Ζύγισμα EDF

Απάντηση
Sondo214

Ζύγισμα EDF

Δημοσίευση από Sondo214 »

Καλησπέρα,

Θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση μιας και δεν έχω ιδέα... Αγόρασα πρόσφατα μια μονάδα EDF για ένα αεροπλανάκι και διάβασα ότι θέλει ζύγισμα. Πως ακριβώς γίνεται αυτό; Μόνο η προπέλα θέλει ζύγισμα ή και το 'κουβούκλιο';

Ευχαριστώ
Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Ζύγισμα EDF

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Καλώς ήρθες στο petame

μόνο τα πτερύγια αν και νομίζω πως είναι υπερβολή

το ζύγισμα γίνεται ως εξής

βάζεις ένα μικρό αξονάκι στο κέντρο και γυρνάς ελαφρά Αν παρατηρήσεις ότι κάποιο σταματά προς τα κάτω….. σημαίνει πως είναι βαρύτερο το λιμάρεις πολύ πολύ ελαφρά την ακρη και επαναλαμβάνεις με όποιο ακόμη κάνει το ίδιο έως ότου να είναι όλα ουδέτερα
δες το βίντεο για να καταλάβεις πως μπαίνει το αξονάκι το οποίο πρέπει να εφαρμόζει σωστά στην τρύπα (να μη είναι πολύ λεπτό)

http://www.youtube.com/watch?v=VAL7MJkTvzY
jppp

Δημοσίευση από jppp »

αν εχεις balancer προπελλας με μαγνητες επισης
στα μονα blades ειναι λιγο πιο επωδυνο
στα 5 πχ θα ισορροπισεις τα 2 να ειναι ισοβαρα με τα 3, θα καταλαβεις
οτι ανεβαινει ειναι πιο ελαφρυ
μπορεις να παρεις σελοτειπ να μαρκαρεις ενα σταθερο σημειο σαν σημειο αναφορας
να βρεις το σημειο που θα προσθεσεις ,μολις βαλεις το βαρος που πρεπει το κολλας με λιγη ακρυλικη λεπτη

προσωπικα το βαζω απο μεσα απο την προπελα
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Στα μικρά που οι στροφές και οι δυνάμεις είναι σαφώς μικρότερες δεν είναι απαραίτητο να κάνεις την διαδικασία εκτός πια και αν υπάρχουν κραυγαλέες διαφορές στα blades Σε αυτή την περίπτωση σε κάποιες στροφές θα νοιώσεις δόνηση και ανώμαλη λειτουργία
Η μέθοδος του jppp θέλει να βαρύνεις τα ελαφρύτερα όπου το αποτέλεσμα είναι το ίδιο Αν όμως σου βαρύνει κάποιο παραπάνω τρίβεις την ξερή κόλα με το dremel για να αφαιρέσεις λίγο βάρος Πάντα βάζεις την κόλλα στην άκρη του πτερυγίου χωρίς να κάνεις χοντράδια
Sondo214

Δημοσίευση από Sondo214 »

Οκ φίλοι μου ευχαριστώ! Να έρθει με το καλό και θα το δω και αν έχω ακόμα απορία θα ρωτήσω1
NIKOS5113

Δημοσίευση από NIKOS5113 »

Γεια σου, αν ασχολείσαι με φάνες διαμέτρου μεγαλύτερες από 64χιλ. είναι προτιμότερο να τις ζυγίζεις για να αποφύγεις μια ενδεχόμενη καταστροφή. Το καλύτερο ζύγισμα μιας φτερωτής γίνεται με τον παρακάτω μηχανισμό http://www.bobsworkshop.co.uk/outdoor-flying/ducted-fan-balancer
Απάντηση

Επιστροφή στο “Μηχανολογικά - Εργαλεία - Καύσιμα”