Mustang ή Zero?

Απάντηση
stefos

Mustang ή Zero?

Δημοσίευση από stefos »

Καλησπέρα σε όλους.Έχω το εξής διλημα επιλογής των 2 παρακάτω αεροπλάνων.
1ο το Zero της CMPRO 120
2ο το MUSTANG 60 HANGAR9 BLUE NOSE.
Για να σας βοηθήσω η τιμή τους είναι σχεδόν ίδια (προέρχονται απο φίλους) ,τα ηλεκτρονικά υπάρχουν, ο κινητήρας είναι ένας SAITO 125 και τα δυο είναι καινουργια και το μεν ZERO είναι μερικώς φτιαγμένο!
Θα μου πείτε και ποιο το πρόβλημα?Το MUSTANG έχει αρκετά πολύπλοκη κατασκευή παρόλο που είναι ARF και απο οτι διαβάζω στα forum έχει κάποια θεματάκια.
Το δε ZERO απο την άλλη είναι απλούστερο στην κατασκευή λιγότερο scale και δεν ξέρω απο ποιοτικής αποψης τι γίνεται μιας και η εμπειρία μου (SUPER CHIMPUNK 120) δεν είναι και η καλύτερη αν και πτητικά ήταν super
Καθε άποψη ή εμπειρία απο τα παραπάνω αεροπλάνα θα βοηθούσε πολυ
ευχαριστώ Στέφανος+(*)
mrkaza

Απάντηση: MUSTANG ή ZERO???

Δημοσίευση από mrkaza »

Αν και ο πλέον ιδικός είναι ο Τρύφωνας θα απαντήσω εγώ και αν είναι ας με διαψεύσει ο Τρύφωνας .

Αν δεν έχεις πετάξει ξανά Αεροπλάνο κανένα απο τα δυο δε κάνει αν είναι απλά το πρώτο πολεμοπουλι σου τοτε τα Mustang ειναι απείρως ποιο εύκολα στην πτήση ακόμα και αν συγκρίνουμε ίδια εταιρία τώρα που έχουμε H9 με ένα κάλο κινεζικό cmpro η διαφορά μεγαλώνει υπέρ του mustang . Ο λόγος ειναι απλός τα mustang έπρεπε να τα πετάξουν οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι ...

Απο την άλλη όμως ενα 120 πετάει καλλίτερα από ένα 60αρη :( ελπίζω να μη σε μπέρδεψα χειρότερα .

Επίσης οσο δύσκολο και να φαίνεται το h9 στην πράξει ολα θα κουμπώσουν εκεί που πρέπει χωρίς ανάγκη για πατέντες εχτρα εργασία κτλ κτλ και οτι χρειαζετε να κάνεις το γράφει το manual δε θα χρειαστεί να πεις τι ήθελε να πει εδω ο ποιητής

Φιλικά Παναγιωτης
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Η απάντηση ειναι απλή...
...κανένα από τα δύο!!!

Ζερο
Καλό αεροπλάνο με δυο μικρά ελατώματα, πολύ σημαντικά όμως, ειδικά εαν εισαι νεος στα Warbirds.
1. Εχει "γρηγορο" φτερό.
2. Ειναι κοντομούρικο.
Λόγο του 2, για να "ζυγίσει" πρέπει να βάλεις αρκετό βάρος. Αυτό σε συνδιασμό με το 1, κάνει το αεροπλάνο δυσκολοπέταχτο και κυρίως πολύ γρήγορο στην προσγείωση!

P 51
Υπέροχο αεροπλάνο, ειδικά στο "μάτι"
Εαν όμως το δεις κατασκευαστικά αρχίζουν τα προβλήματα.
Ολα τα σκάφη της Η9 δεν ειναι αρκετά "δεμένα". Με λίγα λόγια σκορπίζουν στον αερα σε σύντομο χρονικό διαστημα. Δεν αντέχουν τα G και κυρίως δεν πετάνε χωρίς μοτερ. Αν για οποιονδήποτε λόγο σου σβήσει το μοτερ στον αερα, οι πιθανότητες να το φερεις κάτω σόο ειναι ελάχιστες. Στολάρει ευκολα.

Η πρωτασεις μου για σκαφος του WWII είναι:
1. Hellcat. Οποιασδήποτε εταιρίας (ακομα και Η9). Ειναι το καλλύτερο πτητικά αεροσκάφος που φτιάχτηκε ποτέ! Δεν στολάρει και κάνει ολα τα ακροβατικά. Δεν ειναι "κουκλαρα" αλλα η πτηση του σε αποζημειώνει.
2. P 47 Thanderbοlt της Top flite. Υπέροχο αεροπλάνο με πολύ καλά χαρακτηριστικά. Θα το χαρακτήριζα ώς ενα από τα τιμιότερα πολεμόπουλα. Με τα φλαπς ερχεται σαν κότα για προσγείωση
3. P 51 της Top flite. Η καντιλακ των αιθέρων. Υπέροχο σκάφος με πολύ καλή κατασκευή και φανταστική σπορ πτήση. Ισως το ομορφότερο αεροσκάφος του WWII.
Προσοχή όμως όπως όλα τα p 51 εχει τα κουσούρια του. Εαν το βαλεις σε flat spin βγαίνει πολύ δυσκολα. (κατι που σημβαίνει σε ολα τα P 51)
Κατασκευαστικά και πτητικά τα σκάφη της TF ειναι πολύ μπροστά από τις ανταγωνιστικές εταιρίες.
Μια μικρή προσοχή θελει το ουρεο ροδάκι (βαλε δικιά του ντίζα)

Ελπίζω να σε βοήθησα και να μην σε μπέρδεψα. :p
Οποιο σκάφος και να πάρεις θα χαρουμε να το δουμε στον ουρανό.

ps: Επίσεις πολύ αξιόπιστα και με καλά πτητικά χαρακτηριστικά ειναι τα:
p 40 της VQ
p 36A της black horse
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Νομίζω ότι ο Γιάννης τα είπε όλα.

Θεωρώ και εγώ ότι το P51 είναι ένα πολύ καλό πρώτο War Bird με μακράν καλύτερο το Hellcat.
mrkaza

Απάντηση: Mustang ή Zero?

Δημοσίευση από mrkaza »

Αν και εγω απο Warbird δεν εχω εμπειρια αλλα γενικοτερα τα hangar 9 ειναι πολυ καλα τωρα αν στα warbird αλαζει το θεμα τι να πω :(

Offtopic τα στουκας τι λενε ? :D
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

mrkaza έγραψε: Offtopic τα στουκας τι λενε ? :D

Ποιας εταιρείας? Απο σχεδια του Ζιρόλι, ας πούμε, πετανε τελεια!
mrkaza

Δημοσίευση από mrkaza »

Mogolos έγραψε: Ποιας εταιρείας? Απο σχεδια του Ζιρόλι, ας πούμε, πετανε τελεια!

http://www.blackhorsemodel.com.vn/index.php?mod=new&act=detail&pid=12

Ρωτησα γενικα καθως αυτο δε το εχουν πεταξει ακομα ουτε εξω ειναι φρεσκο πραγμα :D
stefos

Δημοσίευση από stefos »

Παίδες ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.Ο ζυγός γέρνει προς το Mustang .Μπορεί σύμφωνα με τα forum για ARF κιτ της H9 να έχει πολύ δουλεια και μικρές ατέλιες αλλα χαρακτηρίζεται ως απο τα πιο scale 60αρια μαζι με της Top flight (που διαφέρουν ελάχιστα) καμια σχέση με το παλιο Mustang της H9.Η πτήση του δε χαρακτηρίζεται ως scale και οχι sport οπως συνηθίζεται σε αυτή την κατηγορία.Θα δείξει η νεκροψία.....
Απάντηση

Επιστροφή στο “Scale Αεροπλάνα”