Deagostini Kyosho EP Concept SR

mastoras

Deagostini Kyosho EP Concept SR

Δημοσίευση από mastoras »

Πρόσφατα στο heliclub μας, ήρθε ένας καινούργιος φίλος, με ένα Kyosho EP Concept SR και όλο τον εξοπλισμό του.

Εχει παιδευτεί αρκετό καιρό, να το στήσει, αλλά από πτήση τίποτα. Το ελικόπτερο σαν μια γρήγορη ματιά που το ρίξαμε, είδαμε ότι δεν έχει αρκετή δύναμη, η στροφές το στροφείο, για να μπορέσει να απογειωθεί.

Πραγματικά έχει απο το εργοστάσιο, ένα τεράστιο πακ μπαταριών, με υπερβολικό βάρος. Κουρσούμι στην κυριολεξία.

Και ρώτω πριν προχωρήσουμε στο ψάξιμο, έχει κανείς τέτοιο ελικόπτερο, η ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο Kyosho ?

Σε ανάλογα βίντεο, που έχω δει, πετάει αρκετά ικανοποιητικά, πάντα για hover μιλάμε.
Συνημμένα
katwAristera.jpg
katwAristera.jpg (41.44 KiB) Προβλήθηκε 143 φορές
jaames74

Απάντηση: Deagostini Kyosho EP Concept SR

Δημοσίευση από jaames74 »

Καλησπέρα,
έχει το ίδιο ελικόπτερο ο αδερφός μου. Η αλήθεια είναι ότι με το Ni-ΜΗ pack και το brushed moter που έχει (καθώς και με τη συνολική ποιότητα του ελικοπτέρου), είναι δύσκολα τα πράγματα. Εμείς αρχικά αλλάξαμε την μπαταρία με Li-po 11.1V στα 5000mah αρκετά βαριά αλλά ελαφρήτερη από το εργοστασιακό pack και προσθέσαμε για παν ενδεχόμενο εξωτερικό BEC στα 6V. Το ελικόπτερο πέταξε αλλά το μοτέρ έφαγε τα καρβουνάκια στο πρώτο hover, αφήστε που δεν μπορούσες να το ακουμπήσεις. Αργότερα ανακαλύψαμε αυτή τη σελίδα:

http://www.dokidoki.ne.jp/home2/tohrus/motorindexE.html

..έχει προτεινόμενους συνδιασμούς brushless μοτέρ και pinion για το συγκεκριμένο ελικόπτερο. Υπολογίσαμε ότι μέ ένα 3000KV "βαρύ" inrunner και το stock pininon (16Τ) βγάζουμε γύρω στα 1700-1800rpm στο στροφείο (εργοστασιακά το ελικόπτερο είναι στα 1500rpm - να μην το παρακάνουμε γιατί δεν είναι και η καλύτερη κατασκευή). Έτσι σε συνδιασμό με χαμηλότερο pitch να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα.
Συνεπώς αυτή τη στιγμή περιμένουμε αυτά:

1) http://www.hobbyking.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6674&Product_Name=KD36-60-08L_3000kv_Brushless_Inrunner
(800W περίπου) αναλογία μεγέθους με 540

2) ESC TURNIGY 80A

3) Pinion 5mm 17T γιατί το μοτέρ είναι στα 5mm shaft, το εργοστασιακό στα 3.17mm

..τώρα το τι θα γίνει θα το δούμε όταν έρθουν τα καλούδια. Θα πετάξει σίγουρα, το θέμα είναι μη διαλύσει στον αέρα.
jaames74

Δημοσίευση από jaames74 »

...και αυτή η σελίδα μπορεί να φανεί χρήσιμη:
http://cchan.freehosting.net/heli/project01.html
SV3ICL

Δημοσίευση από SV3ICL »

mastoras έγραψε: Πρόσφατα στο heliclub μας, ήρθε ένας καινούργιος φίλος, με ένα Kyosho EP Concept SR και όλο τον εξοπλισμό του.

Εχει παιδευτεί αρκετό καιρό, να το στήσει, αλλά από πτήση τίποτα. Το ελικόπτερο σαν μια γρήγορη ματιά που το ρίξαμε, είδαμε ότι δεν έχει αρκετή δύναμη, η στροφές το στροφείο, για να μπορέσει να απογειωθεί.

Πραγματικά έχει απο το εργοστάσιο, ένα τεράστιο πακ μπαταριών, με υπερβολικό βάρος. Κουρσούμι στην κυριολεξία.

Και ρώτω πριν προχωρήσουμε στο ψάξιμο, έχει κανείς τέτοιο ελικόπτερο, η ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο Kyosho ?

Σε ανάλογα βίντεο, που έχω δει, πετάει αρκετά ικανοποιητικά, πάντα για hover μιλάμε.

ΔΕΣ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΒΙΝΤΕΟ KYOSHO SCHWEIZER 300C Deagostini

http://www.youtube.com/watch?v=O30CT_p95qg

giannis300

Δημοσίευση από giannis300 »

παιδια καλησπερα!!επειδή εγώ άρχισα πριν από μία εβδομάδα την συναρμολογηση του συγκεκριμενου ελικοπτερου συνειδητοποιησα πως λειπει το τεύχος 49...μπορει να μου πει καποιος πως μπορώ να βρω αυτο το τευχος;;
Ευχαριστώ!!
trilofianos

Δημοσίευση από trilofianos »

giannis300 έγραψε: παιδια καλησπερα!!επειδή εγώ άρχισα πριν από μία εβδομάδα την συναρμολογηση του συγκεκριμενου ελικοπτερου συνειδητοποιησα πως λειπει το τεύχος 49...μπορει να μου πει καποιος πως μπορώ να βρω αυτο το τευχος;;
Ευχαριστώ!!

φιλε μου καλησπερα.Εχω το ελικοπτερο αυτο συναρμολογημενο και το πουλαω.Αν ενδιαφερεσαι στειλε μου μηνυμα να μιλησουμε.Μπορεις να το εχεις για ανταλλακτικα
giannis300

ευχαριστώ πολύ!!!αλλα ο λόγος που ρωταω για το συγκεκριμενο τευχος ειναι γιατι θελω να το συναρμολογω στον ελευθερο χρονο μου...!μηπως θα μπορουσα να ρωτησω σε ενα καταστημα με ειδη μοντελισμου;;(εννοω μηπως θα μπορουσαν να μου δωσουν καποια λυση;;)
topg

Δημοσίευση από topg »

Καλησπερα σου. Για ριξε μια ματια εδω...... http://mypdfmanuals.com/dref/3536423

ΥΓ. μη πολυπαιδευεσαι με αυτο το ελικοπτερακι... κανε την πρακτικη σου στη συναρμολογηση αλλα μη κολλησεις σε αυτο.... ουτε να ριξεις χρημα...
giannis300

έχω δει τη συγκεκριμενη σελιδα!!!το προβλημα μου δεν ειναι η συναρμολογηση αλλα το γεγονος οτι δεν εχω ενα τευχος (τευχος 49) και χωρις αυτο δεν μπορω να προχωρησω...!(δεν εχω σκοπω να χαλάσω χρήματα για τις μπαταριες κτλ.) μηπως υπαρχει καποιο μαγαζι ή οτιδηποτε που θα μπορουσε να με βοηθησει;; (ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!)
Άβαταρ μέλους
sukhoi.su29

Δημοσίευση από sukhoi.su29 »

http://www.deagostini.gr/old.php

Αποκτήστε τώρα τα προηγούμενα τεύχη των αγαπημένων σας περιοδικών με τους εξής τρόπους:
Εικόνα210 94 90 730
trilofianos

Παιδια παντως να πω την αμαρτια μου εχω το ελικοπτερο πληρες και εχω ριξει πολυ χρημα.Χωρια απ το κοστος ελικοπτερου με τα τευχη αγορασα μπαταρια λιπο,τηλ/ση futaba,γυροσκοπιο,ρυθμιστη στροφων κα.Και οταν προσπαθησα να το απογειωσω καταλαβα τι παιδευομουν να φτιαξω τοσο καιρο.Παρ ολα αυτα συνεχισα το χομπι.Σαν πρωτη εμπειρια να πω το kyosho περα απ τη γερασμενη κατασκευη υπολειπεται σε πολλα θεματα.Εχει καρβουνατο μοτερ,ειναι fixed picth,ολα τα μερη του ειναι πλαστικα και εκτος αυτου οταν κλεινεις το γκαζι το μοτερ σταματαει ακαριαια!! και νομιζεις οτι θα σπασει κανενα γραναζι.Ασε που αμα το προσγειωσεις αποταμα τα blades του χτυπανε στην ουρα και σπανε σε κομματακια.Αυτη τη στιγμη ειναι ενα ωραιο στολιδι στο σπιτι μου.Αυτα για την εμπειρια Kyosho ep concept sr.
trilofianos

giannis300 έγραψε: έχω δει τη συγκεκριμενη σελιδα!!!το προβλημα μου δεν ειναι η συναρμολογηση αλλα το γεγονος οτι δεν εχω ενα τευχος (τευχος 49) και χωρις αυτο δεν μπορω να προχωρησω...!(δεν εχω σκοπω να χαλάσω χρήματα για τις μπαταριες κτλ.) μηπως υπαρχει καποιο μαγαζι ή οτιδηποτε που θα μπορουσε να με βοηθησει;; (ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!)
giannis300

το τεύχος 49 περιλαμβανει τους άξονες ελεγχου εγκαρσιου κυκλικου βηματος (3 μικρους άξονες (2 μικρους και 1 μεγαλυτερο που σχηματιζει μια γωνια στην μια ακρη του) και τα 5 μαύρα βισματα που προσαρμοζονται στις ακρες των αξονων με τις τρυπουλες στην γωνια τους!!!δεν ξέρω κατα πόσο έγινα κατανοητος :p
giannis300

sukhoi.su29 έγραψε: http://www.deagostini.gr/old.php

Αποκτήστε τώρα τα προηγούμενα τεύχη των αγαπημένων σας περιοδικών με τους εξής τρόπους:
Εικόνα210 94 90 730

κάλεσα σε αυτό τον αριθμό και είχε τηλεφωνητη που ελεγε ότι κάλεσα την deagostini αλλα μετά έκλεινε...
trilofianos

giannis300 έγραψε: το τεύχος 49 περιλαμβανει τους άξονες ελεγχου εγκαρσιου κυκλικου βηματος (3 μικρους άξονες (2 μικρους και 1 μεγαλυτερο που σχηματιζει μια γωνια στην μια ακρη του) και τα 5 μαύρα βισματα που προσαρμοζονται στις ακρες των αξονων με τις τρυπουλες στην γωνια τους!!!δεν ξέρω κατα πόσο έγινα κατανοητος :p

Μαλλον εννοεις τα ντιζακια του.Θεωρω πως ειναι ευκολη υποθεση μιας και μπορεις να αναζητησεις τα κομματια αυτα σε καποιο καταστημα,απο αλλο μοντελο.Το μονο που πρεπει να μαθεις ειναι το μηκος τους και τη διατομη της τρυπας για να κουμπωσουν καλα στις αρθρωσεις.Και εκτος αυτου,το τευχος κανει 10ε + μεταφορικα καμια 12-13ε.Αν τα παρεις χυμα δε νομιζω να δωσεις πανω απο 5 ευρω.Γνωμη μου.Καλη τυχη
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”