παρεμβολές στον Μαραθώνα?

gxaid

Απάντηση: παρεμβολές στον Μαραθώνα?

Δημοσίευση από gxaid »

hkousoulos έγραψε: Παντως θα ηθελα μια στατιστικη για την απωλεια σηματος και την μαρκα της τηλεκατευθυνσης και ξεκιναω πρωτος..(μην ντραπειτε να γραψετε δεν ειναι κακο...)
Θα ηθελα πραγματικα να δω μια συγκριση μεταξυ εταιριων...

Spectrum DX8 Dsm2 με δεκτη 8ch...Μια πτωση...

Η σωστή στατιστική θέλει και σωστό δείγμα. Εδώ δεν έχουμε καν ισάριθμους χρήστες από κάθε κατασκευαστή... Γενικά πάντως κάτι στραβό παίζει.
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

Το 90% στον πτώσεων ειναι από χειριστικό λάθος ή από κακή κατασκευή. Παρ' όλα αυτά δεν μπορούμε να παραλείψουμε το γεγονός ότι το 95% των πτώσεων γίνεται στο σημειο πάνω από τα αλογα. Με ότι συστημα θες! Εχω δεί ολα τα συστήματα να δεχονται "γκλιτσιές", από dx6, dx7, dx8, futaba, sanwa!!! Το περίεργο ειναι ότι σε καμία από τις περιπτώσεις δεν ειχαμε "κλειδωμα" δεκτη. Αντίθετα, ειχαμε απώλεια δεκτη που ειναι και το πιο περίεργο της υπόθεσης!!
Πάντως με 4 δορυφόρους και jr μεχρι τωρα δεν ειχα ποτέ πρόβλημα, και ελπίζω να μην εχω και στο μελλον γιατι Ru@%
LotuS

Δημοσίευση από LotuS »

το Athens Wireless Metropolitan Νetwork παντως εχει μια κεραια 10dB στο βουνο οπως πληροφορηθηκα σημερα...
kordi

Δημοσίευση από kordi »

"γκλιτσιές" που γράφεις με Futaba ποιος είχε Mogolos?
Με ποιο πομπό-δέκτη?
hkousoulos

Δημοσίευση από hkousoulos »

DjBac έγραψε: Δυστυχώς στατιστικό αποτέλεσμα σωστό έτσι ΔΕΝ μπορούμε να έχουμε...
Γιατί? Γιατί πολύ απλά δεν έχει να κάνει πάντα με παρεμβολές!
Γιατί να θεωρηθεί άδικα παρεμβολή ένα brown out από κακές κολλήσεις του χρήστη?
Γιατί να θεωρηθεί άδικα παρεμβολή η λάθος τοποθέτηση δέκτη που σαν αποτέλεσμα είχε να κοπεί κεραία?
Γιατί να θεωρηθεί άδικα παρεμβολή η λάθος τοποθέτηση δέκτη π.χ. με tie-wrap πάνω σε ξύλο, που έχει σαν συνέπεια να μεταφέρονται όλοι οι κραδασμοί?
Γιατί να θεωρηθεί άδικα παρεμβολή μία ταλαιπωρημένη μπαταρία, που απλά βαρεθήκαμε να αλλάξουμε?

Επομένως, στατιστικό αποτέλεσμα έγκυρο ΔΕΝ μπορούμε να έχουμε!

Συγνωμη... αλλα στην περιπτωση μου ολα αυτα ειχαν γινει σωστα και πολυ σχολαστικα με παρα πολλους ελεχγους...
Κολλησεις δεν ειχαν γινει πουθενα..
Δεκτης καινουργιος...απεταχτος...
Ο δεκτης και η κεραια ακομα και μετα την πτωση ηταν σε αψογη κατασταση..
Ο δεκτης τον ειχα κολλησει με χρατς διπλης οψεως απανω σε Foam για να μην εχει καραδασμους...
Μπαταρια φορτησμενη στα 5,6 και μετα την πτωση στα 5,2...καινουργια..με διπλοτσεκαρισμενη φορτηση (Ο,2 amp φορτηση)...(nimh 2000map 4,8)
Ο δορυφορος καθετα σε σχεση με την κεραια του δεκτη και απομακρυσμενος απο τα ντεποζιτα,ντιζες,σε καθαρο σημειο του σκαφους για καλυτερη ληψη...κλπ κλπ...
Range test στα +30 μετρα...
Φορτηση πομπου στα 8,3V...
Τσεκαρισμα της κεραιας του πομπου με δυο διαφορετικους δεκτες(με range test μην εχει κοπει καπου ....)
Καινουργιος διακοπτης (on-off)τσεκαρισμενος με πολυμετρο...
Καλωδια μαζεμενα με χρατς για να μην εχουν κινησεις και κραδασμους μακρυα απο τα servo (μην τα τραβηξει κανενα.....)
Ρυθμισμενα σερβο(απο πομπο) για να μην βρισκουν αντισταση και τραβανε ρευμα...

Και αν ξεχναω κατι αυτην την στιγμη... σιγουρα το ειχα τσεκαρει πριν την πτηση..
Και πειτε μους εσεις τωρα... γιατι επεσε...!@/-=}{{
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Ηρακλή δε διαφώνησα πως τα έχεις κάνει όλα αυτά, ίσα-ίσα. Όμως στο θέμα στατιστικής που λες, όλα τα δείγματα σίγουρα δεν τα έχουν κάνει ή δε θα τα κάνουν όπως εσύ!

Αυτό εννοούσα, δεν μπορούμε λοιπόν να έχουμε αντικειμενικό δείγμα από αυτήν την άποψη!

Επίσης αν π.χ. στον Μαραθώνα πετάνε 13 Spektrum, 3 Futaba, 2 JR και 2 άλλη μάρκα τότε και πάλι το δείγμα δε θα είναι αντικειμενικό!
LotuS

Δημοσίευση από LotuS »

Tο περίεργο ειναι ότι σε καμία από τις περιπτώσεις δεν ειχαμε "κλειδωμα" δεκτη. Αντίθετα, ειχαμε απώλεια δεκτη

που σημαινει οτι μπορει να ηταν και ολοκληρωτικο ταπωμα απο τα 10 db που ανεφερα πιο πανω
hkousoulos

Οκ...καταλαβα τωρα.. απο ποια λογικη μου το λες...
Απλα εχω αρχισει να εχω πολλες αμφιβολιες τελικα για την ποιοτητα πλεον της Spectrum παρολο που ειμαι κατοχος 2 πομπο-δεκτων απο αυτην...!@/-=}{{
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...Ηρακλή ... για το ιστορικό της υπόθεσης με Spektrum DX8 έχει χάσει στα καλά καθούμενα κ' ο Pan737 (Παντελής) το P-47 Parkzone πάνω απο τον σταύλο με τα άλογα στην άκρη του δρόμου...
...τώρα πέρα απο την δυνατότητα η όχι για στατιστικά συμπεράσματα, εκτός απο τον Σπύρο που χρησιμοποιεί την Futaba 8FG ποιός άλλος έχει χάσει μοντέλο με σύστημα FASST Futaba..?
η ταν, η, τα πετάν...
hkousoulos

nasa έγραψε: ...Ηρακλή ... για το ιστορικό της υπόθεσης με Spektrum DX8 έχει χάσει στα καλά καθούμενα κ' ο Pan737 (Παντελής) το P-47 Parkzone πάνω απο τον σταύλο με τα άλογα στην άκρη του δρόμου...
...τώρα πέρα απο την δυνατότητα η όχι για στατιστικά συμπεράσματα, εκτός απο τον Σπύρο που χρησιμοποιεί την Futaba 8FG ποιός άλλος έχει χάσει μοντέλο με σύστημα FASST Futaba..?

Nικολα και γω στο ιδιο ακριβως σημειο το εχασα...
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Έχω δει μπροστά μου ελικόπτερο να κλειδώνει με 14άρα Futaba!
nasa

Δημοσίευση από nasa »

DjBac έγραψε: Έχω δει μπροστά μου ελικόπτερο να κλειδώνει με 14άρα Futaba!

...στην κοιλάδα...?
η ταν, η, τα πετάν...
DjBac

Δημοσίευση από DjBac »

Όχι, στο Σείριο!!!
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...πάντως στην βιοτεχνία απέναντι που αναφέρθηκε νωρίτερα ο Lotus δεν υπάρχει κανένα TV link η άλλο link ... ο ιδιοκτήτης είναι φίλος και τον έχω ρωτήσει... ο πυλώνας που φαίνεται στο βάθος έχει επάνω μόνο προβολείς περιμετρικού φωτισμού ... οπότε ψάχνουμε αλλού...
η ταν, η, τα πετάν...
αλκαιος

Δημοσίευση από αλκαιος »

Αν και δεν εχω προσωπικη αποψη για το θεμα... απλα διαβαζω αυτα που συμβαινουν στην αλανα θα ηθελα να πω και εγω την ταπεινη μου γνωμη και συχγωρεστε με ...
Οπως φαινεται ειναι σιγουρο οτι το μερος που γινονται τα παρατραγουδα ειναι συγκεκριμένο .Εαν λοιπον αναζητειται στην περιοχη καποιο λινκ τοτε αυτο θα ειναι καποιο κατοπτρο η καποια κεραια Yagi ...γνωριζουμε οτι αυτα τα κερεοσυστηματα εχουν κατευθυνομενη εκπομπη (δεσμη )και φυσικα θα ειναι επανω σε καποιο ιστο η εστω σε καποιο πυλωνα σε καποια αποσταση απο το εδαφος. Μηπως πρεπει να ειπωθει σε ποιο υψος περιπου γινοντε τα παρατραγουδα ? Διοτι εαν συμβαινουν σε υψος πχ 20 μετρων τοτε θα πρεπει να ειναι ορατο κατα καποιο τροπο το κεραιοσυστημα .εαν γινονται σε χαμηλοτερο υψος ισως να ειναι δυσκολος ο εντοπισμος του .....

Αυτη ειναι η ταπεινη μου γνωμη μου και συγνωμην και παλι που επεμβαινω σε θεμα που δεν εχω προσωπικη εμπειρια του περιστατικου @P@:)>)>)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”