Κατορθώματα - Σπασίματα

Mogolos

Κατορθώματα - Σπασίματα

Δημοσίευση από Mogolos »

Καλημερα παιδιά
Ειπα να ανοιξω αυτό το τόπικ, για να κλέμε και να γελάμε παρέα, αλλα και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας.

Χτες λοιπόν ΄φιλος καλός και "πιλότος" ακόμα καλήτερος "εσπασε" ενα trex 250.
Πώς?
Εφυγε το "πιαστρακι" από το ενα σερβο!!!!
Αποτελεσμα: Το ελικόπτερο ανεξέλεχτο έπεσε στο εδαφος. Ευτυχώς δεν ειχε μεγάλη ζημιά.

Αντε και σε ανωτερα
PaNt

Απάντηση: Κατορθώματα - Σπασίματα

Δημοσίευση από PaNt »

πιαστρακι σε σερβο?
Πιο σερβο στην ουρα? δυστυχως το 250 τα εχει αυτα δεν μπορεις να σφιξεις αρκετα ..!
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Οχι ρε συ το μπροστά αριστερό.

Δεν γλίτωνε με τίποτα το ελικοπτερλακι!!!
χαχαχαχα:D
nuclear

Δημοσίευση από nuclear »

Εγώ έσπασα το t-rex 450 μου περυσι το καλοκαίρι στο ΟΑΚΑ οταν δέχτηκα παρεμβολές που υποθέτω ότι προήλθαν απο R/C cars που έτρεχαν στο parking εκεί κοντά. Ξαφνικά όταν ανέβηκα ψηλά μάλλον έπιασε σήμα απο τους άλλους, έχασα πλήρως τον έλεγχο και καρφώθηκα στο μπετό.

Ορίστε η σχετική φωτό.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

ti τηλεκατευθυνση ειχες?
nuclear

Δημοσίευση από nuclear »

JR 6ch 40mhz (40.935)
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

πάρε στα 2,4 για να μην εχεις παρεμβολές.

Οπως και να το κάνεις πάντως φρικη ειναι!!!!

Το κουφό:

Προσγειώνεται το τρεξ, και ο πίσω ελικας χτυπάει ενα χαλικάκι (3Α μεγεθους)
στελνει το χαλικάκι στον κεντρικό ελικα και...
...μου "σπάει" το ενα πτερύγιο.
ΕΛΕΟΣ

χαχαχαχαχαχα

"σπαει" τρόπος του λέγειν, αλλα εσπασε το καρβον και εφτασε η λακουβα στο ξύλο.
Με λίγα λόγια 60 ευρόπουλα από το πουθενά!`M`
Daggo

Δημοσίευση από Daggo »

Εγω ημουν με το μπελτακι μου,εκανα χοβερ χαρουμενος αφου ειχα μολις βαλει το 401 και το ηλιθιο ESC της μανας του αποφασισε να κοιμηθει,κλασικα και οπως ηταν στα 2 μετρα επεσε καθετα.Ολη η δυναμη πηγε στο στροφειο με μονη ζημια το feathering shaft.ελα και υπαρχει και κριση τωρα..
spyros95

Δημοσίευση από spyros95 »

Περαστικα!!!!!!!!!
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Πανε χρονια απο αυτο το σπασιμο αλλα ηταν λιγο διαφορετικο απο τα αλλα (οπως ολοι σπαω και εγω ) ημουν φρεσκο ερωτευμενος με την κοπελια μου και πηγαμε να πεταξουμε μαζι το Raptor 50 και μετα μπανακι καθως ηταν πρωι και ημασταν μονοι ενω εκανα Hover μετα μπαλακια ακομα ερχεται διπλα μου και ακουσια το δεξι μου χερι εφυγε απο την κατευθινση οπως ηταν φυσικο μπαμ :D .

Tail case boom blades flybar feathering shaft οπως λεω ηταν το ακριβοτερο ... ολων τον εποχων .

Ps απο τοτε δεν την περνω μαζι οταν πεταω ετσι και τα 2 χερια ειναι στην κατευθινση καθως και το μυαλο
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

τα μπαλάκια φταίγανε δηλαδη........*SAR*.
MARKHELIS

Δημοσίευση από MARKHELIS »

Πτώση από καμένο gyro GY401 και σέρβο HSG5084.=B=
Τα είχα πάνω σε ένα copterx 450 και όλα πηγαίνανε καλά, μέχρι την στιγμή που κατέβασα το ελικόπτερο
για προσγείωση (2-2.5 μέτρα από το έδαφος) χτύπησε ο διάολος των ηλεκτρονικών κυκλωμάτων!
Έχασε ξαφνικά την ουρά του και είχε σαν συνέπεια την συντριβή, εγώ νόμιζα στην αρχή ότι κάποιο
γρανάζι του ιμάντα ή και ο ίδιος ο ιμάντας την είχαν κάνει την ζημιά, κάνοντας έλεγχο αυτά ήταν εντάξει.
Έπιασα τότε να κουνήσω το σέρβο της ουράς, από το χορνάκι και διαπίστωσα ότι δεν κουνιότανε καθόλου,
είχε μείνει κούτσουρο και λέω ότι κάηκε το σέρβο.
Ξήλωσα το ελικόπτερο και ενώ είχα χύμα τα ηλεκτρικά, συνδέω το gyro και το σέρβο με τον δέκτη και δίνω
ρεύμα από εξωτερικό bec για να δω τι φταίει, φυσικά το σέρβο δεν δούλευε και ζεστάθηκε πάρα πολύ αφού
έβγαλε καπνό, συνδέω άλλο σέρβο και άρχισε αυτό να το παίζει υαλοκαθαριστήρας, δηλ. γύριζε αριστερά δεξιά συνέχεια.
Έβαλα άλλο τα ίδια και κατάλαβα ότι και το gyro είχε παραδώσει και αυτό το πνεύμα του, τόσο καλά.`M`
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα servo ρίχνει κάτω το μοντέλο μας
Θα πω όμως ότι ακούω συνεχώς για servo κολλημένα ακριβά metal gear η φθηνά κινέζικα.Τελικά δείχνει ότι όλα τα πιάνει η αρρώστια
Έχω multiplex 25ετίας και δουλεύουν μια χαρά μα πρόσφατα αγόρασα 4 digital και το ένα χάλασε με το καλημέρα και μου έριξε κάτω το μοντέλο EasyGliderPro στη πρώτη πτήση(βραχυκύκλωσε και τρέλανε τον δέκτη)
giorgos ira

Δημοσίευση από giorgos ira »

εγω θα σας πω μονοτο τελευταιο ατυχημα.jr vibe 50 kαινουργιο παρθενικη πτηση και ξεκιναω να κανω λιγο hover για να ρυθμισουμε το μοτερ και ξαφνικα βλεπω το ελικοπτερο ναμην ακουει καθολου να κλεινω το γκαζι να ανοιγοκλεινω το διακοπτη απο την τηλεκατευθηνση ματαια ομως.Το ελικοπτερο σηωθηκε γυρω στα 2,5 μετρα υψος και αφου περασε πανω απο τα αυτοκινητα κανει μια πορεια με την ουρα γυρω στα30 μετρα και καρφωθηκε σαν τουβλο.Μολις ξεχλομιασα (τρομαξα πολυ)w(οσοι ωρα πετουσε δεν πρεπει να ειχα σφυγμο)
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

giorgos ira έγραψε: και αυτο που καταλαβα καλα ειναι οτι ενα ανεξελεγκτο ελικοπτερο ειναι φονικο οπλο.
για αυτο δεν πρεπει να αφηνουμε τιποτα στην τυχη .(οσοι ωρα πετουσε δεν πρεπει να ειχα σφυγμο)

Ειχες αλλα χτυπαγε τοσο γρυγορα που ενιωθες τιιιιιιιιιιιιιιιιιι αντι για τικ τικ τικ τικ :P το εχω νιωσει και με το raptor πρωτη μου "πτηση " στο εδαφος εστρωνα κηνητιρα με την μπαταρια που ειχε μεσα η κατευθινση ΜΕΓΑ καθος και οπως ημουν στο εδαφος κατεβαζει στροφες θα ηταν καμια 500ρια και δεν ακουει τιποτα .

Ειχα μινει απο μπαταρια και το Fail safe απλα κραταγε ακυβερνιτο με λιγο γκάζι και ολα σταθερα το ελικοπτερο ειχαμε παει μακρια και περιμεναμε να σβισει τελος καλα ολα καλα :D αλλα απο παλμους αλλο τιποτα ουτε μετα απο 100αρι δε βαραει ετσι :D
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”