ρυθμίσεις...... OXI για 3d....

ant1971

Απάντηση: ρυθμίσεις...... OXI για 3d....

Δημοσίευση από ant1971 »

Σε ευχαριστω πολυ Αντρεα

πρεπει να εχεις δικαιο που θα φανει στο δευτερο ημιχρονο που θα παιχτει στον παγκο σημερα το βραδυ

καλες πτησεις
@P@
McThemis

Δημοσίευση από McThemis »

Κοίτα πως έχουν τα πράγματα...Στα flybar συστήματα υπάρχει μια σχετική κοινή σχεδίαση ρότορα, και κοινές αρχές ρύθμισης...Δυστυχώς όμως, κάθε flybarless σύστημα, έχει δικιά του φιλοσοφία εντελώς...Το κάθε ένα έχει δικό του menu, setάρεται με διαφορετικό τρόπο, έχει άλλες επιλογές, διαφορετικές επιδόσεις, άλλα είναι απλά, άλλα έιναι πολύπλοκα...Και γενικά επικρατει χαμός...

Δύσκολα να βρείς κάποιον που να ξέρει ΚΑΛΑ το flybarless που χρησιμοποιείς...
Αλλά στάθηκες τυχερός...Στο Goblin 500 έχω τον δέκτη Spectrum AR7200BX...που ουσιαστικά είναι δέκτης Spectrum και Beast X μαζί. Και το έχω διαβάσει ποοοοολλές φορές αυτο το manual...έχουμε και λέμε...

1ον) ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ για τα μήκη των ντιζών...Καμία σχέση απολύτως με το πρόβλημα...Αν έχει δυνατότητα να δώσει +/-12, τότε στο middle stick θα έπρεπε να έχει 0 μοίρες.

2ον) ΤΑ BLADES ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΑΝΤΙΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ στις μετρήσεις μοιρών!!!! Εάν δεν είναι αντιδιαμετρικά δημιουργούν σφάλμα μέτρησης...και εξηγώ...Άν τα blades τα διπλώσουμε όπως κάνουμε όταν μαζεύουμε το ελικόπτερο (καταλαβαίνετε τι εννοώ) και υποθετικά βάλουμε pitch up-down τι θα κάνουν τα blades? Θα παίζουν ΣΑΝ ΨΑΛΙΔΙΑ (πως χτυπάμε τα πόδια όταν κολυμπάμε?...ε έτσι...δοκιμάστε το και θα δείτε...) ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΚΑΘΟΛΟΥ PITCH ΟΜΩΣ!!! Όσο πιο πολύ απέχεις από τα "πλήρως αντιδιαμετρικά" τοποθετημένα blades τόσο πιο πολύ κάνουν ψαλιδάκι, παρά παίζουν στο Pitch...Και πως γιατρέ μου θα σιγουρέψω ότι έιναι πλήρως αντιδιαμετρικά??? Δεν μπορείς να είσαι τέλειος...Παρατήρησέ το προσεκτικά με το μάτι...ΔΕΝ θα το πετύχεις τέλεια...γι'αυτό ΜΗΝ τρελαίνεστε με αποκλίσεις 0,5 της μοίρας...δεν πειράζει καθόλου! Είναι αποδεκτό σφάλμα! Άλλωστε...πάνω από 0,5 της μοίρας φάινεται και σε αρχάριο στον αέρα...θα το καταλάβετε μετά...και θα το διορθώσετε...Αν είστε ψυχοπαθείς με την τελειότητα, ε τότε setαρέ το πρόχειρα...πέτα μία πτήση...θα έρθουν τα blades στην απόλυτα αντιδιαμετρική θέση, σβύσε το ελικόπτερο, ΣΦΙΞΕ ΚΑΛΑ ΤΑ BLADES ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ, και πήγαινε έτσι το ελικόπτερο σπίτι για να το μετρήσεις τέλεια...αλλά το όλο σκηνικό είναι για άρρωστους, εγώ δεν το έχω κάνει ποτέ.

3ον) Ο ΠΡΩΤΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ: "ΕΙΘΕ ΚΑΘΕ SERVO HORN ΝΑ ΕΥΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΕ 90 ΜΟΙΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΙΖΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ NEUTRAL ΘΕΣΗ ΤΟΥ MIDDLE STICK" Και εξηγόυμε...Τα ελικόπτερα, είτε 3D setαρισμένα, έιτε για αρχάριο ΕΧΟΥΝ ΜΙΑ ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, την θέση middle stick στην τηλεκατεύθυνση. ΠΑΝΤΑ, ΠΡΙΝ ΑΡΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕΤΑΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΜΟΙΡΕΣ ΣΤΟ ΕΛΙΚΟΤΕΡΟ ΜΑΣ, πρέπει να έχουμε το stick στην μέση ΑΚΡΙΒΩΣ, το ελικόπτερο να έχει 0 μοιρες στα blades και να έχει 90 Μοίρες τα hornάκια των 3 servo με τις αντίστοιχες ντίζες τους (οι 3 ντίζες του CCPM, και η 1 ντίζα του Gyro ξεχωριστά). Πάντα έχει 2 διακριτά STEP αυτή η ρύθμιση: Με το Subtrim φέρνουμε τα horn οριζόντια εντελώς (για beast X, το STEP G. ποτέ subtrim), Με τις ντίζες του ρότορα φέρουμε τις 0 Μοίρες στα Blades...Το stick της τηλεκατεύθυνσης εκείνη την στιγμή είναι ακριβώς στην μεση. (για το Gyro, είναι άλλη ιστορία...δεν δίνουμε ποτέ subtrim, πάντα όμως γεωμετρία 90 Μοιρών)

4ον) Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΩΝ: ¨ΕΙΘΕ ΠΑΝΤΑ ΤΑ 3 ΗΟΡΝ TΩΝ SERVO ΤΟΥ CCPM ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ" Και εξηγούμε...Τα Servo ΔΕΝ κάνουν "γραμμική" κίνηση, αλλά "γωνιακή"! Και τι σημάινει αυτό γιατρέ μου?...(Σημαίνει ότι θα κουραστεί ο μέσος εγκέφαλος να το κατανοήσει αυτό, αλλά προσέξ'τε το γιατί έχει πααααρα πολύ σημασία)...Σημαίνει, ότι το Servo δίνει εντολή "ημιτονοειδούς" μορφής...(Ωχ...Δύσκολα)...Σκευτείτε το έτσι...Αν το 3 servo του CCPM ανεβαίνανε προς τα πάνω...και πιο πάνω....και πιο πάνω...κάποια στιγμή θα έφταναν από οριζόντια...να είναι ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ...και η ντίζες παράλληλες πάνω από αυτά...Τότε αν εκεί "παίζαμε" λίγο το Pitch...θα πηγαίνανε πιο πάνω??? Όχι!!!...τα servo horns, θα άρχιζαν να κατεβαίνουν από την άλλη...και τότε εμείς θα δίναμε Pitch...και τα hornακια και έπαιρναν την κάτω βόλτα από την άλλη μεριά γιάτί κάνουν ΚΥΚΛΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΡΑΜΜΙΚΗ!!! Οκ...αυτό έιναι κατανοητό στον καθένα...ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ?...ΚΑΘΩΣ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ ΘΕΣΗ ΤΟ HORN ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ...ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΧΑΝΕΙ ΚΙΝΗΣΗ...ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΗ ΘΕΣΗ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΝΤΙΖΑ ΕΝΤΕΛΩΣ!!!...Ημιτονοείδής γραφική παράσταση έιναι η κίνηση της νίζας...από πάντα...μόνο που επειδή εμείς την κινόυμε μόνο 60 μοίρες το πολύ, δεν γίνεται αντιληπτό! Τα hornάκια μας έχουν την "καλύτερη¨απόδοση ΜΟΝΟ στην θέση των 90 Μοιρών...Φεύγοντας από αυτήν, είται προς τα πάνω, είται προς τα κάτω..."χάνεις" κίνηση!!! Το'χουμε?...Ωραία...Αυτό είναι το πρόβλημα...Τα ελικόπτερα έχουν πλέον σχεδόν ΟΛΑ CCPM MIX...αυτό σημαίνει πως τα τρία Servo συγχονίζονται για να δώσουν εντολή στον ρότορα...Μάγκες...ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ!!! Γιατί αν ΔΕΝ είναι...καθώς ανεβάινουν ή κατεβάινουν...δημιουργούν σφάλματα θέσης μεταξυ τους και το ελικόπτερο γέρνει προς κάπου...Ενώ αν τα φέρεις όσο πιο καλά μπορείς παράλληλα μεταξύ τους...τότε ανεβάινοντας η κατεβάινοντας από την θέση των 90 Μοιρών θα "χάσουν" το ίδιο ποσοστό κίνησης και όχι διαφορετικο!!! Και έτσι το ελικοπτεράκι μας ΔΕΝ πλέει όταν το πετάμε. (Τα flybarless διορθώνουν τέτοια σφάλματα από την φύση τους...όμως πιστέψ'τε με...είναι πολύ καλύτερη η πτήση με το flybarless αν δεν το βάζεις να τρέχει να συμαζέψει τέτοιες ασυμμετρίες). ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΝΟΕΙ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ 50% της διαδρομής προς την τελειότητα.

Αυτά αν τα γνωρίζετε και τα εφαρμόζετε...τότε λογικά το ελικόπτερο θα πετάει χωρίς να "πλέει" και να έιναι ασταθές. Μη τήρηση των ανωτέρω...οδηγεί σε ελκόπτερα που, παίζοντας με το Pitch...στρίβουν δεξιά-αριστερά-μπρος-πίσω...Σε extreme ασσυμετρίες...ακόμη και το beast χ σηκώνει τα χέρια ψηλά...

Στην πράξη τώρα...για να εντοπίσω ακριβώς το πρόβλημα...τσέκαρε τα εξής:

- Για να αποκλείσουμε την ευθύνη της τηλεκατεύθυνσης θέλω να γυρίσεις...το menu του μοντέλου σε "παρθένα" μορφή...Subtims 0, Travel adjustement παντού 100%...Expo 0...Dual rates 100%...Throttle και pitch curves 0-25-50-75-100...όλα όπως έιναι σε μια φρέσκια μνήμη. (Αν έχεις DX7,8,9 και πάνω υπάρχει και pitch trim...και οι futaba κάτι αντίστοιχο έχουν νομίζω...μήπώς το πέιραξες???...μακάρι να είμαστε τόσο τυχεροί...φέρ'το στο 0 και είσαι έτοιμος!!!)

- Λογικά θα πρέπει στo Middle stick της τηλεκατεύθυνσης, να έχεις, ΟΛΑ ΤΑ SERVO HORNS ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΡΙΖΟΝΤΙΑ, ΕΝΤΕΛΩΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ BLADES 0 ΜΟΙΡΕΣ...Είναι?...Τζάμι!...Δεν είναι???...Φτου και από την αρχή step by step το set up του Beast Χ. Αυτό φταίει.

- Το Step J με τις 6 Μοίρες μην σε ανησυχεί...Σίγουρα δεν φτάιει αυτό...είναι καθαρά για το Beast X, για να πάρει μια σταθερά για τα roll rates (roll+loop κίνηση) Στο υπογράφω...αυτό ΔΕΝ φταίει.

- Εγώ υποπτέυομαι το STEP G!!! Πού είχες το stickάκι όταν setαρες τα servakia??? (Οκ, ακούγεται κάπως...) Σοβαρά τώρα...το step G...ρυθμίζει ουσιαστικά τον 1ο ΝΟΜΟ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΠΑΝΩ. Φερνεις τα horn ίσια μεν...αλλά σε συσχέτιση με την θέση του stick βέβαια!!! Ε...μα...ναι...
Αν το είχες εκέινη την ώρα που setαρες το step G ξεχασμένο κάπου ψηλά...το αποτέλεσμα που απολαμβάνεις τώρα είναι 100% φυσιολογικό και αναμενόμενο!!!...Do it again...με middle stick...(Διατηρώ μια επιφύλαξη για αυτό...έχω καιρό που σέταρα το goblin...αλλά ειμαι 99% σίγουρος, ότι έτσι παίζει το σκηνικό)

- Αν και δεν το ξεκαθαρίζει πολύ το ρημαδο-manual τα step G, I, J, K, L του set up menu και ιδιάιτερα το step A του parameter menu αντλούν μια διεστραμένη ικανοποίηση να αλληλεπιδρούν το ένα στο άλλο...Σοβαρά τώρα...αν πειράξεις το step Α του parameter menu, σου χαλάει ότι έκανες στο step G για παράδειγμα...το step I...μπορεί να σου χαλάσει σε κάποιες περιπτώσεις που δεν έχεις "παρθένο" menu πάλι το step G. Οπότε καλού-κακού...αφού το setάρεις...ΞΑΝΑΠΕΡΝΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΟΛΑ ΤΑ STEP ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΕΙΡΑΞΕΙΣ, ΟΜΩΣ, ΤΙΠΟΤΑ...ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΧΑΛΑΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ!!! Και εμένα με κουράζει...το κάνω όμως...(προσεκτικά πάντα)

Αυτά για αρχή...Για να μην γράφω απαντήσεις "σεντόνια"...δοκίμασε αυτά για αρχή...πες μου τι βρήκες και το ξανασυζητάμε...

Επίσης...θα με βόλευε να μου έλεγες για τι ελικόπτερο πρόκειται, ποιά τηλεκατεύθυνση έχεις...κάποιες λεπτομέριες...έτσι για να πάρω εικόνα...

ΥΓ1: Δεν φαντάζομαι να έχεις βάλει το Beast X σε Flybar??? ...θα πάθω καρδιακό!!!

ΥΓ2: Δίδονται και μαθήματα-ρυθμίσεις τηλεφωνικώς και κατ'ιδίαν.

ΥΓ3: Έχω ψάξει αρκετά το beast x...έχει και άλλα μυστικά...ακόμη μαθάινω νέα πραγματάκια με αυτό...προσοχή πολύ στα step E και L του setup menu...σπάνε τα servo αν το limit είναι λάθος...Προσοχή στα reverse του flybarless...ποτέ subtrim, ποτέ expo...εκτός και αν το ψάξεις...

YΓ4: Είσαι πολύ τυχερός...ένα 6μηνο πριν δεν θα ήξερα να σου πω τίποτα.
McThemis

Και μια σημείωση που ξέχασα...

Στο STEP G πέρα των όσων λέει το manual...Πειράζουμε επίσης...
- Σε ποιά τρύπα του horn έχουμε τις ντίζες
- To Μήκος των ντιζών SERVO - SWASHPLATE
- To Μήκος των ντιζών SWASHPLATE - ROTOR
(Αυτά τα δυο ζευγαράκια αλληλεπηδρούν μεταξύ τους...Μερικές φορές χρειάζεται να τα πάιζουμε τα δύο ζευγαράκια...προκειμένου με ίδιες μοίρες πάντα στα blades να φέρουμε πιο πάνω ή πιο κάτω την Swashplate...σκευτείτε το...αν θέλετε εξήγηση, ζητήστε το...)

Ακολουθούμε αρχικά τα αρχικά μήκη και τις συστάσεις του manual του ελικοπτέρου, και πειραματιζόμαστε όπως απαιτείται ώστε:
- Να έχουμε ταυτόχρονα middle stick + 0 Μοίρες Blades + Οριζόντια/παράλληα όλα τα hornάκια
- Να έχουμε τις +/- Χ Μοίρες που θέλουμε (θα το δουμε σε πιο κάτω step)
- Να έχουμε την Swashplate σε τέτοιο ύψος...ώστε να κινείται σε όλο το εύρος που θέλουμε...κάτι που θα φανεί στο step L!!!

Αν κάτει δεν μας αρέσει...πειραματιζόμαστε με διαφορετικά μήκη...και ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΚΝΕΥΡΙΣΤΙΚΟ!!!
coolfever

Δημοσίευση από coolfever »

:,) ούφ..ξεκίνησα να το διαβάζω, και μετά την πρώτη παράγραφο είπα να ξεκινήσω τους Αθλίους του Βίκτωρος Ουγκώ..

Υ.Γ 1 (...χωρίς πλάκα έχω την εντύπωση ότι το έχεις λίγο το θέμα με τα ελικόπτερα)

Υ.Γ 2 θαυμάζω το κουράγιο σου (εκτός των γνώσεων σου) και την προθυμία να βοηθήσεις
ant1971

Δημοσίευση από ant1971 »

οι πρωτες λεξεις που θελω να γραψω ειναι ενα μεγαλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για τον χρονο σου και την διαθεση σου για προσφορα γνωσης
:,)

ειμαι εκτος σπιτιου αλλα το βραδακι θα πεσει παγκος με πολλα εφοδια στην φαρετρα μου

ενα χρονο ασχολιας άρρωστα με τα ε/π σχεδον ολα απο τα παραπανω γραφομενα τα ακολουθω

τα ε/π ειναι το 300Χ και 450Χ της Blade με την συγκεκριμενη fbl unit

το θεμα ειναι στην ΑR7200BX του 300Χ με SPECTRUM 7s

εχω την εντυπωση οτι φταιει το γεγονος που βαζοντας τις 6 μοιρες στο ε/π το μπλε λαμπακι της τελειας γεωμετριας του αναψε στις 8,5 μοιρες και αντι
να κοντίνω το servo horn μεταφέροντας μία τρύπα προς τα μέσα το ball link (στα 3 σερβο του cyclic) οπως λεει ο φιλος Skynet εγω αλλαξα το μεγεθος των ντιζων των λεπιδων

αφου διαβασω αρκετες φορες τα παραπανω μηπως κατι μου ξεφευγει θα εχω να γραψω και κατι παραπανω

παντως το thread αυτο προσωπικα για μενα εχει εξελιχθει πολυ σημαντικο μπαινει στο αρχειο μου και περιμενω με πολυ μεγαλη ορεξη καθε συνεχεια της συζήτησης μας
<:-)>>
ant1971

Δημοσίευση από ant1971 »

Σε συνεχεια της πολύ εποικοδομητικής και υψηλης αναλυσης των

παραμετρων πανω στην κατανοηση της πολυπλοκότητας της λειτουργιας

ενός fbl ε/π(από τον McThemis) θα ηθελα με αφορμη την πολύ ευστοχη

παρατηρηση του +(*)
«- Να έχουμε την Swashplate σε τέτοιο ύψος...ώστε να κινείται σε όλο το εύρος που θέλουμε...κάτι που θα φανεί στο step L!!!»

Να προσθεσω την παρακετω φωτο(ειναι με στικ γκαζιου στο 50% πανω στην γραμμικη καμπυλη του βηματος)

Εικόνα

Και να τονισω οτι
αυτή είναι η θεση του swash και μονο αυτή στο 50% του στικ (και όχι βεβαια σε ότι υψος θελουμε εμεις)

και ένα δευτερο που ηθελα να αναφερω είναι οτι

και μια ακομη ενδειξη του λαθασμενου μηχανικου στησιματος~!!του ε/π με beastx είναι και η περιπτωση που ενώ εχουμε απολυτη παραλληλοτητα του swashplate στο κεντρο του στικ αυτή χαλαει στα δυο ακρα του τερμα πανω &#8211; τερμα κατω

οποτε και παλι στην περιπτωση αυτή βημα βημα το στησιμο από την αρχη

ανοιχτος βεβαια και με πολύ ενδιαφερον στην συζήτηση των παραπανω

υ.γ. προσπαθω να βαλω σε ταξη όλες τις πληροφοριες _Β_Ο πριν τοποθετησω ξανα το χελι στο παγκο

εε!! και η αναμονη αυτή εχει την γλυκα της !@/-=}{{
McThemis

Ant1971 κάνε μια κλήση στο 6983507510
McThemis

Σωστά τα λες!!! Αν δεν διορθωθεί το πρόβλημα, πάρε με τηλ.
hampos

Δημοσίευση από hampos »

Θεμη κατι αλλο....Οταν δεν θελουμε πτηση 3d μπορουμε να απενεργοποιησουμε τις μιξεις ? και αν ναι τι αλλο απο το μενου ( FUTABA 7C αν γνωριζεις ) ειναι περιτο εφοσον δεν με ενδιαφερει το 3d....
McThemis

Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνω ποιες μίξεις εννοείς...Ή μόνη μίξη που πρέπει να έχεις, είναι η προφανής μίξη CCPM mix...αν την απαιτεί το ελικόπτερο σου... Καμία άλλη μίξη δεν χρειάζεσαι ούτως η άλλως...

Εγώ κάνω 3D Και δεν έχω καμία απολύτως μίξη στο Goblin.
Please, εξήγησε ποιές μίξεις εννοείς...

Παντως για τον καθένα "πτήση 3D" έχει και διαφορετική έννοια τελικά... Τι εννοείς "πτήση 3D"???... Εννοείς κάνω κωλοτούμπες ασταμάτητα?... Ή εννοείς έχω στο ελικόπτερο +/- Χ μοίρες και idle up?...
Το "δεν με ενδιαφέρουν οι κωλοτούμπες (Δηλαδή το 3D)" δεν σημαίνει ότι θα πάθω τίποτα αν επιλέξω να πετάω μόνο σε idle up, ούτε θα πάθω τίποτα αν έχω setαρει το ελικόπτερο μου πολλές αρνητικές μοίρες pitch πχ +/- 9 ή +/-12 μοίρες (ή γενικά +/- Χ μοίρες όπως λέω εγώ) Απλώς το ελικοπτεράκι μου θα είναι λίγο νευρικό και ευαίσθητο στο πάνω κάτω...Αυτό είναι όλο...

Άλλο το "πετάω 3D ελιγμούς", αλλο το "έχω setάρει το ελικόπτερο μου για 3D" (αλλά δεν ξέρω/μπορώ/ενδιαφέρομαι για 3D)... Μην ψαρώνετε με ότι ακούτε από μυστήριους 3Dάδες... Το 3D σημαίνει αυτολεξεί "τρισδιάστατοι ελιγμοί". Δηλαδή το loop είναι ακροβατικος ελιγμός, ενώ το pyroflip Είναι 3D ελιγμός...Απλώς το έγραψα για να υπάρχει.

And1971 Πως πάει το θηρίο?
ant1971

Δημοσίευση από ant1971 »

θεμη απολαμβανα να επεξεργαζομε το πλουτο της πληροφοριας _P_P

ετσι και αλλιως το αποτελεσμα του δευτερου ημιχρονου με το θηριο (beαst x) ηταν λιγο πολυ αναμενομενο

πριν απο λιγο (παρεα με καλο κρασακι) εγινε πολυ χαλαρα /!/!*το ant vs beastx =2-1(απο 0-1 του πρωτου ημιχρονου):>>>

Η λυση ηταν η μεταφορα και των τριων ball link απο τα 3 χορνακια των σερβο του cyclic μία τρύπα προς τα μέσα

στην ρυθμιση cyclic limit geometry η ανιχνευση των 6 μοιρων απο την fbl μοναδα εγινε κοντα στις 6,6 μοιρες (με χρηση αλφαδιου στο παγκο και ηλεκτρονικου μοιρομετρου της Align AP800)

αυτοματα διωρθωθηκαν οι μοιρες στο κεντρο του stick αφου σεταρησε το θηριο σωστα πλεον το κωδικα για την γεωμετρια του ε/π

αυριο θα γινει και επαληθευση στο αερα

υ.γ. θεμη ξερεις τι περιμενω(Swash -cyclic limit) πολυ ενδιαφερον ρυθμιση και κομβικης σημασιας, η αναλυση σου θα εχει παρα πολυ ενδιαφερον!!!!!!

πιστευω ξερεις την ατακα καλυτερα μην ταξεις σε παιδι και σε τρελο(και εγω παιδι δεν ειμαι,,,,χιχιχιχι) ^%^

καλε πτησεις να εχεις +(*)
ant1971

Δημοσίευση από ant1971 »

Skynet έγραψε: Καλημέρα,
νομίζω ότι το πρόβλημα είναι η αλλαγές στα ντιζάκια για τη ρύθμιση των 6 μοιρών στο beast-x. Νομίζω ότι αν σου βγαίνουν περισσότερες από 6 μοίρες, το μόνο που επιτρέπεται να κάνεις είναι να κοντίνεις το servo horn μεταφέροντας μία τρύπα προς τα μέσα το ball link και όχι να παίξεις με μήκη ντιζών. (Νομίζω)

Καλό σετάρισμα!

<:-)>>

την καλημερα μου
hampos

Δημοσίευση από hampos »

McThemis έγραψε: Δεν νομίζω ότι καταλαβαίνω ποιες μίξεις εννοείς...Ή μόνη μίξη που πρέπει να έχεις, είναι η προφανής μίξη CCPM mix...αν την απαιτεί το ελικόπτερο σου... Καμία άλλη μίξη δεν χρειάζεσαι ούτως η άλλως...

Εγώ κάνω 3D Και δεν έχω καμία απολύτως μίξη στο Goblin.
Please, εξήγησε ποιές μίξεις εννοείς...

REVO-MIX
P-MIX 1
P-MIX 2
P-MIX 3
Aυτες τις μιξεις εχει Θεμη.Οπως ειπα ειναι η FUTABA 7C.
McThemis

Επειδή δεν έχω πολύ χρόνο απαντώ σύντομα...
ΌΧΙ καμία μίξη δεν χρειάζεται...πρώτ' απ' όλα η revo mix είναι για όσους ΔΕΝ έχουν gyro καθόλου... Έχεις gyro για την ουρά? (Όχι flybarless, απλό gyro) Τότε το revo mix παραμένει ανενεργό. Και flybarless να είχες παλι ανενεργό παραμένει...
Τα άλλα mix είναι για να mixαρουν "κάτι" σε "κάτι" άλλο... Πχ aileron σε elevator ή pitch σε throttle...αυτήν την στιγμή είναι ανενεργά... ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙΣ ΌΤΙ ΧΡΕΙΆΖΟΝΤΑΙ. 99,999999999% σε flybar ελικόπτερα δεν χρειάζονται... Και αν χρειάζονται είναι επειδή φτιάχτηκε θεοσταβα όλο το setαρισμα του ελικοπτέρου, άσε τα mix, και φτιάξ'το σωστά. Μην ακούτε τους μυστήριους που μιλάνε για περίεργα mix...
Σε flybarless συστήματα 100%, ή μάλλον όχι, 1.000.000% Δεν βάζεις mix. Π Ο Υ Θ Ε Ν Α !!! Το λέει και στα manual.

Υγ: Εκτός και αν είσαι pro Τύπος και στους extreme ελιγμούς που κανείς ανακαλύψεις ότι το ελικόπτερο σου χάνει 3,5 Στροφες το λεπτό στο pyro-globe που εκτελεις και θες να δοκιμάσεις να του βάλεις elevator+aileron to throttle mix, οπότε πάω πάσο... Για εμάς τους κοινούς θνητούς Όχι μιξεις!!!!!!!
hampos

Δημοσίευση από hampos »

Υγ: Εκτός και αν είσαι pro Τύπος και στους extreme ελιγμούς που κανείς ανακαλύψεις ότι το ελικόπτερο σου χάνει 3,5 Στροφες το λεπτό στο pyro-globe που εκτελεις και θες να δοκιμάσεις να του βάλεις elevator+aileron to throttle mix, οπότε πάω πάσο... Για εμάς τους κοινούς θνητούς Όχι μιξεις!!!!!!!

Αμμμ κατι τετοιο επιασε το αυτι μου Θεμη. Οταν πεταω με 15.000 στροφες και το εχω καθετα και στην συνεχεια κανω loop με πιρουετα μαζι...... εχω την εντυπωση οτι πρεπει να χανει 5 - 6 στροφες σιγουρα....... ( χε χε χε... και μετα αλλαζω πλευρο και ξανακοιμαμε )
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”