν αλλά δεν μπορούσαν να μου το δώσουν. Φώναξαν την αστυνομία και κινήθηκε ολόκληρη διαδικασία. Και τώρα κατηγορούμαι με το άρθρο 149 που είναι προδοσία κατά της χώρας. Άδειες είχα πάρει. Και από την πλοιοκτήτρια εταιρία, από όλους. Το θέμα ήταν όχι ότι δεν είχα άδεια αλλά ότι προσγειώθηκε στην ναυτική βάση και λένε ότι κατασκόπευα.
Με πήγαν μέσα, και μετά έκανα όλο το πακέτο. Ασφάλεια, σήμανση, κρατητήριο, εισαγγελέας. Η πρώτη δικαστίνα ήταν κουλ. Η άλλη ήθελε να με βάλει μέσα. Ο δικηγόρος μου πήρε αναβολή. Και θα έχω δικάσιμο τον Μάρτη κι ελπίζω να πέσω σε νορμάλ δικαστή».
Πηγή: http://www.vice.com/gr/read/odigos-gia-na-petas-to-drone-sou-stin-ellada
Για την εμπειρία της κοπέλας μιλά η λέξη "απομαγνητίστηκε" Βλέπεις μπορεί να μάθεις να το πετάς για να κάνεις την δουλειά σου μα πρέπει να ξέρεις και πώς λειτουργεί το ρημάδι Γι αυτό μίλησα για σεμινάρια
-
Ου μπλέξεις.
Αυτή η φράση θα εκφράζει την στάση και την άποψη τυχών νέων που θα θελήσουν να ασχοληθούν.
Αυτή η φράση θα εκφράζει την στάση και την άποψη τυχών νέων που θα θελήσουν να ασχοληθούν.
-
Τελικά πως να μη μπλέξεις
Σήμερα στην πλατεία Μοναστηρακίου κάποιος πετούσε τερτακόπτερο (μάλλον phantom με ακάλυπτες προπέλες) μέσα στον κόσμο Πάνω που σκεπτόμουν όσα γράψαμε εδώ κάνει κάθετη βύθιση και περνά λίγα εκατοστά από δίπλα μου
Δύο από τα αστυνομικά όργανα που ήταν εκεί απλά χαμογελούσαν
Ρε φίλε πρόσεξε λίγο !!!! θα μπλέξεις και θα πάρεις και άλλους στον λαιμό σου με κάθε τρόπο
Σήμερα στην πλατεία Μοναστηρακίου κάποιος πετούσε τερτακόπτερο (μάλλον phantom με ακάλυπτες προπέλες) μέσα στον κόσμο Πάνω που σκεπτόμουν όσα γράψαμε εδώ κάνει κάθετη βύθιση και περνά λίγα εκατοστά από δίπλα μου
Δύο από τα αστυνομικά όργανα που ήταν εκεί απλά χαμογελούσαν
Ρε φίλε πρόσεξε λίγο !!!! θα μπλέξεις και θα πάρεις και άλλους στον λαιμό σου με κάθε τρόπο
Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑ ...Στην περίπτωση των πτητικών μηχανών δεν βλέπω το λόγο να μη διαχωριστούν σε επαγγελματικής χρήσης και χρήσης αναψυχής Ας πούμε αυτοί που θα πετούν πάνω από κόσμο σε γάμους η περιοχές με κόσμο να πρέπει να έχουν drones με προδιαγραφές όπως λόγου χάρη ειδικά προστατευτικά τουλάχιστον στους έλικες η ειδικά sofware Θα ήταν ευχάριστο να περνούν υποχρεωτικά σεμινάρια για την ασφάλεια (ω!! ρεμούλες που θα γινόταν)H()
Οσο για τους υπόλοιπους....οκ αποστάσεις από κατοικημένες περιοχές κλπ κλπ κλπ Ασφάλεια μόνο αυτό πρέπει να είναι το ζήτημα!!...
Πόσο σωστός! Άντε να το εφαρμόσεις όμως...
Κατά τη γνώμη μου, σε μερικά χρόνια από τώρα όλα αυτά θα είναι αυτονόητα.. Δεν μπορώ να πιστέψω πως θα υπάρχει η ελευθερία που υπάρχει τώρα (π.χ. τα drones της dji ήδη έχουν geofencing ενεργό έτσι ώστε να μην μπορεί ο χρήστης να το πετάει κοντά σε αεροδρόμια κλπ.). Θα μεσολαβήσει και κάποιο ατύχημα (μακάρι να βγω λάθος) και έτσι αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούμε σε πιο αυστηρές (και ελπίζω και ασφαλέστερες!) καταστάσεις.
- sukhoi.su29
Παρακολουθήστε το απ΄ ευθείας απο το youtube.
youtube.com/watch?v=HZ4v2SjVDPw
youtube.com/watch?v=HZ4v2SjVDPw