Τηλεκατεύθυνση - Ποια προτείνετε;
Απάντηση: Τηλεκατεύθυνση - Ποια προτείνετε;
Πεστα Wizard, πεστα.
Αγγελε, ο Γατος πεταει 2.4 Futaba με 12Ζ τ/κ
Παλιοφουταμπακιας κι αυτος..
Αγγελε, ο Γατος πεταει 2.4 Futaba με 12Ζ τ/κ
Παλιοφουταμπακιας κι αυτος..
- Dell Gatto Grande
μονο 2.4 παντού και σε jet.
είχα κάνει πολλά test και δε μπόρεσα να προκαλέσω πρόβλημα.
μεταξύ πομπού και δεκτη σε ένα jet
μπορούν να μπούν ανάμεσα:
μεγάλες μεταλλικές επιφάνειες(εξάτμιση κινητήρας)
μεγάλος όγκος καυσιμων 3.5 λίτρα
πολλές καλωδιώσεις και άτρακτος με ενίσχυση carbon..
...κανένα πρόβλημα εκεί που όλα τα υπόλοιπα γονατίζουν.
...μετά έχουμε και τις παρεμβολές στα δάχτυλα...::)
p.s. foto hotspot jet
είχα κάνει πολλά test και δε μπόρεσα να προκαλέσω πρόβλημα.
μεταξύ πομπού και δεκτη σε ένα jet
μπορούν να μπούν ανάμεσα:
μεγάλες μεταλλικές επιφάνειες(εξάτμιση κινητήρας)
μεγάλος όγκος καυσιμων 3.5 λίτρα
πολλές καλωδιώσεις και άτρακτος με ενίσχυση carbon..
...κανένα πρόβλημα εκεί που όλα τα υπόλοιπα γονατίζουν.
...μετά έχουμε και τις παρεμβολές στα δάχτυλα...::)
p.s. foto hotspot jet
- Συνημμένα
-
- DSC_8947-640.jpg (39.51 KiB) Προβλήθηκε 123 φορές
-
- Xv63124.jpg (79.12 KiB) Προβλήθηκε 123 φορές
-
- Gb90580.jpg (77.61 KiB) Προβλήθηκε 123 φορές
Ωραια 2.4 λοιπον...
αντε μαθε το μενου της futaba τωρα...
Περιμενω λοιπον την 10C με 2.4 module
Κατοχος jr τοσα χρονια και ο ..προδοτης >:(
παω σε futaba.Αλλα ετσι οπως τα πατε ,μου καθετε καλυτερα
το 2.4 FH.Aπλα ελπιζω να εχει ευκολο μενου.
Υπαρχει καποια ιδιαιτεροτητα με τον 2.4 δεκτη και το power box
που εχω?Χρειαζετε κατι να προσεξω στον δεκτη 2.4?
Οι παρεμβολες στα δακτυλα ...!? δεν φευγουν με τα 2.4!!??!!??:D:D=B=
αντε μαθε το μενου της futaba τωρα...
Περιμενω λοιπον την 10C με 2.4 module
Κατοχος jr τοσα χρονια και ο ..προδοτης >:(
παω σε futaba.Αλλα ετσι οπως τα πατε ,μου καθετε καλυτερα
το 2.4 FH.Aπλα ελπιζω να εχει ευκολο μενου.
Υπαρχει καποια ιδιαιτεροτητα με τον 2.4 δεκτη και το power box
που εχω?Χρειαζετε κατι να προσεξω στον δεκτη 2.4?
Οι παρεμβολες στα δακτυλα ...!? δεν φευγουν με τα 2.4!!??!!??:D:D=B=
Καλημερα,
Ειμαι χρηστης JR απο το 1992, την εποχη εκεινη οι JR ΤΚ ηταν κατι σαν τα εξωτικα φρουτα σε σχεση με τις Futaba που ηταν αρκετα "mainstream". Το stick της JR εκεινη την εποχη ΝΑΙ ειχε καλυτερη ποιοτητα και σαν πομπος "κουμπωνε" καλυτερα στα χερια σου.
Απο το 1992 μεχρι και το περασμενο Σαββατο πετουσα μονο με JR χωρις απολυτως κανενα προβλημα και πραγματικα χαιρομαι για τις πολλες πτησεις που εχω κανει με αυτο το συστημα απροβληματιστα και μαλιστα σε δυσκολες συνθηκες (καυσωνα) 38'C υπο σκια κτλ. με εντονη χρηση (η μια πτηση μετα την αλλη). Ποτε δε με προδωσε.
Οταν αποφασισα να μπω στα 2.4GHz η αποφαση ηταν δυσκολη. Τα στατιστικα απο διεθνεις αγωνες δειχνουν οτι πιλοτοι παγκομιας κλασσης οι οποιοι δεν ειναι sponsored επιλεγουν Futaba στα 2.4GHz και φαινεται πως το συστημα εχει δοκιμαστει αρκετα και σε jet. Απο την αλλη ο Παγκοσμιος Πρωταθλητης F3A QQ Somenzini βγηκε πρωτος στο παγκοσμιο με την JR 12Χ στα 2,4GHz, αλλα το συγκεκριμενο συστημα ειναι Αμερικανικων προδιαγραφων με μεγαλυτερη ισχυ εξοδου>100mW. Προσωπικα ηθελα να αποφυγω τη μεγαλυτερη ισχυ κυριως λογω νομοθεσιας στην Ευρωπη. Υπαρχει και Ευρωπαικη εκδοση της 12Χ η οποια ειναι ενα κοσμιμα, αλλα δεν την σηκωνε η τσεπη μου.!@/-=}{{.
Επισης πιστευω οτι στα top συστηματα απο 12 καναλια και ανω η Futaba εχει το ανταγωνιστικο πλεονεκτημα σε οτι εχει να κανει με software.
Για το λογο αυτο επελεξα στα 2.4GHz το συστημα FASST της Futaba το οποιο φαινεται οκ. Δε μπορω να πω οτι το εχω τεσταρει διεξοδικα αλλα φαινεται αξιοπιστο, οι κριτικες μεχρι στιγμης ειναι αρκετα θετικες.
Φυσικα συνεχιζω και με JR στα 35MHz γιατι αφενος πιστευω οτι ειναι αρκετα αξιοπιστο συστημα αφετερου η πωληση του μονο "σκοτωμα" θα μπορουσε να ειναι.
Χαιρετισμους,
Νικος
Ειμαι χρηστης JR απο το 1992, την εποχη εκεινη οι JR ΤΚ ηταν κατι σαν τα εξωτικα φρουτα σε σχεση με τις Futaba που ηταν αρκετα "mainstream". Το stick της JR εκεινη την εποχη ΝΑΙ ειχε καλυτερη ποιοτητα και σαν πομπος "κουμπωνε" καλυτερα στα χερια σου.
Απο το 1992 μεχρι και το περασμενο Σαββατο πετουσα μονο με JR χωρις απολυτως κανενα προβλημα και πραγματικα χαιρομαι για τις πολλες πτησεις που εχω κανει με αυτο το συστημα απροβληματιστα και μαλιστα σε δυσκολες συνθηκες (καυσωνα) 38'C υπο σκια κτλ. με εντονη χρηση (η μια πτηση μετα την αλλη). Ποτε δε με προδωσε.
Οταν αποφασισα να μπω στα 2.4GHz η αποφαση ηταν δυσκολη. Τα στατιστικα απο διεθνεις αγωνες δειχνουν οτι πιλοτοι παγκομιας κλασσης οι οποιοι δεν ειναι sponsored επιλεγουν Futaba στα 2.4GHz και φαινεται πως το συστημα εχει δοκιμαστει αρκετα και σε jet. Απο την αλλη ο Παγκοσμιος Πρωταθλητης F3A QQ Somenzini βγηκε πρωτος στο παγκοσμιο με την JR 12Χ στα 2,4GHz, αλλα το συγκεκριμενο συστημα ειναι Αμερικανικων προδιαγραφων με μεγαλυτερη ισχυ εξοδου>100mW. Προσωπικα ηθελα να αποφυγω τη μεγαλυτερη ισχυ κυριως λογω νομοθεσιας στην Ευρωπη. Υπαρχει και Ευρωπαικη εκδοση της 12Χ η οποια ειναι ενα κοσμιμα, αλλα δεν την σηκωνε η τσεπη μου.!@/-=}{{.
Επισης πιστευω οτι στα top συστηματα απο 12 καναλια και ανω η Futaba εχει το ανταγωνιστικο πλεονεκτημα σε οτι εχει να κανει με software.
Για το λογο αυτο επελεξα στα 2.4GHz το συστημα FASST της Futaba το οποιο φαινεται οκ. Δε μπορω να πω οτι το εχω τεσταρει διεξοδικα αλλα φαινεται αξιοπιστο, οι κριτικες μεχρι στιγμης ειναι αρκετα θετικες.
Φυσικα συνεχιζω και με JR στα 35MHz γιατι αφενος πιστευω οτι ειναι αρκετα αξιοπιστο συστημα αφετερου η πωληση του μονο "σκοτωμα" θα μπορουσε να ειναι.
Χαιρετισμους,
Νικος
Εγω θα πω το εξής .
Οταν ο δεκτης μας ξεκιναει επιλεγει 2 καθαρες συχνοτητες. Για να ξεκινήσει κάποιος να εκπεμπει και μαλιστα και στις 2 ή 3 συχνοτητες στα 10 -15 λεπτα που πετάμε και να ειναι κοντά και αρκετά δυνατος και με Omni ώστε να με ταπωσει, το θεωρω σχεδόν αδύνατο .
Αυτο που θεωρω δυνατό ειναι να ανοιξει κοντα κάποιο Link που να ειναι στα 2,4 και ΦΥΣΙΚΑ δεν ειναι NAROW BAND οπως οι καμερες Ap, όπου θα πιανει και σχεδόν ολη την μπάντα οπότε και τα 2 θα πέσουν Ετσι και αλλιώς. Άρα δε βλέπω λογο να φοβομαστε το DSM 2 και να μην βοβομαστε το συστημα της Futaba. Η διαφορα στην αίσθηση των Stick πολυ μεγάλη, ωστε να προτιμισω JR. Γιατι -να μην ξεχνάμε- πεταμε με τα δακτιλα οχι με το RF ;) .
Φιλικά Παναγιωτης
Οταν ο δεκτης μας ξεκιναει επιλεγει 2 καθαρες συχνοτητες. Για να ξεκινήσει κάποιος να εκπεμπει και μαλιστα και στις 2 ή 3 συχνοτητες στα 10 -15 λεπτα που πετάμε και να ειναι κοντά και αρκετά δυνατος και με Omni ώστε να με ταπωσει, το θεωρω σχεδόν αδύνατο .
Αυτο που θεωρω δυνατό ειναι να ανοιξει κοντα κάποιο Link που να ειναι στα 2,4 και ΦΥΣΙΚΑ δεν ειναι NAROW BAND οπως οι καμερες Ap, όπου θα πιανει και σχεδόν ολη την μπάντα οπότε και τα 2 θα πέσουν Ετσι και αλλιώς. Άρα δε βλέπω λογο να φοβομαστε το DSM 2 και να μην βοβομαστε το συστημα της Futaba. Η διαφορα στην αίσθηση των Stick πολυ μεγάλη, ωστε να προτιμισω JR. Γιατι -να μην ξεχνάμε- πεταμε με τα δακτιλα οχι με το RF ;) .
Φιλικά Παναγιωτης
Χρονια και εγω με jr ,αλλα πεταξα και με futaba καποιων φιλων,
και η αισθηση στα στικς δεν ειναι και μεγαλη!ουτως η αλλως και οι
2 μαρκες εχουν βιδες ρυθμισης των στικς ,μεσα στον πομπο.
Στην 9καναλη jr που εχω ,αλλαξα την ρυθμιση αυτη και ειναι σαν να
αλλαξα τηλ/νση! Ηταν αρκετα σκληρα ,τα μαλακωσα ,και εγινε τζαμι!
Πιστευω το ιδιο θα κανω και στην futaba,(οπως και το μηκος των στικ εκει που θες) εννοεις κατι αλλο? ...ισως δεν το χω παρατηρησει..
και η αισθηση στα στικς δεν ειναι και μεγαλη!ουτως η αλλως και οι
2 μαρκες εχουν βιδες ρυθμισης των στικς ,μεσα στον πομπο.
Στην 9καναλη jr που εχω ,αλλαξα την ρυθμιση αυτη και ειναι σαν να
αλλαξα τηλ/νση! Ηταν αρκετα σκληρα ,τα μαλακωσα ,και εγινε τζαμι!
Πιστευω το ιδιο θα κανω και στην futaba,(οπως και το μηκος των στικ εκει που θες) εννοεις κατι αλλο? ...ισως δεν το χω παρατηρησει..
Οτι οσο και να ρυθμισης μια Futaba JR στα stick δεν γινεται oi Φουταμπες οταν της σκληρινεις ειναι καθολου smooth σε αντιθεση με της JR που και τουβλο να της κανεις εχεις αισθηση .
Δεν μπορω να το εξηγισω αλλα στα χερια μου νιωθω καλλiτερα τα στικ της 9303 που εχω τωρα σε σχεση με την FF9 που ειχα ;) και για αυτην αναφερομαι στο θέμα stick .
Ειναι σα να συγρινεις τα παλια Thrustmaster
(Προ USB εποχη 300 χιλιαρικα εκανε) με ενα καινουργιο σε θεμα αισθησης .
Αν και Offtopic αλλο ενα Review http://www.avsim.com/pages/archives/thrust/thrust.htm
Δεν μπορω να το εξηγισω αλλα στα χερια μου νιωθω καλλiτερα τα στικ της 9303 που εχω τωρα σε σχεση με την FF9 που ειχα ;) και για αυτην αναφερομαι στο θέμα stick .
Ειναι σα να συγρινεις τα παλια Thrustmaster
(Προ USB εποχη 300 χιλιαρικα εκανε) με ενα καινουργιο σε θεμα αισθησης .
Αν και Offtopic αλλο ενα Review http://www.avsim.com/pages/archives/thrust/thrust.htm
Φιλε kaza,
Tα stick των 12FG, 12Z και 14MZ ειναι σε αλλες "σφαιρες". !@/-=}{{Πιστεψε με...
Επισης οι 12Ζ και 14ΜΖ εχουν και softwariko τροπο σετταρισματος του stick, γνωστο και ως hysterisis/deadband καθως και delay setting. Αυτες οι απαιτησεις προεκυψαν απο τους Ιαπωνες χειριστες F3A και F3C οι οποιοι στο επιπεδο που ειναι απαιτουν fine tuning και σε επιπεδο stick.
Σε αυτους τους τομεις δε πιανονται τα κορυφαια συστηματα της futaba, κι εγω δεν το πιστευα μεχρι που επαιξα λιγο με τα menu. Το μονο που μενει ειναι να τα δοκιμασω μια μερα με απνυα, αν φυσικα μπορεσω και καταλαβω κατι. Παντως η δυνατοτητες των συγκεκριμενων πομπων ειναι σε αλλο επιπεδο. Μπρορουμε αραγε να τις αξιοποιησουμε? Μαλλον οχι στο επακρο, το θεμα ειναι ομως οτι στα χαρτια υπαρχουν...
Τωρα συγκριτικα αναμεσα στη 10αρα Futaba και την 9303 προσωπικα ψηφιζω την 9303 αφου εχει πολυ καλυτερη ποιοτητα κασας και stick.
Νικος
Tα stick των 12FG, 12Z και 14MZ ειναι σε αλλες "σφαιρες". !@/-=}{{Πιστεψε με...
Επισης οι 12Ζ και 14ΜΖ εχουν και softwariko τροπο σετταρισματος του stick, γνωστο και ως hysterisis/deadband καθως και delay setting. Αυτες οι απαιτησεις προεκυψαν απο τους Ιαπωνες χειριστες F3A και F3C οι οποιοι στο επιπεδο που ειναι απαιτουν fine tuning και σε επιπεδο stick.
Σε αυτους τους τομεις δε πιανονται τα κορυφαια συστηματα της futaba, κι εγω δεν το πιστευα μεχρι που επαιξα λιγο με τα menu. Το μονο που μενει ειναι να τα δοκιμασω μια μερα με απνυα, αν φυσικα μπορεσω και καταλαβω κατι. Παντως η δυνατοτητες των συγκεκριμενων πομπων ειναι σε αλλο επιπεδο. Μπρορουμε αραγε να τις αξιοποιησουμε? Μαλλον οχι στο επακρο, το θεμα ειναι ομως οτι στα χαρτια υπαρχουν...
Τωρα συγκριτικα αναμεσα στη 10αρα Futaba και την 9303 προσωπικα ψηφιζω την 9303 αφου εχει πολυ καλυτερη ποιοτητα κασας και stick.
Νικος
-
Wizard έγραψε: ↑Esu na mhn milas ... paliofutabakia '!'!'
Με γλωσσόφαγες παλιο JRάκια. Πάω το απόγευμα να πάρω πάλι την εφτάρα στα 2.4 γιατί και η εξάρα και η εφτάρα που τις είχα στο αμάξι την περασμένη Πέμπτη έγιναν σμπαράλια και τώρα δεν έχω τηλεκατεύθυνση. Ας ειναι καλά ο κάγκουρας με το χαμηλωμένο που έπεσε πάνω μου. Με έβαλε να τρέχω στα καλά καθούμενα.
Φιλικά Κώστας.
Μια απορία..
Για FPV σύστημα διαβάζω ότι σχεδόν όλοι προτείνουν ένα σύστημα 72 η 35Mhz. Διαβάζοντας εδώ μόνο για 35 να υποθέσω ότι τα 72 είναι παράνομα για Ελλάδα/ Ευρώπη;
Επίσης καλά κάνουν για FPV που χρειάζεται και μεγάλη εμβέλεια να μην προτείνεται ένα σύστημα 2.4Ghz?
Για FPV σύστημα διαβάζω ότι σχεδόν όλοι προτείνουν ένα σύστημα 72 η 35Mhz. Διαβάζοντας εδώ μόνο για 35 να υποθέσω ότι τα 72 είναι παράνομα για Ελλάδα/ Ευρώπη;
Επίσης καλά κάνουν για FPV που χρειάζεται και μεγάλη εμβέλεια να μην προτείνεται ένα σύστημα 2.4Ghz?
bladeskiller έγραψε: ↑Με γλωσσόφαγες παλιο JRάκια. Πάω το απόγευμα να πάρω πάλι την εφτάρα στα 2.4 γιατί και η εξάρα και η εφτάρα που τις είχα στο αμάξι την περασμένη Πέμπτη έγιναν σμπαράλια και τώρα δεν έχω τηλεκατεύθυνση. Ας ειναι καλά ο κάγκουρας με το χαμηλωμένο που έπεσε πάνω μου. Με έβαλε να τρέχω στα καλά καθούμενα.
Φιλικά Κώστας.
...........................................................................................
Να ρωτήσω και εγώ κάτι;; σαν συνάδελφος FUTABAκιας.
Η ασφάλεια σου, δεν σε αποζημειώνει για την ζημιά που σου προκάλεσε στα συστήματα;
Έπαθα και εγώ πρόσφατα τροχαίο και ψάχνομαι.
ευχαριστώ
Η πιο πανω κουβέντα για τα στικ μου θυμίζει την εποχή που πιτσιρικάδες πηγαίναμε στα μπιλιαρδαδικα με στεκα δικιά μας, νομίζοντας ότι θα παίξουμε καλήτερα.
Αν τα δαχτυλα εχουν "στόκο", ότι Τ/C και να πάρεις...
...το ίδιο θα ειναι. Φροντησε απλά να ειναι αξιόπηστη και "δοκιμασμένη".
^%^
^%^
Mogolos έγραψε: ↑Η πιο πανω κουβέντα για τα στικ μου θυμίζει την εποχή που πιτσιρικάδες πηγαίναμε στα μπιλιαρδαδικα με στεκα δικιά μας, νομίζοντας ότι θα παίξουμε καλήτερα.
^%^
Από εμβέλεια ας πούμε μια Hitec Aurora 9 πιό είναι το safe limit?
-
Αυτό που η μικρή μου εμπειρία δείχνει είναι ότι ψαχνόμαστε παραπάνω από όσο πρέπει για τις νεοτέρου τύπου τηλ/σεις που η αξιοπιστία τους αλλά και ευχρηστία τους είναι πλέον αποδεδειγμένη ενώ τα περισσότερα ατυχήματα πτώσεις (λόγω τεχνικών προβλημάτων ) προέρχονται από τις ευτελέστερες μπαταριές μας η κακής ποιότητας μικροεξαρτήματα πχ servo η προεκτάσεις κλπ που κάποιες φορές επιλέγουμε εν αγνοία η και από δική μας αμέλεια
Τα 2.4 συστήματα μέχρι στιγμής έχουν δημιουργήσει λιγότερα προβλήματα από αυτά που παρουσιαζόταν σε πολύ ακριβότερα πολλές φορές συστήματα του παρελθόντος
Τα 2.4 συστήματα μέχρι στιγμής έχουν δημιουργήσει λιγότερα προβλήματα από αυτά που παρουσιαζόταν σε πολύ ακριβότερα πολλές φορές συστήματα του παρελθόντος
GR / FUTABA / SPECTUM
To 90% στην Ελλαδα με μια από αυτες πετάει.
Δες ποια μπορεις να πάρεις (από οικονομική πλευρα) και μην αγχώνεσαι.
Ολες καλές ειναι :p
To 90% στην Ελλαδα με μια από αυτες πετάει.
Δες ποια μπορεις να πάρεις (από οικονομική πλευρα) και μην αγχώνεσαι.
Ολες καλές ειναι :p