Τηλεκατεύθυνση - Ποια προτείνετε;

Αντώνης Κριτζάς

Απάντηση: Τηλεκατεύθυνση - Ποια προτείνετε;

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

ετσι ακριβώς................
φυσικά υπάρχουν και αλλα καλά συστήματα
Γιάννης Ζαφείρης

Δημοσίευση από Γιάννης Ζαφείρης »

EarthDog έγραψε: Από εμβέλεια ας πούμε μια Hitec Aurora 9 πιό είναι το safe limit?

Θεωρητικά δεν υπάρχει safe limit σε μια τηλεκατεύθυνση μεγάλης εμβελείας, όπως η Aurora και άλλες.
Αυτό γιατί, το μάτι σου ποτέ δε θα δει ένα μοντέλο μετά τα 300 ~ 400 μέτρα (βάσει των μεγεθών που συνηθίζουμε να πετάμε).
Οι τηλεκατευθύνσεις αυτού του βελινεκούς ξεπερνούν τουλάχιστον εις διπλούν, τη δυνατότητα του ματιού σου.

Οι τηλεκατευθύνσεις που δεν εκπέμπουν στα 2.4G, είναι πολυ περισσότερο ευάλωτες στις μεγάλες αποστάσεις, όπου λογικά το σήμα είναι εξασθενημένο εν συγκρίσει με τις κοντύτερες.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, η πιθανότητα παρεμβολής είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη από εκείνη της εκπομπής στα 2.4 Giga.
Θεωρητικά και πρακτικά επίσης, οι μη 2.4 πομποί, είναι ευάλωτοι ακόμη και στα πέντε μέτρα, εφόσον κάποιος άλλος εκπέμπει στη "μη κλειδωμένη" συχνότητά σου
(το "κλείδωμα" της "αποκλειστικής" συχνότητας, είναι αυτό ακριβώς που σου παρέχεται από της νέας τεχνολογίας πομπούς 2.4).

Η Aurora Hitec, είναι καινούρια τηλεκατεύθυνση, με άριστες κριτικές και υπέρ ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με όλες τις υπόλοιπες 9 καναλιών τηλεκατευθύνσεις της αγοράς, όπου ξεφεύγουν οικονομικά με διαφορά της τάξεως των 150euros και πάνω.
EarthDog

Δημοσίευση από EarthDog »

Nα στε καλά όλοι , ευχαριστώ.....

Με άλλα πράγματα που έχω καταπιαστεί , είχα μια σχέση από πριν, εδώ είμαι κινέζος, οπότε το θέμα μου δεν είναι να μην κάνω λάθη, απλά να κάνω τα λιγότερα και να μάθω από αυτά...

Ελπίζω το επόμενο ποστ να είναι από την πρώτη μου πτώση ^%^#**
thanasis

Δημοσίευση από thanasis »

συγνωμη Futaba 7C FASST 2.4 manual Σε Ελληνικα μηπως γνωριζει κανεις ?
Corsair

Δημοσίευση από Corsair »

thanasis έγραψε: συγνωμη Futaba 7C FASST 2.4 manual Σε Ελληνικα μηπως γνωριζει

καλησπέρα,
έχεις κάποια συγκεκριμένη απορία, στην συγκεκριμένη τ/κ,
ή ψάχνεις ελληνικές οδηγίες χρήσης; _Β_Ο

Πές μου σε τι μπορώ να σε βοηθήσω.
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

thanasis έγραψε: συγνωμη Futaba 7C FASST 2.4 manual Σε Ελληνικα μηπως γνωριζει

Αν κατάλαβα καλά δεν θες Τ/Κ απλά χρειάζεσαι το manual της 7C στα ελληνικά……

Δύσκολο.!@/-=}{{
thanasis

καμια λυση δημητρη ? :'(
Corsair

Δημοσίευση από Corsair »

thanasis έγραψε: καμια λυση δημητρη ? :'(

DO NOT PANIC

Μήν πανικοβάλεσαι.

Πές μου τι ακριβώς το προβλημά σου,
και θα σου δώσω την λύση στο πρόβλημα.
Corsair

Δημοσίευση από Corsair »

thanasis έγραψε: καμια λυση δημητρη ? :'(

Περιμένω στο θέμα για σε βοηθήσω,
ακόμα όμως δεν έχω πάρει απάντηση.

Επειδή θα πρέπει να φύγω, άν θέλεις στείλε μου με Πρ.Μύν. το σταθερό σου τηλέφωνο ή κινητό κοσμοτέ, για να δώ πώς μπορώ να δώσω λύση σαυτό που σε προβληματίζει.

30+ χρόννια FUTABA@P@
thanasis

ειναι η πρωτη Τ/Κ μου και δε ξερω και τα τελεια αγγλικα μονο για γκομενες.
ολες που ειχα ηταν 4c 35ΗΖ απο τα αεροπλ και ελικοπτερα
213 0332247 (HOL)
Corsair

Δημοσίευση από Corsair »

thanasis έγραψε: ειναι η πρωτη Τ/Κ μου και δε ξερω και τα τελεια αγγλικα μονο για γκομενες.
ολες που ειχα ηταν 4c 35ΗΖ απο τα αεροπλ και ελικοπτερα
213 0332247 (HOL)

Ελήφθη.@P@
nickboul

Δημοσίευση από nickboul »

Kαλησπέρα. Είμαι νέος στον χώρο και μέσα στους επόμενους 2-3 μήνες σκοπεύω να πάρω μια Τ/Κ.

Το μόντέλο που πετάω είναι ένα ΕΖ.

Γενικά το budget μου είναι max 300 ευρώ μαζί με δέκτη.
Οι λύσεις που έχω σκεφτεί είναι:

hitec optic 6 (όχι sport)
sanwa RDS 8000.

Έχετε κάποια άλλη πρόταση-συμβουλή;
NIKOS5113

Δημοσίευση από NIKOS5113 »

Το θέμα της τηλεκατεύθυνσης με είχε απασχολήσει πολύ κι εμένα. Προσωπικά έχω στην κατοχή μου δύο τηλεκατευθύνσεις Futaba μία 7C και μία 9CAP SUPER. Πριν αγοράσω την 9άρα σκεφτόμουν να πάω σε 2.4 μιας και οι περισσότεροι μου έλεγαν ότι είναι περισσότερο ασφαλές μιας και κλειδώνει η συχνότητα που χρησιμοποιείς και δεν μπορεί να παρεμβληθεί άλλος χρήστης στην ίδια συχνότητα. Τότε όμως συνέβησαν ένα δύο ατυχήματα που οφείλονταν σε ''ξεμπιντάρισμα'' δεκτών spectrum αν θυμάμαι καλά και αυτό με έκανε να παραμείνω στους 72mhz PCM πάντα.

Αν με ρωτήσετε ποια θεωρώ καλύτερη και ποιοτικότερη εταιρία, τότε η απάντηση είναι μία: JR !
Φαίνεται άλλωστε και από τη διαφορά της τιμής σε σχέση με όλες τις άλλες.

Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το γεγονός ότι αν έχεις μία τηλ/ση JR σε μία συχνότητα FM και εκπέμπεις σε PCM mode τότε είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος την ίδια ακριβώς συχνότητα χωρίς να υπάρχουν παρεμβολές εκπέμποντας αναλογικά στα FM! (παντα με JR)
Αντίθετα το ίδιο δοκιμάσαμε και με Futaba, λειτουργώντας δύο τηλ/σεις στην ίδια συχνότητα, με τη μία να εκπέμπει PCM και η άλλη ''απλά'' .Το αποτέλεσμα ήταν απογοητευτικό καθώς παρεμβάλονταν η μία στην άλλη.
Αυτό και μόνο δείχνει την ανωτερότητα των Γιαπωνέζων.

Από την άλλη οι Futaba είναι ποιο διαδεδομένες, ποιο οικονομικές και βρίσκεις πολύ εύκολα πομπούς και δέκτες μεταχειρισμένους σε χαμηλή τιμή και σε καλή κατάσταση. Επιπλέον επειδή γνωρίζω το σέρβις τους, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Ετυχε πριν από μερικούς μήνες να πλημμυρίσει με λασπόνερα το υπόγειο που είχα αποθηκευμένες τις τηλ/σεις μου. Επικοινώνησα με το σερβις της Futaba στην Αμερική, τις έστειλα, και μου τις αντικατέστησαν με δύο ίδια μεταχειρισμένα μοντέλα σε πολύ συμφέρουσα τιμή (200 δολλάρια αν θυμάμαι καλά) μιας και οι δικές μου απ'οτι μου είπαν δεν φτιάχνονταν. Ακόμα μου έδωσαν ένα καινούριο synthesizer module με 60 δολλάρια αντί 100 που κοστίζει. Όλα αυτά σε μόνο ένα μήνα!

Η επιλογή είναι δική σας...
bladeskiller

Δημοσίευση από bladeskiller »

NIKOS5113 έγραψε:
Επίσης αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι το γεγονός ότι αν έχεις μία τηλ/ση JR σε μία συχνότητα FM και εκπέμπεις σε PCM mode τότε είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσει κάποιος άλλος την ίδια ακριβώς συχνότητα χωρίς να υπάρχουν παρεμβολές εκπέμποντας αναλογικά στα FM! (παντα με JR)
...

Αυτό που μου κάνει εμένα εντύπωση είναι η ανευθυνότητα ορισμένων...
NIKOS5113

Δημοσίευση από NIKOS5113 »

bladeskiller έγραψε: Αυτό που μου κάνει εμένα εντύπωση είναι η ανευθυνότητα ορισμένων...

Δηλαδή τί εννοείς? Αυτά τα δοκιμάσαμε στο έδαφος, με τη/σεις, δέκτες και σέρβο σκέτα. τα αποτελέσματα είχαν πολύ ενδιαφέρον. Εννοείται ότι για λόγους ασφαλείας δεν το δοκιμάσαμε στον αέρα. Πού βλέπεις την ανευθυνότητα σε μία δοκιμή στο εργαστήριο?
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”