Καλωσόρισμα στον tlampro.

Απάντηση
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Καλωσόρισμα στον tlampro.

Δημοσίευση από sukhoi.su29 »

Αγαπητέ φίλε Θάνο - tlampro , καλώς όρισες στο Πετάμε .
Σου ευχόμαστε να έχεις πολλές και καλές πτήσεις.
Άβαταρ μέλους
tlampro

Απάντηση: Καλωσόρισμα στον tlampro.

Δημοσίευση από tlampro »

Καλώς σας βρήκα κι εγώ!!! Χαιρετώ την όμορφη παρέα σας και ελπίζω να μοιραστώ το μεράκι σας για την κατάκτηση του ουρανού, αν και .. άσχετος ακόμα με το αντικείμενο
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Δημοσίευση από sukhoi.su29 »

Σε ευχαριστούμε ....+(*)
Άβαταρ μέλους
tlampro

Καλώς σας βρήκα

Δημοσίευση από tlampro »

Χαιρετώ κι εγώ την όμορφη παρέα!!
Είμαι ο Θάνος και η αλήθεια είναι ότι δεν έχω (ακόμη) ξεκινήσει την ενασχόληση με τον μοντελισμό. Τα βασικά μου ενδιαφέροντα είναι τα ηλεκτρονικά και ο προγραμματισμός. Ελπίζω να βρω εδώ την απαραίτητη ώθηση, ώστε να κάνω το απαραίτητο βήμα για να δω κι εγώ τον ουρανό από λίγο πιο κοντά. Μάλλον βρίσκω εφικτότερη την ενασχόληση με κάτι προς την κατεύθυνση του drone παρά με αεροπλάνο ή ελικόπτερο. Το ιδανικό θα ήταν να είναι και ιδιοκατασκευή.

Καλώς σας βρήκα λοιπόν
socratesb

Απάντηση: Καλώς σας βρήκα

Δημοσίευση από socratesb »

Καλώς όρισες , Θάνο.

Πολύ καλά έχεις καταλάβει ότι η ενασχόληση με τον αερομοντελισμό διαφέρει όταν έχουμε να κάνουμε με τα πολυκόπτερα σε σχέση με τα ελικόπτερα και σαφώς με τα αεροπλάνα.

Μεγάλη προσοχή να δώσεις στην ασφάλεια των πτήσεων για τον λόγο ότι είναι αρκετά ευκόλο να χειριστεί κάποιος αρχικά ένα σύγχρονο πολυκόπτερο με όλα τα ηλεκτρονικά που το συνοδεύουν αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αποτελεί κίνδυνο για όσους βρίσκονται από κάτω, όταν κάτι δεν πάει καλά, είτε πρόκειται για ανθρώπους και ζώα είτε για περιουσίες.

Πλέον είναι απαραίτητη άδεια χειριστή για σχεδόν όλα τα πολυκόπτερα αφού διαχωρίζεται η κατηγορία τους από τα υπόλοιπα αερομοντέλα

Πάρε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς και Καλή Αρχή!

Μια ιδέα παρακάτω :

https://www.pttl.gr/drones-rules-in-greece-00527/

https://www.lawspot.gr/nomika-nea/ayto-einai-nomiko-plaisio-gia-tis-ptiseis-drones-stin-ellada

https://myquadcopter.gr/blog/%CE%BD%CE%BF%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CF%80%CE%BB%CE%B1%CE%AF%CF%83%CE%B9%CE%BF-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CF%80%CF%84%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-drones/
Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Καλώς σας βρήκα

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

καλώς μας ήρθες .......
Όλες οι μορφές πτήσης έχουν την δική τους ομορφιά, όμως και το κατασκευαστικό τμήμα έχει την δική του γοητεία
Το drone στην μορφή των έτοιμων συσκευών δεν έχει κανένα ιδιαίτερο κατασκευαστικό ενδιαφέρον μα και το πτητικό πεδίο είναι περιορισμένο αφού τα κάνει όλα σχεδόν μόνο του.
Θα σου πρότεινα να αρχίσεις με κάτι απλό που θα σε βάλει σιγά σιγά στο σκεπτικό και θα σου δώσει την δυνατότητα να μάθεις τον χειρισμό μιας πτητικής συσκευής.
Οπως και να έχει κάνε μικρά μικρά βήματα μέχρι να δεις τι πραγματικά σου αρέσει και μην απορρίψεις τις υπόλοιπες μοντελιστικές δραστηριότητες.
Άβαταρ μέλους
tlampro

Δημοσίευση από tlampro »

Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα και τις πρώτες κατευθύνσεις. Αντώνη, το κύριο μου πεδίο ενδιαφέροντος είναι το κατασκευαστικό / τεχνικό και όχι τόσο το πτητικό, και αυτό περισσότερο στο κομμάτι των ηλεκτρονικών παρά στο μηχανολογικό. Γι' αυτό και κλίνω λίγο περισσότερο προς τα drones, θεωρώντας ότι υπάρχει περισσότερο "πεδίο δράσης". Το ιδανικό για μένα θα ήταν η κατασκευή μιας συσκευής από το μηδέν, συμπεριλαμβανομένου και όλου του ηλεκτρονικού τμήματος. Κάτι άλλο που πιστεύω ότι θα είχε ενδιαφέρον για μένα θα ήταν η κατασκευή διάφορων συσκευών που θα βρίσκονταν μέσα στο μοντέλο και θα είχαν σχέση με αυτοματισμούς, τηλεμετρία κλπ. Και τίποτα από όλα αυτά να μην γίνει όμως, το υλικό στο site σας είναι πολύ ενδιαφέρον οπότε σίγουρα θα περνάω αρκετές ώρες απολαμβάνοντας τις προσπάθειες, τις γνώσεις και τους προβληματισμούς των υπολοίπων, μέχρι να μπω κι εγώ στη διαδικασία να ασχοληθώ με κάτι πιο ενεργά.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Λίγο παλιό αλλά κάτι θα μάθεις http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=8999
Απάντηση

Επιστροφή στο “Καλωσόρισμα στο www.petame.gr/welcome page”