ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΣΥΡΑΞΗ
ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΣΥΡΑΞΗ
Δυστηχώς, για άλλη φορά διαπιστώνουμε να ηχούν τα τύμπανα του πολέμου.
Όταν τα πολιτικά παιγχνίδια των μεγάλων, χοντραίνουν τότε, ετοιμάζεται ο πόλεμος, και ο Θεός Άρης ( ο Θεός του πολέμου κατά το Δωδεκάθεο των αρχαίων Ελλήνων ) χαίρεται.
Μετά την αναταραχή στην Αίγυπτο, ακολούθησε η Λυβύη.
Αναταραχές με αίτιο τον καντάφι τον'' εκλεκτό '' του λαού του.
Ο φίλος, του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, που μεσολάβησε για να λυθούν οι διαφορές μεταξύ Καντάφι και Μυτεράν.
Συναντήθηκαν τότε στην έρημο, σε μία τεράστια σκηνή.
Αργότερα, για κάποιο λόγο, μου διαφεύγει τώρα, ο Καντάφι κόντεψε να κάνει πόλεμο με την Αμερική.
Οι ελληνικές εφημερίδες, 'εγραφαν στούς τίτλους τις δηλώσεις του Καντάφι, << Θα ρίξω πυράυλους και θα βουλιάξω την Κρήτη >>.
Ηταν Οκτώβριος, του 1988.
Υπηρετούσα στην Πολεμική Αεροπορία.
Και βέβαια ήμουν στην Κρήτη.
Στο SOUDA BAY πολύ κοντά στην Αμερικάνικη Βάση που ήταν στόχος για τους
πυράυλους του Καντάφι.
Ευτυχώς δεν έπεσαν ποτέ, και δεν έγινε πόλεμος.
Βέβαια, είμασταν επιφυλακή.
Γιατί είμασταν στόχος.
Εννοείται ότι και Αμερικανοί ήταν σε κατάσταση επιφυλακής.
Εξαναγκαστικά και εμείς είμασταν σε κατάσταση επιφυλακής αφού μοιραζόμαστε τον χώρο.
Έτσι περάσαμε αξέχαστες εμπειρίες εκεί, με συσκότηση, ασκήσεις ετοιμότητας, συναγερμούς, φαγητό εκστρατείας, κ.α.
Κάτι σαν την ταινία Πέρλ Χάρμπορ, άν την έχετε δεί.
Βέβαια στην Αθήνα δεν θα είχατε ιδέα από όλα αυτά, φαντάζομε και τα Σαββατόβραδα θα ήταν φωτιά.
Πρίν ένα χρόνο, ο Θείος Καντάφι ( βλέπετε Ανδρέας και Καντάφι, προσφωνούσαν ο ένας τον άλλο αδελφό ) ζήτησε οικονομικά συμφέροντα από την Γαύδο ή την Γαυδοπούλα, λόγω υφαλοκριπίδας, από τον ανιψιό του Γ.Α.Π.
Γιωργάκη.
Τι σου είναι τα οικονομικά συμφέροντα.
Δέν υπολογίζουν ούτε συγγένειες.
Σήμερα, στις ειδήσεις στον ΑΝΤ1 20:00 ανακοινώθηκε η συγκέντρωση Αμερικανών Πεζοναυτών στην Σούδα.
Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε, ότι: η Ελλάς θα βοηθήση με πολεμικά και εμπορικά πλοία.
Άς ευχηθούμε το κακό να σταματήση ώς εδώ, και να μην χυθεί άλλο αίμα.
Όταν τα πολιτικά παιγχνίδια των μεγάλων, χοντραίνουν τότε, ετοιμάζεται ο πόλεμος, και ο Θεός Άρης ( ο Θεός του πολέμου κατά το Δωδεκάθεο των αρχαίων Ελλήνων ) χαίρεται.
Μετά την αναταραχή στην Αίγυπτο, ακολούθησε η Λυβύη.
Αναταραχές με αίτιο τον καντάφι τον'' εκλεκτό '' του λαού του.
Ο φίλος, του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, που μεσολάβησε για να λυθούν οι διαφορές μεταξύ Καντάφι και Μυτεράν.
Συναντήθηκαν τότε στην έρημο, σε μία τεράστια σκηνή.
Αργότερα, για κάποιο λόγο, μου διαφεύγει τώρα, ο Καντάφι κόντεψε να κάνει πόλεμο με την Αμερική.
Οι ελληνικές εφημερίδες, 'εγραφαν στούς τίτλους τις δηλώσεις του Καντάφι, << Θα ρίξω πυράυλους και θα βουλιάξω την Κρήτη >>.
Ηταν Οκτώβριος, του 1988.
Υπηρετούσα στην Πολεμική Αεροπορία.
Και βέβαια ήμουν στην Κρήτη.
Στο SOUDA BAY πολύ κοντά στην Αμερικάνικη Βάση που ήταν στόχος για τους
πυράυλους του Καντάφι.
Ευτυχώς δεν έπεσαν ποτέ, και δεν έγινε πόλεμος.
Βέβαια, είμασταν επιφυλακή.
Γιατί είμασταν στόχος.
Εννοείται ότι και Αμερικανοί ήταν σε κατάσταση επιφυλακής.
Εξαναγκαστικά και εμείς είμασταν σε κατάσταση επιφυλακής αφού μοιραζόμαστε τον χώρο.
Έτσι περάσαμε αξέχαστες εμπειρίες εκεί, με συσκότηση, ασκήσεις ετοιμότητας, συναγερμούς, φαγητό εκστρατείας, κ.α.
Κάτι σαν την ταινία Πέρλ Χάρμπορ, άν την έχετε δεί.
Βέβαια στην Αθήνα δεν θα είχατε ιδέα από όλα αυτά, φαντάζομε και τα Σαββατόβραδα θα ήταν φωτιά.
Πρίν ένα χρόνο, ο Θείος Καντάφι ( βλέπετε Ανδρέας και Καντάφι, προσφωνούσαν ο ένας τον άλλο αδελφό ) ζήτησε οικονομικά συμφέροντα από την Γαύδο ή την Γαυδοπούλα, λόγω υφαλοκριπίδας, από τον ανιψιό του Γ.Α.Π.
Γιωργάκη.
Τι σου είναι τα οικονομικά συμφέροντα.
Δέν υπολογίζουν ούτε συγγένειες.
Σήμερα, στις ειδήσεις στον ΑΝΤ1 20:00 ανακοινώθηκε η συγκέντρωση Αμερικανών Πεζοναυτών στην Σούδα.
Ο υπουργός Εθνικής Αμύνης δήλωσε, ότι: η Ελλάς θα βοηθήση με πολεμικά και εμπορικά πλοία.
Άς ευχηθούμε το κακό να σταματήση ώς εδώ, και να μην χυθεί άλλο αίμα.
Απάντηση: ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ - ΣΥΡΑΞΗ
Σήμερα στην εμκοπμπή του τηλεοπτικού καναλιού Μέγκα,
<< μέγκα Σαββατοκύριακο >> γύρω στίς 07:30'
στις ειδήσεις σε τίτλους ανάμεσα στους υπόλοιπους τίτλους
.............συμπλοκές στην Λυβύη στα περίχωρα της Τρίπολης.
<< μέγκα Σαββατοκύριακο >> γύρω στίς 07:30'
στις ειδήσεις σε τίτλους ανάμεσα στους υπόλοιπους τίτλους
.............συμπλοκές στην Λυβύη στα περίχωρα της Τρίπολης.
Άρχισαν εχθροπραξίες στην Λυβύη.
Ανακοινώθηκε ότι Γαλλικά αεροσκάφη Μιράζ χτύπησαν στόχους εδάφους.
Στην Ερυθρά θάλλασα,
βρίσκονται το Γαλλικό αεροπλανοφόρο ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΩΛ, καθώς και το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο ΕΝΤΕΠΡΑΙΖ.
Ανακοινώθηκε ότι Γαλλικά αεροσκάφη Μιράζ χτύπησαν στόχους εδάφους.
Στην Ερυθρά θάλλασα,
βρίσκονται το Γαλλικό αεροπλανοφόρο ΣΑΡΛ ΝΤΕ ΓΚΩΛ, καθώς και το Αμερικανικό αεροπλανοφόρο ΕΝΤΕΠΡΑΙΖ.
Αεροπλανα γαλλικα κατεστρεψαν 4 αρματα μαχης μεχρι στιγμης.
-
Δέν ξέρω τη χρησιμότητα αυτού του θέματος,αλλά βρε παιδιά ακόμα και στη διασκέδασή μας να βάλουμε τον πόλεμο???Έλεος......!
Κι άμα θέλω να μάθω τι λέει το MEGA και το ANT1,απλά θα ανοίξω την τηλεόραση,δε θα περιμένω να το γράψει κάποιος εδώ.....!
Κι άμα θέλω να μάθω τι λέει το MEGA και το ANT1,απλά θα ανοίξω την τηλεόραση,δε θα περιμένω να το γράψει κάποιος εδώ.....!
Δημήτρη τα έχουμε πει και τα έχουμε ξανά-πει αλλά τα ίδια και τα ίδια.
Απ' ότι φαίνεται το να αναμεταδίδουμε τέτοιου είδους ειδήσεις είναι ευκολότερο από τα να βγάλουμε μια φωτογραφιούλα μόνοι μας και να γράψουμε κάτι που σκεφτήκαμε ή φτιάξαμε και που έχει άμεση σχέση με το forum και το hobby μας.
Ο νοών...νοείτω λοιπόν!
Απ' ότι φαίνεται το να αναμεταδίδουμε τέτοιου είδους ειδήσεις είναι ευκολότερο από τα να βγάλουμε μια φωτογραφιούλα μόνοι μας και να γράψουμε κάτι που σκεφτήκαμε ή φτιάξαμε και που έχει άμεση σχέση με το forum και το hobby μας.
Ο νοών...νοείτω λοιπόν!
Δημήτρης Άρτα έγραψε: ↑Δέν ξέρω τη χρησιμότητα αυτού του θέματος,αλλά βρε παιδιά ακόμα και στη διασκέδασή μας να βάλουμε τον πόλεμο???Έλεος......!
Κοιτάξτε τ'ωρα το κανάλι MEGA
Aναλύσεις των πραγμάτων που γίνονται από ειδικούς.
Καθηγητής πανεπιστημίου και στρατιωτικού ε.α.
Παράλληλα εξηγείται και ο ρόλος της Ελλάδος.
Ο πόλεμος, δυστηχώς φίλε μου είναι στην πόρτα μας.
Για σένα ίσως να θεωρείς ότι είναι μακρυά.
Η Κρήτη, και άλλες περιοχές της Ελληνικής επικράτειας είναι πολύ κοντά, τόσο που δυστηχώς θα βλέπουν αερπλάνα και βαπόρια.
Ίσως να νομίζεις και ότι δεν θα σε επηρεάσει.
Το τί θα κάνεις δικαιωμά σου.
Εδώ είσαι στο χώρο ( ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ).
Το τηλεκοντρόλ είναι στο χέρι σου.
Μήπως έχεις την εντύπωση, ότι παντού δεν συζητούνται αυτά που γράφουμε;
Σίγουρα στα γήπεδα θα συζητούν για το ντέρμπυ Ολυμπιακού και παναθηναικού.~!!
Έάν έχεις κάποια άλλη απορία με χαρά να σε βοηθήσω.+(*)
Τώρα θα δώ MEGA_P_P
Κώστας Μιχαηλίδης έγραψε: ↑Δημήτρη τα έχουμε πει και τα έχουμε ξανά-πει αλλά τα ίδια και τα ίδια.
Ο νοών...νοείτω λοιπόν!
.......................................................................................................
Για βοηθησέ με λοιπόν Κώστα σε παρακαλώ.
Έχω κάνει κάτι λάθος;
Πότε τα έχουμε πεί και τα έχουμε ξαναπεί οι δύο μας;
Αλλά εγώ τα ίδια και τα ίδια;
Εγώ δεν θυμάμαι να έχουμε μιλήσει μαζί για κάτι τέτοιο.
Μία φορά που μιλήσαμε τηλεφωνικά, εάν το θυμάσαι, ήταν για το μοντάζ, και μου είπες να πάω πλάισιο.
Πηγαίνω πλάισιο και αγοράζω και ενημερώνομαι, δεν έχω και ταααα λεφτάαα.
Δεν έχει γίνει κάτι άλλο.
ΕάΝ νομίζεις,
ότι είναι εύκολο να αναμεταδίδεις τέτοιου είδους ειδήσεις, με τις πηγές και να υπογράφεις επώνυμα αυτά που γράφεις,
να σε ενημερώσω φίλε ,
μου δεν είναι έτσι.
Έχεις λάθος.
Τώρα για τις φωτογραφιούλες που λές,
εξηγησέ μου τι εννοείς σε παρακαλώ;
Που είναι η μεγάλη δυσκολία να βγάζεις φωτογραφίες;
Και να φτιάξουμε κάτι, να σκεφτούμε και γράψουμε κάτι που έχει σχέση με το χόμπυ μας;
Αγαπητέ συνάδελφε, εάν μας έρθει ένα τσουνάμι,
ή ένας ΤΡΕΛΛΟΣ μας ρίξει μια βόμβα, 'η μας σύρει σε πόλεμο,
δέν ξέρω ποιοί θα έχουν την άνεση να κάνουν χόμπυ.
Να είσαι σίγουρος, ότι εγώ ούτε χόμπυ θα κάνω, ούτε θα γράφω τότε στο πετάμε.γρ.
Εγώ έχω υποχρεώσεις,
οικογένειες, και παιδιά, και ξεπληρώνω δάνεια, και ξυπνάω νύχτα, για να εργαστώ.
Και παρακολουθώ και μάθήματα τα απογεύματα.
Έχω όνειρα, ελπίδες, και απαιτήσεις από την ζωή.
Και αγωνίζομαι.
Δέ θα αφήσω κανέναν εύκολα να μου χαλάσει τα ταπεινά και ειρηνικά ονειρά μου.
Νομίζω και πολλοί άλλοι και εσείς πάνω κάτω θα έχετε τα ίδια;
Η μήπως όχι;
Περιμένω τις οδηγίες σας.
Ξεκάθαρα και απλά, και πάντα φιλικά.
Μήπως έχω προσβάλει κάποιον και δεν το έχω καταλάβει;
Ας μου το πεί, να το συζητήσουμε και έαν με πείσει ναμήν το ξανακάνω.
Απαντάω στο σχόλιο του Δημήτρη από την Άρτα και συμφωνώ απόλυτα.
Αν θέλω να ενημερωθώ ανοίγω την τηλεόραση η διαβάζω sites με νέα από τον κόσμο.
Δεν απευθύνθηκα σε εσένα άρα δεν χρειαζόντουσαν όλα τα παραπάνω!
Αν θέλω να ενημερωθώ ανοίγω την τηλεόραση η διαβάζω sites με νέα από τον κόσμο.
Δεν απευθύνθηκα σε εσένα άρα δεν χρειαζόντουσαν όλα τα παραπάνω!
-
Τα θέματα της επικαιρότητας απασχολούν και προβληματίζουν όλους μας
Οι καιροί είναι τέτοιοι που η στεναχώρια και πολλές φορές η κατάθλιψη μας περιβάλει
Αυτό που θέλουμε είναι κάποιους στιγμές ηρεμίας Κάποιες στιγμές που η αγάπη για το πετούμενο να τραβήξει το μυαλό μας από τις άσχημες σκέψεις
Χρειαζόμαστε ένα απάγκιο να ξεκουραστούμε πριν μπούμε στην μάχη της καθημερινότητας
Ας αφήσουμε το forum έξω από τα προβλήματα της εποχής
Αυτό είναι και τίποτα άλλο ………. να μη συνεχίζουμε άσκοπα το θέμα.
Οι καιροί είναι τέτοιοι που η στεναχώρια και πολλές φορές η κατάθλιψη μας περιβάλει
Αυτό που θέλουμε είναι κάποιους στιγμές ηρεμίας Κάποιες στιγμές που η αγάπη για το πετούμενο να τραβήξει το μυαλό μας από τις άσχημες σκέψεις
Χρειαζόμαστε ένα απάγκιο να ξεκουραστούμε πριν μπούμε στην μάχη της καθημερινότητας
Ας αφήσουμε το forum έξω από τα προβλήματα της εποχής
Αυτό είναι και τίποτα άλλο ………. να μη συνεχίζουμε άσκοπα το θέμα.
Εγω προσωπικα ενοχλουμαι οταν σε ωραια και ενδιαφεροντα θεματα γραφονται πολυ ασχετα πραγματα (και συμβαινει).
Οταν ομως κατι πολιτικο-κοινωνικο γραφεται στο τοπικ "πολιτικη" που ουτως η αλλως υπαρχει στο φορουμ δεν καταλαβαινω γιατι ενοχλει.
Εχουμε λοιπον την δυναμη στο χερι μας (για την ακριβεια στο ποντικι μας)
να διαβασουμε κατι η οχι.
Αν παρολα αυτα και παλι υπαρχει "προβλημα" τοτε οι διαχειριστες ας καταργησουν τα τοπικ οπως το "πολιτικη".
Τι αλλο ποιο σχετικο δηλαδη να γραφτει σε ενα τετοιο τοπικ;
Οταν ομως κατι πολιτικο-κοινωνικο γραφεται στο τοπικ "πολιτικη" που ουτως η αλλως υπαρχει στο φορουμ δεν καταλαβαινω γιατι ενοχλει.
Εχουμε λοιπον την δυναμη στο χερι μας (για την ακριβεια στο ποντικι μας)
να διαβασουμε κατι η οχι.
Αν παρολα αυτα και παλι υπαρχει "προβλημα" τοτε οι διαχειριστες ας καταργησουν τα τοπικ οπως το "πολιτικη".
Τι αλλο ποιο σχετικο δηλαδη να γραφτει σε ενα τετοιο τοπικ;
-
Αλεξης έγραψε: ↑Αεροπλανα γαλλικα κατεστρεψαν 4 αρματα μαχης μεχρι στιγμης.
Αλέξη, αν αυτό που γράφτηκε είναι ολοκληρωμένη ενημέρωση τότε πάω πάσο.....!
-
Έγινε παράκληση να μη δοθεί συνέχεια στο θέμα
Ενότητες σαν αυτή περί πολιτικής και οικονομίας η και της γενικότερης συζήτησης είναι εργαλεία ελεύθερης έκφρασης για τα μέλη
Κάποιες στιγμές γίνεται κατάχρηση και μονοπωλούν τον χώρο Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταργηθούν αλλά να γίνεται σωστότερη χρήση
Αν θέλουμε πχ να ενημερώσουμε για κάποια εκπομπή μπορούμε να το κάνουμε στο πετάξτε λόγια
Με την κατάλληλη χρήση μπορούν αυτά τα θέματα να συνυπάρξουν με τα μοντελιστικά χωρίς να τα καπελώνουν
Ενότητες σαν αυτή περί πολιτικής και οικονομίας η και της γενικότερης συζήτησης είναι εργαλεία ελεύθερης έκφρασης για τα μέλη
Κάποιες στιγμές γίνεται κατάχρηση και μονοπωλούν τον χώρο Αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να καταργηθούν αλλά να γίνεται σωστότερη χρήση
Αν θέλουμε πχ να ενημερώσουμε για κάποια εκπομπή μπορούμε να το κάνουμε στο πετάξτε λόγια
Με την κατάλληλη χρήση μπορούν αυτά τα θέματα να συνυπάρξουν με τα μοντελιστικά χωρίς να τα καπελώνουν
Πρός Μιχαϊλίδη
Εαν θελω να ενημερωθώ...
...κλείνω την τηλεόραση. :p
Πρός Κριτζά
Δεν υπάρχει καπέλωμα. Συμφωνω με τον Αλεξη, εαν δεν θελετε τετοιες κουβέντες στο πετάμε, βγάλτε τα threts.
Οταν ολος ο κόσμος ασχολείται με την οικονομική του κατάντια και τον πόλεμο που του χτυπάει την πόρτα, λογικό ειναι να γινονται τετοιες κουβέντες και εδώ.
Ισα ίσα, που ειναι θετικό και θεμιτό, εκτός από αεροπλάνα και μοντέλα να κουβεντιάζουμε και θεματα επικαιρότητας. Ειδικά όταν πρόκειται για ιστορικά γεγονοτα, που θα καθορίσουν το μελλον μας και το μελλον των παιδιών μας
Εαν θελω να ενημερωθώ...
...κλείνω την τηλεόραση. :p
Πρός Κριτζά
Δεν υπάρχει καπέλωμα. Συμφωνω με τον Αλεξη, εαν δεν θελετε τετοιες κουβέντες στο πετάμε, βγάλτε τα threts.
Οταν ολος ο κόσμος ασχολείται με την οικονομική του κατάντια και τον πόλεμο που του χτυπάει την πόρτα, λογικό ειναι να γινονται τετοιες κουβέντες και εδώ.
Ισα ίσα, που ειναι θετικό και θεμιτό, εκτός από αεροπλάνα και μοντέλα να κουβεντιάζουμε και θεματα επικαιρότητας. Ειδικά όταν πρόκειται για ιστορικά γεγονοτα, που θα καθορίσουν το μελλον μας και το μελλον των παιδιών μας
-
βρέ Γιάννη παπατρέχα διάβασες τι έγραψα .........δεν είναι και τόσο δυσνόητο