Αντώνης Κριτζάς έγραψε: ↑
Στις φωτογραφίες βλέπω μοντελιστές που κόπιασαν να φτιάξουν κάποια μοντέλα και που είμαι σίγουρος ότι το τελευταίο που είχαν στο μυαλό τους ήταν μια διάκριση.
Η αγάπη για τα μοντέλα είναι το κίνητρο τους και η ανταμοιβή τους είναι τα λόγια θαυμασμού από τους συναδέλφους τους.
Με αφορμή και μόνο αυτά που γράφει ο Αντώνης, το μόνο που θα παρακαλούσα τους διαγωνιζόμενους αυτής της scale εκδήλωσης, είναι να μην ασχοληθούν με το ΤΙ γράφτηκε αλλά να μας τιμήσουν και πάλι με την παρουσία τους σε τέτοιες διοργανώσεις…..το έχουμε όλοι ανάγκη.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι ακόμα και για να πατήσεις στο κατώφλι ενός τέτοιου διαγωνισμού χρειάζονται το λιγότερο, χρόνο, χώρος, εργαλεία, χρήμα, κατανόηση από τον στενό οικογενειακό κύκλο, ψυχική ηρεμία, μεγάλο φάσμα τεχνικών, μηχανολογικών και όχι μόνο γνώσεων, και ένα σορό άλλα πράματα που μπορεί να μου διαφεύγουν….μόνο και μόνο επειδή δεν προσπάθησα ή δεν είμαι σε θέση να κατασκευάσω κάτι αντίστοιχο.
Και εγώ, όπως και αρκετοί στο χώρο μας, αν και πετάμε κάποια χρόνια, ……άλλοι με συνέπεια και άλλοι, όπως εγώ, όποτε μπορούμε και το επιτρέπουν οι καταστάσεις……, με ότι μπορούμε (συνήθως που μοιάζει με αεροπλάνο) και όπως μπορούμε, μας πιάνει ένα δέος όταν βλέπουμε μοντέλα που μπορούν για πλάκα να πάρουν βραβεία στατικού μοντελισμού να πετάνε παράλληλα όπως και τα αληθινά…..θα μου πείτε, που ξέρω πως πετάνε τα αληθινά…..η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι…….και επειδή όλο το hobby μας βασίζετε σε αυτή καθαυτή την λέξη «ΦΑΝΤΑΣΙΑ»……
…..μη μας χαλάτε το όνειρο ρε παιδιά.
Υ.Γ.: Δε θέλω να πάρω το μέρος ούτε του Τρύφωνα (δεν το έχει ανάγκη άλλωστε) αλλά ούτε και κανενός άλλου εδώ μέσα……ΟΜΩΣ….αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι συγκεκριμένα άτομα εδώ μέσα δαπανάνε τουλάχιστον 2-3 ώρες ημερησίως….αφιλοκερδώς….στο να μαθαίνουν σε νέους μοντελιστές να πετάνε, να κατασκευάζουν, να στήνουν και να μοιράζονται πάνω από όλα την χαρά του hobby μας……αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά.
Φιλικά πάντα,
Κώστας