Νεα απο τη Σερβια

Skropi

Νεα απο τη Σερβια

Δημοσίευση από Skropi »

Καταρχας γεια σε ολους! Σημερα επισκεφθηκα το μοντελολιβαδι μας εδω στο Κραγκουγεβατς. Στο λινκ βλεπετε μια ωραια αεροφωτογραφια του χωρου http://www.rcfly4um.org/index.php?action=dlattach;topic=8828.0;attach=9751;image
. Ο χωρος ειναι απιστευτος, πολυ μεγαλος, χωρις καθολου μα καθολου περαστικους/περιεργους, μακρια απο καθε δρομο και κτισματα. Ενα μικρο θεματακι(μικρο ομως),ειναι το οτι δεν υπαρχει μπετον, η απογειωση/προσγειωση γινεται στο χορταρι, και το εδαφος δεν θα ελεγα οτι ειναι ιδιαιτερα ομαλο, αν και με λιγη προσοχη δνε υπαρχει προβλημα(δεν ειναι και εργοταξιο). Χωρις landing gear βεβαια προσγειωνονται ολα με απολυτη ασφαλεια,αν και εχω δει βιντεακια απο το χωρο οπου με ροδες δεν υπαρχει θεμα. Ακομα λογω των εορτων δεν εχω πεταξει,αλλα θα επανελθω με φωτο απο την πρωτη μου πτηση εδω! Προσκληση προς ολους να ερθετε να πεταξετε, το σπιτι μου εινια μεγαλο και ολοι οι καλοι χωρανε +(*)
Skropi

Απάντηση: Νεα απο τη Σερβια

Δημοσίευση από Skropi »

Ξεχασα να αναφερω οτι αυτος ο χωρος ειναι στην ουσια μεσα στην πολη,και μας εχει παραχωρηθει απο το δημαρχο. 10 χλμ εξω απο την πολη εχουμε αλλον εναν χωρο ο οποιος εχει και κανονικο διαδρομο(σχεδον), και 40χλμ απο την πολη μας ( απο το σπιτι μου στο μενιδι ο μαραθωνας ειναι 33χλμ,αρα δεν ειναι και μακρια), εχουμε κανονικο αεροδρομιο που εχουμε αδεια να πεταμε!
Corsair

Δημοσίευση από Corsair »

Καλησπέρα φίλε μου+(*)
Χριστός Ανέστη.

Προσπαθώ να δώ την εικόνα από το λίνκ που δίνεις, αλλά μάταια.
Πρέπει να κάνω εγγραφή στο Γιουγκοσλάβικο φόρουμ, για να μπώ και να δώ._P_P

Από το Νίς απέχεις πολύ;
Η πρόσκληση ισχύει πραγματικά;

Η αδελφή μου σπούδαζε στο βελιγράδι, και ποτέ δεν κατάφερα να πάω, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Απο εργασία πως πάει; Γιατί από ότι θυμάμε είχαν μεγάλο πρόβλημα.

Καλή διαμονή, και καλές πτήσεις.@P@

Άμα μπορείς βάλε εσύ καμμιά φωτό.

Τυχερέέέ, θα πετάς και σε αεροδρόμιο.
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Απο το Νις ειμαστε σχετικα κοντα,γυρω στα 140 χιλιομετρα(στη μεση της διαδρομης Νις-Βελιγραδι). Και εγω Βελιγραδι σπουδαζα! Κοιτα, προβλημα υπαρχει, οπως και να το κανεις η κριση ειναι παγκοσμια,απλα εδω δεν εχουμε τα νοικια οποτε μας ηρθε καπως καλυτερα. Η προσκληση φυσικα και ισχυει! Οσο για το μερος 44° 0'57.54"Β 20°53'31.15"Α , ολο αυτο το λιβαδι ( γυρω απ οτο χωρισμα απο θαμνους) ειναι δικο μας! Δεν μπορω να εξηγησω ακριβως τα ορια του αλλα ειναι οσο μεγαλο χρειαζεται για να πεταξει το οτιδηποτε :) Στο Σερβικο φορουμ υπαρχει ενας που φτιαχνει κιτ απο εξιλασμενη πολυστερινη κα ιτα πουλαει 25 ευρω,με υποστηρηξη απο ανταλλακτικα. Κανει τρομακτικα καλη δουλεια, απλα θελουν βαψιμο. Εχουν ανοιγμα φτερου 880χιλ, αλλα παιρνει και παραγγελιες, εγω τον εβαλα να μου φτοιαξει ρεζερβα φτερο για το apprentice και μου κοστισε 15 ευρω,ενω το κανονικο εχει γυρω στα 40-45 ευρω!
Corsair

Δημοσίευση από Corsair »

ΕΥΡΗΚΑ!

Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν, που βρίσκεται το πεδίο πτήσεως που μας περιγράφει ο φίλος μας Skropi, θα πατήσουν πάνω στον σύνδεσμο και.........
μόλις ανοίξει η σελίδα του Σέρβικου φόρουμ θα πάνε με το ποντίκι πάνω ΄τερμα δεξιά εκεί που γράφει........ αναζήτηση ( search ).

Ακριβώς κάτω γράφει:
News:
SUBOTICA FLY 2012 21.04.2012.

Πατάμε πάνω, αριστερό κλίκ, και ανοίγει καινούργια σελίδα και ..........βλέπουμε τον χάρτη.

Είναι, εάν δεν κάνω λάθος, στο αεροδρόμιο Σουμπότικα._Β_Ο

Το αεροδρόμιο είναι γνωστό με το όνομα Μπίκοβο ( Bikovo ) το οποίο χρησιμοποιείται κυρίως για αεραθλητικές δραστηριότητες.@P@

Έχει διάδρομο μήκους 1.200 μέτρων, και πλάτους 100 μέτρων με γρασίδι .@P@

Νομίζω είναι πολύ καλή περιοχή για μοντελιστική δραστηριότητα.

Και μερικά στοιχεία.
Airport type Civil
Location Subotica
Elevation AMSL 358 ft / 109 m
Coordinates 46°01′21.50″N 19°42′23.02″ECoordinates: 46°01′21.50″N 19°42′23.02″E
Runways
Direction Length Surface
ft m
15/33 3,937 1,200 Grass
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Αυτο το αεροδρομιο ειναι καπως μακρια,το μερος που πεταμε στην πολη θα το βρειτε απο τις συντεταγμενες που εδωσα. Βεβαια σε ακτινα 40χλμ εχει παρα πολλα μερη για πτησεις! (Σουμποτιτσα προφερεται, το c ειναι παντα τσ-μαθηματα σερβικων!). Εμενα με το λινκ μου βγαζει μονο μια φωτογραφια,μηπως επειδη ειμαι μελος στο φορουμ τους???
Corsair

Δημοσίευση από Corsair »

Skropi έγραψε: Αυτο το αεροδρομιο ειναι καπως μακρια,το μερος που πεταμε στην πολη θα το βρειτε απο τις συντεταγμενες που εδωσα. Βεβαια σε ακτινα 40χλμ εχει παρα πολλα μερη για πτησεις! (Σουμποτιτσα προφερεται, το c ειναι παντα τσ-μαθηματα σερβικων!). Εμενα με το λινκ μου βγαζει μονο μια φωτογραφια,μηπως επειδη ειμαι μελος στο φορουμ τους???

Η αδελφή γελάει όταν της διαβάζω σερβικά. :D

Έμαθα μόνο καλά αμερικανοεγγλέζικα.

Και τώρα μου λένε ότι πρέπει να μάθω και γερμανικά._Β_Ο

Δηλαδή πετάτε εκτός του αεροδρομίου;

Σε κάποιο οργανωμένο χώρο; Δεν κατάλαβα καλά από τα γραφομενά σου.
Έχεις σκάιπ ή φαίησμπουκ;
Να μιλήσουμε;
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Μεσα στην πολη(κραγκουγεβατς) εχουμε ενα χωρο που δεν ειναι αεροδρομιο,οπως ειπα στο πρωτο ποστ ειναι μοντελολιβοδο,αν εχεις το phoenix sim σιγουρα εχεις μια ιδεα(μας εχει παραχωρηθει και ειναι μακρια απο κοσμο/σπιτια,κυνδινος μηδεν απο πτωση!) Βεβαια σχετικα κοντα(40χλμ) εχουμε και κανονικο αεροδρομιο(αν και ακομα πιο κοντα υπαρχει και αλλο μερος αλλα δνε εχω παει ακομα να το δω απο κοντα)!
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Αυριο το πρωι εχουμε επιτελους πτηση!!! Ο καιρος αποφασισε να μας κανει το χατηρι, οποτε αυριο στο λιβαδι θα πετανε περηφανα τα μοντελα μας. Οποιος θελει μπορει να ερθει κατα τις 11 τοπικη ωρα(12 ελληνικη) +(*)
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Οι πρωτες δυο φωτογραφιες,ακολουθουν οι υπολιπες καθως και σχολια!
Συνημμένα
DSC00211[1].jpg
DSC00211[1].jpg (98.3 KiB) Προβλήθηκε 824 φορές
DSC00210[2].jpg
DSC00210[2].jpg (94.33 KiB) Προβλήθηκε 824 φορές
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Και οι υπολοιπες. Λοιπον, σημερα επιτελους δεν ειχαμε βροχη(και ευτυχως δεν θα ξαναεχουμε), και πεταξαμε. Για κακη μας τυχη,ενω δεν φυσαει ΠΟΤΕ εδω στη Σερβια, σημερα αποφασισε ο καιρος να γινει ελληνικος, ειχαμε αερα πολυ, μα πολυ,φυσικα μετα τις 3 που σταματησαμε να πεταμε σταματησε και τελειως ο αερας, απολυτη απνοια. Δεν με λενε αδικα κατσικοποδαρο. Ο χωρος ειναι τελειος, απλα πρεπει να ασχοληθουμε λιγο να κουρεψουμε το χορταρι γιατι ακομα και με 3 ιντσες ροδες δεν σηκωνετε αεροπλανο με ασφαλεια.
Τωρα ειναι η ωρα να πω και ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ στον κορυφαιο εκπαιδευτη της υφηλιου, τον Αντωνη Κριτζα. Ακολουθει ο λογος. Σημερα πεταξα εγω με το παιδι που βλεπετε στη φωτο,ο οποιος δεν ειναι ιδιαιτερα εμπειρος,ξερει να πεταει,αλλα δεν ειναι και παλια καραβανα. Ειχα αγχωθει αρκετα που δεν ειταν και παλαιοτερο ιμαζι μας,αλλα ειπα οτι αν δεν πεταξω και σημερα δεν θα πεταξω ποτε. Ο Μπογιαν(ετσι λεγεται). βλεποντας με λιγο αγχωμενο,μου προσεφερε να πεταξω το pusher jet που βλεπετε στη φωτο, εχοντας μονο elevons κολλησα λιγο αλλα ειπα δεν παει στο καλο, διπλα μου θα ειναι,αμα εχω προβλημα θα παρει την τ/κ και θα το σωσει. Λοιπον, αν εξαιρεσουμε το οτι το εχασα περιπου 5-6 φορες, λογω του σχηματος και του χρωματος,αλλα και οτι το πηγαινα μακρια(το εβρισκα μονος μου παντως), το πεταξα πολυ καλυτερα απο οτι πετουσα το apprentice στην Ελλαδα!!!! Δεν το πιστευα, αλλα μαλλον λογο γεωμετριας δεν το επηρεαζει ο αερας,δεν ξερω τι να υποθεσω. Εχοντας παρει κουραγιο βαζω μπαταρια στο apprentice. Η απογειωση με hand launch λογω του χορτου. Το πεταξα πολυ πολυ καλυτερα απο τις πρωτες μου πτησεις!!!!! Δεν χρειαστηκε να παρει την τ/κ στα χερια του ουτε για την προσγειωση!!! Το εφερα για προσγειωση την πρωτη φορα, και ηρθε ομορφα ακριβως εκει που ηθελα και γλυκα ακουμπησε κατω,βεβαια λογο του ανωμαλου εδαφους(ισως και λογο της απειριας μου), τουμπαρε πολυ ελαφρα, φανηκε ομως οτι κατεβηκε ομαλοτατα. Να πω την αληθεια στην δευτερη προσγειωση,αν και εκανα εξασκηση με το να το φερνω συνεχεια και καλα για προσγειωση, μου εφυγε μακρια, και ενω μεν το κατεβασα σχετικα ομαλα, το βρηκα αναποδα το καημενο. Καμια ζημια φυσικα, εκτος απο κατι μικρες γρατζουνιες στο φτερο απο κατι αγκαθια!!!!!!
Αντωνη ειχες δικιο, ειμουν οντως ετοιμος να το πεταξω μονος μου!!! Απλα δεν μορω να καταλαβω γιατι μου φανηκε τοσο ευκολο το τζετ, ειναι ευκολα γενικα σαν μοντελα?
Συνημμένα
DSC00214[1].jpg
DSC00214[1].jpg (126.38 KiB) Προβλήθηκε 824 φορές
DSC00213[1].jpg
DSC00213[1].jpg (98.66 KiB) Προβλήθηκε 824 φορές
DSC00212[1].jpg
DSC00212[1].jpg (97.97 KiB) Προβλήθηκε 824 φορές
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Συγχαρητήρια για την πρώτη solo πτήση Βαγγέλη και σε ευχαριστώ για τα καλά λόγια αλλά υπερβάλεις
Μόνος έκανες ότι έκανες
Τα μοντέλα σαν του φίλου σου μόνο εύκολα δεν λέγονται μια και είναι γρήγορα ,απότομα και σχετικά δύσκολα στο μάτι οπότε φαίνεται ότι το sim και οι πρώτες πτήσεις που κάναμε μαζί έπιασαν τόπο
Σιγά σιγά θα σου φαίνεται όλο και ποιο εύκολο
Του χαιρετισμούς στους συμοντελιστές της Σερβίας
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Ισως να υπερεβαλα λιγο, το θεμα ειναι οτι καταφερες ευκολα να μου αποβαλεις το αγχος,οποτε ολα τα αλλα ηρθαν απο μονα τους. Ο χωρος ειναι πραγματικα υπεροχος παντως, απλα το μονο που μενει ειναι να λιγο να συμαζεψουμε ωστε να εχουμε καλο διαδρομο,γιατι ενω τα μεγαλα θερμικα λογω βατους "πατανε" καλα, τα μικροτερα ηλεκτρικα εχουν ενα θεμα. Για την επομενη πτηση παντως θα τις βγαλω τις ροδες τελειως και θα κανω belly landing, μιας που δεν εχει νοημα μιας και δεν τσουλαει.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

προπέλες έχεις ?? γιατί μάλλον θα χρειαστούν!!!!
Skropi

Δημοσίευση από Skropi »

Εχω μια εξτρα,το κακο ειναι οτι δεν βρισκω ευκολα 11χ8,αλλα θα παραγειλω απο hobbyking ξυλινες 11χ8 να εχω για ωρα αναγκης.
Απάντηση

Επιστροφή στο “Αερομοντελισμός και ο αεραθλητισμός του εξωτερικού”