Για να συνοψίσουμε.
Κατέβασα από το site της Futaba το εγχειρίδιο της τηλεκατεύθυνσης του μοντέλου 7C 2,4 GHz. Πιθανολογώ πως αυτή χρησιμοποιεί ο Orck μιας και την συμπεριλαμβάνει στην υπογραφή του.
Αναδημοσιεύω την πρώτη παράγραφο από την σελίδα 18
Μήπως τελικά θα έπρεπε για το κάθε σύστημα να συμβουλευόμαστε πρωτίστως τις οδηγίες του κατασκευαστή;
Τι έγραψε ο Orck για το θέμα μέσα σε ελάχιστες ημέρες.
orck έγραψε: ↑β)
γ) Αυτο με τις 90° δεν αφορα το συστημα σου, αφορα οσους εχουν δεκτες με διπλη κεραια. Βαλτη οπως θες, θα προσπαθουσα να την εχω οριζοντια μεσα στην ατρακτο
Μπορούμε κατά την γνώμη του να βάλουμε την κεραία του δέκτη όπως θέλουμε, καμία αναφορά δεν γίνεται για την κεραία του πομπού.
orck έγραψε: ↑
Θεωρω οτι η κεραια του πομπου πρεπει να κοιταζει το εδαφος οπως φαινεται στο καλλιτεχνικο σχεδιακι που εχω φτιαξει, (δεν εχει πνευματικα δικαιωματα, ελευθερη χρηση). Επεξηγηση σχηματος: Η κεραια πρεπει να ειναι 45° ως προς τον οριζοντα γατι το μοντελο πεταει επανω και μπροστα μας. Δεν πεταει πανω απο το κεφαλι μας ουτε στο εδαφος.
Οποτε η οριζοντια τοποθετηση που αναφερα απο χθες νομιζω οτι ειναι η καλυτερη.
Μία ημέρα μετά, μπορούμε να βάλουμε την κεραία του πομπού σε αρνητικές 45 μοίρες ως προς τον ορίζοντα (προς τα κάτω) και οριζόντια την κεραία του δέκτη. (Έχω την απορία, η κεραία του πομπού της 7C 2,4 GHz μπορεί να πάρει αυτήν την θέση;)
Συμφωνα με την αποψη που διατυπωσες "με την ίδια γωνία θα τοποθετήσεις και την γωνία της κεραίας του δέκτη μέσα στην άτρακτο σε συνάρτηση με τον ορίζοντα"
Τοτε εχουμε κεραια πομπου 45° (οπως δειχνω και στην... καρικατουρα) και κεραια δεκτη 45°.
Μετά από τρεις μέρες έγραψε πως μπορούμε να έχουμε στην κεραία του πομπού σε αρνητικές 45 μοίρες ως προς τον ορίζοντα, το ίδιο μπορούμε να βάλουμε και την κεραία του δέκτη, στις 45 μοίρες ως προς τον ορίζοντα, αρνητικές πιθανολογώ.
ΥΓ Προσπαθω να εξηγησω οτι ξερω οσο πιο απλα μπορω.
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Θα αδικούσα όμως τον Orck αν δεν έγραφα ότι είδα σε αυτόν το ΚΕΡΔΟΣ που έγραψα παραπάνω, έστω και με αυτόν τον τρόπο.
gvertical έγραψε: ↑συμφωνω με τον φιλο. μα τα πραγματα ειναι τοσο απλα! τι το ζαλιζετε το θεμα!(και ολους εμας!).:D
Κύριε Exteng αποδεχτήκατε τα γραφόμενα του Κυρίου gvertical, που εμμέσως πλην σαφώς απαγορεύει σε μένα και κάποιους άλλους την ελεύθερη διακίνηση ιδεών.
Θα μπορούσα να γράψω και άλλα τεχνικά θέματα για το συγκεκριμένο θέμα που πιθανόν να ενδιέφεραν κάποιους, αλλά κύριε Exteng ειλικρινά δεν ήταν στην πρόθεση μου να ζαλίζω εσάς και την παρέα σας, γι αυτόν τον λόγο και απροβλημάτιστα παίρνω το τηλεκοντρόλ και αλλάζω κανάλι.
ΚΛΙΚ