Ζυγισμα αεροσκαφους και πως στερεωνουμε το μολυβι
Ζυγισμα αεροσκαφους και πως στερεωνουμε το μολυβι
Εδω και καιρο φτιαχνω ενα Hellcat και επιτελους μπορεσα να βρω μολυβι για βαρος μπροστα. Εχω βαλει στον Saito τον κινητηρα ενα σχαρακι απο αποχετευση και εχω βρει και μολυβι το οποιο αναρωτιεμαι πως το δενουμε στο σχαρακι. Η απορια μου ειναι γιατι το μολυβι ειναι μαλακο και αν το δεσω με 'tie-up' η σύρμα φοβαμαι μηοως με τις δονήσεις κοπει το μολύβι ή το σύρμα.
Καμμια ιδεα (μηπως και πεταξει καποια στιγμή) ;
Σπυρος
Καμμια ιδεα (μηπως και πεταξει καποια στιγμή) ;
Σπυρος
-
Απάντηση: Ζυγισμα αεροσκαφους και πως στερεωνουμε το μολυβι
Εγώ είχα βρεί σε παλιατζίδικο κομμάτια μολύβι τα οποία ήταν σωληνωτά και ζύγιζαν 50γρ. το καθένα.
Πήρα δεματικά πλαστικά απο αυτά που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρολόγοι, και περνώντας το δεματικό απο μέσα, το έδεσα απο την κάτω πλευρά του μπράτσου της βάσης του κινητήρα. Ετσι δεν ακουμπούσε επάνω στην μηχανή και ταυτοχρόνως έβαζα όσα ήθελα.
Με εναν παρόμοιο τρόπο μπορεί να γίνει και με αυτό της φωτογραφίας.
Εξαρτάται σε τι μορφή έχεις το μολύβι και πως θέλεις να το στερεώσεις. Δες αν μπορείς να του κάνεις 2 τρύπες και να το στηρίξεις με σύρμα.
Πάντως να κοπεί το μολύβι ή το σύρμα μου φαίνεται λίγο δύσκολο. Γιατί ή θα πρέπει να το έχεις δέσει πολύ σφιχτά, ή το σύρμα να είναι ψιλό ή το μολύβι να είναι σε φύλλο ψιλό.
Πήρα δεματικά πλαστικά απο αυτά που χρησιμοποιούν οι ηλεκτρολόγοι, και περνώντας το δεματικό απο μέσα, το έδεσα απο την κάτω πλευρά του μπράτσου της βάσης του κινητήρα. Ετσι δεν ακουμπούσε επάνω στην μηχανή και ταυτοχρόνως έβαζα όσα ήθελα.
Με εναν παρόμοιο τρόπο μπορεί να γίνει και με αυτό της φωτογραφίας.
Εξαρτάται σε τι μορφή έχεις το μολύβι και πως θέλεις να το στερεώσεις. Δες αν μπορείς να του κάνεις 2 τρύπες και να το στηρίξεις με σύρμα.
Πάντως να κοπεί το μολύβι ή το σύρμα μου φαίνεται λίγο δύσκολο. Γιατί ή θα πρέπει να το έχεις δέσει πολύ σφιχτά, ή το σύρμα να είναι ψιλό ή το μολύβι να είναι σε φύλλο ψιλό.
- Συνημμένα
-
- molibiasirtis.jpg (34.33 KiB) Προβλήθηκε 136 φορές
-
Πολύ καλή λύση είναι τα καταδυτικά βάρη Υπάρχουν απο 10 gr έως 1kgr Δένουν ευκολα με δεματικό
- Συνημμένα
-
- SDC10734.jpg (50.63 KiB) Προβλήθηκε 136 φορές
-
- SDC10729.jpg (47.83 KiB) Προβλήθηκε 136 φορές
χρησιμοποιώ τα βαράκια που βάζουν οι τεχνικοί ελαστικών για να ζυγοσταθμίσουν τις ζάντες αυτοκινήτων. Είναι διαβαθμισμένα ανάλογα με το βάρος τους. Μια επίσκεψη στον λαστιχά σου θα σε βοηθήσει πιστεύω.
Έχεις υπολογίσει πόσο βάρος χρειάζεσαι;
Έχεις υπολογίσει πόσο βάρος χρειάζεσαι;
-
Αυτά τα βαράκια είναι πολύ πρακτικά για μικρά μοντέλα η ανεμόπτερα Οταν δεν έχουμε να κάνουμε με μεγάλο βάρος όπως μισό η ένα κιλό που χρειάζονται κάποια μοντέλα
Ομορφα ας ανεβασουμε τον βαθμο δυσκολιας λγιο (μια που δεν πεταξα αυτο το ΣΚ). Αγορασα μολυβι απο υδραυλικα (5 euro το κιλο!!!!) το οποιο αφου εβγαλα ολο τον θυμο μου με ενα σφυρι χτυπώντας το, έκανα πλακα. Εκοψα και υπολογισα το βαρος και τωρα έχω 2 πλακες 5cm Χ 8 cm (περιπου) που θελω να τις δεσω στο σχαρακι.
Η ερωτηση ειναι να κανω δυο τρυπες και να περασω βιδες ωστε να τα δεσω πανω στη σχάρα η αρκεί το δεματικο των ηλεκτρολογων.
Το βαρος που του βαζω ειναι περιπου 320 gr
Σπυρος
Η ερωτηση ειναι να κανω δυο τρυπες και να περασω βιδες ωστε να τα δεσω πανω στη σχάρα η αρκεί το δεματικο των ηλεκτρολογων.
Το βαρος που του βαζω ειναι περιπου 320 gr
Σπυρος
-
Η ερωτηση ειναι να κανω δυο τρυπες και να περασω βυδες ωστε να τα δεσω πανω στη σχάρα η αρκη το δεματικο των ηλεκτρολογων.
Οτι και να βάλεις αρκεί. Στην περίπτωση του δεματικού να προσέξεις να μην ακουμπάει σε θερμή επιφάνεια και σου λιώσει.
Ακόμη καλύτερη λύση είναι να βάλεις βίδες με τις ανάλογες ροδέλλες και παξιμάδια σε συνδυασμό με κόλλα σπειρωμάτων. Μετά μην φοβάσαι τίποτα.
-
εγω ειμαι παντα τις αποψης οσο πιο ελαφρυ το αεροπλανο τοσο καλυτερα παντα το πρωτο που κανω για να ζυγισει ειναι να εκμεταλλευτώ τα βαρια κομματια του αεροπλανου(μπαταριες)θα σου προτεινα να βαλεις οσο πιο πολυ μπροστα την μπαταρια(η οτιδηποτε)!ετσι θα γλυτωσεις βαρος!!
Α ξεχασα να πω πως το μολυβι που εβαλα ζυγιζει μαζι με την μπαταρια βεβαια. Ευχαριστω Γιωργο
Γεια σας.Να πω και εγω τι κανω στα δικα μου μοντελα.Εκτος απο την μπαταρια που την βαζω ακριβως πισω απο το firewall, αν χρειαστει εξτρα βαρος εκει ακριβως βαζω και το μολυβι.Εχω μολυβια ψαρεματος, τα τυλιγω με αφρολεξ, και τα βαζω κατω απο το ντεποζιτο (πισω ακριβως απο το firewall).H μπαταρια ειναι απο την πανω μερια του ντεποζιτου (και αυτη με αφρολεξ).Και ποτε δεν ειχα προβλημα να μετακινηθει η οτιδηποτε.
Καλησπέρα στα παιδιά.
Εγώ κόλλησα βαρίδια ζυγοστάθμισης, εσωτερικά στο κοουλ το P51 που έχω.Πιστεύω να μην φύγουνε .
Εγώ κόλλησα βαρίδια ζυγοστάθμισης, εσωτερικά στο κοουλ το P51 που έχω.Πιστεύω να μην φύγουνε .
Πρέπει να είσαι πολυ προσεχτικός με την στερέωση στο cowl,γιατί φεύγουν εύκολα με το κραδασμό.Αν έχεις χώρο βάλτα στο firewall με βίδες.
Μια άλλη λύση για το cowl είναι η θερμόκολλα.
Έχω κολλήσει μολύβι στο cowl με θερμόκολλα και έκατσε καλά.
Όταν θέλησα να βγάλω μερικά γραμμάρια ζέστανα με το πιστόλι θερμού αέρα και βγήκαν σχετικά εύκολα.
Απλά στο συνολικό βάρος καλό είναι να υπολογιστεί και το βάρος της κόλλας.
Είχα βάλει 150γρ μολύβι ας πούμε και 50γρ επιπλέον μπορεί να ήταν η κόλλα.
Έχω κολλήσει μολύβι στο cowl με θερμόκολλα και έκατσε καλά.
Όταν θέλησα να βγάλω μερικά γραμμάρια ζέστανα με το πιστόλι θερμού αέρα και βγήκαν σχετικά εύκολα.
Απλά στο συνολικό βάρος καλό είναι να υπολογιστεί και το βάρος της κόλλας.
Είχα βάλει 150γρ μολύβι ας πούμε και 50γρ επιπλέον μπορεί να ήταν η κόλλα.
ankon έγραψε: ↑Πρέπει να είσαι πολυ προσεχτικός με την στερέωση στο cowl,γιατί φεύγουν εύκολα με το κραδασμό.Αν έχεις χώρο βάλτα στο firewall με βίδες.
Καλησπέρα,το σκέφτηκα αυτό , για αυτό τον λόγο τα κόλλησα επιπλέον.