Πρόβλημα με δέκτη 2.4GHz

Skynet

Απάντηση: Πρόβλημα με δέκτη 2.4GHz

Δημοσίευση από Skynet »

gvertical έγραψε: συμφωνω με τον φιλο. μα τα πραγματα ειναι τοσο απλα! τι το ζαλιζετε το θεμα!(και ολους εμας!).:D

Φίλε gvertical, αν δεν σου κάνει κόπο, μπορείς λοιπόν να μας απαντήσεις για το ποιά είναι η καλύτερη θέση της κεραίας εκπομπής ώστε να μην σας ζαλίζουμε με άκυρες ερωτήσεις;
Adonis

Δημοσίευση από Adonis »

gvertical έγραψε: συμφωνω με τον φιλο. μα τα πραγματα ειναι τοσο απλα! τι το ζαλιζετε το θεμα!(και ολους εμας!).:D

Φίλε gvertical.
Εγώ δεν συμμερίζομαι την άποψη σου για τον εξής λόγο. Όταν, ο οποιοσδήποτε συνφορουμίστας, διαθέτει μερικά λεπτά της ώρας από τον ελεύθερο χρόνο του, χωρίς κανείς να τον υποχρεώνει να το κάνει, έτσι ώστε να μεταδώσει τις γνώσεις του επί διαφόρων θεμάτων (στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι τεχνικό το θέμα) και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα έστω και ένας αναγνώστης να διαπιστώσει ότι δεν τηρεί στο μοντέλο του τα γραφόμενα και το διορθώσει, αυτό είναι μεγάλο ΚΕΡΔΟΣ.

Αν και πάλι σε ζάλισα με τα γραφόμενα μου, τότε πιάσε το τηλεκοντρόλ και άλλαξε κανάλι. Είναι τόσο απλό.
gvertical

Δημοσίευση από gvertical »

vasilisp έγραψε: Πρόσφατα αντιμετώπισα το εξής πρόβλημα.
Απώλεια επαφής πομπού δέκτη στα 10 - 15 μέτρα απόσταση.
Το αποτέλεσμα να χάσω στην πλαγιά τον έλεγχο του Phoenix και να έχω μια βαρβάτη πτώση :-&&(Μάρτυς μου ο Σπύρος-oav163). Ο δέκτης ήταν
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/catalog/RX-9X8Cv2.jpg

Μετά από ιατροδικαστική εξέταση στο νεκροτομείο προσανατολίζομαι στο ότι ήταν ταλαιπωρημένη από προηγούμενη πτώση η κεραία του δέκτη. Πιθανόν να υπήρχε και διακοπή του κυκλώματος της.

Αρχίζοντας λοιπόν την συναρμολόγηση του νέου Φοίνικα που περίμενε ανυπόμονα στο κουτί του μου δημιουργήθηκαν οι παρακάτω απορίες:

α. Θέση τοποθέτησης του receiver
β. Την κεραιούλα του θα ήταν καλό να την βγάλω εκτός ατράκτου?
γ. Προσανατολισμός της κεραίας ως προς το receiver κάπου έχει πάρει το μάτι για 90 μοίρες ..... δεν έχω καταλάβει ακριβώς.
δ. Την κεραία του χαλασμένου receiver μπορώ να την αντικαταστήσω ?
ε. Κάποια πατέντα για να αυξηθεί η απόσταση επικοινωνίας πομπού - δέκτη?

Ευχαριστώ και ελπίζω να μην κούρασα με τις πολλές ερωτήσεις μου.

α. οπου να ναι.
β. οχι
γ. θα καταλαβεις στο τεστ αφου δοκιμασεις πολλες γωνιες, πως ειναι καλυτερα.
δ. μαλλον. (αλλα αν ειναι ταλεποριμενος απο αλλες πτωσεις, μονο σε φτινα μοντελα!).
ε. δεν χρειαζετε ζαλουρα! αν ειναι φουλ αποσταση τοτε πιανει περηπου 1χμ. (εσυ θα το εχεις χασει απο τα ματια σου απο τα 600μ.)
αν καταλαβα καλα δεν κανατε τεστ πριν την πτηση, οπου θα βλεπατε το προβλημα. ποτε ξανα!
exteng

Δημοσίευση από exteng »

Κυριε adoni καλο θα ηταν εαν ο σκοπος σας ειναι να βοηθησετε τους αερομοντελιστες με τις γνωσεις σας να γινουν καλυτεροι, να αφησετε αυτους τους χαρακτηρισμους και τα σχολια περι ημιμαθειας και αμαθειας και να υποδειξετε αυτο που γνωριζετε με ωραιο και ευγενικο τροπο και οχι σαν τα πηγαδακια που βλεπαμε στις σχολες που φοιτησαμε.....
Εν παση περιπτωσει το σκιτσο που εκανε ο Orck για να εχουμε την τοποθετηση της κεραιας του πομπου ειναι τυπωμενο και στο manual της καινουριας μου JR XG8 ......
Αν παλι ο σκοπος σας ειναι να ειρωνευεστε και να προσβαλετε με αυτον τον σαρκαστικο και προσβλητικο τροπο μαλλον θα πιασετε εσεις το τηλεκοντρολ και θα αλλαξετε καναλι γιατι τοσοι χρηστες εδω των αερομοντελιστικων φορουμ που να αλλαζουμε ολοι μαζι καναλι.......
Νικος
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

κύριοι επειδή όλοι έχουμε σαν στόχο την πολιτισμένη ανταλλαγή απόψεων ας παραμείνουμε στο θέμα χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις
Η ερώτηση του Βασίλη απαντήθηκε και από τις συζητήσεις βγήκαν ακόμη περισσότερα συμπεράσματα

Θα ήθελα να πω λίγα λόγια σε αυτούς που διάβασαν το θέμα και ίσως μπερδευτήκαν σε ότι αφορά την θέση της κεραίας του πομπού
Η ασθενέστερη εκπομπή (και λήψη ) στον λοβό μίας κεραίας είναι η κορυφή και η βάση της
Εξηγούμαι...........με απλά λόγια
Ποτέ μα ποτέ η κεραία του πομπού δεν πρέπει να δείχνει σαν δάκτυλο το μοντέλο μας
Αυτό γίνεται όταν η κεραία είναι σε όρθια θέση και εμείς φυσικά γυρνούμε τον πομπό προς την πορεία του μοντέλου
Για αυτό η κεραία πρέπει να είναι σε οριζόντια θέση η και σε όποια γωνία εκτός από όρθια
Σε νεότερα μοντέλα η κεραία βρίσκεται μέσα στο κουτί της τηλ/σης σε οριζόντια θέση χωρίς να εξέχει
Adonis

Δημοσίευση από Adonis »

Για να συνοψίσουμε.
Κατέβασα από το site της Futaba το εγχειρίδιο της τηλεκατεύθυνσης του μοντέλου 7C 2,4 GHz. Πιθανολογώ πως αυτή χρησιμοποιεί ο Orck μιας και την συμπεριλαμβάνει στην υπογραφή του.
Αναδημοσιεύω την πρώτη παράγραφο από την σελίδα 18

Εικόνα

Μήπως τελικά θα έπρεπε για το κάθε σύστημα να συμβουλευόμαστε πρωτίστως τις οδηγίες του κατασκευαστή;

Τι έγραψε ο Orck για το θέμα μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

orck έγραψε: β)
γ) Αυτο με τις 90° δεν αφορα το συστημα σου, αφορα οσους εχουν δεκτες με διπλη κεραια. Βαλτη οπως θες, θα προσπαθουσα να την εχω οριζοντια μεσα στην ατρακτο

Μπορούμε κατά την γνώμη του να βάλουμε την κεραία του δέκτη όπως θέλουμε, καμία αναφορά δεν γίνεται για την κεραία του πομπού.
orck έγραψε:
Θεωρω οτι η κεραια του πομπου πρεπει να κοιταζει το εδαφος οπως φαινεται στο καλλιτεχνικο σχεδιακι που εχω φτιαξει, (δεν εχει πνευματικα δικαιωματα, ελευθερη χρηση). Επεξηγηση σχηματος: Η κεραια πρεπει να ειναι 45° ως προς τον οριζοντα γατι το μοντελο πεταει επανω και μπροστα μας. Δεν πεταει πανω απο το κεφαλι μας ουτε στο εδαφος.

Οποτε η οριζοντια τοποθετηση που αναφερα απο χθες νομιζω οτι ειναι η καλυτερη.

Μία ημέρα μετά, μπορούμε να βάλουμε την κεραία του πομπού σε αρνητικές 45 μοίρες ως προς τον ορίζοντα (προς τα κάτω) και οριζόντια την κεραία του δέκτη. (Έχω την απορία, η κεραία του πομπού της 7C 2,4 GHz μπορεί να πάρει αυτήν την θέση;)

orck έγραψε:

Συμφωνα με την αποψη που διατυπωσες "με την ίδια γωνία θα τοποθετήσεις και την γωνία της κεραίας του δέκτη μέσα στην άτρακτο σε συνάρτηση με τον ορίζοντα"

Τοτε εχουμε κεραια πομπου 45° (οπως δειχνω και στην... καρικατουρα) και κεραια δεκτη 45°.

Μετά από τρεις μέρες έγραψε πως μπορούμε να έχουμε στην κεραία του πομπού σε αρνητικές 45 μοίρες ως προς τον ορίζοντα, το ίδιο μπορούμε να βάλουμε και την κεραία του δέκτη, στις 45 μοίρες ως προς τον ορίζοντα, αρνητικές πιθανολογώ.

orck έγραψε:
ΥΓ Προσπαθω να εξηγησω οτι ξερω οσο πιο απλα μπορω.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Θα αδικούσα όμως τον Orck αν δεν έγραφα ότι είδα σε αυτόν το ΚΕΡΔΟΣ που έγραψα παραπάνω, έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Κύριε Exteng αποδεχτήκατε τα γραφόμενα του Κυρίου gvertical, που εμμέσως πλην σαφώς απαγορεύει σε μένα και κάποιους άλλους την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Θα μπορούσα να γράψω και άλλα τεχνικά θέματα για το συγκεκριμένο θέμα που πιθανόν να ενδιέφεραν κάποιους, αλλά κύριε Exteng ειλικρινά δεν ήταν στην πρόθεση μου να ζαλίζω εσάς και την παρέα σας, γι αυτόν τον λόγο και απροβλημάτιστα παίρνω το τηλεκοντρόλ και αλλάζω κανάλι.

ΚΛΙΚ
orck

Δημοσίευση από orck »

Θοδωρη εδω δεν ειμαστε δικαστηριο, γραφουμε την αποψη μας για το χομπυ μας. Δεν ξερω εαν σε ευχαριστει αυτο που κανεις αυτην την στιγμη.
Σαφως και διαβασες πολυ γρηγορα και δεν καταλαβες καν οτι συνεκρινα την τοποθετηση που προτεινεις εσυ με αυτην που προτεινω εγω.
Η ακτινοβολια δεν καταλαβαινει απο αρνητικες η θετικες μοιρες. Ειτε η κεραια δειχνει προς τα κατω 45° ειτε προς τα πανω 45° τοτε ειναι ΑΚΡΙΒΩΣ το ιδιο πραγμα.

Τελος παντων δεν εχει νοημα να επεκταθει το... ερωτοδικείο. Καλες πτησεις να εχεις.
gvertical

Δημοσίευση από gvertical »

Adonis έγραψε: Για να συνοψίσουμε.
Κατέβασα από το site της Futaba το εγχειρίδιο της τηλεκατεύθυνσης του μοντέλου 7C 2,4 GHz. Πιθανολογώ πως αυτή χρησιμοποιεί ο Orck μιας και την συμπεριλαμβάνει στην υπογραφή του.
Αναδημοσιεύω την πρώτη παράγραφο από την σελίδα 18

Εικόνα

Μήπως τελικά θα έπρεπε για το κάθε σύστημα να συμβουλευόμαστε πρωτίστως τις οδηγίες του κατασκευαστή;

Τι έγραψε ο Orck για το θέμα μέσα σε ελάχιστες ημέρες.

Μπορούμε κατά την γνώμη του να βάλουμε την κεραία του δέκτη όπως θέλουμε, καμία αναφορά δεν γίνεται για την κεραία του πομπού.

Μία ημέρα μετά, μπορούμε να βάλουμε την κεραία του πομπού σε αρνητικές 45 μοίρες ως προς τον ορίζοντα (προς τα κάτω) και οριζόντια την κεραία του δέκτη. (Έχω την απορία, η κεραία του πομπού της 7C 2,4 GHz μπορεί να πάρει αυτήν την θέση;)

Μετά από τρεις μέρες έγραψε πως μπορούμε να έχουμε στην κεραία του πομπού σε αρνητικές 45 μοίρες ως προς τον ορίζοντα, το ίδιο μπορούμε να βάλουμε και την κεραία του δέκτη, στις 45 μοίρες ως προς τον ορίζοντα, αρνητικές πιθανολογώ.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

Θα αδικούσα όμως τον Orck αν δεν έγραφα ότι είδα σε αυτόν το ΚΕΡΔΟΣ που έγραψα παραπάνω, έστω και με αυτόν τον τρόπο.

Κύριε Exteng αποδεχτήκατε τα γραφόμενα του Κυρίου gvertical, που εμμέσως πλην σαφώς απαγορεύει σε μένα και κάποιους άλλους την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Θα μπορούσα να γράψω και άλλα τεχνικά θέματα για το συγκεκριμένο θέμα που πιθανόν να ενδιέφεραν κάποιους, αλλά κύριε Exteng ειλικρινά δεν ήταν στην πρόθεση μου να ζαλίζω εσάς και την παρέα σας, γι αυτόν τον λόγο και απροβλημάτιστα παίρνω το τηλεκοντρόλ και αλλάζω κανάλι.

ΚΛΙΚ

καλε μου φιλε αδωνη, οταν παρουσιαζεις το μεταπτυχιακο η δηδακτορικο σου σαν απαντηση σε ενα φιλο, τον μπερδευεις περησοτερο!
μπορεις να ανοιξεις ενα τεχνικο θεμα και να μας τα γραψεις ολα.(θα χαρουμε ολοι πολυ) (2f)
exteng

Δημοσίευση από exteng »

Οχι κυριε Adoni δεν καταλαβατε καλα, απαντατε στα λεγομενα καποιου αλλου περι ζαλισματος ........ εγω το μονο που τονισα ειναι αν θελετε να βοηθησετε να το κανετε χωρις απαξιωτικους χαρακτηρισμους προς τους υπολοιπους αλλα οπως ειπατε ελευθερη διακινηση ιδεων και οχι ελευθερη διακινηση προσβολων........
nasa

Δημοσίευση από nasa »

...οι αρχικές απορίες του φίλου 'vasilisp' έχουν ήδη απαντηθεί... όλα τα ΄'υπόλοιπα' σταματάνε εδώ...
η ταν, η, τα πετάν...
Απάντηση

Επιστροφή στο “Τηλεκατεύθυνση - Πομπός - Δέκτης - Servo - accessories & Flight Simulators”