FOCKE WULF

Απάντηση
george_karasoulas

FOCKE WULF

Δημοσίευση από george_karasoulas »

Γεια σας φίλοι

Μια που δεν πετάμε με τον παλιόκαιρο, σκέφτηκα να βάλω καμιά φωτογραφία να μην ξεχνιόμαστε κιόλας. Αρχικά έδιναν για το ερχόμενο Σαββατοκύριακο καλό καιρό, αλλά βλέπω ότι άρχισαν κι αυτό να το αλλάζουν.

Το αεροπλάνο στη φωτογραφία είναι το FOCKE WULF της ESM με εκπέτασμα 1.80 μέτρα. Είμαι στη φάση του ζυγίσματος. Δυστυχώς το αεροπλάνο βγήκε πολύ βαρύ (όπως συνέβαινε με όλα τα αεροπλάνα της ESM), μακράν των 5,8 κιλών που έδινε ο κατασκευαστής. Μέχρι στιγμής είμαι στα 7,3 κιλά και βλέπουμε, δεν έχει ζυγίσει ακόμα. Αρχικά είχα αγοράσει μια SAITO 120 (όπως έλεγε ο κατασκευαστής) αλλά όταν είδα αυτό το βάρος την έδωσα και αγόρασα μια SAITO 180 (μεθανόλης). Πιστεύω ότι θα πετάξει με αυτήν, αλλά θα είναι πολύ δύσκολο στην προσγείωση.

Τα ήξερα όλα αυτά εξ αρχής, αλλά μου άρεσε πολύ το μοντέλλο της ESM, από φινίρισμα είναι άψογο.

Θα βάλω και άλλες φωτογραφίες στο μέλλον και εύχομαι να επιζήσει της πρώτης πτήσεως για να βάλω και από την πτήση του.
Συνημμένα
20241113_173855.jpg
20241113_173855.jpg (54.96 KiB) Προβλήθηκε 46 φορές
george_karasoulas

Re: FOCKE WULF

Να και ένα άλλο αεροπλάνο που είμαι σίγουρος ότι θα σας αρέσει, γιατί στον ΕΡΜΗ βλέπω ότι προτιμάτε τα SCALE (όπως κι εγώ).

Είναι το FOKKER DRI-TRIPLANE, που έχει περάσει από "τα σαράντα κύματα". Εννοώ ότι είχε πέσει στην Ανάβυσσο λόγω χαλασμένου FUTABA σέρβο και διαλύθηκε. Δεν μπορούσα όμως να το ξαναβρώ κι έτσι μάζεψα ότι απόμεινε και το ξανάφτιαξα, αλλά αυτή τη φορά στα χρώματα του RICHTHOFEN (όλο κόκκινο).

Έχει εκπέτασμα 1.40 μέτρα και βάρος περίπου 3,8 κιλά. Μετά την επισκευή βγήκε βαρύτερο γιατί έβαλα καλύτερα ξύλα και πολλές ενισχύσεις. Στη μια φωτογραφία φαίνεται το αρχικό μοντέλλο (λαδί-κόκκινο) και στην άλλη το νυν, όλο κόκκινο. Όπως ξέρετε, στη μοίρα του RICHTHOFEN, μόνο ο αρχηγός είχε ολοκόκκινο αεροπλανο, όλοι οι άλλοι είχαν μόνο κάποιο τμήμα του αεροπλάνου τους κόκκινο.

Του έχω μηχανή OS 70 τετράχρονη, με την οποία πετάει πολύ καλά.
Συνημμένα
20200318_205253.jpg
20200318_205253.jpg (77.53 KiB) Προβλήθηκε 43 φορές
fokker_dr1.JPG
fokker_dr1.JPG (160.92 KiB) Προβλήθηκε 43 φορές
george_karasoulas

Re: FOCKE WULF

Αν έχετε την απορία γιατί ο Richthofen είχε το αεροπλάνο του κόκκινο και όχι καμουφλάζ όπως ήταν το λογικό, ο ίδιος είχε πει

"Εγώ είμαι εδώ και όποιος θέλει ας έρθει να με βρει!"

Ποτέ κανείς δεν κατέρριψε τον Κόκκινο Βαρώνο, σκοτώθηκε από πυρά εδάφους.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Θερμικά Αεροπλάνα”