Απόψεις και διαφωνίες για την οργάνωση των Πανελλήνιων αγώνων Scale 2010

King Kostas

Απάντηση: Απόψεις και διαφωνίες για την οργάνωση των Πανελλήνιων αγώνων Scale 2010

Δημοσίευση από King Kostas »

Αντώνης Κριτζάς έγραψε:
Στις φωτογραφίες βλέπω μοντελιστές που κόπιασαν να φτιάξουν κάποια μοντέλα και που είμαι σίγουρος ότι το τελευταίο που είχαν στο μυαλό τους ήταν μια διάκριση.

Η αγάπη για τα μοντέλα είναι το κίνητρο τους και η ανταμοιβή τους είναι τα λόγια θαυμασμού από τους συναδέλφους τους.

Με αφορμή και μόνο αυτά που γράφει ο Αντώνης, το μόνο που θα παρακαλούσα τους διαγωνιζόμενους αυτής της scale εκδήλωσης, είναι να μην ασχοληθούν με το ΤΙ γράφτηκε αλλά να μας τιμήσουν και πάλι με την παρουσία τους σε τέτοιες διοργανώσεις…..το έχουμε όλοι ανάγκη.

Πρέπει να καταλάβουμε ότι ακόμα και για να πατήσεις στο κατώφλι ενός τέτοιου διαγωνισμού χρειάζονται το λιγότερο, χρόνο, χώρος, εργαλεία, χρήμα, κατανόηση από τον στενό οικογενειακό κύκλο, ψυχική ηρεμία, μεγάλο φάσμα τεχνικών, μηχανολογικών και όχι μόνο γνώσεων, και ένα σορό άλλα πράματα που μπορεί να μου διαφεύγουν….μόνο και μόνο επειδή δεν προσπάθησα ή δεν είμαι σε θέση να κατασκευάσω κάτι αντίστοιχο.

Και εγώ, όπως και αρκετοί στο χώρο μας, αν και πετάμε κάποια χρόνια, ……άλλοι με συνέπεια και άλλοι, όπως εγώ, όποτε μπορούμε και το επιτρέπουν οι καταστάσεις……, με ότι μπορούμε (συνήθως που μοιάζει με αεροπλάνο) και όπως μπορούμε, μας πιάνει ένα δέος όταν βλέπουμε μοντέλα που μπορούν για πλάκα να πάρουν βραβεία στατικού μοντελισμού να πετάνε παράλληλα όπως και τα αληθινά…..θα μου πείτε, που ξέρω πως πετάνε τα αληθινά…..η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω, αλλά φαντάζομαι…….και επειδή όλο το hobby μας βασίζετε σε αυτή καθαυτή την λέξη «ΦΑΝΤΑΣΙΑ»……

…..μη μας χαλάτε το όνειρο ρε παιδιά.

Υ.Γ.: Δε θέλω να πάρω το μέρος ούτε του Τρύφωνα (δεν το έχει ανάγκη άλλωστε) αλλά ούτε και κανενός άλλου εδώ μέσα……ΟΜΩΣ….αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι συγκεκριμένα άτομα εδώ μέσα δαπανάνε τουλάχιστον 2-3 ώρες ημερησίως….αφιλοκερδώς….στο να μαθαίνουν σε νέους μοντελιστές να πετάνε, να κατασκευάζουν, να στήνουν και να μοιράζονται πάνω από όλα την χαρά του hobby μας……αυτό από μόνο του λέει πάρα πολλά.

Φιλικά πάντα,

Κώστας
george_karasoulas

Απάντηση: Απόψεις και διαφωνίες για την οργάνωση των Πανελλήνιων αγώνων Scale 2010

Δημοσίευση από george_karasoulas »

Αγαπητοί φίλοι Καλημέρα.
Διάβασα προσεκτικά την απάντηση του κ. Δ. Ράμμου και τις τοποθετήσεις και άλλων μελών του FORUM.
Ήθελα και εγώ να εκθέσω την άποψη μου με δυο λόγια, ωστόσο ακριβώς πριν συντάξω το μήνυμα μου, κάποιοι φίλοι με παρέπεμψαν σε συγκεκριμένα μηνύματα στο FORUM του κ. Κ. Κωστόπουλου, μια που εγώ τυχαίνει να μην το παρακολουθώ.
Ομολογώ ότι το εκεί μήνυμα του κ. Ράμμου με σάστισε, αν δε μου προκάλεσε σοκ!
Χωρίς αμφιβολία ο καθένας έχει δικαίωμα να έχει τις απόψεις του. Ωστόσο βρήκα τις θέσεις του κ. Ράμμου, όπως τουλάχιστον εκφράζονται μέσα από αυτό το μήνυμα, αν μη τι άλλο, κάπως υπερβολικές και δε νομίζω ότι αντιπροσωπεύουν την Ελληνική αερομοντελιστική πραγματικότητα.
Παραθέτω απόσπασμα από το μήνυμα, που είχαν την καλωσύνη να μου στείλουν φίλοι αερομοντελιστές, τους οποίους και ευχαριστώ.

Με φιλικούς χαιρετισμούς
Γιώργος Καρασούλας

http://www.aeromodelling.gr/ForumS/index.php?topic=13826.msg123681#msg123681

"...από τους ανθρώπους που βρίσκονται στο προσκήνιο συνεχώς, έχοντας προσόντα που ίσως να μην τα έχει κανείς άλλος.
Και αυτοί είναι ο Αντώνης Παπαδόπουλος αντιπρόεδρος της ΕΛΑΟ υπεύθυνος για θέματα αεραθλητισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και ο Γιάννης Κωνσταντακάτος πρόεδρος της ΕΑΑ που με το αδιαμφισβήτητο έργο του είναι ο πλέον ειδικός για να διαχειριστεί θέματα που αφορούν το χόμπι και το άθλημα στην Ελλάδα.
Υπάρχουν ίσως μερικοί ακόμα με παρόμοια προσόντα, αλλά δεν έχουν το χρόνο, τη δύναμη, τη διάθεση για να ασχοληθούν με συντονισμό και οργανωτικά θέματα αερομοντελισμού σε όλη την χώρα. Ο καθένας στο σωματείο και στον τόπο του....ναι !!!! Αλλά αυτοί που έχουν δείξει ενδιαφέρον για τον αερομοντελισμό από την Θράκη έως την Κρήτη είναι μόνο οι προαναφερόμενοι.
Σε αυτούς θα πρέπει να βασιστούμε, αυτούς τους ανθρώπους θα πρέπει να υποστηρίξουμε.
Εάν θελήσουμε να γίνουμε εθελοντές (εργάτες) στελέχη και να δουλέψουμε ανιδιοτελώς, για να αναπτυχθεί ο αερομοντελισμός και ο αθλητισμός ακόμα περισσότερο, παρ όλες τις δύσκολες συνθήκες που περνάει η χώρα μας, θα πρέπει να γνωρίζουμε ποιοι είναι οι ηγέτες μας, οι αρχηγοί μας ........οι "άνθρωποι μας" !!!!"
sav.in

Δημοσίευση από sav.in »

γλείφτης = γλοιώδης κόλακας
ankon

Δημοσίευση από ankon »

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ.... φτάσαμε ως εκεί !!! Τα διαβάζω και με πιάνει τρέλα. Μα είναι δυνατόν να γράφονται κείμενα με τόσο σάλιο.....
Pantelis papageorgiou

Δημοσίευση από Pantelis papageorgiou »

Όπως αρκετοί από εσάς γνωρίζουν, υπήρξα μέλος και συντονιστής του petame και αποχώρησα πριν από ένα χρόνο για λόγους που καθόλου δεν αφορούν κάποιον σήμερα. Επέστρεψα για να γράψω αυτό το ένα και μοναδικό μύνημα διαβάζοντας αυτό το thread.
Είμαι ένας από τους συμμετέχοντες στον συγκεκριμένο αγώνα στην κατηγορία F4C, η οποία είναι η πιο δύσκολη και ενδιαφέρουσα κατηγορία αγώνων αερομοντέλλων(προσωπική άποψη). Θα ήθελα όχι πέντε αλλά δεκαπέντε συμμετοχές. Ο λόγος για τον οποίο δεν υπάρχουν αυτές οι συμμετοχές είναι ακριβώς αυτό που δείχνει η ύπαρξη του συγκεκριμένου thread. Δηλαδή ότι περισσότερο και από τη χαρά που μας προσφέρει το χόμπυ μας, μας αρέσει ο καυγάς και η αντιπαράθεση.
Παίρνουμε πολύ πιο σοβαρά τους αγώνες από αυτο που πραγματικά είναι. Καλώς ή κακώς ποτέ δεν θα μαζευτούν 50 συμμετοχές. Είναι μια συγκέντρωση φίλων που θα δείξουν τη δουλειά τους, θα πετάξουν τα αεροπλάνα τους και το βράδυ θα τα πιούν κάτω από τα αστέρια κουβεντιάζοντας για μπάλσες, κόλλες και ρητίνες. Δεν ασχολούμαστε με τις πραγματικά αξιόλογες, συμμετοχές αλλά με ομοσπονδίες, θείους και καρέκλες. Για όλα μας φταίνε οι άλλοι και ποτέ το κακό μας ριζικό. Για να γίνει ένας καυγάς χρειάζονται πάντα δύο. Ένας που θα ξεκινήσει και ένας που θα τσιμπήσει και θα υπερθεματίσει. Δεν οδηγεί πουθενά και κυρίως δεν συμβάλλει στο να υπάρξουν περισσότερες συμμετοχές στο μέλλον.
Φέτος που συμμετείχα πήγα καλύτερα από πέρισυ και ελπίζω του χρόνου να πάω ακόμη καλύτερα. Όχι από πλευράς κατάταξης αλλά από πλευράς απόδοσης. Και θα συννεχίσω να συμμετέχω όσο θα μπορώ να κατασκευάζω και να πετάω αερομοντέλλα. Οι αγώνες είναι για εμένα ένα κίνητρο για να βελτιώσω τις κατασκευαστικές και πτητικές μου ικανότητες. Και επειδή η αξία του ητημένου είναι εκείνη που δίνει δόξα στο νικητή χρειάζονται συμμετοχές για να αποκτήσει αξία το έπαθλο. Ατυχώς με τον καυγά δεν θα τις δούμε.
Γνωρίζετε ότι πολλοί από εκείνους που δυνητικά θα συμμετείχαν από κάποιο πόστο (αθλητή, κριτή, θεατή) στους αγώνες δεν εμφανίζονται ώστε να μην έρθουν μούρη με μούρη με κάποιον που έχουν τσακωθεί για καρέκλες, κριτές, διαδικασίες, ομοσπονδίες, επιτροπές;
Εγώ θα είμαι εκεί και του χρόνου γιατί μου αρέσει η ένταση του αγώνα, νιώθω υπερήφανος που με παρακολουθεί ο οκτάχρονος γυιός μου να αγωνίζομαι, χαίρομαι που θα δώ τους φίλους μου εκεί (αγωνιζομένους, κριτές, θεατές) , διασκεδάζω αφάνταστα το βράδυ που πίνουμε παρέα τις μπιρίτσες μας και κοιμώμαστε στις σκηνές και τα αυτοκίνητα.
Του χρόνου σας προσκαλώ να συμμετάσχετε στους αγώνες αυτούς, είτε σαν διαγωνιζόμενοι είτε σαν θεατές ώστε φεύγοντας από το μοντελοδρόμιο να είμαστε τοσο ικανοποιημένοι και γεμάτοι από το διήμερο που ζήσαμε που κανείς μας να μην έχει τη διάθεση να ασχοληθεί με «θείους, ομοσπονδίες, καρέκλες» και άλλα μη συναφή με την ουσία των αγώνων και του χόμπυ μας...................Τί λέτε;

Με πολλή αγάπη στον αερομοντελισμό και όλους αυτούς που τον υπηρετούν.

Παντελής Παπαγεωργίου
Λυκουργος

Δημοσίευση από Λυκουργος »

καλησπέρα και από εμενα.....από ότι καταλαβαίνω πάλι μια από τα ίδια στο πρωτάθλημα. και αναρωτιέμαι,αφού είναι έτσι η κατάσταση -και απευθύνομαι στον φίλο Παντελή- ποιος ο λόγος να μιλάμε για πανελλήνιο πρωτάθλημα και αεραθλητισμό? ας βρισκόμαστε κάθε Σ.Κ. και ας οργανώνουμε "άγονες - κοντρίτσες" ανά μεταξύ μας να πίνουμε και τις μπιρίτσες μας και να τελειώνει το παραμύθι. φίλτατε Παντελή για να δεις κάποια στιγμή 20 η 30 η 50 συμμετοχές -ώστε να έχουνε και ουσία οι αγωνες- θα πρέπει πρώτα οι καρεκλοκένταυροι να δείξουνε το ανάλογο ενδιαφέρον, να τιμανε με την παρουσία τους, τους αθλητές και να προσπαθούν να ανεβάσουν τον αεραθλητισμό και όχι να ανεβαίνουν αυτοί με τις πλατες των αεραθλητών και δυο τριών ανθρώπων που τραβάνε μόνιμος το κουπί για να μην σβήσει ο ορος αεραθλητισμός από το λεξιλόγιο μας....αυτά προς το παρόν

Μαλαλας Λυκουργος
Λυκουργος

Δημοσίευση από Λυκουργος »

καλησπέρα και από εμενα.....από ότι καταλαβαίνω πάλι μια από τα ίδια στο πρωτάθλημα. και αναρωτιέμαι,αφού είναι έτσι η κατάσταση -και απευθύνομαι στον φίλο Παντελή- ποιος ο λόγος να μιλάμε για πανελλήνιο πρωτάθλημα και αεραθλητισμό? ας βρισκόμαστε κάθε Σ.Κ. και ας οργανώνουμε "αγωνες - κοντρίτσες" ανά μεταξύ μας να πίνουμε και τις μπιρίτσες μας και να τελειώνει το παραμύθι. φίλτατε Παντελή για να δεις κάποια στιγμή 20 η 30 η 50 συμμετοχές -ώστε να έχουνε και ουσία οι αγωνες- θα πρέπει πρώτα οι καρεκλοκένταυροι να δείξουνε το ανάλογο ενδιαφέρον, να τιμανε με την παρουσία τους, τους αθλητές και να προσπαθούν να ανεβάσουν τον αεραθλητισμό και όχι να ανεβαίνουν αυτοί με τις πλατες των αεραθλητών και δυο τριών ανθρώπων που τραβάνε μονιμως το κουπί για να μην σβήσει ο ορος αεραθλητισμός από το λεξιλόγιο μας....αυτά προς το παρόν

Μαλαλας Λυκουργος
G.Meskos

Δημοσίευση από G.Meskos »

Μοντελιστής πηγαίνει στόν παθολόγο.
-Γιατρέ μου,τού λέει,τό στόμα μου έδώ καί καιρό είναι στεγνό.
Δέν έχω καθόλου σάλιο.Μήπως είμαι διαβητικός?
-Όχι άγαπητέ μου,γλείφτης είστε καί άπό τό πολύ γλείψιμο σάς τελείωσε!!!!!!!!!!
Αντώνης Κριτζάς

Δημοσίευση από Αντώνης Κριτζάς »

Καλώς ήρθες και πάλι Παντελή

Κάποια στιγμή θα πρέπει να πάρεις και εσύ θέση
Με γραφή τύπου "ήξεις αφήξεις ου θνήξεις εν πολέμω" ή με το να συμφωνείς διαφωνώντας και το αντίστροφο, δε βοηθάς αυτό που αγαπάς.
Αφού ήρθες (και πολύ καλά έκανες ), μοιράσου μαζί μας τις πολύτιμες κατασκευαστικές γνώσεις σου, για να δεις αύριο περισσότερα άτομα στις εκδηλώσεις. Εκτός και αν φοβάσαι τον ανταγωνισμό (χιούμορ).
Γιατί αν περιμένουμε από θείες και ανιψιές φώς δε θα δούμε!
Το φώς το έχουν οι αγνοί μοντελιστές και είναι αυτοί που έχουν τη δυνατότητα να το μεταδώσουν.
dapan

Δημοσίευση από dapan »

Συγχαρητήρια στα παιδιά που πετάξανε στον αγώνα. Απορώ με το Δημήτρη Ράμο, που χρησιμοποιεί τη λέξη "στρατόπεδα", για να χωρίσει τους αερομοντελιστές!
Μια επισήμανση: ΚΑΙ στους αγώνες pylon, δεν παρέστη κανένα μέλος της ΕΛΑΟ... Τυχαίο; Δε νομίζω!!!*SAR*
3DJunk

Δημοσίευση από 3DJunk »

Το Μοdelomania.gr μας καλυψε Γιωργο καλη επανοδο στον κυβερνοχωρο.

Ειχα να δω τετοια ανταποκριση απο την εποχη του rc-modelling. Συγχαρητηρια σε ολους τους συμμετεχοντες.

Τρυφων φιλαρακο μου μη χαλιεσαι...δεν υπαρχει λογος...+(*)_P_P Θα τα πουμε ολα απο κοντα...coffee??
Χαιρετισμους,
Νικος
Tzimakos

Δημοσίευση από Tzimakos »

Ποκοπίκο λακέ, σφουγγοκωλάριε του συστήματος χαίρε!

Όπως πάντα κωλοτουμπάκια είσαι η παραφωνία του αερομοντελισμού. Είσαι ο μόνος πλέον , που λες ναι στο αίσχος και την οπισθοδρόμηση. Οι θεϊκές δηλώσεις σου φανερώνουν ότι κάτι επιδιώκεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι κάτι θέλεις να εκμεταλλευτείς πονηρούλη μου και «κάποιος» στην παρούσα φάση σε χρειάζεται γιατί έχει μείνει μόνος του και σε έχει κάνει πιόνι.

Το αστείο είναι ότι όλοι ανεξαιρέτως σε έχουν πάρει χαμπάρι και πλέον είναι φανερό ότι ως γνήσιος σφουγγοκωλάριος, στηριζόμενος στην τέχνη του "σκουπίζειν", προσπαθείς να κάνεις τι?

Να σου πω εγώ, μια τρύπα στο νερό. Τίποτα!

Με λίγα λόγια σε έχουν παραμυθιάσει και σε έχουν καταντήσει από ανύπαρκτο αερομοντελιστή ανύπαρκτη προσωπικότητα (επίσης).
Ποκοπίκο μου έχω να σου δώσω μία συμβουλή. Κατανόησε σε παρακαλώ τη δυσμενή θέση στη οποία έχεις περιέλθει.

Προτείνω να πάρεις μια απόχη και να κάνεις συλλογή από πεταλούδες… σου πάει περισσότερο. Άκου με φουκαρά μου γιατί σε λίγο θα συναντάς μοντελιστή και το λιγότερο που θα έχεις να εισπράττεις είναι φάπες. Αυτό ισχύει και για το θείο σου μπούλη ακούς?

Αγαπώ Ποκοπίκο και το θείο του και θέλω το καλό τους.

Τζιμάκος Πανούσης
3DJunk

Δημοσίευση από 3DJunk »

Ετσι για να αλλαξουμε λιγο το κλιμα και να δωσουμε πιο αναλαφρη διαθεση ..admin αν θεωρηθει off topic σε παρακαλω σβησε το link. Ειναι παντως απο τα αγαπημενα μου κομματια του Jimakou, σαν χθες θυμαμαι σε ηλικια καπου 4-5 που ακουσα για πρωτη φορα το συγκεκριμενο δισκο !@/-=}{{(disco t....ni)...οροσημο στην ελληνικη δισκογραφια...!@/-=}{{

http://www.youtube.com/watch?v=qSdU5ek1wAs

..και μια σημειωση, συμφωνω εν μερει με το στιχο, απλως το κομματακι ειναι αρκετα χαβαλετζιδικο...δε νομιζετε??
Τρύφωνας

Δημοσίευση από Τρύφωνας »

Αγαπητοί μου φίλοι καλησπέρα.

Όλοι θα θυμάστε τι είχε ειπωθεί κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου μεταξύ εμού και τον Dim Rammos.
Όπου μάλιστα μου έιχε πεί οτι θα "εκπλαγώ" κιόλας όταν μίλαγα για καρέκλες και σκαμνάκια......

Θυμάστε;;;;;Αυτό το λίνκ απο κάτω για ένα φρεσκάρισμα της μνήμης....

http://www.petame.gr/forumv/showpost.php?p=38399&postcount=25

Και το επόμενο απο κάτω για την επιβεβαίωση των γραφωμένων μου 2 μήνες μετά....

http://www.elao.gr/web/am1.htm

Καλές πτήσεις σε όλους
Τρύφωνας
King Kostas

Δημοσίευση από King Kostas »

Τρύφωνας έγραψε:

Καλές πτήσεις σε όλους............

Πάμε για άλλα.....

Και για τους "φίλους" του μοντελισμού, να ευχηθούμε με το νέο έτος.....πάντα και μόνο ΚΑΛΕΣ ΠΤΗΣΕΙΣ.....+(*)
Συνημμένα
2.jpg
2.jpg (19.9 KiB) Προβλήθηκε 50 φορές
1.jpg
1.jpg (7.72 KiB) Προβλήθηκε 50 φορές
Απάντηση

Επιστροφή στο “Ελεύθερη συζήτηση - Διαγωνισμοί”