προβλημα σε osmax 91fs pump
προβλημα σε osmax 91fs pump
καλησπερα αγαπητοι πεταμιανοι...θα ηθελα την βοηθεια σας σε ενα προβλημα που μου εκατσε την κυριακη.Η ιστορια εχει ως εξης...
πεταγα το 3d χαλαρα με τον τετραχρονο os max 91pump ως που μια στιγμη στα καλα καθουμενα μου εσβησε(πρωτη φορα στα 2 χρονια λειτουργιας του),κανενα προβλημα το κατεβασα ομορφα.Μετα απο κανα μισαωρο παω να το βαλω παλι μπροστα και παρατηρω πως το μοτερ ειναι πολυ σφιχτο και θελει αρκετη δυναμη για να γυρισω την ελικα με το χερι ακομα και χωρις μπουζι ωωχ λεω μπλεξαμε παμε σπιτι για ανοιγμα μοτερ!
Σπιτι λοιπον ενω εχω βγαλει ελικα και κοουλ για ενα περιεργο λογο τσεκαρω οτι εχει επανελθει στη φυσιολογικη του λειτουργια και συμπιεση και δυσκολευει οταν παω να του δωσω αναποδα στροφες που μετα απο κανα δυο στροφες στρωνει και αναποδα......
να πω οτι απο μαστορεματα εχω σκαλισει μονο διχρονα μοτερακια και στην σκεψη να ανοιξω αυτον με πιανει ενας ιδρωτας...
τι λετε εσεις?για ποιον λογο μπορει να αρρωστησε?ειναι φυσιολογικο να ζοριζεται αναποδα για κανα δυο στροφες?ευχαριστω πολυ!+(*)
πεταγα το 3d χαλαρα με τον τετραχρονο os max 91pump ως που μια στιγμη στα καλα καθουμενα μου εσβησε(πρωτη φορα στα 2 χρονια λειτουργιας του),κανενα προβλημα το κατεβασα ομορφα.Μετα απο κανα μισαωρο παω να το βαλω παλι μπροστα και παρατηρω πως το μοτερ ειναι πολυ σφιχτο και θελει αρκετη δυναμη για να γυρισω την ελικα με το χερι ακομα και χωρις μπουζι ωωχ λεω μπλεξαμε παμε σπιτι για ανοιγμα μοτερ!
Σπιτι λοιπον ενω εχω βγαλει ελικα και κοουλ για ενα περιεργο λογο τσεκαρω οτι εχει επανελθει στη φυσιολογικη του λειτουργια και συμπιεση και δυσκολευει οταν παω να του δωσω αναποδα στροφες που μετα απο κανα δυο στροφες στρωνει και αναποδα......
να πω οτι απο μαστορεματα εχω σκαλισει μονο διχρονα μοτερακια και στην σκεψη να ανοιξω αυτον με πιανει ενας ιδρωτας...
τι λετε εσεις?για ποιον λογο μπορει να αρρωστησε?ειναι φυσιολογικο να ζοριζεται αναποδα για κανα δυο στροφες?ευχαριστω πολυ!+(*)
Απάντηση: προβλημα σε osmax 91fs pump
Μάνο καλησπέρα έχω κι εγώ ακριβώς το ίδιο μοτέρ σε ένα Piper.Δύο χρόνια κι εμένα δούλευε ρολόι μέχρι που σε μια στιγμή μου έκανε σβησίματα στο έδαφος ,όταν τροχοδρομούσα και όταν έπαιζα λίγο με το γκάζι.Το θέμα του ήταν στις βαλβίδες.Τσέκαρε τις βαλβίδες , εάν δεν έχεις σετάκι ρύθμισης διάκενου βαλβίδων για 4fs μοτέρ, να πάρεις.
Δές κατ αρχήν εάν έχει μείνει καμία βαλβίδα επάνω κολλημένη.
Εάν είσαι εντάξει εκεί τότε πρέπει να δείς με το μάτι εάν δεν έχεις φίλερ αν υπαρχει μεγάλο κενό ή δεν υπάρχει καθόλου κενό μεταξύ βαλβιδας και ωστηρίου.Εάν διαπιστώσεις κάτι από αυτά ή υποψιαστείς ότι κάτι δεν πάει καλά με τις βαλβίδες σου τότε μάλλον θα πρέπει να τις ρυθμίσεις.
Δές κατ αρχήν εάν έχει μείνει καμία βαλβίδα επάνω κολλημένη.
Εάν είσαι εντάξει εκεί τότε πρέπει να δείς με το μάτι εάν δεν έχεις φίλερ αν υπαρχει μεγάλο κενό ή δεν υπάρχει καθόλου κενό μεταξύ βαλβιδας και ωστηρίου.Εάν διαπιστώσεις κάτι από αυτά ή υποψιαστείς ότι κάτι δεν πάει καλά με τις βαλβίδες σου τότε μάλλον θα πρέπει να τις ρυθμίσεις.
Χρηστο καλημερα και σε ευχαριστω για την απαντηση σου,το απογευμα θα το ανοιξω για να δω τις βαλβιδες οποτε αναμενουμε...!
Μάνο δεν θέλω να σε στεναχωρήσω αλλά χλομό το βλέπω να είναι βαλβίδες.
Πιο πιθανό μου ακούγεται να είναι στρόφαλος - μπιέλα (κομβίο μπιέλας).
Πιθανόν να ζεστάθηκε πολύ και να κόλλησε. Για αυτό και όταν κρύωσε μπορούσε να γυρίσει.
Ξεκίνα από βαλβίδες και βλέπουμε..._Β_Ο
Πιο πιθανό μου ακούγεται να είναι στρόφαλος - μπιέλα (κομβίο μπιέλας).
Πιθανόν να ζεστάθηκε πολύ και να κόλλησε. Για αυτό και όταν κρύωσε μπορούσε να γυρίσει.
Ξεκίνα από βαλβίδες και βλέπουμε..._Β_Ο
και εγώ αυτο φαντάζομαι ....αλλά πως να το πείς !!!
Αγαπητε Μανο, ξεκινα δια της ατοπου απαγωγης.
Βεβαιωσου πρωτα απ' ολα αν λειτουργει η τρομπα σου και δεν εχει παει καποιο σκουπιδακι που να φρασει την ομαλη ροη του καυσιμου στο καρμπυρατερ.
Δεύτερον τσεκαρισε τις βαλβιδες αν τα ροκερς δουλευουν σωστα και σου τις ανοιγοκλεινουν οπως πρεπει. Αν τα προηγουμενα ειναι οκ τοτε μαλλον το προβλημα βρισκεται μεσα στον κινητηρα οπως ειπαν οι προλαλησαντες και θα πρεπει να ανοιχθει και να επισκευαστει απο καποιον που εχει γνωσεις επισκευων σε τετοιους κινητηρες.
Ελπίζω το προβλημα σου να βρει την λυση του το συντομοτερο δυνατο.
Καλες πτησεις +(*)
Βεβαιωσου πρωτα απ' ολα αν λειτουργει η τρομπα σου και δεν εχει παει καποιο σκουπιδακι που να φρασει την ομαλη ροη του καυσιμου στο καρμπυρατερ.
Δεύτερον τσεκαρισε τις βαλβιδες αν τα ροκερς δουλευουν σωστα και σου τις ανοιγοκλεινουν οπως πρεπει. Αν τα προηγουμενα ειναι οκ τοτε μαλλον το προβλημα βρισκεται μεσα στον κινητηρα οπως ειπαν οι προλαλησαντες και θα πρεπει να ανοιχθει και να επισκευαστει απο καποιον που εχει γνωσεις επισκευων σε τετοιους κινητηρες.
Ελπίζω το προβλημα σου να βρει την λυση του το συντομοτερο δυνατο.
Καλες πτησεις +(*)
καλησπερα και παλι,δυστηχως κυριοι μολις ανοιξα και ειδα τις βαλβιδες και αποτι φαινεται(με το ματι)δουλευουν μια χαρα,τιποτα περιεργο.οποτε παμε για αλλα...δεν υπαρχει περιπτωση να εχει αρπαξει κανα ρουλεμαν?μηπως ξερει καποιος αν αναλαμβανει κανα μαγαζι απτα δικα μας το μαστορεμα του?εαν γνωριζει καποιος ας μου στειλει σας παρακαλω ενα π.μ.
ευχαριστω ολους για την βοηθεια!
Κυριε Αγγελε εριξα πολυ γελιο με την απαντηση σας...!
ευχαριστω ολους για την βοηθεια!
Κυριε Αγγελε εριξα πολυ γελιο με την απαντηση σας...!
Για ΟS στον Στέλιο τον Κουτσό
:-&&ναι και εγω για εκει ελεγα Γιαννη αλλα τα διαολακια μεσα μου(ξερετε πως ειναι αυτα) δεν με αφησαν οποτε εχουμε και λεμε
φωτο 1 το μοτερακι μου:-&&
φωτο 2 απο τιφαινεται στροφαλομπιελες ειναι σε καλη κατασταση αλλα το ρουλεμαν πρεπει να εχει αρπαξει...
φωτο 1 το μοτερακι μου:-&&
φωτο 2 απο τιφαινεται στροφαλομπιελες ειναι σε καλη κατασταση αλλα το ρουλεμαν πρεπει να εχει αρπαξει...
- Συνημμένα
-
- 2.jpg (117.19 KiB) Προβλήθηκε 178 φορές
-
- 1.jpg (145.66 KiB) Προβλήθηκε 178 φορές
ενω λοιπον το εχω φτασει σε αυτο το σημειο χωρις θυματα,εχω κολλησει σε κατι απλο και θελω την γνωση σας...
Δεν μπορω να βγαλω το hub της ελικας για να συνεχισω και η αληθεια ειναι πως δεν θελω να του φερθω αντρικα μηπως το πληγωσω~!!.εχει μια ασφαλεια (μισοφεγγαρο)στην τρυπα που φαινεται στην φωτο...
πως θα μπορεσω να το βγαλω?οποια γνωμη πολυτιμη...!ευχαριστω!+(*)
Δεν μπορω να βγαλω το hub της ελικας για να συνεχισω και η αληθεια ειναι πως δεν θελω να του φερθω αντρικα μηπως το πληγωσω~!!.εχει μια ασφαλεια (μισοφεγγαρο)στην τρυπα που φαινεται στην φωτο...
πως θα μπορεσω να το βγαλω?οποια γνωμη πολυτιμη...!ευχαριστω!+(*)
- Συνημμένα
-
- images.jpg (3.56 KiB) Προβλήθηκε 178 φορές
-
- 1α.jpg (108.76 KiB) Προβλήθηκε 178 φορές
Μάνο ,αυτό θέλει εξολκέα για να βγεί. Να μην το χτυπήσεις γιατί θα του κάνεις ζημιά. Αν θέλεις έχω εγώ τέτοιο εργαλείο ,φέρτο να στο βγάλω. Αν θες να αγοράσεις είναι φθηνός. Με κανένα δεκάρικο βρίσκεις διπλό η τριπλό.
κυριε αγγελε ουτε που το ειχα σκεφτει(εξολκεας)..σας ευχαριστω για την ολη- καλη διαθεση,ευτυχως βρηκα εξολκεα και το εργο συνεχιζεται...
- Συνημμένα
-
- 2.jpg (124.35 KiB) Προβλήθηκε 178 φορές
-
- 1.jpg (136.36 KiB) Προβλήθηκε 178 φορές
Τελικα το μπροστινο ρουλεμανακι(φωτο-1) φαινεται πως εκανε ολη την ζημια γιαυτο και εβγαλα μονο αυτο,το αλλο,το μεγαλο σαν να δουλευει σωστα (δευτερη φωτο).
ο προβληματισμος μου ειναι να αλλαξω μονο το ενα(το σιγουρα προβληματικο)η μιας που ανοιξα το μοτερ να αλλαξω και τα δυο????.Υπολογιζοντας βεβαια και το κοστος πανω απο ολα...????για πειτε καμια γνωμη.ευχαριστω!
ο προβληματισμος μου ειναι να αλλαξω μονο το ενα(το σιγουρα προβληματικο)η μιας που ανοιξα το μοτερ να αλλαξω και τα δυο????.Υπολογιζοντας βεβαια και το κοστος πανω απο ολα...????για πειτε καμια γνωμη.ευχαριστω!
Mπραβο Μάνο, βρηκες την αιτια. Λιωμα το ρουλεμανακι. Αποψη μου ειναι να αλλαξεις και τα 2. Το κοστος ειναι μικρο. Η πιθανοτητα να σου βγαλει προβλημα και το πισω ρουλεμαν ειναι αυξημενη αν χρησιμοποιησεις το παλαιο που εχεις ανα χειρας. Ο λογος ειναι οτι μαλλον εχει και αυτο παθει καποια ζημια επειδη ο στροφαλος οσο δουλεψε με κατεστραμμενο το μπροστινο ρουλεμαν πιθανως να εβγαζε κραδασμο ο οποιος με την σειρα του αλλοιωσε και το πισω ρουλεμανακι. Μπορει αυτο να μην φαινεται με το ματι αλλα αν ημουν εγω στην θεση σου θα τα αλλαζα και τα 2 , για καλο και για κακο.....
Επίσης οταν ξαναδεσεις το μοτρρακι προσεξε να βαλεις τον εκκεντροφορο στην σωστη θεση για να μην αλλαξει ο χρονισμος.
Καλή συνέχεια και μπραβο για την εγχειρηση. Ο ασθενης μαλλον θα βγει απο το χειρουργειο σωος και αβλαβης.!@/-=}{{
Επίσης οταν ξαναδεσεις το μοτρρακι προσεξε να βαλεις τον εκκεντροφορο στην σωστη θεση για να μην αλλαξει ο χρονισμος.
Καλή συνέχεια και μπραβο για την εγχειρηση. Ο ασθενης μαλλον θα βγει απο το χειρουργειο σωος και αβλαβης.!@/-=}{{
Μάνο ,οπως σου λέει και ο Τρύφωνας ,να τα αλλάξεις και τα δύο .....Ρουλεμαν απο το εμπόριο καλη μάρκα και όλα θα παν καλά. Άλλωστε είναι φθηνά.Προσοχή στον χρονισμό.