FS2004 Settings για online
Ως Senior first Officer πια (:D ) θεώρησα ότι τα Realism Settings του FS2004 πρέπει να είναι πλέον όσο πιο ρεαλιστικά γίνεται με αποτέλεσμα να τα βάλω στο hard.
Εχθές λοιπόν έκανα μια πτήση Ηράκλειο - Βενιζέλος με νοτιά (LGIR - LGAV). Όλα πήγαιναν καλά, επικοινωνία με ATC (LGAV_APP) και ελεύθερος ILS αεροδιάδρομος 21 αριστερός. Βέβαια εγώ δεν το κατεβάζω ποτέ αυτόματα και όπως πάντα έτσι και τώρα με το 737-400 έβαλα πορεία 215, με ALt περίπου 3500 και το πήρα στα χέρια να το κατεβάσω manual. Η αλήθεια είναι ότι στον 21 πρέπει να έχω προσγειωθεί μόνο μια φορά ακόμα, ενώ στον 03 πολλές φορές, αφού 9 στις 10 έχει βοριά. Την στιγμή της προσγείωσης ακούμπησα λίγο πιο απότομα από ότι έπρεπε στο 21L και ξαφνικά χωρίς να καταλάβω τίποτα βρέθηκα στο δευτερόλεπτο στο πάρκινγκ του Ηρακλείου, όπου ακριβώς ήμουν όταν ξεκίνησα την πτήση !!!!
Ο ATC με έχασε από το ραντάρ του, όπως επίσης και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που περίμεναν να ελευθερώσω τον 21 για να προσγειωθούν. Η πτήση μου βέβαια έγινε approved , αλλά στην ουσία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Αμέσως μετά βγήκα offline, και το δοκίμασα 3 φορές για να δω τι έφταιγε. Τελικά ανακάλυψα ότι το FS2004 θεώρησε την προσγείωση μου άτσαλη (Η αλήθεια είναι ότι ήταν) και μου έκανε reset flight μόνο του.
Μόλις απενεργοποίησα την επιλογή enable crash, όλα πήγαιναν καλά.
Άρα προσοχή στα settings όταν πρόκειται για online.
!s!1
Εχθές λοιπόν έκανα μια πτήση Ηράκλειο - Βενιζέλος με νοτιά (LGIR - LGAV). Όλα πήγαιναν καλά, επικοινωνία με ATC (LGAV_APP) και ελεύθερος ILS αεροδιάδρομος 21 αριστερός. Βέβαια εγώ δεν το κατεβάζω ποτέ αυτόματα και όπως πάντα έτσι και τώρα με το 737-400 έβαλα πορεία 215, με ALt περίπου 3500 και το πήρα στα χέρια να το κατεβάσω manual. Η αλήθεια είναι ότι στον 21 πρέπει να έχω προσγειωθεί μόνο μια φορά ακόμα, ενώ στον 03 πολλές φορές, αφού 9 στις 10 έχει βοριά. Την στιγμή της προσγείωσης ακούμπησα λίγο πιο απότομα από ότι έπρεπε στο 21L και ξαφνικά χωρίς να καταλάβω τίποτα βρέθηκα στο δευτερόλεπτο στο πάρκινγκ του Ηρακλείου, όπου ακριβώς ήμουν όταν ξεκίνησα την πτήση !!!!
Ο ATC με έχασε από το ραντάρ του, όπως επίσης και οι υπόλοιποι συνάδελφοι που περίμεναν να ελευθερώσω τον 21 για να προσγειωθούν. Η πτήση μου βέβαια έγινε approved , αλλά στην ουσία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.
Αμέσως μετά βγήκα offline, και το δοκίμασα 3 φορές για να δω τι έφταιγε. Τελικά ανακάλυψα ότι το FS2004 θεώρησε την προσγείωση μου άτσαλη (Η αλήθεια είναι ότι ήταν) και μου έκανε reset flight μόνο του.
Μόλις απενεργοποίησα την επιλογή enable crash, όλα πήγαιναν καλά.
Άρα προσοχή στα settings όταν πρόκειται για online.
!s!1
-
Ακριβώς.
Είναι η επιλογή "Crash" που άλλοι έχουν "check" και άλλοι όχι.
Στην αρχή, καλό είναι να είναι επιλεγμένη, ώστε να μάθεις ποιες πραγματικά είναι οι άτσαλες προσγειώσεις σου και πότε/πως ...καταστρέφεις ένα αροπλάνο!
Αργότερα, όταν πλέον θα έχεις εννοήσει όλα τούτα και θα είσαι λίγο περισσότερο σίγουρος με το αεροπλάνο της επιλογής σου, τότε μπορείς να το αφαιρέσεις γιατί:
α) Αν "crash" ...επιστρέφεις -όπως διαπίστωσες- στο αεροδρόμιο αναχώρησης!
β) Τα "crashes" δεν αφορούν απαραίτητα μια άτσαλη προσγείωση, αλλά ακόμη και ένα απλό ακούμπημα του αεροσκάφους σου οπουδήποτε. Προσοχή. Το "ακουμπώ", δε σημαίνει ότι ευθύνομαι εγώ για αυτό.
Μπορεί για παράδειγμα ένας άλλος πιλότος να συνδεθεί εν αγνοία του στο ίδιο stage, με αυτό που ήδη βρίσκεσαι εσύ.
Στην περίπτωση αυτή σου προκαλεί crash (πολύ συνηθισμένη).
Υ.Γ. Καλορίζικος mr Senior Cap!
Είναι η επιλογή "Crash" που άλλοι έχουν "check" και άλλοι όχι.
Στην αρχή, καλό είναι να είναι επιλεγμένη, ώστε να μάθεις ποιες πραγματικά είναι οι άτσαλες προσγειώσεις σου και πότε/πως ...καταστρέφεις ένα αροπλάνο!
Αργότερα, όταν πλέον θα έχεις εννοήσει όλα τούτα και θα είσαι λίγο περισσότερο σίγουρος με το αεροπλάνο της επιλογής σου, τότε μπορείς να το αφαιρέσεις γιατί:
α) Αν "crash" ...επιστρέφεις -όπως διαπίστωσες- στο αεροδρόμιο αναχώρησης!
β) Τα "crashes" δεν αφορούν απαραίτητα μια άτσαλη προσγείωση, αλλά ακόμη και ένα απλό ακούμπημα του αεροσκάφους σου οπουδήποτε. Προσοχή. Το "ακουμπώ", δε σημαίνει ότι ευθύνομαι εγώ για αυτό.
Μπορεί για παράδειγμα ένας άλλος πιλότος να συνδεθεί εν αγνοία του στο ίδιο stage, με αυτό που ήδη βρίσκεσαι εσύ.
Στην περίπτωση αυτή σου προκαλεί crash (πολύ συνηθισμένη).
Υ.Γ. Καλορίζικος mr Senior Cap!
Απάντηση: FS2004 Settings για online
Μιας και αναφέρθηκες για settings online να σας δώσω 2 πολύ ενδιαφέροντα links από το ελληνικό forum του ivao για βελτίωση fps και γραφικών...
http://gr.forum.ivao.aero/index.php/topic,61282.0.html
Πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη του κου Τριανταφύλλου σχετικά με το ανέβασμα των fps... Σημειωτέων ότι στα Vista λειτουργεί διαφορετικά και ενεργοποιείτε απλά το 3.0 μέσα από το control panel
http://gr.forum.ivao.aero/index.php/topic,62558.0.html
Ρυθμίσεις που βελτιώνουν τα γραφικά.. Προσοχή στις ρυθμίσεις και δεν είναι απόλυτο ότι θα δουλέψουν 100%... Προσωπικά τις δοκίμασα και λειτουργούν..
http://gr.forum.ivao.aero/index.php/topic,61282.0.html
Πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη του κου Τριανταφύλλου σχετικά με το ανέβασμα των fps... Σημειωτέων ότι στα Vista λειτουργεί διαφορετικά και ενεργοποιείτε απλά το 3.0 μέσα από το control panel
http://gr.forum.ivao.aero/index.php/topic,62558.0.html
Ρυθμίσεις που βελτιώνουν τα γραφικά.. Προσοχή στις ρυθμίσεις και δεν είναι απόλυτο ότι θα δουλέψουν 100%... Προσωπικά τις δοκίμασα και λειτουργούν..
Ενδιαφέρον !s!1
ευχαριστώ Γιάννη και Scrat
ΥΓ. Ευχαριστώ και πάλι
ευχαριστώ Γιάννη και Scrat
ΥΓ. Ευχαριστώ και πάλι
Γιατί εγώ δεν έχω το αρχείο fs9.cfg ;
>:(
>:(
???
Aπλά δεν το βρίσκεις... Με Vista είσαι?
Scrat έγραψε: ↑???
XP Pro Ελληνικό
εκανα και search το c: μου αλλά τπτ
βρήκα ένα fs2000.cfg
Έχω όμως FS2004 εγκατεστημένο
Καλημερα !! λοιπον θα πας c/doc. & settings/user/aplic data/microsoft/fx9 και εκει θα το βρεις !!!
δεν έχω application data directory μέσα στο docs & settings
Άνοιξε "O Υπολογιστής μου" πήγαινε στην καρτέλα "Εργαλεία" , επέλεξε το "Επιλογές φακέλων", πήγαινε στην καρτέλα "Προβολή" (είναι η δεύτερη) και επέλεξε το "εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων" .. Λογικά αν πας πάλι στη διαδρομή που σου είπε ο topg θα σου βγάλει το φάκελο (υποτίθεται αχνό γιατί είναι κρυφός) και θα βρεις το αρχείο..
Ωπ σόρυ δεν φαντάστηκα ότι πρόκειται για κρυφό φάκελο !@/-=}{{
Το βλέπω το απόγευμα και επανέρχομαι.
Ευχαριστώ παίδες !s!1
Το βλέπω το απόγευμα και επανέρχομαι.
Ευχαριστώ παίδες !s!1
παιδιά σόρυ αλλά ακόμα και τώρα δεν το βρίσκω
το μόνο που βρίσκω είναι το fs2000.cfg και περιέχει το παρακάτω κείμενο:
(APL)
CACHE_WAV_FILES=1
όπως και να έχει, δεν πειράζει ;;)
το μόνο που βρίσκω είναι το fs2000.cfg και περιέχει το παρακάτω κείμενο:
(APL)
CACHE_WAV_FILES=1
όπως και να έχει, δεν πειράζει ;;)
Δοκίμασε αντί για τη διαδρομή του user να πας στους υπόλοιπους φακέλους (administrator, all users κλπ) μπας και είναι εκεί. Αλλιώς ξανακοίταξε μέσα στο folder του FS9.. Αν όχι κάνε ένα search με *.cfg μπας και στο βρει..
Scrat έγραψε: ↑Δοκίμασε αντί για τη διαδρομή του user να πας στους υπόλοιπους φακέλους (administrator, all users κλπ) μπας και είναι εκεί. Αλλιώς ξανακοίταξε μέσα στο folder του FS9.. Αν όχι κάνε ένα search με *.cfg μπας και στο βρει..
όλα αυτά τα έχω δοκιμάσει...
αστο δεν πειράζει
καλημέρα
μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να συνδεθώ και να παίξω on line με fs9 ?
μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να συνδεθώ και να παίξω on line με fs9 ?