Me 163 Komet

Red

Απάντηση: Me 163 Komet

Δημοσίευση από Red »

και τα ρεστα μου....
Συνημμένα
DSC00453.JPG
DSC00453.JPG (59.78 KiB) Προβλήθηκε 288 φορές
DSC00446.JPG
DSC00446.JPG (60.05 KiB) Προβλήθηκε 288 φορές
DSC00443.JPG
DSC00443.JPG (59.35 KiB) Προβλήθηκε 288 φορές
Red

Δημοσίευση από Red »

Καλημερα σε ολους
Αναμενοντας τισ μπαταριες εκανα μερικες δοκιμες με μπαταρια 3 στοιχειων αντι για τεσσαρων που θα ειναι το κανονικο.
Συγκεκριμενα εγινε ελεγχος λειτουργειας και θερμοκρασιας μοτερ και SC, λειτουργια πηδαλιων με το μοτερ σε λειτουργια καλως και τοχιοδρομησεις μικρης ταχυτητας. Ολα πηγαν καλα. Μικρες ρυθμισεις του Συστηματος απογειωσης ωστε να ελαχιστοποιηθουν οι αποκλισεις.
Τελος εγινε δοκιμη του συστηματος απορριψης με το μοτερ σε λειτουργια(αερορευμα). Το συστημα λειτουργει μια χαρα.
μενουν οι δοκιμες μεγαλης ταχυτητας στο εδαφος....και μετα η πτηση.
Μολις ο βοηθος μου θα ειναι διαθεσιμος θα ανεβασω βιντεακι απο την τροχιοδρομηση...
melenestelio

Δημοσίευση από melenestelio »

Ενος ετους δουλεια ..........η μεγαλη στιγμη ερχεται........ολο το βραδυ το μυαλο σκεφτεται τι να εχω ξεχασει........ .η αδρεναλινη στα υψη.........οταν σπρωχνεις την μανετα του γκαζιου...........ολα καλα........θες να προσγειωθεις γρηγορα ..........το σωμα και το μυαλο χαλαρωνουν.........η απολυτη ικανοποιηση....... Τα Καταφερα !!!!!!
Red

Δημοσίευση από Red »

Καλησπερα.
Μετα απο πολυ καιρο εγινε επιτελους η παρθενικη του 163.
Παρα το οτι η προσγειωση καταληξε με το αεροπλανο αναποδα στον διαδρομο και με καποιες ζημιες( που επισκευαζονται σε 1 1/2 ημερα), πεταξε φανταστικα. Πολυ σταθερο, αρκετα γρηγορο. Η αποκριση στα πηδαλια ηταν καλη και το τριμ που χρειαστηκε ηταν σχεδον τιποτα.Η απορριψη της Ντολυ πηγε μια χαρα. Το μοτερ αρκετα δυνατο δε δουλεψε πανω απο το 60-70 % κατα το μεγαλυτερο μερος της πτησεως. Κατα την αποψη μου το κεντρο βαρους επρεπε να ειναι ελαχιστα πιο πισω...στην π/γ ειχα την αισθηση οτι το nose authority ελαττωθηκε αρκετα οσο η ταχυτητα μειωνοταν.

Οσο για τα αιτια του ασχημου τελους κατα την προσγειωση, μαλλον οφειλεται στην ροπη του κινητηρα σε συνδιασμο με το μικρο μεγεθος του μοντελου.....για να ειμαι ειλικρινης δεν ειμαι και τοσο σιγουρος....Δειτε το βιντεακι και το συζηταμε.
Την καμερα την ειχε ο ταμιας που επαιζε συνεχεια με το ζουμ....εχασε μερικα καρε απο το μοντελο αλλα ειδαμε ωραια συννεφα!!!!
Ευχαριστω την πρωινη ομαδα(melenestelio, carapis, mogolos) για την βοηθεια και την υποστηριξη.....ειδικα μετα την τουμπα!!!

Δημήτρης Άρτα

Δημοσίευση από Δημήτρης Άρτα »

Άπαιχτο!!
Έτσι να βλέπω και άλλους με το μέρος του Άξονα!!!!
Υ.Γ.
Δεν ξέρεις που πήγε η ψυχή μου μέχρι να το ακουμπίσεις στο διάδρομο, βλέποντας σε να το κουβαλάς με την έλικα στο στομάχι και το εσωτερικό του αγκώνα σου και την τηλ/νση να ''παίζει'' πέρα δώθε.....!!!!
Red

Δημοσίευση από Red »

Καλημερα Δημητρη.
Ειχα motor hold...ποτε οτι και να εκανε η μανεττα δε θα γινοταν τιποτα...
Οσο για τον αξονα.....εαν ολα πανε καλ θα ετοιμασω την τριλογια me 163, Bf 109F. BF 110C.....μεχρι τοτε....βλεπουμε.
Δημήτρης Άρτα

Δημοσίευση από Δημήτρης Άρτα »

Δεν το ρίχνουμε καλύτερα στα Luft '46 ??

http://www.luft46.com/

Είναι και πολύ πιο όμορφα!!Βλέπε Me 163 Komet !!!
Κάποτε προσπάθησα για ένα 2μετρο BV-215 EDF αλλά τα σχέδια δε μου έβγαιναν οπότε το παράτησα!!

Εικόνα

Όπως και να έχει πάντως το ευχαριστήθηκα το Me 163!Πολύ καλή πτήση!!
Καλή και γρήγορη επιστροφή!!!
Άβαταρ μέλους
CARAPIS

Δημοσίευση από CARAPIS »

Βασιλη γεια σου...

..., για το μοντελακι λες λιγα και καλα κανεις, εμεις που ειμασταν εκει πρεπει να πουμε περισσοτερα.
Η εκτιμιση της καταστασης μετα την τουμπα εδειξαν αν μη τι αλλλο τη στιβαροτητα της κατασκευης (kit) και οχι μονο. Εαν ηταν rtf θα ειχε διαλυσει με τον τροπο που εσκασε κατω.
Πεταει τελεια και ανεμοπορει πολυ καλα, ησουνα λιγακι 'επιθετικος' στο γκαζι μετα τους πρωτους γυρους αλλα τα γκαζια ειναι ωραια κι αυτο εχει.
Μπραβο σου για την ωραια και ανθεκτικη κατασκευη οοολα καλα μια δυο επισκευες και παλι στον αερα ευχομαι. +(*)

Χρησταρας
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Μπράβο Βασίλη
Για την ζημιά δεν λέω τίποτα γιατί είναι πταίσμα
Το μοντέλο υπέροχο !!!!
Για το μόνο που λυπάμαι είναι που δεν σε πρόλαβα να τραβήξω φωτο που σίγουρα θα έιναι πολύ εντυπωσιακές Την επόμενη ελπίζω να μη το χάσω
Red

Δημοσίευση από Red »

Σας ευχαριστω ολους για τα καλα σας λογια..
Οι επισκευες αρχισαν ηδη και το σκαφος ειναι σχεδον ετοιμο. Μολις βρω το σπινερ θα ειναι παλι ετοιμο!!!!
Τα λεμε συντομα
Αντώνης Κριτζάς

H επόμενη μπορεί να είναι στο βουνό ???
Red

Δημοσίευση από Red »

Το βλεπω δυσκολο... ερχετε πολυ γρηγορα για προσγειωση...ακομη και εαν παω λιγο πισω το ΚΒ και βελτιωσω λιγο την τεχνικη μου παλι θα ειναι γρηγορο.....
Τελικα βγηκε καθαροαιμο πολεμοπουλο για τον Ερμη!!!
Αντώνης Κριτζάς

Κάτι που νομίζω ότι έπρεπε να κάνεις στην παρθενική είναι να εξερευνήσεις τα όρια του stall σε κάποιο ασφαλές ύψος ώστε να είσαι ποιο άνετος στη προσγείωση (ξέρεις εσύ και από τα ανεμόπτερα)
Κάτι βιντεάκια που υπάρχουν το δείχνουν στην προσγείωση γρήγορο μεν αλλά μάλλον προβλέψιμο
Όπως και να έχει αφού το μοντέλο είναι εντάξει στην επόμενη θα πάει πολύ καλύτερα
Για άλλη μια φορά θα πω ότι είναι κουκλί !!!!!!!!
ankon

Δημοσίευση από ankon »

Ωραία κατασκευή Βασίλη. Είναι λογικό ενα μικρό άγχος στην πρώτη πτήση, το μοντέλο είναι απο τα σπάνια και δεν υπάρχουν πολλές αναφορές. Αφού το επισκεύασες ...όλα καλά . Την επόμενη φορά θα είσαι πιό χαλαρός και τότε θα το απολαύσεις περισσότερο. Εγώ λέω μπράβο και για την κατασκευή και για την πτήση.
w1ndsurfer

Δημοσίευση από w1ndsurfer »

Το πραγματικό Komet είχε δύσκολη προσγείωση λόγω της μεγάλης ταχύτητας
Οι (λίγοι και τολμηροί) πιλότοι που το πετούσαν υπέφεραν από "Komet spine"

Πολλά συγχαρητήρια για την κατασκευή και την παρθενική !
Απάντηση

Επιστροφή στο “Scale Αεροπλάνα”