ρυθμίσεις...... OXI για 3d....

ant1971

Απάντηση: ρυθμίσεις...... OXI για 3d....

Δημοσίευση από ant1971 »

το θεμα με τις μοιρες που κανεις λογο ειναι πολυ πολυ ενδιαφερν

το παραξενο ειναι οτι το απογευμα του εκανα 5-6 μπαταριες και πεταει υπεροχα

θα μου πεις τοτε τι ψαχνεις να βρεις?

και θα σου πω το μπελα μου

η αναγκη μου να εχω ξεκαθαρισει τα παντα γυρω απο το χελι που εχω στον παγκο

βγαζω φωτο και επανερχομαι+(*)
McThemis

Δημοσίευση από McThemis »

Κάνε μια αναπάντητη.
ant1971

Δημοσίευση από ant1971 »

στο 50% του στικ σε linear καμπυλη του throttle

Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
ant1971

Δημοσίευση από ant1971 »

Εικόνα

+(*)
ant1971

Δημοσίευση από ant1971 »

Εικόνα

+(*)
McThemis

Δημοσίευση από McThemis »

Λοιπόν, χαζεύοντας τις φωτογραφίες που ανέβασες, διακρίνω ότι ΛΑΝΘΑΣΜΈΝΑ σου είπα ότι δεν είναι παράλληλες οι ντίζες...Από τις καινούριες εικόνες, μια χαρά μου φαίνονται... Οπότε ΟΧΙ, δεν είναι αυτό το πρόβλημα, μην πειράζεις τα hornακια των servo.

Δοκίμασε αυτό που σου είπα για το MAXIMUM pitch...
...μείωσε το από +/-12 και βάλε λιγότερο cyclic pitch...
ant1971

Δημοσίευση από ant1971 »

Μου αρεσει πραγματι πολύ η ιδεα που εχεις ριξει από την πρωτη στιγμη στο τραπεζι_Β_Ο

Κατι που δυσκολα θα σκεφτομουν να κανω γιατι δεν μπορουσα να παω την σκεψη μου πιο περα (ότι μπορει να εχει σχεση το ευρος των μοιρων στο βημα που δινουμε συχνα απο το μυαλο μαςμε τις ασυμμετρες μετρησεις στις μοιρες του pitch μεταξυ των δυο λεπιδων)

ομως από την άλλη δεν θα μου το εδειχνε αυτό η χρηση του leveller στα ακρα?

Το leveller και στο πανω και στο κατω ακρο μου δειχνει απολυτη παραλληλια του swashplate που καθορίζεται από τις τρεις ντιζες των σερβων του cyclic

παντως σημερα το απογευμα εχει το προγραμμα παγκο και αυριο πτηση
οποτε το ξανασεταρω κοντα στις _+9.5 μοιρες από τις 12 και βλεπουμε

το αστειο της υποθεσης είναι ότι το προβλημα αυτό εχει στοιχιωσει στο χελι μου πανω και δεν λεει να φυγει

από τα πρωτα βηματα μου στο χομπυ το αντιμετωπισα ειχαμε βρει τοτε τι εφτεγε και νομιζα ότι δεν θα το ξανασυναντουσα μπροστα μου

αλλα αμ δε

http://www.aeromodelistis.com/smfgr/index.php?topic=16089.0

+(*)
ant1971

Δημοσίευση από ant1971 »

Λοιπον τι εδειξε ο παγκος~!!

1. Πολύ ερασιτεχνικη χρηση από μερους μου του ηλεκτρονικου μοιρομετρου (με όχι καλο μεχρι σημερα μηδενισμο του που οδηγουσε σε όχι καλο αλφαδιασμα του ε/π)

2.
Ενας μικρος τζογος των grips της κεφαλης σαν να προερχεται από στραβο spindle shaft

αλλα φορα ολοκαινουριο spindle shaft και ολοκαινουργια grips

πανω ομως σε χρησιμοποιημενη κεφαλη της microheli που εχει κανα δυο πτωσεις

3. Ισως θεμα με τα χορνακια με όχι απολυτα ιδιες αποστασεις βιδας και μπιλιας και στα τρια σερβο του cyclic που να οδηγει σε λιγο διαφορετικη θεση πανω και κατω ντιζας ως προς τον αξονα του ε/π (οπως τα ελεγε και ο θεμης απο την αρχη)
και αυτο γιατι οι τρυπες για την μπιλια δεν θυμαμαι να εγιναν και με μεγαλη προσοχη
οι διαφορες βεβαια θα ειναι αν υπαρχουν κατω απο χιλιοστο

Η αυριανη νεκροψια (με την πτηση του) θα δειξει αν θα πρεπει να ασχοληθω παραπανω /!/!*με τα 2 και 3

Παντως βαζοντας στο βημα του _+9 μοιρες (θεμη θα το δοκιμασω και θα σου πω) ταυτοχρονα

και με το πολύ καλυτερο αλφαδιασμα του ε/π κατα τις ρυθμισεις του και των μετρησεων τους
οι αποκλησεις στις μοιρες στα τρια πηδαλια ελαχιστοποιηθηκαν σε διαφορες της 1 με 1,5 μοιρας
kdrak

Δημοσίευση από kdrak »

McThemis έγραψε: λές μοίρες στην κεφαλή σου, δηλαδή ΤΕΡΆΣΤΙΕΣ ΚΙΝΉΣΕΙΣ ΣΤΑ ΣΈΡΒΟ, που οδηγούν στις ασυμμετριες που βλέπεις... Δοκίμασε να το μειώσεις λίγο... Δεν είναι και tarot το ελικόπτερο σου, blade είναι!!!!!

Εδώ τώρα γιατί την έκανες αυτήν την αναφορά ? Ξαφνικά αναφερόμαστε στα tarot και όχι στα align ? Είδες τελικά πως είσαι ψυχάκιας .

O ξερόλας ο Mcψυχωτικός θα μας μάθει γραμματική, σύνταξη και ορθογραφία εκτός από το φοβερό επίπεδο που έχει στο hobby των ελικοπτέρων.
Και για πες μας εσύ παραμορφωμένε γιατί έγραψες πως είμαι και αμόρφωτος τι έχεις κάνει από σπουδές ? Έβγαλες σχολές Μανώλα και αποφοίτησες από το Λύκειο με 13 ?

Είσαι πολύ μικρός και πολύ λίγος πέρα από τα ψυχολογικά σου προβλήματα και το χαραγμένο όνομα Align στο κούτελο σου.

Ξόδεψε τώρα 1 ώρα να γράψεις ένα μακροσκελές post για να μας δείξεις το επίπεδο σου όπως έκανες σε άλλο thread. Και άντε αγόρασε με τα λεφτά του μπαμπά σου άλλο ένα ελικόπτερο για να φανείς ανώτερος.
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Φίλτατε kdrak ..........
To petame ένα forum στο οποίο προσπαθούμε να προσφέρουμε η να λάβουμε γνώσεις και πληροφορίες στον τομέα του αερομοντελισμού που όλοι αγαπάμε Σεβόμαστε τις απόψεις του άλλου ακόμη και αν δεν συμφωνούμε Με επιχειρήματα και εμπεριστατωμένες απαντήσεις μπορούμε να αλλάξουμε την γνώμη του συνομιλητή μας και να ενημερώσουμε τους υπόλοιπους
Σε προηγούμενο θέμα άρχισε σκυλοκαβγάς με αποτέλεσμα μηνύματα με απρεπές και προσβλητικό περιεχόμενο να διαγραφούν Παρακάλεσα να συνεχίσει η κουβέντα πολιτισμένα αλλά εσύ συνεχίζεις
Πιστεύω λοιπόν ότι μία εβδομάδα αποκλεισμός σου από το petame θα επιτρέψει να ηρεμίσουν τα πνεύματα
kwstasdrak

Δημοσίευση από kwstasdrak »

κ.Κρίτζα εφόσον υπάρχει μέλλος εδώ που επιτίθεται σε άλλο μέλλος φραστικά με ειρωνείες και βρισιές , οφείλετε να αποκλείσετε το μέλος που βρίζει .

Διαγράφοντας τις βρισιές που έχει δει όλο το forum είναι μεν σωστή η ενέργεια για να εκτονωθεί η ένταση και να μην συνεχίσει το περιστατικό αλλά το μέλλος που έβρισε δεν συμμορφώνεται και μπορεί να διατηρήσει την ίδια προσβλητική συμπεριφορά σε κάποιο άλλο μέλλος.

Εγώ συνεχίζοντας την διαμάχη έλαβα την κύρωση της 1 εβδομάδας αποκλεισμού αλλά η αιτία που προκάλεσε τις προσβολές και την αναστάτωση παραμένει ατιμώρητος για να μπορέσει να βρίσει και να προσβάλει στην συνέχεια όποιον εναντιώνεται με τις απόψεις του ή προσβάλει τα ανταλλακτικά της Align. Ποια κύρωση θα λάβει ο κύριος που θα συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά ; Θα διαγραφεί το post του και θα συνεχίζει.

Εφόσον είστε ικανοποιημένος με την δικαιοσύνη που αποδώσατε και τον τρόπο που λύσατε την διαμάχη εγώ περισσεύω .

Καλημέρα σας
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Παρακάλεσα και τα δύο εμπλεκόμενα μέλη να συνεχίσουν πολιτισμένα την συζήτηση και διέγραψα τα εριστικά και ανούσια μηνύματα όλων μας για να τελειώσει το θέμα εκεί
Ο ένας έστειλε απολογητικό ΠΜ αναγνωρίζοντας το λάθος του και υποσχόμενος να μη δοθεί συνέχεια
Ο άλλος αντίθετα εντείνει την αντιπαράθεση και σε άλλο θέμα με υποτιμητικούς και υβριστικούς χαρακτηρισμούς
Η διαχείριση αναγκαστικά έλαβε πυροσβεστικά μέτρα για λήξη του συμβάντος

(Τα μηνύματα μας θα διαγραφούν για την καθαρότητα του θέματος)
Mogolos

Δημοσίευση από Mogolos »

kwstasdrak έγραψε: κ.Κρίτζα εφόσον υπάρχει μέλλος εδώ που επιτίθεται σε άλλο μέλλος φραστικά με ειρωνείες και βρισιές , οφείλετε να αποκλείσετε το μέλος που βρίζει .

Διαγράφοντας τις βρισιές που έχει δει όλο το forum είναι μεν σωστή η ενέργεια για να εκτονωθεί η ένταση και να μην συνεχίσει το περιστατικό αλλά το μέλλος που έβρισε δεν συμμορφώνεται και μπορεί να διατηρήσει την ίδια προσβλητική συμπεριφορά σε κάποιο άλλο μέλλος.

Εγώ συνεχίζοντας την διαμάχη έλαβα την κύρωση της 1 εβδομάδας αποκλεισμού αλλά η αιτία που προκάλεσε τις προσβολές και την αναστάτωση παραμένει ατιμώρητος για να μπορέσει να βρίσει και να προσβάλει στην συνέχεια όποιον εναντιώνεται με τις απόψεις του ή προσβάλει τα ανταλλακτικά της Align. Ποια κύρωση θα λάβει ο κύριος που θα συνεχίσει την ίδια συμπεριφορά ; Θα διαγραφεί το post του και θα συνεχίζει.

Εφόσον είστε ικανοποιημένος με την δικαιοσύνη που αποδώσατε και τον τρόπο που λύσατε την διαμάχη εγώ περισσεύω .

Καλημέρα σας

Ρε αδερφέ σας παρακολουθώ εδώ και μέρες.
Μας τα έχεις κάνει zeppelin! Έλεος!! Προσπαθούμε να βρούμε μια άκρη και να μάθουμε 2 πράγματα και πετάγεσαι σαν κλανιά και κάνεις και αυτό το thred σαν το άλλο. ΕΛΕΟΣ
Αναφέρεσαι επί προσωπικού και προσβάλλεις άτομα που δεν γνωρίζεις.
Εάν δεν γουστάρεις τον Θέμη, είναι δικαίωμά σου. Σεβάσου τουλάχιστον τους υπόλοιπους χρήστες.
Εάν δεν γουστάρεις το φόρουμ μην μπαίνεις. Δεν θα χάσουμε και τον Εϊνστάϊν του μοντελισμού...
kwstasdrak

Δημοσίευση από kwstasdrak »

Mogolos έγραψε: Ρε αδερφέ σας παρακολουθώ εδώ και μέρες.
Μας τα έχεις κάνει zeppelin! Έλεος!! Προσπαθούμε να βρούμε μια άκρη και να μάθουμε 2 πράγματα και πετάγεσαι σαν κλανιά και κάνεις και αυτό το thred σαν το άλλο. ΕΛΕΟΣ
Αναφέρεσαι επί προσωπικού και προσβάλλεις άτομα που δεν γνωρίζεις.
Εάν δεν γουστάρεις τον Θέμη, είναι δικαίωμά σου. Σεβάσου τουλάχιστον τους υπόλοιπους χρήστες.
Εάν δεν γουστάρεις το φόρουμ μην μπαίνεις. Δεν θα χάσουμε και τον Εϊνστάϊν του μοντελισμού...

Άλλο ένα αγανακτισμένο μέλλος επειδή δέχθηκα βρισιές. !

Δεν περίμενα κάτι καλύτερο από αυτό. Τώρα εκτός από τις άλλες βρισιές που έφαγα είμαι και «κλανια».

Ξέρω το ban σε εμένα θα πέσει πάλι για την αναστάτωση και επειδή δέχθηκα βρισιές.
ant1971

Δημοσίευση από ant1971 »

Τελικα η απολυτη λυση ηρθε :>)από την αλλαγη στα χορνακια των σερβο

κεφαλης με την μπιλια 2mm πιο μεσα
(αυτό που τονισε από την αρχη τοσο ο θεμης οσο και εγω με την υποχρεωτικη απολυτη παραλληλια των ντιζων μεταξυ τους και με τον αξονα)

Δυστυχως όπως η ζωη επαναλαμβανεται ετσι και τα λαθη μας

επαναλαμβανονται (πιστεψα τυφλά τις οδηγιες της lynx)

Με την αλλαγη του frame ακολουθησα τις οδηγιες της lynx που έδινε μηκος πανω στο χορνακι βιδας και μπιλιας στα 10 με 11 mm δλδ μια τρυπα πιο εξω από εκει που επρεπε

Αυτό μου δημιουργησε τις ασυμμετριες στις μοιρες στα 3 πηδαλια του ε/π

Βεβαια συνεβαλε στο ελαχιστο και το όχι αριστο αλφαδιασμα του ε/π (εκει παιζαμε στην μια μοιρα)

Ο μικρος τζογος στα grips ναι υπαρχει αλλα συμμετεχει στην ποιοτηττα της πτησης αν συμμετεχει και όχι στον παγκο

(νομιζω ότι δεν συμμετεχει ουτε εκει αφου πετα πολύ καλα πλεον)

και αυτό γιατι προερχεται αποκλειστικα και μονο από το μαμα swash plate της blade

Το πολύ αστειο είναι ότι ελλαδα δεν βρηκα το upgrade swash της Blade και πηρα ξανα το μαμα πιστευοντας ότι αυτό που φορουσε ισως εχει θεμα από τις δυο πτωσεις του ε/π στο παρελθον

Αλλα γελαστικα:D

Και το μαμα από το σακουλακι του βγαζει το ιδιο και λιγο περισοτερο τζογο

Με αποτελεσμα το πολύ αστειο να είναι ότι πεδευτηκα να δω πιο να βαλω από τα δυο αφου το καινουργιο μου φαινονταν λιγο χειροτερο

Εδώ κολλά και η ατακα που θα ελεγα αν ειχα μπροστα μου τον πολύ καλο φιλο του φορουμ Θεμη ότι θελω να αγιασω αλλα το διαβολοχελι δεν με αφηνει

(εξαιτιας της αναφορας μου σε άλλο thread για τα επωνυμα ε/π αυτου του επιπεδου εταιριων απαντ #61 http://www.petame.gr/forum/viewtopic.php?t=6780&page=5
)

+(*)
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ηλεκτρικά ελικόπτερα”