Μετατροπη παλαιου ελικοπτερου!
Μετατροπη παλαιου ελικοπτερου!
Γεια σας, οπως λεει και ο τιτλος θελω να μετατρεψω ενα παλιο καλτ 50αρι ελικοπτερο οσον αφορα το ξεκινημα του κινητηρα. Αυτο τωρα παιρνει μπρος με ενα ιμαντα που εχει στο βολαν του κινητηρα. Τα καινουρια τωρα παιρνουν απο πανω πολυ ποιο ευκολα. Θα μπορουσε καποιος να μου περιγραψει το μηχανισμο που εχει το ελικοπτερο πανω του γιατι απο καποιες φωτογραφιες που ειδα δεν μπορω να βγαλω ακρη. Αυτο το συστημα απο οτι καταλαβα πιανει πανω στην καμπανα, αλλα η καμπανα με τον κινητηρα δεν ερχονται σε επαφη στο ξεκινημα σωστα? Οποτε πως ο κινητηρας περιστρεφεται? Ευχαριστω.
-
Απάντηση: Μετατροπη παλαιου ελικοπτερου!
Φιλε savasp30 δες λιγο την παρακατω φωτο. Ο συμπλεκτης (cluth) εχει στο κεντρο του ενα μονοδρομικο ρουλεμαν. Μεσα σε αυτο καθεται ενας αξωνας που διαπερανα την καμπανα χωρις να εμπλεκεται μαζι της και στην αλλη ακρη του εχει την φωλια που μπαινει το στελεχος της μιζας. Οταν λοιπον γυρναει η μιζα (αριστεροστροφα) το μονοδρομικο εμπλεκει τον αξωνα αυτο με τον συμπλεκτη και κατ' επεκταση με τον στοφαλο της μηχανης. Μολις η μηχανη παρει μπρος, το μονοδρομικο αποσυμπλεκει τον αξωνα ο οποιος μενει ακινητος για να μπορουμε να βγαλουμε την μιζα.
Δεν ξερω αν ειναι εφικτη η μετατροπη σε ενα ελικοπτερο με συστημα εκκινησης σαν το δικο σου.
Για βαλε καμια φωτογραφια να δουμε...
Δεν ξερω αν ειναι εφικτη η μετατροπη σε ενα ελικοπτερο με συστημα εκκινησης σαν το δικο σου.
Για βαλε καμια φωτογραφια να δουμε...
- Συνημμένα
-
- AuroraClutchStack.jpg (51.5 KiB) Προβλήθηκε 111 φορές
ευχαριστω η φωτο ειναι πολυ κατατοπιστικη. Αυτη τη στιγμη δεν το εχω μπροστα μου, μολις βρω ευκαιρια θα ανεβασω.
savasp30 έγραψε: ↑ευχαριστω η φωτο ειναι πολυ κατατοπιστικη. Αυτη τη στιγμη δεν το εχω μπροστα μου, μολις βρω ευκαιρια θα ανεβασω.
καλησπέρα και απο μένα .
Νομίζω οτι το πιο απλό εκσυχρονιστικό ειναι να το κάνεις ηλεκτρικό και ξεμπλέγεις μια και καλά.
ειναι και αυτο μια λυση, θα δω.
-
φιλε μου να προσεξεις εαν αξιζει να την κανεις την μετατροπη σε ηλεκτρικο γιατι εαν ειναι λιγο βαρυ δεν θα ειναι καλο.