Ειμαι πρωτάρης...δε βρισκω καλα εκπαιδευτικα ομως

Απάντηση
ubhae

Ειμαι πρωτάρης...δε βρισκω καλα εκπαιδευτικα ομως

Δημοσίευση από ubhae »

Γεια χαρα, τις τελευταιες μερες πεταω στον phoenix ενα μικρακι αεροπλανακι ενα cessna.
Θελω λοιπον να παρω κατι αντιστοιχο το οποιο προοριζεται να πεσει αρκετες φορες σε παχυ χορταρι, δε θελω απο φελιζολ, ελεγα κατι πιο πλαστικο με πληθωρα ανταλλακτικων να αντεξει και λιγο συρσιμο στο χορταρι.
(γιατι ως γνωστον ολα απογειωνονται, ή προσγειωση ειναι που ειναι πικρα)
Εχω ηδη τηλεκατευθυνση 7καναλη ελικοπτερικη της wfly ικανη να "σωζει" εως 10 configuration για ελικοπτερα ή αεροπλανα. και αλλους 2 δεκτες που αναμενουν μεσα στο σφραγισμενο κουτακι τους.
Ψαχνω για κατι που θα με βαλει στο κλιμα, οπως εκανα με το lama για ελικοπτερα ψαχνω κατι αντιστοιχο σε αεροπλανο. (που να μη διαφερει στη χρηση απο το cessna) εψαξα το μοντελο του εξομοιωτη σε καποια μαγαζια αλλα δεν ειναι καποιο επισημο και δεν ξερανε για τι μιλαω, αυτα που μου προτεινανε μου φανηκανε πολυ "ευθραυστα". Δε ξερω κι απο αυτα αλλα μου φανηκαν ετοιμα να λιωσουν αν ζεσταθει το μοτερ.

Απο που να ξεκινησω να κοιταω? δε με νοιαζει αν θελει συναρμολογηση τα παω καλα κι εχω και υπομονη κι εργαλεια κι απ ολα (ειμαι χρηστης τηλεκ. αυτοκινητων, ελικοπτερων, και σκαφους)

Απαραιτητη προυποθεση να υπαρχει διαθεσιμοτητα ανταλλακτικων και να ειναι καποιο μοντελο ευρειας χρησης ετσι ωστε ψαχνοντας στο ιντερνετ να βρισκω πραματακια γι αυτο και hints.
Ευχαριστω για το χρονο σας.
thanos_marko

Απάντηση: Ειμαι πρωτάρης...δε βρισκω καλα εκπαιδευτικα ομως

Δημοσίευση από thanos_marko »

Καλώς Ήρθες..

Προτείνω να κοιτάξεις εδώ : http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=7623
.

Προσωπικά σου προτείνω να ξεκινήσεις με ένα μοντέλο τύπου easystar. Το Original της Multiplex είναι πραγματικά αθάνατο και αντέχει σε κάθε είδους κακομεταχείριση.

Υ,
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Φιλε μου καλημερα
Θα ηθελα να σου επισημανω οτι το Cessna δεν ειναι ενα μοντελο για πρωταρηδες.Ειδικα αυτα του μεγαλου μεγεθους . Δυστυχως τα πολυεστερικα μοντελα δεν κανουν για αυτην την δουλεια που θελεις να κανεις ,γιατι ειναι βαρια, οποτε μαλλον θα πρεπει να πας για κατι απο ενα καλο EPP. ( ενας τυπος φελιζολ πολυ γερος ) Με αυτο μπορεις να του κανεις οτι θελεις και να το επισκευαζεις οσες φορες θελεις ωσπου να μαθεις να προσγειωνεσαι σωστα.Ολα εχουν ανταλακτικα ειδικα αυτα της Multiplex.Θα πρεπει στην αρχη να κανεις αυτην την παραχωρηση εως οτου μαθεις.
Αγγελος
ΑνδρεαςΛ

Δημοσίευση από ΑνδρεαςΛ »

Θα συμφωνήσω και 'γω με το Easystar της Multiplex. Είναι τόσο ανθεκτικό, που δεν χρειάζεται καν να ανησυχείς για ανταλλακτικά.....

Τα δάκτυλα σου εκπαιδεύονται με αυτά και μετά πας σε άλλα μοντέλα.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

easystar ανθεκτικό σταθερό αεροπλάνο και ανεμόπτερο Το μόνο αρνητικό η έλλειψη τροχών που θα σε βάλει στην σωστή σειρά απογείωση-πτήση -προσγείωση
easycub στην ίδια ποιότητα Πολύ κοντά σε αυτό που λες cessna με τροχούς λίγο ποιο απαιτητικό από το easystar αλλά βατό για αρχάριο που στην πορεία μπορεί να το αναβαθμίσει Δεν κάνει για ανεμοπορία
Wilga 2000 sapac Οικονομικό εύκολο πτητικά σε χειρότερη ποιότητα από τα multiplex αλλά με πολύ φθηνά ανταλλακτικά
Μακριά από πακέτα RTF
Πολύ καλή αρχή μπορείς να κάνεις και με πολλά θερμικά μοντέλα που σε βάζουν για τα καλά στο παιχνίδι
ubhae

Δημοσίευση από ubhae »

Ευχαριστω πολυ.
Ξεκιναω googling να βρω μαγαζια/ανταλλακτικα/κοστος αποκτησης/κοστος συντηρησης/επισκευης κλπ.

Τουλαχιστον τωρα ξερω απο που να ξεκινησω.
ttttakis

Δημοσίευση από ttttakis »

φιλε μου αν δεν εχεις καλο διαδρομο ενα ειναι παντος εδαφους.το funcub της multiplex.δεν παθαινει τιποτα και πτητικα ειναι απλως παιχνιδι.
Apostolis

Δημοσίευση από Apostolis »

Ως αρχαριος κι εγω φιλε μου μετα απο ελαχιστο χρονο πτησης με υψηλοπτερυγο και εξομειωτη πηγα στο T-28 της Parkzone και βρηκα την υγεια μου.Απλα φροντισε για αρχη να εχεις χωρο για ασφαλη προσγειωση.Πιθανον με καλη εξασκηση στον εξομειωτη να ξεκινησεις κατευθειαν με ενα τετοιο.Αλλωστε κι εγω με το υψηλοπτερυγο δεν επαιξα παραπανω απο 20-30 λεπτα.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά Αεροπλάνα”